Mangalia – politica locală

14 septembrie 2016

Cătrănit pe consilieri, edilul Cristian Radu le reproșează că Mangalia pierde ”din mână”, anual, 1,5 milioane de euro!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:05

Prezent la bilanțul sezonului estival 2016, primarul Cristian Radu s-a declarat nemulțumit de lipsa comunicării cu agenții economici din domeniul turismului. ”Ne vedem de cel mult două ori pe an sau dialogăm prin intermediul presei. Cum Mangalia nu există din punct de vedere economic decât datorită șantierului și operatorilor din turism, trebuie să ne îndreptăm mai mult atenția către stațiuni. În prezent, se lucrează la Primărie la documentația pentru cinci proiecte cu fonduri europene ce vizează executarea mai multor lucrări în stațiuni. Este vorba despre reabilitarea infrastructurii, însemnând iluminat public, tramă stradală, înlocuire mobilier urban, reamenajare căi de acces către plajă etc. Dacă vor fi aprobate, toamna viitoare vor începe activitatea primele șantiere. Mă nemulțumește însă faptul că, în prezent, peste 8.000 de locuri de cazare sunt închise vara. Motivul, acestea se află în unități de cazare dezafectate. De asemenea, există numeroase active lăsate în paragină aparținând Poștei Române, RADEF etc.”, a declarat edilul Mangaliei.

O altă amărăciune a primarului o reprezintă faptul că în fiecare vară Mangalia pierde 1,5 milioane de euro din cauza consilierilor locali. ”Am dorit inițierea unui proiect de hotărâre prin care să percepem taxe pentru parcările din stațiuni. În multe zone din străinătate, turiștii plătesc pentru ocuparea unui loc de parcare. La noi, nu s-a dorit acest lucru și, astfel, bugetul pierde în fiecare sezon estival o sumă impresionantă, respectiv 1,5 milioane de euro”, a spus primarul Cristian Radu.

Pentru perioada următoare, primarul Mangaliei a anunțat că dorește să se întâlnească cu reprezentanții FPTR în vederea stabilirii cuantumului taxelor și impozitelor pentru anul 2017.

editiadesud.ro 14.09.2016

5 Comments

 1. Ca de obicei altii sunt de vina nu primarul. A pierdut cateva milioane de euro cu proiectele europene, ratate din nepriceperea sa si a oamenilor sai ( daca o fi fost nepricepere si nu intentie ) și acum vrea sa faca la fel cu alte 5 proiecte europene. In mod sigur le va face la fel de prost ca pe astea de nu-s inca gata, cu firme de casa care-i dau parandaratul si fac lucrari proaste si intarziate, va pierde la fel finantarea si vor fi platite tot din bugetul local, care deja e incarcat cu proiectele de anul trecut netermitate nici acum. Dacă mai adaugi si alea 7 milioane de lei datorii restante observi ca Mangalia se cam apropie de faliment.
  Politica primarului e clara, taxe si impozite cat cuprinde, lipsa totala de transparenta , nici macar consilierii PNL nu au aces la ce si cum se cheltuie, lucrari putine si proaste, promisiuni si gulgute zilnic prin massmedia si facebook, si bani cati mai multi trasi deoparte, iar orasul se prabuseste. Vinovatii sunt consilierii ca nu vor sa voteze in alb tot ce le baga sub nas primarul, agentii economici , cetatenii , turistii, sfintii din cer si chiar Dumnezeu.
  Ce taxe pe parcari sa puna cand orasul e plin de gropi si la fel si statiunile. Cati turisti mai vin la anul dupa fiasco de anul acesta. Daca nu se va gasi o formatiune politica ori civica initieze un referendum pentru schimbarea primarului ne va duce orasul in faliment pana in vara lui 2020.
  A stat cu degetul in gura toata vara ca nu a avut bani, s-a uscat toata iarba de sudan plantata pe post de gazon ( ca e mai ieftina) si acum o uda de zor ca sa aiba motiv sa le dea la aia de la Eforie toti banii inclusiv pe lunile in care nu au facut nimic. La primavara iar plantam gazon masluit de vre-un milion de euro si refacem sistemul de stropire.

  Comentariu by Marian Vasile — 14 septembrie 2016 @ 19:17

 2. @1. Cum pot sa iti dau like la comentariu ??? 🙂

  Pana atunci … sa nu uitam:

  Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin.
  Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.
  Ce spune legea 215/2001 (Legea administrației publice locale)
  Art. 73.
  (1) Mandatul primarului inceteaza, de asemenea, inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii.
  (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei sau orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
  (3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele si prenumele, data si locul nasterii, seria si numarul buletinului sau ale cartii de identitate si semnatura olografa ale cetatenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului.
  Art. 74.
  (1) Dupa primirea cererii prefectul va proceda la analizarea temeiniciei motivelor invocate, a indeplinirii conditiilor prevazute la Art. 73, precum si la verificarea veridicitatii si autenticitatii semnaturilor, in termen de 30 de zile.
  (2) Dupa verificare prefectul va transmite Guvernului, prin Ministerul Administratiei Publice, o propunere motivata de organizare a referendumului.
  (3) Pe baza propunerii motivate a prefectului, avizata de Ministerul Administratiei Publice, Guvernul se va pronunta, prin hotarare, in termen de 60 de zile de la solicitarea prefectului. Hotararea Guvernului va stabili data organizarii referendumului si va fi adusa la cunostinta locuitorilor comunei sau ai orasului prin grija prefectului.
  (4) Cheltuielile necesare in vederea desfasurarii referendumului se suporta din bugetul local.
  Art. 75.
  (1) Referendumul local se organizeaza, in conditiile legii, prin grija prefectului, cu sprijinul secretarului si al aparatului propriu de specialitate al consiliului local respectiv.
  (2) In acest caz procedurile prevazute de lege privind campania pentru referendum nu se mai aplica.
  Art. 76.
  (1) Referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unul din numarul total al locuitorilor cu drept de vot.
  (2) Mandatul primarului inceteaza inainte de termen daca s-a pronuntat in acest sens cel putin jumatate plus unul din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.

  Comentariu by Big Brother — 15 septembrie 2016 @ 9:23

 3. http://www.replicaonline.ro/atentie-un-caz-de-infectie-cu-virusul-west-nile-confirmat-la-mangalia-290490/

  Comentariu by nabuco — 15 septembrie 2016 @ 10:26

 4. E un inceput!!

  Procurorii DNA ridica documente privind Parcul Municipal Vest, o investitie din fonduri europene, de la Primaria din Ploiesti. Parcul este in paragina la 4 luni de la inaugurare

  http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-21291791-surse-procurorii-dna-ridica-documente-privind-parcul-municipal-vest-investitie-din-fonduri-europene-primaria-din-ploiesti.htm

  Comentariu by Unu' de prin oras — 15 septembrie 2016 @ 16:28

 5. Primarul asta nu are minte nici cat o curca…..pai cum sa taxezi oamenii ….cand tu nu ai fost in stare sa faci o parcare cat de mica….e mai usor sa vopsesti soselele …si sa zici ca sunt parcari…mare handicapat….

  Comentariu by Doru — 16 septembrie 2016 @ 5:09

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress