Mangalia – politica locală

25 iulie 2016

Mangalia, amintiri dintr-o vară…

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 15:41

 „Ne-am reîntors acasă, la Brașov. Pot spune că și Mangalia este tot acasă. Mama înseamnă acasă. Am adunat amintiri dintr-o vară. Un oraș altădată cochet, este astăzi la pământ. Știu. Nu colectionezi locuri, aduni ganduri și imagini, clipe si momente. Dar e orașul meu natal. Cât am suferit, când unul dintre cutremure a distrus teii! Acum, aleea lor e zob. Stau teii într-o mare de praf, mai rău ca la cutremur… Ca să urci pe faleză, ocolești jumătate de oraș…
     Piata s-a transformat într-un kitsch. În portul turistic, seara, e beznă. Noroc cu lumina de la vaporașele și iahturile ancorate acolo…
     Parcul unde ne jucam noi în copilărie este în paragină. Praf, adică.
    Au rămas câteva locuri unde te simti ok. Terasele din centrul orasului, cele de pe malul mării și obiectivele turistice. Astea nu le pot distruge încă. Cu toate fondurile europene, nu poti reclădi o cetate antică. Doar o protejezi si o promovezi.    
     Evenimentele culturale si artistice sunt „la revedere”… Doar Târgul de carte să mai dea aripi turistului dornic de așa ceva. „Festivalul Callatis” nu mai e, „Liberty Parade”, nu. Cui îi foloseste toată intrarea în beznă a orașului? Habar nu am. 
     Mi-aș dori din tot sufletul să îi pot arăta peste câtva timp copilului meu un oraș așa cum îl știam eu. Cochet, micuț, liniștit și bine administrat. Sper să nu visez cu ochii deschiși. De ce politica poate distruge un oras? De ce? Pompeiul a dispărut într-o calamitate, Romei i-a dat foc Nero, la nervi. In Mangalia, se distruge totul din indolență. Mulți ca Nero, adică.
     Ați avut ștampila de vot în mână. Ce ați ales? Că nu mă duce capul…”

mangalianews.ro, M.S., 24.07.2016.

34 Comments

 1. Un tînăr ambiţios… 😉

  Comentariu by Vipera cu elice — 25 iulie 2016 @ 17:28

 2. S-a ales contra cost, contra pachete și cu ajutorul mutațiilor

  Comentariu by Anonim — 25 iulie 2016 @ 19:01

 3. Un oras prabusit, cu oameni pe masura… am ales primarul si consilierii pe care ii meritam!

  Comentariu by anonim — 25 iulie 2016 @ 21:27

 4. Parca am fi un oras plin cu prosti din cauza prostilor care au ales prostia!

  Comentariu by Anna — 25 iulie 2016 @ 22:09

 5. Iesim in strada daca nu se mai poate si se va continua tot asa sau mai rau.E mizerie peste tot, parloage, asa ajuns Mangalia stralucitoare altadata, o parloaga.Alo, navetistii, la DNA cu voi, cat mai repede, cred ca asta va este soarta.Cu cat mai repede cu atat mai bine.Daca nu, toti sustinatorii lui Iorgus plus cei multi care au votat altceva decat Radu Cristian sa ia atitudine, suntem in stare sa ne luam soarta in maini, noi putem decide daca mai stau inca patru ani acesti distrugatori.

  Comentariu by dana — 26 iulie 2016 @ 0:08

 6. Dana, ti-am mai zis, vreau sa te vad in strada, si imediat te urmam. Asa, sa-i bagi pe altii la inaintare, nu merge!

  Comentariu by Anonim — 26 iulie 2016 @ 10:14

 7. Dano, vrem schimbare, innoire, progres, nu hoti si perimati!

  Comentariu by Anna — 26 iulie 2016 @ 11:17

 8. repede ,repede iese lumea in strada,nu iese nimeni ca suntem lasi !

  Comentariu by anonim — 26 iulie 2016 @ 11:56

 9. Pe data de 02.08.se baga pe ordinea de zi monstruasa organigama,in care nu se vor mai regasi multi angajati.Atentie domnilor consiliri ce votati ca se vor disponibiliza toti care nu sunt pe placul lui RC si navetistilor.

  Comentariu by anonim — 26 iulie 2016 @ 12:00

 10. Sunt multi care nu sunt nici pe placul nostru,cu ei cum rămâne? Si nu e vorba de plăcut,ca nu se pune problema așa,dar sunt nulitati,tupeisti,spagari si cu nasul pe sus de nu le ajungi nici cu prajina,in condițiile în care trebuie sa fie in orice moment in slujba cetățeanului,chiar si a celui turmentat.Nu-i așa nene Radule?

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 26 iulie 2016 @ 13:08

 11. Pt. #9
  Se aproba si autorizatia de extindere de la Blue Fish ?

  Comentariu by nabuco — 26 iulie 2016 @ 13:44

 12. http://www.replicaonline.ro/pana-unde-mai-pot-merge-dmhi-are-datorii-de-peste-1-1-miliarde-de-euro-284577/
  … sau Pokemon Go.

  Comentariu by nabuco — 26 iulie 2016 @ 13:56

 13. Primare!!!! Pute orașul ăsta ca o budă! Țânțari mai vioi ca anul ășta n-am pomenit. Probabil că le-a promis piticul șângele nostru și l-au votat și ei. De la haznaua lui filip de la Pelican și până pe bulevardul Grigore Vieru cel plin de gropi și înghesuit de mărăcini totul e un vis. Priviri veninoase, bani fugăriți din Mangalia, minciună, neputință asta ar trebui să se scrie pe un banner care să înfrumusețeze megarealizarea pitico-navetistă din sens – adică cireașa pe colivă!

  Comentariu by Popa Nartea — 26 iulie 2016 @ 14:19

 14. Neputinta, mizerie,minciuna ,prostie si hotie! Ce- ati facut din orasul asta oameni buni ?

  Comentariu by Anna — 26 iulie 2016 @ 14:31

 15. Tot scriem,noi de aici,alții care au plecat,dar care se întorc nostalgici după orășelul de altădată,care a bucurat copilăria multora,aducem critici,păreri,opinii,fapte,imagini si nu sensibilizeaza pe nimeni.Chiar avem in fruntea urbei stane de piatra?

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 26 iulie 2016 @ 18:03

 16. De vre-o trei zile se vede ceva efort pe spatiile verzi se mai matura se mai tunde gazonul unde nu s-a uscat chiar se si uda. Am intrebat o persoana pe care o cunosc si care lucreaza la spatii verzi de ce s-au apucat mai consistent abia acum cand e deja cam tarziu, mare parte din spatiile verzi sunt deja compromise. Raspunsul a fost ca deja au lucrat in primavara fara sa fie platiti de primarie a sa ca s-au oprit pana s-au reluat platile.
  Este clar ca foamea de bani a primarului este imensa si manevrele de preluare a ADPP-ului au rostul de a asigura plata datoriilor fara girul CL plus ca se mai ingroapa ceva din manariile din mandatul trecut.

  Comentariu by Marian Vasile — 26 iulie 2016 @ 18:55

 17. Referitor la udatul spatiilor verzi din zona blocurilor am cam gresit. Nu cei de la spatii verzi se ocupa de udat ci unii dintre locatarii blocurilor. E drept ca folosesc gurile de hidrant montate de primarie pe acele spatii. Unii zic ca ar fi o problema si cu acesti hidranti, care sunt racordati la coloanele ce alimenteaza blocurile, in sensul ca nu ar avea contoare separate ci ar fi legați dupa apometrele generale de bloc asa ca acest consum va fi bagat la pierderi comune de respectivele blocuri. Sper sa fie doar o parere gresita a cuiva.

  Comentariu by Marian Vasile — 26 iulie 2016 @ 20:33

 18. Apometrele de bloc sunt montate la intrarea tevii in bloc, nu prea mai e loc si de un racord „pe sestache” pentru mofturile RC.
  Eu vad altceva aici: ca diferenta de consum dintre apometrele din oras si apometrul de iesire de la RAJA se poate considera ca fiind folosita la spatiile verzi. Iar diferenta aia este exact cat o „citeste” Dorel de la RAJA, adica cam cat i se spune ca trebuie sa fie…

  Comentariu by Anonim — 26 iulie 2016 @ 21:31

 19. Ptt 17. Nu este o parere gresita,deja s-au inregistrat pierderi de apa la asociatii,iar administratorii au si repartizat aceste pierderi pe apartamente.

  Comentariu by ANONIM — 26 iulie 2016 @ 21:36

 20. http://www.replicaonline.ro/in-loc-de-liberty-parade-vor-fi-trei-zile-de-concerte-live-pe-plaja-dintre-venus-si-saturna-284724/

  Comentariu by nabuco — 27 iulie 2016 @ 3:29

 21. Bani aruncati, bani spalati! Nicicand nu a aratat mai jalnic singurul nostru bulevard, de spatiile dintre blocuri nici nu mai vorbesc, gunoiul neridicat cu zilele, un miros ingrozitor ! Primarul asta chiar vrea sa- l ia lumea cu pietre,

  Comentariu by Anna — 27 iulie 2016 @ 8:08

 22. Anna are mere şi gândurile amestecate din cauza nebuniei.

  Comentariu by Anonim — 27 iulie 2016 @ 9:18

 23. Azi de dimineata echipa de cosasi a preamicimii urbei taia de zor gazonul de 5cm!!!
  Baga mare nenorocitule sa papi si ultimile ramasite de buget ca la urmatoarea sedinta o sa cam iei muie!

  Comentariu by IPSI — 27 iulie 2016 @ 9:54

 24. si PETRE are pere, hai sa-l ducem pe pitic la Palazul mare, este ca acasa, pe malul ghiolului,…

  Comentariu by jojo — 27 iulie 2016 @ 9:58

 25. Iese prin gard da l dracu mai bine il propunem pentru parlamentare!

  Comentariu by IPSI — 27 iulie 2016 @ 10:05

 26. Azi am fost in piata din centru orasului si erau niste preturi de nu poti sa-ti cumperi o fructa,mizeria este cit casa,miroase f urit si nu ai pe unde sa treci,pietari sau extins si tu mergi ca melcul printe ei.Oare cine raspunde de aceasta piata ?!

  Comentariu by anonim — 27 iulie 2016 @ 13:31

 27. @26 Un prost pe nume Marius Ilie zis si Ciorex sau prostul orasului. Lingaul lui Radu Cristian.

  Comentariu by Dan — 27 iulie 2016 @ 14:48

 28. In jurul orelor 13-14,astazi in parcul „totdeauna gri”se uda de zor cu aspersoarele la voia întâmplării,mai precis,băncile și aleile,iarba ici colo. Numai spun ca tuia si alți copacei,porțiuni de gazon de culoare galben-aramie te duc cu gândul că e toamna.Muncitorii in raport cu ora,se tăia sau se slefuia niște piatra,in rest plimbare de voie, fără rost sau scop.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 27 iulie 2016 @ 16:35

 29. Pitikul e ocupat cu restructurari – pardon, epurari. N-are el timp de mofturile orasului…
  Boita l-a lasat balta, Paulica e un trepanat inert, i-au plecat oamenii de la politia locala, majoritatea e pe sponci, ADPP-ul se zbate ca o gaina taiata… iar Constanta e mare, pana gaseste inlocuitori, va mai trece apa prin evacuarea de la RAJA…
  Niste rude de-ale constantenilor, ceva?… nu de alta, dar ca sa faca pitikul toata treaba, e prea mult, oricat ar fi el de ambitios!

  Comentariu by Anonim — 27 iulie 2016 @ 17:39

 30. Pt anonimul 22 – un nebun mai are si sclipiri intelepte, dar prostul e prost toata viata!

  Comentariu by Anna — 27 iulie 2016 @ 18:16

 31. Cine stie sa-mi spuna si mie daca boita mai lucreaza la primarie sau nu
  Cine imi spune si mie daca Boita mai lucreaza in primarie sau nu. Va multumesc

  Comentariu by anonim — 27 iulie 2016 @ 19:49

 32. Coana Joitica!!!S’avem pardon stimabile!

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 27 iulie 2016 @ 23:29

 33. unul fara altul nu pot exista.Am zis!

  Comentariu by anonim — 29 iulie 2016 @ 14:32

 34. pt 27.el doar ia salariul si nu vine la munca cu zilele.director e unu dragos angelescu care se zice ca e si viceprimar.

  Comentariu by anonim — 29 iulie 2016 @ 14:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress