Politica locală

30 septembrie 2016

Consilierii locali ai PMP Mangalia nu au votat creșterea prețului la apă și canalizare!

Filed under: Mişcarea Populară — lucian visa @ 18:17
Stimați locuitori ai Municipiului Mangalia,
Consilierii locali ai PMP Mangalia nu au votat creșterea prețului la apă și canalizare, ci „Strategia Tarifară pe Apă-Canal pentru perioada 2021-2029”, necesară pentru investiții importante în rețeaua de apă și canal din Mangalia.
Avem nevoie de aceste investiții? Răspunsul îl pot da cetățenii din cartierele Dobrogea 1, 2 și Coloniști, care trăiesc într-un oraș european, dar fără apă curentă și canalizare de 10 ani de zile.
Îl pot da cei care stau lângă Parcul Evergreen și la capătul Bulevardului 1 Decembrie și care, la orice ploaie, au parte de peisaje venețiene.
Într-un comunicat RAJA susține că se obligă ca, din 2021 până în 2029, prin această strategie, să nu crească prețul la apă cu mai mult de 22% (în condițiile în care, la nivel mondial, prețul la apă crește vertiginos).
Deși conștient de acest fapt, primarul Municipiului Mangalia dezinformează în mod grosolan opinia publică, reluând tema preferată de dumnealui: războiul dintre primar și Consiliul Local.
Proiectul votat în ședință i-a fost solicitat Consiliului Local chiar de către domnul Radu Cristian, printr-o adresă din 15.09.2016.
Domnul primar încearcă să deschidă un război pe care nu ni-l dorim. Vrea să își justifice lipsa de activitate și de interes, aruncând vina pe oricine din jurul său.
Vă rugăm pe dumneavoastră, locuitorii Mangaliei, să spuneți dacă tot consilierii locali ai PMP sunt de vină pentru:
1. întârzierile la finalizarea Aleii Teilor și lucrările prost făcute în Parcul Evergreen;
2. proiectul transfrontalier eșuat, prin care în această vară trebuia să se proiecteze imagini 3D pe fațada Casei de Cultură, timp de 45 de zile;
3. zidurile cetății ascunse în spatele gardurilor de tablă;
4. faptul că cei 9 consilieri PNL, conduși de Radu Cristian, președintele partidului lor, nu au votat pentru locuințe de serviciu acordate cadrelor didactice și cadrelor medicale (proiect PMP);
5. faptul că cei 9 consilieri PNL, conduși de Radu Cristian, președintele partidului lor, nu se implică în activitatea învățământului din municipiu, refuzând să facă parte din Consiliile de Administrație ale unităților școlare;
6. faptul că executivul primăriei, condus de Radu Cristian, nu a dat niciun răspuns pentru proiectele PMP vizând înființarea Clubului Sportiv Municipal și pentru locul de joacă pentru elevii de la Școala Gimnazială „Gala Galaction”;
7. întârzierea cu care s-au inițiat proiectele pentru organigrama spitalului și pentru înființarea clusterului pentru turism, dovedind dezinteres pentru activitatea din aceste domenii;
8. debandada din sezonul estival, bezna de pe faleză, gunoaiele nestrânse și lipsa coșurilor de gunoi, gazonul uscat;
9. lipsa dotărilor din școli, lipsa unor spații adecvate pentru procesul de învățământ, refuzul de a răspunde în timp util la solicitările unităților de învățământ;
10. lipsa unei viziuni de dezvoltare a Mangaliei, lipsa unei strategii coerente, lipsa dialogului, lipsa intenției de colaborare.
Trebuie să știți că domnul primar este cel care a inițiat proiectul pentru „Strategia Tarifară pe Apă-Canal pentru perioada 2014-2020”.
Nu ne vom coborî la postura unor mincinoși, astfel încât să îl acuzăm pe Cristian Radu că a aprobat în mandatul anterior majorarea prețului la apă și canal pentru următorii 5 ani (http://www.mangalia.ro/…/2…/05/anunt-de-presa-30.05.2013.pdf).
Îl asigurăm, în schimb, că vom vota orice proiect în beneficiul Mangaliei, indiferent cine îl va iniția.
De altfel, în ultima ședință, Radu Cristian a inițiat nu mai puțin de 26 de proiecte de hotărâre a Consiliului Local, dintre care 24 au primit vot „pentru” din partea consilierilor locali PMP. Celelalte două nu au fost votate nici măcar de către consilierii partidului pe care primarul îl conduce (oare de ce?).
Îl asigurăm, de asemenea, că ne dorim să inițieze un proiect prin care rețeaua de apă și canal să treacă în administrarea Mangaliei. Evident, dacă va face dovada că putem susține financiar un astfel de proiect.
Partidul Miscarea Populara -Filiala Mangalia.

MangaliaNews.ro, Vineri, 30 septembrie 2016

15 Comments

 1. Mdaa , poate tine la prostime comunicatul dar noi o sa votam un partid care a pus consilieri nascuti crescuti in Mangalia. Eu zic sa puneti articolul asta intr un ziar de Galati sau de unde or fi venit Sinistrele si pensionarii nesimtiti.

  Comentariu by Many — 1 octombrie 2016 @ 10:18

 2. Pai si piscotul asta de primar mincinos este nascut si crescut in Mangalia si votat de vre-o 20 % din mangalioti iar rezultatele se vad. Prostimea cu vot e tot prostime si va vota la parlamentare la fel ca la locale.

  Comentariu by Marian Vasile — 1 octombrie 2016 @ 10:38

 3. Amice…pișcoturi nu I născut în Mangalia? C a trecut p aici câțiva ani e altceva….da de când n a luat treapta decât la vaci e supărat pe oras

  Comentariu by 2 — 1 octombrie 2016 @ 11:33

 4. Tot incearca si astia sa se bage in seama cu orice precum chilotul in .
  Dupa alegeri nu ii mai vedem si nici nu vom mai auzi de ei pana la locale in 2020.

  Comentariu by Nuti — 1 octombrie 2016 @ 20:51

 5. ATENTIE ! In spatele blocului lung de pe Stefan cel Mare, mai jos de PROFI cei de la gaze au sapat un sant pentru a instala o conducta. Santul a fost facut cu pretul sacrificarii unor mari portiuni din radacinile pomilor din gradina respectivului bloc. La prima furtuna mare exista riscul caderii acestora, unul dintre ei e trecut de etajul 4, e mare, deci atentie cand treceti pe acolo ! S-a mai intamplat sa vad santuri sapate foarte aproape de copaci, undeva pe soseaua Constantei, acolo s-au instalat tevi de apa dar sa instalezi teava de gaz langa pomul ce mai are de trait zeci de ani mi se pare cel putin o prostie. Acolo e o bomba cu ceas, daca ne gandim si la deformarile conductei produse de cresterea radacinilor. S-a vazut forta naturii la vechile trotuare de pe faleza. Alo Primaria ! Verificati careva ce fac astia de la gaze in orasul nostru ? Santuri neacoperite cu lunile, si cand le acopera pun bolovani care ajung proiectile sub rotile masinilor..

  Comentariu by Nemo — 2 octombrie 2016 @ 19:37

 6. Jegosi de consilieri din cauza voastra pierde Mangalia

  Comentariu by ion — 2 octombrie 2016 @ 19:55

 7. Mai nr.6, din cauza unora ca tine a iesit Radu primar, numai senili, inculti si redusi l-au votat, noroc cu consilierii ca ii pun frana la bugetul local ca altfel ramanem in fundul gol dar tu oricum esti in fundul gol si cu creierul tot prin zona aia.

  Comentariu by dana — 3 octombrie 2016 @ 6:28

 8. Consilierii au votat sa se reducă prețul apei la jumătate. Radu nu vrea si împrăștie scrisori mincinoase. Doar la mințit si la furat se pricepec ca în rest nu e bun de nimic.

  Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2016 @ 9:31

 9. Pt 6 . Chiar si mata a spus ca esti prost facut gramada .

  Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2016 @ 11:53

 10. Tipic psd.ajutoare taica cat cuprinde.eu platesc taxe de ma ustura curul ca sa i subventionez apa lui soare sau alta cioara care sta toata ziua la pariuri.eu vreau ca impozitele sa mearga in investitii si nu in pomeni si ajutoare.celor care sunt la pensie cu mare drag dar restul lichelelor sa mearga la munca.

  Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2016 @ 17:09

 11. Pt 6. Dute si te cauta Ioane! dar unde sa te cauti ca prostia nu se vindeca ?

  Comentariu by Anonim — 3 octombrie 2016 @ 20:48

 12. Tipic PNL, ce ne trebuie logica? Pai subventia la apa rece o primesti si tu, daca locuiesti in Mangalia, desi cred ca esti un navetist! Deci nu muncesti ca sa platesti subventia nimanui ci primesti o parte din banii platiti drept impozit inapoi! Daca se acorda numai familiilor „nevoiase”, cum sunt toate celelalte subventii (caldura, transport) puteai spune ca este o masura inechitabila, populista, pentru a manipula batranii si saracii sa voteze cumva. Fara sa fac partizanat politic, investitiile sunt motorul economiei, dar pentru moment prefer sa vad ca din cele 20 de milioane de euro pe care ii cheltuie anual gasca de banditi, macar cateva sute de mii de euro raman in oras, in buzunarele Mangaliotilor!

  Comentariu by pt 10 — 4 octombrie 2016 @ 10:00

 13. @11 asta ,adică subvenția nu e o investiție e o cheltuiala.eu asks pune maim degrabă ca e o cheltuiala perversa. .te învăța sa depinzi de niște baRon politici care și bat joke tine cu și pe banii tai.dacă tot nu gândiți măcar munciti

  Comentariu by 2 — 4 octombrie 2016 @ 19:56

 14. Pt.10
  Nu este tipic PSD ci este tipic PNL Mangalia caci acesti oamenii care spui tu sunt votantii lui Radu si ai PNL Mangalia,cu ei au ajuns iar la putere.Tu si noi nu subventionam numai apa lui Soare,la ciorile votante ale lui Radu,ci le platim de ani de zile TOATA apa consumata,curentul si mancarea.Altfel cum crezi ca votau pnl-ul si PRIMARU.

  Comentariu by Anonim — 6 octombrie 2016 @ 8:58

 15. pct 14 Ciorile vopsite la care faci referire au votat la unison pe Iorgus pentru ca Radu Cristian ,in curind incepe actiunea de demolare a baracilor su scapam de ei

  Comentariu by ceta — 6 octombrie 2016 @ 17:29

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress