Mangalia – politica locală

2 septembrie 2016

Sorin Mihai: Despre comisia specială de analiză şi verificare a Circului „Orlando”

Filed under: Mişcarea Populară — lucian visa @ 17:30
Sorin Mihai: „Într-un articol de presă cu titlul „CIRCUL s-a mutat definitiv la Mangalia! Acuzaţii grave: s-a umblat cu ŞPAGA prin birourile Primăriei”, se face vorbire despre comisia specială de analiză şi verificare a Circului „Orlando”.
Fiind membru al acestei comisii, adresez întrebări simple:
1. Dacă dosarul cu documentația circului a putut fi pus la dispoziția presei, pentru analiză, de ce nu s-a putut face același lucru și pentru consilierii locali care au solicitat această documentație?
2. Dacă totul este în regulă prin documente, de ce nu au fost chemați la discuții consilierii locali, pentru a fi informați și pentru a se concluziona rapid? Mai mult decât atât, pentru a se înlătura orice suspiciuni, de ce nu se prezintă public un raport al Poliției Locale, care a verificat activitatea comercială sezonieră?
Problema nu mai este, însă, doar de lipsă a comunicării. Să lămurim simplu. Consilierii locali acuză următoarele:
1. Circul a fost amplasat pe terenul Mangaliei, nu pe un teren privat.
2. Deși a fost amplasat pe domeniul public, contractul a fost încheiat ca și cum circul ar fi fost amplasat pe domeniul privat.
3. Pentru că a fost amplasat pe domeniul public, circul trebuia să plătească 2 lei/mp/zi către Primăria Mangalia, ceea ce ar fi adus sume importante la bugetul local.
Ar mai fi o problemă: dacă nu a fost amplasat acolo unde se specifică în contract, cum a primit toate autorizațiile?
Primăria are posibilitatea (aș zice, obligația) de a demonta acuzațiile consilierilor locali. Este evident că se dorește ducerea în derizoriu și victimizarea (vezi Doamne, consilierii cei răi blochează activitatea primăriei și aduc acuzații nefondate).
Din nou transparența ar fi calea cea mai simplă de aplanare a oricărei divergențe: prezentarea unei copii a contractului de închiriere pe care circul l-a încheiat și pe care cu siguranță a avut obligația să îl depună la dosarul înaintat către Primărie.

mangalianews.ro 02.09.2016

3 Comments

 1. Ca să vă tragă vouă preşul de sub picioare, de-aia. Mă rog, aşa cred ei….

  Dar, în continuare, puteţi să vă ţineţi cu dinţii de nădragii lor, pentru că nu au ce acte să arate, dacă nu le au PE TOATE. Dacă vă lăsaţi păgubaşi, aţi picat în plasa lor, pentru că asta se pare că a şi fost strategia primarului: să nu dea actele celor care ştiu să se uite în ele, ci presei, care se uită la ele ca curca-n lemne şi înţelege în gură, dar vă face praf.

  Apropo, nu primăria trebuia să vă demonteze vouă acuzaţiile, ci voi trebuia să le dovediţi.
  Dar nu aţi fost în stare de asta… Meteahnă românească, asta cu finalizarea…

  Dacă suntem buni la ceva, suntem buni la a rata cu poarta goală!

  Comentariu by What? — 3 septembrie 2016 @ 3:07

 2. Mai bine va lasati pagubasi….probabil preferati un santaj la primar si gasca lui cu aceste informatii decat sa depuneti o plangere la parchet. DNA nu vine singur….trebuie invitat!
  Santajul cu genul asta de informatii se practica de mult timp.

  Comentariu by 1 — 3 septembrie 2016 @ 10:03

 3. Revin, după o mică analiză: nu numai că aţi avut poarta goală, dar aţi avut şi unul-doi arbitri de tuşă de partea voastră.
  Ce aţi ales voi? Să trimiteţi mingea în tribune. Deliberat. Pentru că, în realitate, nu aţi vrut să faceţi nimic concret în privinţa circului, ci doar niţel… circ!
  Ăsta a fost turnesolul „societăţii civile” pe care o tot molfăiţi.

  Comentariu by What? — 3 septembrie 2016 @ 13:52

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress