Politica locală

23 septembrie 2016

Tot despre tariful la apă

Filed under: ALDE,PSD — lucian visa @ 17:33

ALDE: „De la 1 noiembrie locuitorii Mangaliei vor plăti apa la jumătate!”

Dacă vrea primarul și dacă nu va găsi căi întortocheate de atac a hotărârii pe care consilierii ALDE, PSD, PMP au inițiat-o și adoptat-o ieri . Noi ne-am ținut de promisiune ba chiar am depășit-o. Conform Hotărârii de consiliu inițiată și votată astăzi de consilierii ALDE, PSD, PMP, toți locuitorii Municipiului Mangalia vor plăti apa cu o subvenție de 50%, adică la jumătate in limita a 7 mc/familie, pentru locunța de domiciliu.

Conform statisticilor, 7 mc, reprezinta consumul mediu al unei familii in Municipiul Mangalia. Apa de băut, apa necesara spălatului, apa consumată în mod normal de o familie. Această apă este o necesitate in România secolului XXl, nu trebuie să fie un lux. De aceea considerăm că măcar o mică parte (cca.5%) din banii strânși în plus la bugetul local, bani strânși din taxele si impozitele pe care dumneavostră cetățenii, le plătiți, să se întoarcă către dumneavoastră, locuitorii Mangaliei, să vă diminueze facturile lunare și să vă crească, un pic, calitatea vieții. Spre rușinea lor, consilierii PNL nu au vrut să voteze acest proiect și au părăsit, din nou, sala de ședințe, la ordinul primarului.

Sperăm ca domnul primar să lase orgoliile politice deoparte, să arate că este primarul locuitorilor Mangaliei și să nu caute chichițe pentru a nu aplica această hotărâre inițiată și adoptată de majoritatea Consiliului Local. Această majoritate, îi amintim domnului primar, reprezintă, în mod democratic, majoritatea locuitorilor Mangaliei și voința locuitorilor Mangaliei este suverană.

Consilierii ALDE Mangalia

Leonard Tănase

Nicolae Moroianu

Dragos Bociog

Paul Foleanu: Toți locuitorii municipiului Mangalia vor beneficia de subvenționarea pretului la apă și canalizare cu 50%

Ieri 22.09.2016, in sedinta ordinara a Consiliului Local Mangalia, a fost aprobat un proiect de hotarare, initiat de consilierii locali PSD, PMP si ALDE, prin care toti locuitorii Municipiului Mangalia vor beneficia de subventionarea pretului la apa si canalizare cu 50%.
   Aceasta subventie se va acorda in limita a 7 mc/locuinta, numai pentru locuinta de domiciliu inscrisa in buletinul de identitate.
   Mentionez ca la momentul adoptarii acestei hotarari consilierii PNL impreuna cu domnul Primar au parasit sala de sedinte incercand sa boicoteze adoptarea hotararii.
   Consider ca nu este normala atitudinea consilierilor PNL si a domnului Primar de a parasi sala de sedinte a treia oara in doar cele circa trei luni de la alegerile locale!
   Vom initia in viitoarele sedinte si alte proiecte de hotarari in sprijinul cetatenilor si agentilor economici din Mangalia!
   Paul Foleanu, consilier local PSD Mangalia. 23.09.2016

 

14 Comments

 1. Nici puterea și nici opoziția nu prezintă în clar documentele care au legătură cu această reducere și cu planurile RAJA.
  Fără informații complete nu cred că e bine să ne hazardăm în a ne da cu părerea.
  Opoziția, din păcate, nu e nici ea transparentă. Ce garanție am avea că dacă ar fi la putere, nu ar face aceeași politică ca administrația de azi ?
  Părăsirea sălii de către consilierii PNL și primar e gest de sfidare a electoratului și arată foarte clar că nu se vrea colaborare. O atitudine rigidă care nu va duce la nimic bun.

  Informațiile la care am făcut referire mai sus ar fi trebuit să le găsim pe mangalia.ro. Întrucât nu sunt, le sugerez celor din opoziție, acum încă majoritari, să voteze o hotărâre prin care să oblige primarul să posteze într-un anumit termen, hotărârile adoptate împreună cu documentele care au stat la bază.

  Comentariu by lucian visa — 23 septembrie 2016 @ 17:45

 2. http://editiadesud.ro/?p=23707

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 17:49

 3. In campania electorala ALDE ne promitea 1 leu pretul pe metru cub de apa.Acum ne promite pretul la jumatare cit e acum mc de apa 9,82,ce sa mai credem

  Comentariu by cetatean — 23 septembrie 2016 @ 18:05

 4. alde nu a castigat alegerile

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 18:52

 5. In sfarsit vad, dupa mult timp, un comentariu echilibrat si rational al domnului Visa. Felicitari!

  In alta ordinbe de idei, lasand demagogia la o parte, cred ca acest proiect nu prea este legal … In plus am vrea sa stim ce s-a intamplat cu sedinta extraordinara propusa de membrii ALDE-PSD-PMP?

  In rest aceeasi balacareala politica …
  Chiar nu stiu cine se asteapta de la Filip Dumitru la demnitate si onoare? Inseamna ca nu il cunoasteti !

  Comentariu by 1 — 23 septembrie 2016 @ 19:44

 6. Am publicat de azi dimineața.

  Comentariu by Mentalistul — 24 septembrie 2016 @ 0:19

 7. http://www.replicaonline.ro/sc-raja-sa-nu-mareste-pretul-la-apa-replica-data-de-regie-primarului-mangaliei-cristian-radu-291486/

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2016 @ 2:12

 8. @3 pai n-au facut-o 1 leu, au facut-o gratis. o sa platim doar canalizarea. eu zic ca e ok

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2016 @ 8:21

 9. Adevărat, prostia nu doare.
  Poate iti dai silinta sa intelegi. Când factura este plătită integral furnizorului de serviciu inseamna ca nu s-a operat nicio modificare la costuri. Banii sunt tot in acelasi cuantum si afectat este tot individul, ca banii sunt de la bugetul local sau bugetul familiei.

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2016 @ 14:21

 10. Vb cumva de afectare acelui buget local sau „familial” care susține si marile proiecte ale orasului,chiar si „amnistia” ????

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2016 @ 14:47

 11. Ca îi văd pe semnatari..moroșan ăla e din Mangalia ?ca de Bociog știm când a venit..După ce a cotizat socru su sa l facă consilier. Parcă I tot din cta nu ?și la ăstia așteptați sa apere interesele orașului? În frunte cu celălalt s au făcut frate cu dracu ca sa le tragă partidul ăla în sus.ca majoritatea I au votat ptr iorgus.da uitasem ca ciocaia e omul lui iorgus iar Tanase al interesului

  Comentariu by 2 — 25 septembrie 2016 @ 20:26

 12. Moroianu scuze

  Comentariu by 2 — 25 septembrie 2016 @ 20:27

 13. Pt.11,12
  Rau este sa fii prost!

  Comentariu by Anonim — 26 septembrie 2016 @ 8:52

 14. De ce anonimule acum ti ai seama cum ești? Ce n ai înțeles? Dacă te iei de greșeală de ma im sus e autocorectul care câteodată face ce vrea.oricum e mai daștept decât tine.d

  Comentariu by 2 — 26 septembrie 2016 @ 19:27

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress