Mangalia – politica locală

10 septembrie 2016

Elena-Alexandra Silistră: ‘De trei zile încoace, scandalul nu-i mai place, dar gura nu-i mai tace…’

Filed under: Mişcarea Populară — lucian visa @ 19:05
   „Din meșterul Manole de Mangalia, domnul primar se transformă într-o mioriță de Mangalia și, ca și cum nimic nu s-a întâmplat până acum, nu înțelege atitudinea ostilă a celor din PMP, PSD și ALDE, care fac pe supărăcioșii pentru că au fost lăsați cu ochii-n soare la ultimele ședințe din CL.
   Totuși, în bunătatea domniei sale, dând dovadă de bun simț, nu mai vrea scandal și cheamă celelalte partide la a trage împreună din pipa păcii și de a-i aproba proiectele.
   Și, ca să-și arate marea lui bunătate sufletească, promite că va reflecta asupra unui proiect propus de PSD.
   Spuneți și dumneavoastră, nu vă simțiți copleșiți de emoție, când vedeți atâta mărinimie?
   După cum bine știți, întotdeauna am fost deschiși către dialog, numai prin el putând găsi cele mai bune soluții pentru rezolvarea problemelor orașului și ale cetățenilor.
   Am analizat și am considerat ca fiind un act normal aprobarea proiectelor benefice, indiferent de către cine au fost inițiate.
   Rezultatul? Atitudine infantilă, prin părăsirea la comandă a ședinței de CL, chiul organizat la o altă ședință, blocarea oricărei informații la care avem drept legal de obținere.
   Spuneți că nu mai vreți scandal?
   Cine vă oprește să nu-l mai provocați?”

   Silistra Elena Alexandra, consilier local PMP Mangalia, 10.09.2016. mangalianews.ro

26 Comments

 1. Cucoana ăsta va ajunge în politica românească. …demagogie , amanțlic, ipocrizie.a tunat și I a adunat la primăria aia..cred ca aceasta ..doamna nu I pot spune..ce o fi ea acolo are obrazul ca șoriciul și o nesimțire fără de margini.ar trebui sa fie ultima care ridica glasul acolo impostoarea.dar vin parlamentarele și , și ea și celălalt ipochimen de la pmp trebuie sa se remarce.cu orice preț. As fi de părere ca la referendum sa realegem și cl ul..Și încă o data nu s deloc da chiar deloc în tabăra piticului.din contra.

  Comentariu by 2 — 10 septembrie 2016 @ 19:52

 2. Tipa e cel putin penibila,dar cu presa(onesta si echidistanta) alaturi se crede vreo Ioana D’arc.
  Aproape ca imi pare rau dupa madam Ariciu sau Membulat.

  Comentariu by PoMPeaza bani la ziaristi — 10 septembrie 2016 @ 21:38

 3. Sinistra e tot ceea ce a gasit mai bun boul de Palaz si Barbora. Atatia oameni priceputi , nascuti crescuti in Mangalia nu au loc de venetici . Asa va trebuie !!

  Comentariu by Fane — 11 septembrie 2016 @ 0:12

 4. Pe undeva are dreptate, dar nu vreau sa mai aud in veci de cei care l-au sustinut sau il mai sustin pe basescu

  Comentariu by Anna — 11 septembrie 2016 @ 1:25

 5. Dute cucoana la cratita nu ne reprezinti

  Comentariu by Marinaru — 11 septembrie 2016 @ 3:04

 6. Inclin sa cred ca parte din cetatenii acestui oras chiar merita niste specimene ca Radu Crisitan.
  Deocamdata “cucoana” asa se agita pentru acest oras mai mult decat au facut-o in mandatele anterioare celebrii reprezantanti ai acestei urbe , Petcu, Negrea, Minca.

  Comentariu by Marian Vasile — 11 septembrie 2016 @ 8:26

 7. Trecând peste faptul ca a ajuns acolo folosindu și nurii, asculta mă ca aceasta sinistra cucoana la primul va trece în tabăra puterii.sa treacă parlamentarele și mai vorbim.pana atunci e doar gargara.și ce face pentru oraș în afară de gura?și doar ca sa fie remarcată? Care oraș ca sinistra e provenită de câțiva ani pe tărâmurile astea.ia întreb o într o discuție deschisa despre istoria nevoile și problemele orașului. Ai sa fii uimit de marele gol.e doar o oportunista

  Comentariu by 2 — 11 septembrie 2016 @ 8:45

 8. Mi-aduc aminte cand a ajuns Tusac primar ca tot asa si-a folosit nurii Filip, parca, care i-a luat locul de consilier lui Grama si a inca unua pe lista inaintea lui. Sa cred ca ai ajuns cu profetiile la nivelul babei Vanga?
  Deocamdata ne rezumam la prezent in care cativa consilieri in frunte cu Menabit Ozghiun incearca sa-l aduca pe calea cea dreapta pe Radu Cristian . In loc sa le fim alaturi, parte dintre noi pierdeti timpul si bateti apa in piua cu tot felul de discutii si barfe sterile iar smecherila asta micu ne fura si presul de la usa.
  Daca se va schimba Silistra dupa parlamentare, asta e, atunci o putem lua la ture, pe probleme politice nu pentru chestii personale. Dar pana atunci daca tot aveti chef de criticat luati-le in vizor pe cele doua doamne profesoare, consiliere PNL, care prin sustinerea neconditionata a primarului ne faulteaza orasul din primul minut in care au fost investite in functii.
  Cat despre bastinasi si nou veniti ce au facut pentru oras patriarhii astia vechi de Petcu, Negrea, Minca ?

  Comentariu by Marian Vasile — 11 septembrie 2016 @ 10:21

 9. Sinistra primeste ordinele direct de la sinistrul de palaz. Inainte sau dupa……

  Comentariu by Anonim — 11 septembrie 2016 @ 10:38

 10. După mult timp am revenit să văd dacă s-au dezvoltat discuțiile pe acest blog. Eu postez in spatiul public diferite informații spre ajutorarea mea, deoarece apoi oameni specialiști în domeniul subiectului sau cei care cunosc mai bine subiectul îmi dau opinii si informatii privind legislația.
  Discuțiile nasc soluții. Acesta este tipul de discuții politice sau administrative pe care le caut.
  Aici în afară de atacuri, frustrări, baliverne și răutăți, nu remarc nimic constructiv. Si chipurile se discută politică. Politica înjurării.

  În urmă cu putin timp am fost etichetat în toate felurile. Sunt chiar curios ce părere aveți astăzi. Aveți motive în continuare să mă denigrați? Este bine ce fac? Este rău? Este inutil?
  Să luați în considerare că am intrat în politică la „fără 5 minute”. Nu am experiența de ani a dvs de a discuta politică (pe aici sau alte locuri virtuale). Poate dacă aveam această experiență în a discuta politică făceam exact ca dvs. Dar așa, în naivitatea mea, caut să readuc orasul la firescul administrativ.

  M-ați iertat sau sunt în continuare un eretic care trebuie ars pe rug?

  Comentariu by Mentalistul — 11 septembrie 2016 @ 11:17

 11. @10.Dupa cum vezi aici pe blog e politica cetateanului.Si cum cetățeanul e oricare dintre noi mai priceput sau nu,mai citit sau nu,mai educat sau nu,si comentariile sunt pe măsură.Cred ca printre mentalisti,ozenisti si altii,își pot exprima ideile si convingerile si cei de genul”Mos Ion Roata”.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 11 septembrie 2016 @ 13:03

 12. Atunci dacă nu s a învățat nimic din lecția tusac va doresc multe speranțe cu actualii. Era vorba aia românească dacă te ai fript sufli și n iaurt.de asta l ați votat pe pitic ca era răul mai mic nu după dictonul de mai sus las ca vedem noi…cand veți vedea va fi prea târziu. Iar cele doua doamne cred ca pana la urma vor face ceva în oraș chiarr și un minim de opoziție .oricum dacă o vor face vor fi zburate.chiar nu vreți sa învățați nimic din ceea ce s a întâmplat. …app pe patriarhii de care pomenești ma im sus te ai luat vreodată? I ai criticat?și de bun simt ar fi ca de petcu sa vorbești acum doar cu respect indiferent ce ți a facut

  Comentariu by 2 — 11 septembrie 2016 @ 20:36

 13. Silistra se straduieste sa stearga memoria cetatenilor cu comunicatele ei disperate,are nevoie de voturi la parlamentare pentru PMP, pemntru Palaz!
  Daca ii pasa de orasul nostru ii respecta pe alegatori, le respecta votul, acesta era primul pas, dupa care incepeam sa o credem!
  Vai de ea daca nu reuseste un rezultat bun la alegeri!

