Politica locală

19 septembrie 2016

VESTIGII ACOPERITE DE GUNOAIE SI GRAFFITI

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:21

vestigii-callatis-digi24

DIGI 24: Ruinele Cetății Callatis din Mangalia mai au puţin şi dispar sub gunoaie, iar zidurile milenare au fost mâzgălite cu graffiti. Chiar dacă situl arheologic este prins într-un amplu proiect de restaurare cu fonduri europene, lucrările au fost sistate. Termenul de finalizare a fost oricum depășit cu nouă luni.

Cetatea Callatis din Mangalia, veche de 1.600 de ani, pare acum un monument al uitării. Deşi un astfel de obiectiv istoric ar fi trebuit protejat corespunzător, din gardul ruginit au mai rămas doar câteva bucăţi. Panourile care anunţă că acolo există o bucată importantă din istoria antică a acestei ţări sunt rare, iar textul abia dacă se mai vede. Nici nu-i de mirare că turiştii habar nu au pe unde calcă.

   „Plimbându-mă pe faleză, nu ştiu cum am intrat pe aici prin spate şi am observat şi nu ştiam prima dată ce e. Plin de gunoaie, mizerie, păcat că nu se păstrează,” spune un turist.

Pe lângă gunoaiele care, în zona basilicii, se află la tot pasul, zidurile ridicate în secolul IV după Hristos sunt acoperite cu graffiti.

   Printre ruine, pierdută printre bălăriile înalte, se află şi Basilica siriană, un monument unic în România. 

Este unic, atât prin zidul de apărare al cetăţii Callatis, cât şi acest ansamblu constituit din basilica de tip sirian şi palatul episcopal”, precizează Sorin Colesniuc, şeful Muzeului Callatis.

Soarta Cetăţii Callatis trebuia să fie alta dacă proiectul de 13 milioane de lei început în 2013 era dus la bun sfârşit. Trebuia să fie gata în decembrie 2015, dar constructorul a abandonat şantierul. Reprezentanţii firmei nu au vrut să ofere un punct de vedere.

   „Constuctorul în acest moment va răspunde pentru întârzierile pe care le-a avut”, spune Dragoş Angelescu, viceprimar al municipiului Mangalia.

Mai mult, din cele 9 milioane de lei pe care le oferea Uniunea Europeană pentru acest proiect, până la momentul închiderii şantierului au fost folosite doar 3 milioane. Restul vor fi acum acoperiţi din bani de la bugetul local.

digi24.ro, 16.09.2016.

24 Comments

 1. Curtea de conturi la primaria Mangalia verifica contractele facute de Angelescu vicele!

  Comentariu by Mentalist — 19 septembrie 2016 @ 18:12

 2. S-au cheltuit 3 mil. lei? Pentru buruieni sau pentru gunoaie? Prostia se plătește cu bani multi. Ma refer la prostia noastră a votanților. În ceea ce privește răspunderea constructorului , este o gluma, nu? Timp de 3 ani nu l-a tras nimeni de mânecă și acum venim și spunem ca va plăti penalități? Ar fi trebuit sa fie ” a plătit ” penalități. Cineva tot va trebui sa plătească cândva și nu numai penalitati.

  Comentariu by nedumerire — 19 septembrie 2016 @ 18:13

 3. Degeaba așteptăm să vină o autoritate sa ne salveze. Am avut noi șansa și am ratat-o.

  Comentariu by nedumerire — 19 septembrie 2016 @ 18:24

 4. @ pct.1

  Ia-ți un nick al tău și nu-l mai folosi pe al meu.

  Comentariu by Mentalistul — 19 septembrie 2016 @ 18:29

 5. Mincinosul a fraudat alegerile. Totul de sus vine. Mai are putin si o sa cada si el, urat de tot.

  Comentariu by xyz — 19 septembrie 2016 @ 19:30

 6. mangalia este in paragina si consilerii psd se cearta pe nick name. eu`s mental ba eu ba eu ba eu bbbbbbbbaaaaaaaaa eeeeuuuuuuuuuu

  Comentariu by Anonim — 19 septembrie 2016 @ 22:05

 7. Credeti ca sunt in regula contractele facute de vice?Vine DNA-ul?

  Comentariu by dana — 20 septembrie 2016 @ 6:55

 8. Din pacate am ajuns sa traim din nou intr-un stat securist-o militienesc si spun asta nu doar ca majoritatea celor ce scriu aici nu-si dau numele real, pacat am mai spus-o de multe ori, adica traim cu teama cu frica sa nu ni se intample ceva noua sau familiilor noastre,nu avem curajul sa comentam sau sa tragem la raspundere pe cei pe care chiar noi i-am ales sa ne conduca destinele, lucru foarte grav ceea ce denota ca sintem departe de lumea normala. Priviti ce se intimpla in justitie in armata in politie peste tot sint arestari dar cei ce aresteaza la rindul lor sint arestati….traim intr-o tara urita…unde nimeni nu mai tine cont de nimic , ne batjocorim valorile, istoria, tot ce bun si frumos le vindem pe 2 lei….(terenuri, paduri ,delta ,munti.petrol, ape,energie….etc,etc. Au reusit sa ne dezbine, nu mai exista solidaritate, mandria de a fi roman,patriotism, nimic,nimic.Scriu astea fiindca am trait vremurile Ceausiste exact cind aveam 20-30 de ani si stiu perfect cum au fost iar cine regreta acele timpuri greseste.Va sun cu mana pe inima ca atunci dupa revolutie sau ce a fost ma simteam plin de speranta de entuziasm dar cu timpul am realizat ca nu mergeam deloc intr-o directie buna.Iata unde am ajuns…Stau si ma intreb retoric oare noi oamenii de rand sintem de vina fiindca am ajuns aici?….Poate…

  Comentariu by MARIAN IORGA — 20 septembrie 2016 @ 8:11

 9. Vrajeala de 2 lei ,,constructorul va raspunde bla bla bla,,!
  Nu e prost ala care cere ci ala care da , asa domnule anghelescu bagati mana frumusel prin buzunare si acoperiti paguba sau daca nu la ocna cu voi!

  Comentariu by IPSI — 20 septembrie 2016 @ 9:05

 10. Pt. pct. 6:
  Consilierul PSD a facut mai mult decat oricare alt consilier.
  Dacă ai ajuns să mă critici pe mine fie esti orb, fie ai propria agendă.
  Verifica ordinele de zi ale CL si vezi cate s-au rezolvat. Chiar si ordinea de zi de joi: de la culte pana la ANL-uri.

  Cu privire la articolul cu ruinele cetății Callatis întâi am semnalat: https://www.facebook.com/groups/654029964744954/permalink/677487299065887/
  Apoi am acționat. Am fost la muzeu să ma interesez despre posibilități, câți din consilieri s-au interesat? Momentan iau lucrurile pe rând, sunt o mulțime de alte lucruri de rezolvat si au prioritate.
  Nu sunt executiv, dar prin presiuni publice si politice am facut sa se miște unele lucruri împotriva voinței executivului, atat cat pot respectând legea.
  Ma acuzi pe mine de parca eu am adus orasul in paragina, nu cel responsabil cu administrarea.
  Practic pana acum, in 3 luni, a fost o singura sedinta ordinară de lucru, si in aceea au avut majoritate. Am forțat 2 ședințe extraordinare.

  Orasul a ajuns in situatia aceasta din cauza oamenilor ca tine care nu au vazut adevăratele probleme, care nu identifica pe adevărații vinovati, si in loc sa-i sprijine pe cei care chiar fac ceva și, mai rău, îi discreditează irațional pe cei care intenționează sa aducă orasul la normalitate.
  Ești mai vinovat ca mine de situatia orasului. Ai luat atitudinea corecta fata de adevărații responsabili? Cu o atitudine incorecta fata de mine ii sprijini pe cei responsabili, împotriva cărora mă lupt.

  Si e dreptul meu sa nu accept ca altii sa imi atribuie texte care nu sunt ale mele. Corectitudinea trebuie sa ți-o manifești in toate aspectele, altfel nu esti decat un promotor al minciunii.

  Comentariu by Mentalistul — 20 septembrie 2016 @ 15:08

 11. Ptr.10. Ca și consilier ar trebui sa fii mai temperat și sa accepți și critica
  Sau, ești perfect? Dacă ai făcut cate ceva, foarte bine, pentru asta ai candidat. Sa faci ceva ca și consilier este normalitate și nu motiv sa te lauzi și sa-i tragi de urechi pe cei care îndrăznesc sa critice.

  Comentariu by nedumerire — 20 septembrie 2016 @ 16:22

 12. La ANL dacă va durea făceați de acum o luna,doar ați avut o minune de ședinta extraordinara.Voi doar mimati ca va interesează de cetățeni.
  Mai bine recunoașteți ca primarul se joaca cu voi precum cu cățelușii aia neprihăniți dornici de zăhărel.

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2016 @ 19:01

 13. Stamate, esti in stare sa dai locuintele sociale in folosinta anul acesta? Ne duci cu zaharelul de aproape 2 ani. Stiu ca nu ne poti intelege dar noua nu ne duce nimeni copiii cu masina de serviciu si nici nu traim cu mancare de la caminul de batrani ca tine! Sper sa te caute si pe tine curtea de conturi cum il cauta pe Angelescu. Sa speram cu nu iti verifica spagile primite de la Tontonel! Poate va faceti frati de celula ca de furtisaguri ……

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2016 @ 19:40

 14. pt. 10 io am zis doar sa utilizezi numele de la mama natura, restul cu ce zi tu pe acolo, habar n-am daca e sau nu adevarat.

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2016 @ 19:42

 15. Da, Ozghin, din cauza ta curge apă rece la robinet, răsare soarele, ploua, bate vântul, comercianții isi vând produsele, exista primaria etc. Da, tu esti soarele Consiliului care fara tine nu poate lucra. Doar pentru ca tu existi pământul isi continua miscarea de rotație si translatie.
  Da ia mai taci tu naibii din gura si nu te laudă atât. Sincer, suferi de parafrenie.

  Comentariu by Anonim — 20 septembrie 2016 @ 22:26

 16. Pt. 12:
  Unele HCL nu se pot iniția fara referatele aparatelor de specialitate. (Vezi HCL nr.7/2016, art. 27, alin.2 pe pagina primariei) In acest caz fara Serviciul Social nu se poate.
  Si acum a aparut pe ordinea de zi dupa ce m-am interesat, altfel nu stiu daca apărea. Se întâmpla ca la contractele de asociere sau de concesiune, care trebuiau prelungite in Ianuarie, nu le-au prelungit, iar acum somează cu evacuări.
  Am luat la cunoștința in audiență, altfel nu aveam de unde sa stiu de aceste probleme. Si nu pot cunoaște despre probleme înainte de a se întâmpla.

  Comentariu by Mentalistul — 21 septembrie 2016 @ 14:17

 17. Pt 14:
  Am raspuns aici la început cu numele meu. Mi s-a cerut sa scriu cu nick pentru a păstra obișnuința, si in plus am dedus pentru a nu împiedica exprimarea liberă, sa nu existe motive dat in judecata pentru calomnie. Ori injurii.

  Dar m-am identificat cu nick pentru ca imi asum ce afirm.

  Comentariu by Mentalistul — 21 septembrie 2016 @ 14:22

 18. Pt.15:
  Subiectul nu este despre de ce curge apa la robinet, despre din ce cauza bate vântul, sau despre ce ai mai scris acolo.
  Este despre altceva, răspunsul s-a dat pentru acel subiect, și anume un raspuns la o acuză că baba se piaptănă. .

  Se și piaptănă. Dar cu pieptanul ei.

  Comentariu by Mentalistul — 21 septembrie 2016 @ 14:39

 19. Primești informații și sfaturi juridice selectiv după cum doresc cei care te manipulează, de interesul lor. Consilierii sunt aleși politic și trebuie sa vizeze oportunitatea adoptării unor proiecte. Pentru legalitate sunt alte persoane desemnate de lege care trebuie sa-si asume punctul de vedere și sa răspundă pentru acesta. Asa ca hai sa vedem proiecte pentru oraș și sa nu divagam cu probleme de legalitate. În campanie nu ați spus ca veți face ceva pentru oraș dacă va permite legea.

  Comentariu by nedumerire — 21 septembrie 2016 @ 16:41

 20. pt. 19.

  Primarul o fi fost ales non-politic? Nu este el presedintele PNL Mangalia?
  Dar, „har Domnului”, doar PNL nu manipuleaza si, ce sa vezi !, nici primarul!
  El nu a spus ca va face pentru oras „daca-i permite legea”?
  Repet, Primarul Cristian Radu nu este POLITIC? Nu este presedintele „partidului meu”, a lui Klaus Iohanis, filiala Mangalia ?
  despre ce vorbim ?

  Comentariu by anonim — 21 septembrie 2016 @ 23:31

 21. Vorbim de situații diferite. Prin lege primarul trebuie sa respecte legea și sa vegheze la corecta ei aplicare, el nu votează alături de consilieri.

  Comentariu by nedumerire — 21 septembrie 2016 @ 23:52

 22. Ce sa respecte legea primarul cand el este primul care o incalca.Despre veghere la respectatea legi ce sa mai vorbim ca tot primarul isi acopera ciraci care incalca legea (vezi fratii Angelescu.Marius Ilie.Marga Toader.Enable Paul s.a.).El este reprezentantul ececutovului si trebuie sa execute toate hotararile votate de consilieri.

  Comentariu by Anonim — 22 septembrie 2016 @ 9:40

 23. Dupa controlul Curtii de Conturi poate se termina cu incalcatorii de legi.Sau poate terminam noi cu ei, in tara oamenii ies in strada, s-au saturat de penali, noi ce facem?Ne lasam mancati de infractori fara de lege?

  Comentariu by dana — 22 septembrie 2016 @ 21:18

 24. I am really impressed with your writing skills and also
  with the layout on your weblog. Is this a paid
  theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to
  see a nice blog like this one nowadays.

  my blog post :: Kiersten http://yahoo.net

  Comentariu by Kiersten — 23 septembrie 2016 @ 10:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress