Consilierii locali liberali din Mangalia lansează un îndemn la linişte şi colaborare spre colegii din celelalte partide. După ce zilele trecute aleşii PNL, în frunte cu primarul Cristian Radu, erau acuzaţi de consilierii PSD şi PMP că sfidează cetăţenii oraşului prin părăsirea şedinţelor când se discută treburi importante pentru urbe, mai exact un proiect de hotărâre privind desemnarea consilierilor locali în consiliile de administraţie ale şcolilor, acum se pare că liberalii mizează mai mult pe calea împăcării.
„Dorim linişte în Consiliul Local pentru adoptarea proiectelor în interesul oraşului. Nu mai vrem scandaluri politice ca până acum, care au ţinut prima pagină a ziarelor. Este nevoie de colaborare pentru îndeplinirea agendei publice, aşa cum a fost ea asumată de fiecare partid în campania electorală. Referitor la discuţiile din ultima şedinţă de consiliu privind proiectul propus de PSD pe lista suplimentară, acesta va fi dezbătut şi votat cu prima ocazie. Nu s-a întâmplat lucrul acesta acum trei zile deoarece proiectele de hotărâre trebuie dezbătute mai întâi în comisiile de specialitate, unde se întocmesc referatele de aprobare, apoi se dau avizele de legalitate, după care ajung spre votare în Consiliul Local. Vom relua aprobarea acestui proiect la prima şedinţă, urmând, bineînţeles, toate procedurile legale”, au declarat consilierii locali PNL din Mangalia.
Cosmin Zaporojan, Cuget Liber 09.09.2016
vor legalitate, comisii, aprobari, wow chiar se munceste
Comentariu by oameni muncitori — 9 septembrie 2016 @ 18:07
Consilierii PNL nu isi permit luxul de a dori in public altceva decat Radu Cristian.
Acesti oameni iau de pomana banii dpentru sedintele de consiliu.
Comentariu by Marian Vasile — 9 septembrie 2016 @ 20:07
Alo , va zic,inca, domni consilieri PNL ptr ce sinteti acolo??? Va trimis cineva cu forta sa fiti coinsilieri??? Sigur nu, v-ati oferit sa faceti ceva ptr oras, asa cred eu.
Demisia e la indemina voastra- semnati-o si lasatine dracului in pace. De la alegeri ati facut un cacat….ptr oras, ptr voi , sigur ….
Comentariu by zek — 9 septembrie 2016 @ 20:44
Mai mult decat atat: prin tot ce fac ne fac rau noua tuturor si orasului. Aici e marea problema.
Cat despre indemnizatia de sedinta… ce gluma buna…. haideti sa ne uitam la afacerile lor….
Comentariu by Anonim — 9 septembrie 2016 @ 20:45
o sa postam pana se hotaraste lumea
Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin.
Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.
Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.
Ce spune legea 215/2001 (Legea administrației publice locale)
Art. 73.
(1) Mandatul primarului inceteaza, de asemenea, inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii.
(2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei sau orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
(3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele si prenumele, data si locul nasterii, seria si numarul buletinului sau ale cartii de identitate si semnatura olografa ale cetatenilor care au solicitat organizarea referendumului.
(4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului.
Art. 74.
(1) Dupa primirea cererii prefectul va proceda la analizarea temeiniciei motivelor invocate, a indeplinirii conditiilor prevazute la Art. 73, precum si la verificarea veridicitatii si autenticitatii semnaturilor, in termen de 30 de zile.
(2) Dupa verificare prefectul va transmite Guvernului, prin Ministerul Administratiei Publice, o propunere motivata de organizare a referendumului.
(3) Pe baza propunerii motivate a prefectului, avizata de Ministerul Administratiei Publice, Guvernul se va pronunta, prin hotarare, in termen de 60 de zile de la solicitarea prefectului. Hotararea Guvernului va stabili data organizarii referendumului si va fi adusa la cunostinta locuitorilor comunei sau ai orasului prin grija prefectului.
(4) Cheltuielile necesare in vederea desfasurarii referendumului se suporta din bugetul local.
Art. 75.
(1) Referendumul local se organizeaza, in conditiile legii, prin grija prefectului, cu sprijinul secretarului si al aparatului propriu de specialitate al consiliului local respectiv.
(2) In acest caz procedurile prevazute de lege privind campania pentru referendum nu se mai aplica.
Art. 76.
(1) Referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unul din numarul total al locuitorilor cu drept de vot.
(2) Mandatul primarului inceteaza inainte de termen daca s-a pronuntat in acest sens cel putin jumatate plus unul din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.
Comentariu by veve — 9 septembrie 2016 @ 20:47
Vrem referendum, nu mai rabdam, ne-au hotarat flotantii soarta.Consilieri din opozitie, voi ati mai ramas speranta noastra, organizati strangerea de semnaturi.Se vor strange avand in vedere cati au votat altceva dacat Radu.
Comentariu by dana — 9 septembrie 2016 @ 22:39
vor pe naiba colaborare! niste ipocriti.
Comentariu by Anonim — 10 septembrie 2016 @ 1:17
Un lider de isprava ne trebuie si Start !Pana cand sa mai tot rabdam netrebniciile si furaciunile !
Comentariu by elena — 10 septembrie 2016 @ 8:20
Populatia Mangaliei e prea slaba de asa ceva, de un referendum. Sunt multi lingai si pomanagii la mincinos. Un oras de pensionari, iar astia fiind milogi la pachete, nu vor vota nimic.
Comentariu by xyz — 10 septembrie 2016 @ 11:00
Stau si ma minunez cand vad ce scrie in acest comunicat .Ma intreb ,vazand pregatirea fiecarui cl al PNL Mangalia si chiar a primarului ,oamenii acestia au facut facultatile la Bodnaras sau in padure la Biotera.Nu poti sa afirmi despre :,, proiectul propus de PSD pe lista suplimentară, acesta va fi dezbătut şi votat cu prima ocazie. Nu s-a întâmplat lucrul acesta acum trei zile deoarece proiectele de hotărâre trebuie dezbătute mai întâi în comisiile de specialitate, unde se întocmesc referatele de aprobare, apoi se dau avizele de legalitate, după care ajung spre votare în Consiliul Local.”Fratilor ori sunteti prosti ori sunteti prosti pentru ca daca ati citi legea ati vedea ca proiectele dezbatute in sedintele extraordinare sau de indata nu sunt supuse discutiilor comisiilor de specialitate.Daca citeati art.39 alin.1 din legea 286/2006 care modifica art 45 din legea 215/2001, legea administratiei locale,ati fi vazut si nu ati mai fi scris si prostiile acelea in comunicat care nu va fac cinste,va dezonoreaza va fac de rusine si arata cat de ……….p…..i pregatiti sunteti
Comentariu by Anonim — 10 septembrie 2016 @ 12:01
pt.10, Ne cred pe toti prosti si cred ca ne pot manipula usor,a tinut la alegeri,dar nu cred ca mai tine aceasta strategie?
Comentariu by ANONIM — 10 septembrie 2016 @ 16:32
Nu o intelegem pe Doamna Sali,cum v-a da ochii cu parintii elevilor actuali,cu fostii elevi si parintii acestora.De ce participa la distrugerea orasului?ce cauta langa o asemenea ecchipa?Speram ca nu numai de dragul de a fi consilier local si pentru a astepta sa i se arunce o ciovarta?
Comentariu by ANONIM — 10 septembrie 2016 @ 16:37
Alo, mai sunt mulți analfabeti care isi dau cu parerea? Cu iti permiți sa-ti dau cu parerea de un profesor când tu habar nu ai să scrii?
Comentariu by Anonim — 10 septembrie 2016 @ 17:11
dai*
Comentariu by Anonim — 10 septembrie 2016 @ 17:13
Pt 13 si 14 -Poate ca este mai decent sa fii analfabet decat ipocrit.Dar oare tu stii sa scrii?Nu suntem asi toti, in ale tastaturii ,dar dreptul de a avea opinie nu puteti sa ni-l luati inteligentilor.
Comentariu by ANONIM — 10 septembrie 2016 @ 22:48
AM MAI SCRIS SI EU PE AICI CA SI ALTII,HAI SA NU DISTRAGEM ATENTIA DE LA PROBLEMELE REALE DIN CADRUL CL,PENTRU CA SINT INTRADEVAR PROBLEME SI CINE ARE CEVA DE ZIS SA ZICA INDIFERENT DACA SCRIE MAI MULT SAU MAI PUTIN CORECT, NU STIU DACA ASTA CHIAR CONTEAZA ASA DE MULT MAI IMPORTANT AR FI SA ADUCEM IDEI SI PROPUNERI CARE SA FIE PRELUATE DE CINE TREBUIE SI SA TINA CONT DE ELE SAU SA FIE DEZBATUTE PUBLIC MACAR AICI….SI MAI REVIN CU CEVA, IESITI DIN ANONOMAT CEI CE SCRIETI ALTFEL VORBIM DEGEABA.
Comentariu by MARIAN IORGA — 12 septembrie 2016 @ 7:48
**ANONIMAT**SCUZE.
Comentariu by MARIAN IORGA — 12 septembrie 2016 @ 7:49
Pt 13- Sa stii ca eu chiar apreciez acest profesor si de aceea sunt uimit ca a intrat in aceasta echipa care vrea sa distruga orasul.Eu cred ca Doamna Profesor,a intrat cu intentii bune in politica,dar la acest moment nu stiu de ce mai ramane.Sint convins ca a inteles ca nu ii este locul acolo.Si pentru acest motiv am comentat.Cred ca din opozitie ar face lucruri mult mai bune.
Comentariu by ANONIM — 12 septembrie 2016 @ 14:30
Gurile „rele” spun doamna profesoara a inceput sa se plinga pe unde poate ca regreta cei 10.000 de euro cu care si- a platit locul in Consiliul Local pe un loc eligibil la PNL. Pentru ca se pare ca-i va recupera greu sau deloc.
Cam despre asta e vorba.
Comentariu by Anonim — 12 septembrie 2016 @ 19:05