  Comentariu by Angela — 12 septembrie 2016 @ 8:40

 14. Ca de obicei( normal pentru aceasta administratie) primarul va lipsi de festivitatiile organizate cu ocazia inceperii unui nou an scolar in fiecare unitate de invatamant. Probabil mai are resentimente din adolescenta….
  Succes copiiilor din Mangalia in noul an scolar, 🙂 si parintilor!

  Comentariu by Hermes — 12 septembrie 2016 @ 9:57

 15. Problema cred ca nu e la cei care au votat ci la cei care nu au votat. Oferta pentru primar si consilieri este cea data structurile politice locale, deci nu poti alege din alta parte, independentii, putini cati au fost nu au fost agrerati de votanți. Singura contrapondere la oferta partidelor ar fi o societate civica care deocamdata nu are masa critica pentru a se coagula. Cei care ar putea face cate ceva in acest sens se izoleaza in turnuri de fildes si ne trateaza cu lipsa de condescendenta ca in cazul de fata.
  Poate m-am luat de patriarhi dar nu aici, sau poate am inceput de curand sa ma implic, ca atitudine, in viata orasului. Scade cu ceva acest fapt credibilitatea spuselor mele ?
  Moartea nu iarta nici pacatele nici greselile celor in cauza, de ce as respecta dupa moarte pe cineva care nu mi-a meritat respectul in timpul vieții.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 septembrie 2016 @ 10:57

 16. http://www.mangalianews.ro/2016/09/va-informam-cum-putem-vizita-situl-arheologic-de-la-fostul-complex-president-din-mangalia/

  Comentariu by nabuco — 12 septembrie 2016 @ 15:11

 17. Pt.10
  N-am mai scris de foarte multă vreme niciun comentariu. Dar dacă vrei să cunoști părerea mea, ești pe calea cea bună și e bine să continui. În campanie ți-am spus să ne lași dracului în pace cu lauda candidatului PSD. Rezultatul votului cred că mi-a dat dreptate.

  Dacă tot am comentat, o să mai adaug ceva. M-am tot uitat la comentariile acestui articol. Ele arată starea jalnică a umblătorilor albi din Mangalia. Da, majoritatea covârșitoare a locuitorilor Mangaliei sunt umblători și nu cetățeni. Dacă ar fi fost și oameni cu caracter, atunci ar fi luat poziție la golăniile scrise împotriva Alexandrei Silistră. Nu s-a atacat conținutul textului, ci doar persoana. S-au făcut afirmații degradante și cu conotații sexuale. Și nu este prima dată. Văd că doar Marian Vasile pune lucrurile la punct, restul ca struții cu capul în pământ. Nu o cunosc pe doamna în cauză și nu sunt de acord cu modul în care a ajuns consilier, dar asta a fost o altă discuție. Acum e consilier și n-a votat nimic împotriva orașului, față de 11 colegi ai ei care au făcut-o. Nu mă doare faptul că niște golani o ”terfelesc”, pentru că nu dau doi bani pe ei, ci mă doare că ”oamenii de bine” nu iau atitudine.
  Și eu, în prostia mea, aveam pretenția ca cetățenii Mangaliei să facă ceva pentru orașul lor. Poate acum înțelegeți de ce nu mă mai implic. N-am pentru cine.

  Comentariu by lucian visa — 12 septembrie 2016 @ 18:08

 18. Lucian, nu ai cu cine, și nu ai pentru cine. Dacă stau strâmb, și judec drept, toți cei aleși în diferite funcții, exprimă nivelul actual societății în care trăim. Degeaba suntem inimoși, ne pasă de orașul în care trăim, și avem ceva materie cenușie între urechi, dacă suntem o minoritate. Majoritatea decide, inclusiv pentru noi, oamenii cu bun simț.ori, dacă majoritatea nu înțelege cum stă treaba cu responsabilitatea votului, politicienii corupți și interesați materialicește, nu vor ezita să-i cumpere, într-o manieră sau alta. Curat murdar, nene Iancule!

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 12 septembrie 2016 @ 19:25

 19. corect. si eu am crezut ca daca vrei sa schimbi ceva din inertia asta trebuie sa te implici, dar e fals. nu schimbi nimic, poate doar un interes meschin cu altul. pana cand nu va aparea ceva real si cel mai probabil cred ca nu nici va aparea vreodata, totul fiind manipulare, e de bine sa nu ne mai implicam…

  Comentariu by Anonim — 12 septembrie 2016 @ 20:41

 20. Nu exista schimbare fara implicare. Mentalitatile se schimba greu, dar in timp se schimba. Daca ma intorc la inceputurile acestui blog si sunt ceva ani de atunci erau putini cei care intrau pe aici si mult mai putini cei care comentau. Dar a insemnat o schimbare in viata orasului, aveai o sursa de informatii fata de omerta autoritatilor si putina zvonistica de radiosant. Au inceput sa apara și alti poli de informare online , lumea se implica mai mult. E drept ca sunt pasi inca mici, majoritatea este amortita si incapabila de reactie, dar cred ca domnia haosului, a hotiei, a legii pumnului si insultei se restrange tot mai mult. Nu va disparea niciodata dar va veni o vreme cand va fi exceptia si nu regula.
  Pana atunci raman pe baricade cei care vor si pot. Unii se vor retrage, vor aparea altii, important e sa fie din ce in ce mai multi cei care vor schimbarea.
  Daca luam doar aceasta vara, in care, prin niste manevre de culise, Radu C și asigurat un nou mandat, observăm ca in ciuda castigarii primariei si avand 9 consilieri locali care fac sluj in fata sa, curajul din mandatul trecut i-a disparut . Deja ii este frica de reactia Cetatii, vede ca oamenii ii urmaresc actiunile și il taxeaza, chiar daca doar in mediul online, imediat. Frica asta, fizica deja, se raspadeste si printre oamenii sai si nu cred ca va dura mult pana cand unii dintre ei vor incepe sa se spovedească. Noii consilieri par plamaditi din alt aluat decat cei de dinaintea lor.
  Il urmaresc pe Ozghiun care deja are un grup de aproape 3500 de membri. Daca macar o treime dintre ei ii vor fi alaturi pe viitor, chiar dacă jocurile politice il vor ejecta din partidul actual deja se poate transforma usor intr-un un pol de putere civic care se poate opune cu succes primarului si gastii sale.
  Avem un alt pol aici pe acest blog ,care este din punctul meu de vedere cel mai important prin durata si constanta actiunilor si probabil vor apare si altii sau deja au aparut dar nu i-am descoperit inca.
  Cred ca nici cei trei noi consilieri PNL, plamadiți din alt aluat decat Sorin Andrei, nu se simt prea bine in postura actuala si e posibil ca la un moment dat sa-i puna niste contre de grup primarului cu destul succes.

  Comentariu by Marian Vasile — 12 septembrie 2016 @ 21:33

 21. Ptr.17,18si 20.Sint de acord cu voi in multe privinte si o spun cu toata responsabilitatea unui om care a ales sa paraseasca mai demult BPL PNL fiindca nu ma mai regaseam acolo cine ma cunoaste stie despre ce vorbesc.Totusi nu sint de parerea ca trebuie sa ne oprim in a continua discutiile si in a ne spune opiniile macar aici. Spre exemplu, eu cred ca dl. primar poate a avut si are intentii bune dar din pacate cei apropiati dumnealui, inclusiv sfatuitorii d-lui, au dat dovada ori de nestiinta ori de neputinta sau poate de rea credinta nu stiu care din acestea, pentru ca sigur nu a luat deciziile doar el.Referitor la castigarea alegerilor Radu Cristian a castigat fiindca nu a avut un contracandidat care sa-i puna probleme majore, aduceti-va aminte doar ca PSD-ul a schimbat intr-un termen extrem de scurt vreo 3 candidati.S-a intamplat exact ca la Bucuresti cu PNL.(Orban,Busoi,M.Munteanu,Predoiu..)Daca imi spune-ti ca Iorgus era alternativa dati-mi voie sa va contrazic.Parerea mea. Asa, legat de d-na Silistra pe care nu o cunosc, nu sant de acord cu felul in care a ajuns in C.L. si sigur nu face decit sa raspunda la comenzi altfel pleaca, totusi ca are initiative asta nu-i rau, acuma ca ar fi sau nu ale d-ei nu stiu. Cert e ca nu trebuie atacata persoana mai ales ca este si femeie si am vazut aici fel de fel vorbe scrise la adresa d-ei.O noua zi buna va doresc.

  Comentariu by MARIAN IORGA — 13 septembrie 2016 @ 7:51

 22. Daca inițiativele primarului ar fi bune,n-ar exista contre si opozanti.Trebuie sa fii tâmpit sa te opui unui proiect benefic orașului tău și poate trainic peste generații.Atunci cei care candidează in astfel de funcții sa fie supuși unor teste medicale.Referitor la exprimarile uneori ieșite din tipare cu jigniri grosolane nu sunt de acord si am mai spus-o,indiferent despre cine sau ce supunem dezbaterii pe acest blog.Faptul ca d-l Visa ne trage de urechi(desi nu le avem ca stăm ca strutul…),suna a invitație de a părăsi blogul si sa rămână doar”crema”,chiar jignind când spune că nu are pentru cine.As fi dorit mai mult respect pentru cei care acorda atenție acestui blog,chiar daca exprimarile sunt sărace sau stangace.Un pumn in gura înseamnă retragere.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 13 septembrie 2016 @ 9:36

 23. Intervenția mea nu a fost pentru 10, ci pentru restul.
  La început am fost bălăcărit în toate felurile, poate si din motivul in care am ajuns să fiu pus pe listele partidului.
  Într-adevăr, pentru membrii PSD am fost un impus. Dar pentru mine a fost o propunere pe care am refuzat-o de mai multe ori. Nu eu am câștigat ceva, ci PSD a câștigat prin acceptul meu. Pare arogant, dar asa gândesc eu cunoscând ceea ce pot face.
  De ce am acceptat? M-a surprins schimbarea totală a modului cum să se facă politică la PSD. Mazăre, Constantinescu, Edi Martin, Dumitrel, etc., toti baronii au fost dați afară din PSD. Am pretins să fiu lăsat să fac politică pentru cetățean, nu pentru alte interese. Și dacă reușesc să reconstruiesc o coerență în politica Mangaliei, vor fi multumiți fără să se implice. Să se implice când cer ajutorul pentru mai multe realizari.
  Vă asigur că nu a existat nicio pretenție de implicare economică din partea PSD Constanta. Chiar au fost de acord cu politica de aducere a serviciilor în execuția proprie a primariei, cum era pe timpul GOLD. Iar idei ale mele sunt aplicate în prezent în Constanța. Sper să și reușească finalizarea.

  Am amintit despre cum eram denigrat la început pentru că la fel este denigrată Alexandra Silistra. Nu o apăr ca si colegă în consiliu, nu o apar ca este domnișoara, o apăr in spiritul corectitudinii: de ce sa se dea cu pietre intr-un om care inca nu a înfăptuit nimic de condamnat. Si nu doar despre ea, ci despre oricine de orice culoare politică sau despre oricine apolitic. Nu dați sentințe fără fapte!

  Comentariu by Mentalistul — 13 septembrie 2016 @ 9:43

 24. Silistra nu este denigrata de nimeni, se spune doar adevarul peste care nu se poate trece cu vederea, toata lumea stie cum a ajuns ea in CL,toti stiu cum si-a tradat echipa.
  In spiritul corectitudinii cum poti pleca la drum tradand niste oameni,(inclusiv alegatorii) acest fapt nu este de condamnat?Sau poate ca acum nu mai conteaza, cand s-a vazut cu sacii in caruta!Ea incearca sa ne prosteasca dar nu va reusi, cel mult o compatimesc!

  Comentariu by Gicu — 13 septembrie 2016 @ 11:53

 25. Cine a zis ca femeia urata este si a dracului ,nu a mintit.

  Comentariu by MARICICA — 16 septembrie 2016 @ 10:20

 26. Baaaa da chiar ca e urâta rauuuuu

  Comentariu by Sugereanu — 18 septembrie 2016 @ 16:05

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress