Mangalia – politica locală

22 septembrie 2016

Şedinţă de consiliu la Mangalia: divergenţe în privinţa proiectelor legate de RAJA şi de directorii de şcoli

Filed under: administraţie publică,ALDE,Mişcarea Populară,PSD — lucian visa @ 21:58

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, joi după-amiaza, în şedinţă, pe ordinea de zi figurând un proiect referitor la proiectele RAJA, iar un alt proiect – privind organizarea concursurilor de ocupare a funcţiilor de directori în şcoli. În urmă cu o săptămână, primarul Mangaliei, Cristian Radu, numise prin dispoziţie de primar reprezentanţi din primărie în comisiile de organizare a concursurilor. În şedinţă însă, consilierii PSD, ALDE şi PMP au refuzat să voteze această variantă, votând în schimb ca din comisii să facă parte consilieri locali.

Referitor la proiectul privind modernizările pe care RAJA le va face la reţelele sale, consilierii au votat pentru, în schimb au fost divergenţe pe tema modificării preţului la apă.

Iată ce transmite primarul:

„La şedinţa de Consiliu desfăşurată astăzi, 22 septembrie, consilierii majoritari PSD, ALDE şi PMP au votat pentru creşterea preţului la apă şi canalizare, în oraşul nostru. Aceiaşi consilieri care în campanie vă promiteau apa 1 leu. În calitate de primar, eu resping cu fermitate ca dumneavostră, locuitorii Mangaliei, să plătiţi mai mult la apă. La aceeaşi şedinţă, au fost votate mai multe proiecte prin care CL Mangalia îşi dă acordul pentru o serie de investiţii făcute în modernizarea şi extinderea reţelei de apă-canal, care, atenţie, nu se află în administrarea Primăriei. Sunt total de acord cu investiţiile, dar nu să le suporte populaţia Mangaliei. Consilierii PSD, ALDE şi PMP au votat majorarea tarifului către populaţie, care ar urma să crească treptat, în următorii ani, până la o valoare aproape dublă. Ca să mascheze acest lucru, respectivii consilieri au introdus un nou proiect de subvenţionare a preţului apei. Cu alte cuvinte, să se suporte din bugetul local, adică din banii cetăţenilor, majorarea preţului apei. În calitate de primar, voi organiza, în perioada imediat următoare, o dezbatere publică pe acest subiect. Locuitorii Mangaliei trebuie să fie bine informaţi şi să decidă dacă vor majorarea preţului apei care şi aşa este unul dintre cele mai mari din ţară.”

Iată ce transmite PSD:

„In cadrul sedintei Consiliului Local din data de 22.09.2016, alianta grupurilor de consilieri locali ai PSD, PMP si ALDE au propus si adoptat un Proiect de Hotarare pentru subventionarea pretului platit la apa de locuitorii Municipiului Mangalia.

Solutia adoptata vine in sprijinul locuitorilor prin reducerea cu 50% a pretului apei potabile in limita a 7 metri cubi pe luna, astfel incat diferenta sa se resimta in buzunarele acestora si in acelasi timp sa nu puna presiune prea mare pe bugetul impovarat municipiului.

Asa cum am promis, alianta PSD, PMP si ALDE continua propunerea si adoptarea proiectelor benefice pentru Mangalia.

Iată şi comunicatul PNL:

PNL Mangalia respinge majorarea preţului la apă

PNL Mangalia respinge cu fermitate proiectul adoptat de consilierii locali PSD ALDE şi PMP, prin care se va majora preţul la apă şi canalizare, perceput către populaţie. La şedinţa de CL din data de 22 septembrie, au fost adoptate mai multe proiecte de modernizare şi extindere a reţelei de apă şi canalizare, derulate de RAJA, prin credit bancar purtător de dobândă şi nu prin finanţare europeană, nerambrusabilă, care nu ar fi dus la majorări de preţ. Totodată, consililerii PSD, ALDE şi PMP, care formează majoritatea în CL, au votat un proiect prin care preţul apei ar urma să crească, în următorii ani, până la o valoare aproape dublă. Pentru a acoperi această majorare de preţ, aceiaşi aleşi locali au iniţiat un alt proiect, prin care creşterea preţului la apă să fie suportată, sub formă de subvenţie, din bugetul local, adică tot din banii cetăţenilor.

PNL Mangalia nu este de acord ca locuitorii oraşului să suporte, din buzunarele proprii, investiiţiile făcute de RAJA în reţeaua de apă şi canalizare. De aceea, consilierii locali PNL propun organizarea unei dezbateri publice în care cetăţenii să decidă asupra necesităţii creşterilor de preţ, în condiţiile în care la Mangalia se plăteşte unul dintre cele mai mari preţuri din ţară pentru apă şi canalizare”.

Replica 22.09.2016

 

29 Comments

 1. VRAJEALA!!!Dupa ce ati venit cu cresterea aberanta de dublare a pretului apei in urmatorii ani acum mai vreti sa o platim tot din banii nostri.Castigul direct la Raja,adica Felix Stroe,adica PSD.
  Ozzy unde esti???Sau ai votat si tu???

  Comentariu by Anonim — 22 septembrie 2016 @ 22:04

 2. Niște mincinoși, toti!

  Comentariu by nedumerire — 22 septembrie 2016 @ 23:16

 3. Din 2017 vom plăti cu 10%(plus TVA) mai mult la apă și canalizare, și-n următorii ani cu 5% mai mult. Asa au vrut cei 10 care ”iubesc” Mangalia și mangalioții, dar sunt argații lui Stroe și Palaz.
  https://bazel09.wordpress.com/2016/09/22/trilaterala-ipocrita/

  Comentariu by valentin ciuraru — 22 septembrie 2016 @ 23:44

 4. Cei care iubesc Mangalia ții pot sa conteste aceasta hotărâre în instanta. Sa va vedem liberali iubitori ce sunteți, mergeți în instanta împotriva prietenului vostru care v-a ajutat la alegerile locale, Felix Stroe?

  Comentariu by nedumerire — 23 septembrie 2016 @ 0:04

 5. argat este mata si cu tine, Ciurarule!

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 0:32

 6. o fi corect oare ca Angelescu de la Politia Locala sa faca parte din comisia de evaluare a directorilor de liceu? Este cel numit de primar in comisia de evaluare

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 0:40

 7. Manevre tipice ale pnl, o rusine pentru renumele acestui partid itoric.Ati ajuns sa va acoperiti afacerile murdare in spatele acestei sigle.Trageti pe spatele mangaliotilor ca o sa iasa in strada cand le-o ajunge..Primar de rusine.

  Comentariu by dana — 23 septembrie 2016 @ 5:52

 8. Se stie clar ca accest Ozzy este omul primarului.Se foloseste de el Stroe care este bun prieten cu primarul .In rest apa de ploaie,vorbe multe ,fapte putine.

  Comentariu by anonim — 23 septembrie 2016 @ 6:08

 9. Strategia de tarifare pentru 2021-2029.
  Nicidecum prețul la apa.

  Cine nu se pricepe la hârtii, sa se lase de primărit.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 7:16

 10. Ciuraru, pentru 2017-2021 au aprobat penelistii.
  Ieri a fost despre 2021-2029. Adica anii in care încep cu 0%.
  Habarnistule!

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 7:23

 11. OZZY apa de ploaie ce ai votat baiete

  Comentariu by ub cetatean — 23 septembrie 2016 @ 7:38

 12. Doamne oare vom mai avea parte vreodata de investitii serioase in Mangalia?
  Rati ai dracu de taraturi liberale!

  Comentariu by IPSI — 23 septembrie 2016 @ 8:19

 13. Pt.6
  Angelescu Mihai ,cred ca si Dragos,nu indeplinea conditiile prevazute de art.57 punct 7 din legea 188/1999 ,privind statutul functionarilor publici care arata:
  (7)Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea functiilor publice de conducere, candidatii trebuie sa fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare in domeniul administratiei publice, management ori in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.
  Functionarii publici care sunt recrutati in vederea intrarii in randul functionarilor,,*) Functionarii publici prevazuti la alin. (1) sunt obligati sa indeplineasca conditia prevazuta la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in termenul prevazut, sub sanctiunea eliberarii din functia publica.”
  Nu stiu cati directori din cadrul ,,Primariei lui Radu”(parafazandul pe Iohannis-Guvernul meu)indeplinesc conditiile prevazute de lege dar ei sunt acolo ilegal.Atentie in aceeasi situatie sunt si sefii de servicii si de birou deoarece si ele sunt functii publice de conducere.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 9:09

 14. De pretul actual ,care este unul din cele mai mari din tara,,,ne bucuram” datorita primarului Radu Cristian si consilierilor PNL care l-au votat ca si preturile la salubrizare.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 9:13

 15. @6 Angelescu .cu facultatea lui agricola la Chisinau .fara evaluare nu are expertiza necesara evaluarii directorilor pentru .ca intre nivelul lui si al directorilor este difetenta .ca de la cer la pamant.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 9:39

 16. PT. Ciuraru
  Dar cati bani vom platii in plus noi contribuabili pe proiectele PROASTE a lui Radu:Evergreen,Aleea Teilor s.a pe care s-au cheltuit in prostie milioane de euro.Nu esti tu cel mai indicat,moral,sa vorbesti de astea.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 9:43

 17. consilieri in comisiile de evaluare a examenelor de directori….o fi bine ,nu o fi???????
  Dar poti numi un „maistru militar” in comisi ???? vrajeala cu facultatea de dupa „razboi” nu tine…

  Comentariu by zek — 23 septembrie 2016 @ 9:50

 18. Pentru o informare corectă!
  1. este pentru prima dată când se IMPUNE și se APROBĂ un plan de tarifare, impus de RAJA, în Consiliul Local Mangalia;
  2. trilaterala PSD+ALDE+PMP garantează prin aprobarea planului de tarifare împrumutul RAJA, deci a unei entități de care voia să se rupă prin aprilie-mai prin referendum, care are sediul social la Constanța;
  3. Strategia de tarifare prognozată este una globală și cuprinde anii 2014-2029, așa cu prevede referatul RAJA;
  4. banii de subvenție se vor duce direct în bugetul RAJA CONSTANȚA, iar localitatea nu va avea banii necesari pentru alte cofinanțări de proiecte ori gospodărire a orașului.
  https://bazel09.files.wordpress.com/2016/09/plan-tarifare-2.jpg

  Comentariu by valentin ciuraru — 23 septembrie 2016 @ 9:50

 19. @ Ciuraru tu spui .ca nu si-au onorat unii o promisiune.dar cate promisiuni si-a onorat Radu din 2012.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 11:00

 20. Niciuna !

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 11:01

 21. http://www.replicaonline.ro/cristian-radu-291352/

  Comentariu by nabuco — 23 septembrie 2016 @ 12:48

 22. Mai pe romaneste asa…sa ne cacam pe tine Ciurarule si pe mincinosul ala care te conduce.

  Comentariu by xyz — 23 septembrie 2016 @ 14:58

 23. O sugestie pentru Cristian Radu, Romulus Dumitrana, Adrian Craciunescu, Petrina Boita, fratii Angelescu, Emi (cum l-o mai fi chemand), Marius Ilie si altii.
  Cititi cu atentie, de 20-30 de ori articolul de mai jos. Cu mare atentie !
  http://www.ziare.com/basescu/ioana-basescu/furia-lui-traian-basescu-memento-mori-1437314

  Comentariu by anonim — 23 septembrie 2016 @ 15:28

 24. Înjurați l pe Ciuraru pentru trecut și fiți orbital ce se întâmplă acum.ca de obicei.iar când veți plânge va fi prea târziu. O tara de pomanagii..subvenții spor uri salariale pensii speciale etc.fiecare sa fure cât mai mult fără sa se gândească la mâine. Ați pus botul și ați votat alde o sa va iasă pe nas leul ăla pe MC. Ăsta repet nu înseamnă ca sunt în tabăra liberala.dar sa fim un pic obiectivi

  Comentariu by 2 — 23 septembrie 2016 @ 16:39

 25. exista o singura solutie daca va tot kkti pe voi, iesi din RAJA si faceti un serviciu propriu de apa si gata.
  si vali nu asa se face politica cu injuraturi si jigniri, dar e alegerea ta.

  Comentariu by Anonim — 23 septembrie 2016 @ 19:01

 26. http://www.replicaonline.ro/sc-raja-sa-nu-mareste-pretul-la-apa-replica-data-de-regie-primarului-mangaliei-cristian-radu-291486/

  Comentariu by Anonim — 24 septembrie 2016 @ 2:16

 27. „Tabara liberala”,in Mangalia,nu exista – sunt o ex PDL-isi si cei doriti de presedintele „ales”…

  Comentariu by Mitica — 24 septembrie 2016 @ 10:17

 28. Pt.24
  Dar zecii de lei pentru subventia de la caldura pe unde ne va iesii.Acolo nu spui ca este partea lui Radu ,sau iti iei si tu ceva si de aceea nu vorbesti nici tu nici Ciuraru.Intr-o iarna in ajun de sarbatori Primaria a platit suventia Goltermului in jur de 1 milion si banii nu au ajuns in salarii(nu s-au platit),muncitorii se plangeau de ba banii iar conducerea Primariei si a Goldterm-ului au plecat in concedii de Sarbatorii prin strainataturi.

  Comentariu by Anonim — 26 septembrie 2016 @ 9:02

 29. Ne fut niste analfabeți cum vor ei si noi o flegma nu aruncam pe obrazul lor! Eu cand aud de Boița mi se face rau instant. Mi e scârbă de cum am ajuns .

  Comentariu by Limanu — 28 septembrie 2016 @ 13:03

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress