Mangalia – politica locală

6 septembrie 2016

S-a reluat scandalul în Consiliul Local: PNL-ul s-a supărat din cauza CA-urilor la şcoli, opoziţia spune că motivul e, de fapt, repartiţia locuinţelor de la C9!

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 19:18

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, astăzi, în cadrul celei de a treia şedinţe din noul mandat. Cum era de aşteptat, întâlnirea, demarată într-un cadru destul de relaxat, a sfârşit într-o notă de scandal, consilierii liberali, opt la număr, părăsind sala chiar înaintea votării a două proiecte suplimentare de pe ordinea de zi: nominalizarea reprezentanţilor CL în cadrul consiliilor de adminstraţie a unităţilor de învăţământ din municipiu, precum şi schimbarea destinaţiei apartamentelor din Căminul C9 Neptun în locuinţe de serviciu pentru medicii şi cadrele didactice ce fac naveta la Mangalia.

Anterior părăsirii sălii de şedinţe de către liberali, au fost votate, în unanimitate, modificarea organigramei şi statului de funcţii a Spitalului Municipal Mangalia şi participarea, ca beneficiar a oraşului în vederea depunerii unei cereri de finanţare la Ministerul Fondurilor Europene, a proiectului Managementul Incluziunii şi Combaterea Sărăciei. La acest din urmă punct s-au stârnit o serie de discuţii pe marginea existenţei unui al doilea proiect, similar, dar care, din motive rămase neelucidate, nu a ajuns pe masa consilierilor locali. Potrivit consilierului local Paul Foleanu, în ciuda tuturor demersurilor iniţatorului acestui proiect, documentele nu au ajuns în în comisiile de specialitate, în mâinile consilierilor, singurii care pot lua decizia dacă îl aprobă sau nu, Mangalia pierzând, astfel, circa 5 milioane de euro.

Mărul discordiei dintre consilierii locali, adânc divizaţi în acest nou mandat în două tabere distincte (pe de o parte PNL-ul, ce are nouă consilieri, iar pe de altă parte unsprezece aleşi PSD, ALDE, PMP), l-a constituit proiectul privind desemnarea aleşilor în CA-urile grădiniţelor, şcolilor şi lieelor din Mangalia. Aleşii PNL s-au arătat nemulţumiţi că unele dintre unităţile de învăţământ aveau, deja, completate aceste consilii de administraţie pe proiectul de hotărâre, cu câte trei dintre consilierii PSD, ALDE şi PMP. După discuţii furtunoase, peneliştii au ales să părăsească sala de şedinţe, renunţând să îşi mai nominalizeze candidaţi la aceste structuri.

Ulterior, mai mulţi consilieri PSD-ALDE-PMP, dorind să instaureze relativul calm de până atunci în sânul şedinţei, au spus că renunţă la propriile nominalizări, oferind locul nemulţumiţilor, în speranţa că aceştia se vor reîntoarce în sală. Acest lucru nu s-a întâmplat, fapt care a stârnit, din nou, polemici, consilierii rămaşi afirmând că plecarea membrilor PNL a avut un scop ascuns: acela de a nu vota următorul punct de pe ordinea de zi, privind schimbarea destinaţiei locunţelor din Căminul C9 Neptun, pe care aleşii PMP le doresc transformate în locunţe de serviciu pentru medicii şi cadrele didactice ce fac naveta la Mangalia.

Astfel că, până la o proximă şedinţă, cei unsprezece consilieri au decis să completeze ei înşişi consiliile de administraţie ale instituţiilor de învăţământ, ţinând cont că anul şcolar demarează în câteva zile, urmând ca, într-o şedinţă viitoare, să apeleze şi la colegii PNL pentru completarea acestor structuri.

editiadesud.ro 06.09.2016

11 Comments

 1. Aceleasi cacaturi marca Radu Cristian. Jeg ordinar, crezi ca primaria iti apartine ? o fi si asta o mostenire. Proasta e lumea ca nu te jos si sa fugi dracu ca sobolanii de unde ati venit.

  Comentariu by xyz — 6 septembrie 2016 @ 20:00

 2. Dragi membri PNL,
  Draga doamna profesoara Ghiulserin Sali,

  Va mai amintiti ranjetul libidinos-satisfacut al lui Sorin Andrei din sedinta C.L. din 14.07? atunci cand VOI, PNL-istii (n-as putea spune ca sunteti liberali, ci doar PNL-isti!) ati refuzat orice cooperare si ati pus in consiliile de administratie (C.A.-uri), in alea platite, cu bani seriosi, doar oamenii vostri ? Nu va amintiti ca ati refuzat orice alta propunere, de la orice alt partid? Nu va amintiti moaca jubilanta a maistrului militar Sorin Andrei? Reluati inregistrarile video !

  Atunci v-a placut, nu-i asa? Ati “juisat” de bucurie ca “le-ati tras-o” celor din opozitie!
  V-a placut sa-l mentineti pe Colgiu cu 3000 de euro pe luna, in C.A. la GoldTerm, in timp ce tu, Ghiulserin, nu iei nici macar 6-700 pe luna de la scoala? Asta e valoarea voastra in ochii primarului: un coate-goale, Doru Colgiu, are 3000 de euro pe luna plus alte beneficii, iar un profesor, membru al C.L. doar 6-700 de euro! Halal liberalism!

  Ei, cam asta e rasplata! Acum, dupa nici doua luni, sunteti voi in opozitie! Asa cum ati facut voi pe 14 iulie, asa vi s-a intamplat acum. Nu mai fiti ipocriti si incercati sa vedeti realitatea in fata!

  Caci, draga Ghiulserin, daca nu stii, e o vorba romaneasca: ce tie nu-ti place, altuia nu face!

  Comentariu by Notarius Anonymus — 6 septembrie 2016 @ 23:53

 3. #2
  Um membru CA Goldterm primeste o indemnizatie de doar 1000 lei.

  Comentariu by Anonim — 7 septembrie 2016 @ 8:37

 4. Întreb și eu: Oare cum s-au proptit noile panouri publicitare? Cu autorizație sau fără? Care e firma și cine este administratorul ei? Nu ar trebui șeful agronom al Poilției Locale să ne lămurească? Sau poate dă amenda direct! Cine, Doamne, îi tot lasă pe abuzivii ăștia să-și bată joc de noi?

  Comentariu by Popa Nartea — 7 septembrie 2016 @ 9:00

 5. http://romaniasociala.ro/2016/09/04/romanul-si-sarac-si-vinovat/

  Comentariu by nabuco — 7 septembrie 2016 @ 10:41

 6. Datoriile primăriilor către firme au crescut, din nou. Chiar dacă la finalul anului trecut Guvernul a acordat bani din fondul de rezervă bugetară pentru ca primarii să aibă de unde plăti datoriile restante către firme, ei au acumulat noi datorii. Arieratele bugetelor locale s-au dublat, în doar jumătate de an.

  În luna decembrie a anului trecut, arieratele bugetelor locale se ridicau la 72,93 milioane de lei. La finalul lunii iulie a acestui an, arieratele au ajuns la 145,86, deci în creştere cu 100%, potrivit datelor Ministerului de Finanţe. Iar datoriile neplătite la scadenţă de primari au crescut lună de lună, notează http://www.economica.net

  Pe primul loc se situează Ploieşti, cu 10,5 milioane lei, urmată de Primăria Mangalia, cu 7,25 mil. lei!

  Tot la nivelul judeţului Constanţa, o altă localitate rău-platnică este Cogealac, cu 3,3 mil. lei.

  miercuri, 7 septembrie 201651 Poate aflam totusi ce s-a facut in Mangalia de acesti bani?

  Comentariu by ANONIM — 7 septembrie 2016 @ 16:08

 7. Am auzit ca acest pnl- ist sorin andrei este un mare escroc. O. Fi adevarat, nu?!?!

  Comentariu by Anna — 7 septembrie 2016 @ 17:27

 8. ptr. ANA. Nu stii nimic, pai cum crezi ca acest Dinu Paturica al Mangaliei a acumulat averea pe care o are (jumatate de Venus)din postul de maistru militar? AI auzit de Omar Haisan? Acest Andrei Sorin ar trebui sa fie la Poarta Alba.

  Comentariu by maistru militar — 8 septembrie 2016 @ 7:26

 9. Maistru militar de la punctul 8 o fii Ciuraru Valentin ca si el a fost masistru militar si ii sta in ,,putere”sa scrie asa ceva

  Comentariu by Anonim — 8 septembrie 2016 @ 9:34

 10. Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau a nu a exercitat atribuțiile ce îi revin.
  Cererea trebuie să cuprindă motivele ce au stat la baza propunerii de demitere, numele și prenumele, data și locul nașterii, seria și numărul buletinului sau ale cărții de identitate și semnătura olografă ale cetățenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  Organizarea referendumului trebuie să fie solicitată, în scris, de cel puțin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie să fie realizat în fiecare dintre localitățile componente ale comunei, orașului sau municipiului.
  Ce spune legea 215/2001 (Legea administrației publice locale)
  Art. 73.
  (1) Mandatul primarului inceteaza, de asemenea, inainte de termen ca urmare a rezultatului unui referendum local, organizat in conditiile legii.
  (2) Referendumul pentru incetarea mandatului primarului se organizeaza ca urmare a cererii adresate in acest sens prefectului de locuitorii comunei sau orasului, ca urmare a nesocotirii de catre acesta a intereselor generale ale colectivitatii locale sau neexercitarii atributiilor ce ii revin potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercita ca reprezentant al statului.
  (3) Cererea va cuprinde motivele ce au stat la baza acesteia, numele si prenumele, data si locul nasterii, seria si numarul buletinului sau ale cartii de identitate si semnatura olografa ale cetatenilor care au solicitat organizarea referendumului.
  (4) Organizarea referendumului trebuie sa fie solicitata, in scris, de cel putin 25% dintre locuitorii cu drept de vot. Acest procent trebuie sa fie realizat in fiecare dintre localitatile componente ale comunei sau orasului.
  Art. 74.
  (1) Dupa primirea cererii prefectul va proceda la analizarea temeiniciei motivelor invocate, a indeplinirii conditiilor prevazute la Art. 73, precum si la verificarea veridicitatii si autenticitatii semnaturilor, in termen de 30 de zile.
  (2) Dupa verificare prefectul va transmite Guvernului, prin Ministerul Administratiei Publice, o propunere motivata de organizare a referendumului.
  (3) Pe baza propunerii motivate a prefectului, avizata de Ministerul Administratiei Publice, Guvernul se va pronunta, prin hotarare, in termen de 60 de zile de la solicitarea prefectului. Hotararea Guvernului va stabili data organizarii referendumului si va fi adusa la cunostinta locuitorilor comunei sau ai orasului prin grija prefectului.
  (4) Cheltuielile necesare in vederea desfasurarii referendumului se suporta din bugetul local.
  Art. 75.
  (1) Referendumul local se organizeaza, in conditiile legii, prin grija prefectului, cu sprijinul secretarului si al aparatului propriu de specialitate al consiliului local respectiv.
  (2) In acest caz procedurile prevazute de lege privind campania pentru referendum nu se mai aplica.
  Art. 76.
  (1) Referendumul este valabil daca s-au prezentat la urne cel putin jumatate plus unul din numarul total al locuitorilor cu drept de vot.
  (2) Mandatul primarului inceteaza inainte de termen daca s-a pronuntat in acest sens cel putin jumatate plus unul din numarul total al cetatenilor cu drept de vot.

  Comentariu by Big Brother — 8 septembrie 2016 @ 14:58

 11. https://www.youtube.com/watch?v=B2aQ022mzoA

  Comentariu by nabuco — 8 septembrie 2016 @ 15:06

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress