Mangalia – politica locală

7 septembrie 2016

Datoriile primăriilor către firme au crescut. MANGALIA, ÎN TOP DATORNICI

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:55

Datoriile primăriilor către firme au crescut, din nou. Chiar dacă la finalul anului trecut Guvernul a acordat bani din fondul de rezervă bugetară pentru ca primarii să aibă de unde plăti datoriile restante către firme, ei au acumulat noi datorii. Arieratele bugetelor locale s-au dublat, în doar jumătate de an.

În luna decembrie a anului trecut, arieratele bugetelor locale se ridicau la 72,93 milioane de lei. La finalul lunii iulie a acestui an, arieratele au ajuns la 145,86, deci în creştere cu 100%, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Iar datoriile neplătite la scadenţă de primari au crescut lună de lună, notează http://www.economica.net

Pe primul loc se situează Ploieşti, cu 10,5 milioane lei, urmată de Primăria Mangalia, cu 7,25 mil. lei!

Tot la nivelul judeţului Constanţa, o altă localitate rău-platnică este Cogealac, cu 3,3 mil. lei.

Replica 07.09.2016

3 Comments

 1. https://www.youtube.com/watch?v=Q-ddJOF9dVM

  Comentariu by nabuco — 8 septembrie 2016 @ 15:12

 2. http://www.replicaonline.ro/patronul-unui-local-din-mangalia-sustine-ca-a-fost-posedat-de-un-demon-si-vrea-sa-fie-exorcizat-289817/
  o fi din „gasca” de la Constanta

  Comentariu by nabuco — 9 septembrie 2016 @ 13:01

 3. o sa postam pana se hotaraste lumea

  Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin.
  Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.
  Ce spune legea 215/2001 (Legea administrației publice locale)
  Art. 73.
  (1) Mandatul primarului inceteaza, de asemenea, inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii.
  (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei sau orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
  (3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele si prenumele, data si locul nasterii, seria si numarul buletinului sau ale cartii de identitate si semnatura olografa ale cetatenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului.
  Art. 74.
  (1) Dupa primirea cererii prefectul va proceda la analizarea temeiniciei motivelor invocate, a indeplinirii conditiilor prevazute la Art. 73, precum si la verificarea veridicitatii si autenticitatii semnaturilor, in termen de 30 de zile.
  (2) Dupa verificare prefectul va transmite Guvernului, prin Ministerul Administratiei Publice, o propunere motivata de organizare a referendumului.
  (3) Pe baza propunerii motivate a prefectului, avizata de Ministerul Administratiei Publice, Guvernul se va pronunta, prin hotarare, in termen de 60 de zile de la solicitarea prefectului. Hotararea Guvernului va stabili data organizarii referendumului si va fi adusa la cunostinta locuitorilor comunei sau ai orasului prin grija prefectului.
  (4) Cheltuielile necesare in vederea desfasurarii referendumului se suporta din bugetul local.
  Art. 75.
  (1) Referendumul local se organizeaza, in conditiile legii, prin grija prefectului, cu sprijinul secretarului si al aparatului propriu de specialitate al consiliului local respectiv.
  (2) In acest caz procedurile prevazute de lege privind campania pentru referendum nu se mai aplica.
  Art. 76.
  (1) Referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unul din numarul total al locuitorilor cu drept de vot.
  (2) Mandatul primarului inceteaza inainte de termen daca s-a pronuntat in acest sens cel putin jumatate plus unul din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.

  Comentariu by veve — 9 septembrie 2016 @ 20:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress