Mangalia – politica locală

7 septembrie 2016

Şoc: Ziua Mangaliei a avut deja loc! În locul spectacolelor şi artificiilor, am avut parte de o procesiune cu moaşte

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:27

Ziua Mangaliei, stabilită, în urmă cu cinci ani, să se desfăşoare pe 8 septembrie, se pare că nu va mai fi prilej de bucurie pentru cetăţenii urbei. Asta deşi, în şedinţa de Consiliu Local din luna iulie, au fost bugetaţi 30.000 de lei, ce ar fi urmat să fie cheltuiţi pe concerte – „servicii artistice şi artificii”.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, Ziua Mangaliei ar fi avut loc, deja, pe… 3 septembrie şi ar fi constat într-o procesiune organizată de Protoierie, cu ocazia „primirii unei racle cu moaştele Sf Dionisie Areopagitul,  adusă din din Mitropolia de Mitilini, Grecia, de către o delegaţie elenă”, aşa cum apare pe site-ul oficial al Arhiepiscopiei Tomisului.

Prin urmare, locuitorii Mangaliei au avut prilejul să se bucure, anticipat, de ziua lor, de spectacolul oferit de „ierarh, preoţi şi credincioşi, alături de care au mărşăluit şi soldaţi cu făclii aprinse, iar fanfara militară a intonat cântece patriotice”…

editiadesud.ro 07.09.2016

10 Comments

  1. Da’ ce vreți acum? Petreceri? Mucles! Pițigoiul s-a pilmbat prin Europa și-l doare la bascheți de bucuriile plebei pe care o îndobitocește. Vreți artificii? Avem de plătit nevergreen și fosta promenadă! Poate-i mai fată mintea vre-un matrapazlâc să abuzeze de banii noștri – că e în stare.

    Comentariu by Zoga — 7 septembrie 2016 @ 18:49

  2. Trebuie sa fim organizati si uniti cu ajutorul opozitiei sa initiem referendumul ca altfel astia transforma Mangalia in comuna daca mai raman pana la sfarsitul mandatului.

    Comentariu by dana — 7 septembrie 2016 @ 19:30

  3. Ma intreb, ce criterii de selectie au stat la baza promovarii acestor oameni in functii, ma refer la consilierii PNL, desigur? Primarul a stiut exact cu ce echipa merge la drum, nu? Deci, cine este mai imoral, edilul, sau consilierii sai?
    Intrebarea este, cine este primarul din spatele primarului, stie cineva?

    Comentariu by catalin — 7 septembrie 2016 @ 20:30

  4. Cu cine Dano? Iata o ipostaza, care se potriveste perfect Mangaliotilor!
    Si tu mai vrei referendum…, ma faci sa rad!

    Comentariu by catalin — 7 septembrie 2016 @ 20:43

  5. Ziua Mangaliei? Poate noaptea Mangaliei,ca in curând urmează Apocalipsa.Cred si eu ca au făcut datorii,daca in primărie sunt unul si unul,care de care mai competent in administrație .Sunt unii care habar nu au pe ce pământ trăiesc și totuși sunt plătiți în primărie de noi toti.Insusi primarul a recunoscut la omagierea vârstelor de aur ale locuitorilor orașului,ca sunt angajați care sunt plătiți de comunitate degeaba.Evidente eronate,birocrație sufocantă,lipsa de transparenta,sfidare,aroganta,impunere prin impertinenta cu ton ridicat,sunt doar câteva din atributele cu care ești întâmpinat in primăria Mangalia.

    Comentariu by D'ale lui Mitica — 7 septembrie 2016 @ 21:23

  6. Catalin, eu nu as generaliza, sunt multi care s-au saturat ,socoteste cate voturi au fost cumulate catre ceilalti candidati,Radu a castigat datorita flotantilor, suntem sufocati de mafioti.Voturile pro Radu au fost procentual jumatate din jumatatea electoratului.Eu sper si astept, opozitia sa deschida sediile partidelor sa strangem semnaturi, avem nevoie de 25 la suta, suntem mai multi cei care nu ii vrem.

    Comentariu by dana — 8 septembrie 2016 @ 7:04

  7. Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin.

    Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.

    Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.

    Ce spune legea 215/2001 (Legea administrației publice locale)
    Art. 73.
    (1) Mandatul primarului inceteaza, de asemenea, inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii.
    (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei sau orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
    (3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele si prenumele, data si locul nasterii, seria si numarul buletinului sau ale cartii de identitate si semnatura olografa ale cetatenilor care au solicitat organizarea referendumului.
    (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului.
    Art. 74.
    (1) Dupa primirea cererii prefectul va proceda la analizarea temeiniciei motivelor invocate, a indeplinirii conditiilor prevazute la Art. 73, precum si la verificarea veridicitatii si autenticitatii semnaturilor, in termen de 30 de zile.
    (2) Dupa verificare prefectul va transmite Guvernului, prin Ministerul Administratiei Publice, o propunere motivata de organizare a referendumului.
    (3) Pe baza propunerii motivate a prefectului, avizata de Ministerul Administratiei Publice, Guvernul se va pronunta, prin hotarare, in termen de 60 de zile de la solicitarea prefectului. Hotararea Guvernului va stabili data organizarii referendumului si va fi adusa la cunostinta locuitorilor comunei sau ai orasului prin grija prefectului.
    (4) Cheltuielile necesare in vederea desfasurarii referendumului se suporta din bugetul local.
    Art. 75.
    (1) Referendumul local se organizeaza, in conditiile legii, prin grija prefectului, cu sprijinul secretarului si al aparatului propriu de specialitate al consiliului local respectiv.
    (2) In acest caz procedurile prevazute de lege privind campania pentru referendum nu se mai aplica.
    Art. 76.
    (1) Referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unul din numarul total al locuitorilor cu drept de vot.
    (2) Mandatul primarului inceteaza inainte de termen daca s-a pronuntat in acest sens cel putin jumatate plus unul din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.

    Comentariu by Big Brother — 8 septembrie 2016 @ 11:33

  8. art 76 e modificat din cate stiu eu
    e nevoie doar de 30%

    Comentariu by Anonim — 8 septembrie 2016 @ 17:44

  9. Cind a fost procesiunea in dreptul Primariei s-au citit dezlegari sa scape orasul de parveniti .Toata lumea a remarcat acest lucru.Primaria era in intuneric ,ca ei nu participa la astfel de evenimente ,sunt superiori oamenilor de rind.De fapt a fost singurul eveniment facut pentru sufletul mangalienilor si turistilor.

    Comentariu by anonim — 10 septembrie 2016 @ 7:29

  10. Daca e cine-l inita si se aproba desfasurarea referendumului se vor obtine peste 50% voturi pentru incetarea mandatului primarului chiar daca dupa lega refendumului modificata sunt suficiente voturile a 30% dintre cei inscrisi pe listele electorale.

    Comentariu by Marian Vasile — 10 septembrie 2016 @ 9:38

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress