Mangalia – politica locală

21 iulie 2016

Datorită fuziunii UNPR cu PMP, primarul Cristian Radu pierde majoritatea în Consiliul Local!

Filed under: Consiliul Local,Mişcarea Populară,UNPR — lucian visa @ 18:29

În urmă cu câteva ore, s-a produs fuziunea prin absorție a UNPR cu PMP. Prin urmare, partidul creat de generalul Gabriel Oprea, UNPR, a dispărut, fiind înghițit de formațiunea politică a fostului președinte al României, Traian Băsescu.

Prin această fuziune, la Mangalia, în cadrul Consiliului Local, PMP mai câștigă doi reprezentanți, și anume pe ex-UNPR-știi, Sorin Mihai și Oprea Dop. Aceștia vor fi nevoiți să facă echipă cu Elena Alexandra Silistra.

Prin urmare, Opoziția în Consiliul Local Mangalia numără, cel puțin teoretic, 10 membri, (PSD – 4, ALDE – 3 – PMP – 3) consilierii PNL, 9 la număr, rămânând izolați.

După cum am mai scris, în primele două ședințe ale Consiliului Local, cei doi foști UNPR-iși au votat cot la cot cu liberalii. Astfel, proiectele inițiate și dorite cu ardoare de către edilul Cristian Radu, respectiv alegerea viceprimarului și rectificarea bugetară, au primit undă verde datorită majorității formate de PNL și UNPR.

Președintele UNPR, George Lipoveanu nu a luat nicio măsură împotriva celor doi membri, iar dacă a luat în calcul așa ceva, acum este prea târziu. Cel care deține, în prezent, puterea de a le retrage sprijinul politic celor doi foști UNPR-iști este președintele PMP Constanța, vicepreședintele Consiliului Județean, Claudiu Palaz.

Procedura este următoarea: după eventuala retragere a sprijinului politic, situația nou creată va fi constatată de către prefect care va lua act de decizia partidului și va dispune încetarea mandatelor. Ulterior, edilul Mangalia va iniția, dacă va dori, două proiecte de hotărâre care vizează vacantarea și validarea următorilor candidați ai listei UNPR  pentru Consiliul Local ce a fost depusă la BEC înainte de alegerile locale din 5 iunie ac.

Dacă primarul Mangaliei nu va iniția aceste două proiecte, Consiliul Local Mangalia va rămâne cu 17 membri, ceea ce, evident, îi este favorabil, întrucât liberalii vor continua să fie majoritari. Cei lezați se pot adresa însă instanței de judecată pentru a fi puși în drepturi.

editiadesud.ro 20.07.2016

27 Comments

 1. Trei persoane au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat într-un complex din Venus

  Inspectorii din cadrul Autorității pentru ProtecțiaConsumatorului au luat la puricat complexurile alimentare din stațiunile de pe litoralul românesc! Astfel că la data de 21 iulie a.c. inspectorii ANPC au depistat la Complexul Mera din cadrul resortului din stațiunea Venus produse nesigure, fără nici un element de identificare cu privire la producător, la temperatura de păstrare și data limită de consum. De asemenea, au descoperit și produse cu termen de valabilitate depăsit. Conducerea complexului a fost amendată cu suma de 15.000 de lei. De asemenea, inspectorii DSP și DSV Constanța au prelevat și probe din mâncare întrucât trei persoane care au consumat alimentele disponibile în cadrul complexului s-au ales cu toxiinfecție și a fost necesară transportarea la spital.
  joi, 21 iulie 20161667
  Comentarii

  00George(21 iul 18:32)
  E curios ca numai in anumite cazuri, cele cu dedicatie, este facut public numele unitatii depistate cu probleme. Sunt pusi la zid noii investitori, Blaxy….Mera, in timp ce haznale precum Cuptorul cu Placinte functioneaza nestingherit. Super!
  03mangalian(21 iul 18:00)
  Romulus nu poate zice nimic ca doar a primit partea.Au facut ce au vrut fara autorizatie de constructie.Au taiat zeci de copaci fara aviz.DNA treci si prin Venus si intreaba si la Turcoise,unde Romulus este nelipsit daca are autorizatie de constructie…
  02Feli(21 iul 17:44)
  Si Romulus Dumitrana ce zice?

  Comentariu by Anonim — 21 iulie 2016 @ 19:52

 2. Pe Romulus Dumitrana il doare fix in pix

  Comentariu by elena — 21 iulie 2016 @ 22:09

 3. http://www.replicaonline.ro/neptun-olimp-sa-isi-modifica-domeniul-de-activitate-firma-de-stat-va-deveni-agentie-imobiliara-284088/

  🙁

  Comentariu by nabuco — 22 iulie 2016 @ 3:06

 4. Parca îl administrează Moroianu,nou consilier local la Primărie.O fi omul ocupat cu problemele urbei si nu are timp suficient sa administreze si o afacere!Sau mizând pe noua funcție a crezut ca îl vor ocoli controalele specifice unei activități de turism?

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 22 iulie 2016 @ 8:47

 5. Mitica, esti in urma cu informatiile. Moroianu nu mai adm Mera, ci Lacul Racilor.

  Comentariu by Anonim — 22 iulie 2016 @ 9:32

 6. cine stie cine e tanti asta consiliera cine a promovat o de unde e si care e legatura dintre ea si sefu de partid de la constanta.ca sa stim si noi cine l a sapat pe costi

  Comentariu by 1 — 22 iulie 2016 @ 15:12

 7. Costi Bârboră nu a fost săpat. S-a săpat singur când s-a dus la întâlnire cu Radu fără să-și anunțe șeful de partid de la Constanța!

  Comentariu by Anonim — 22 iulie 2016 @ 18:51

 8. Ca si Sorin Mihai …care avea intelegerea cu Radu cu mult inainte de ziua alegerilor.

  Comentariu by Vio — 23 iulie 2016 @ 1:12

 9. Pt. #6
  http://www.replicaonline.ro/gregorian-bivolaru-a-fost-adus-in-romania-284220/

  Comentariu by nabuco — 23 iulie 2016 @ 3:58

 10. Sunt doua feluri de oameni care „fac lucruri”: cei care le fac cu respectarea legii şi cei care le fac în dispreţul legii.

  Cei care respectă legea lucrează mai greu datorită incompetenţei angajaţilor Statului. Poate fi această incompetenţă invocată drept „scuză pentru ocolirea legii”? Uni consideră că da, motivând că „treaba trebuie făcută, nu avem timp de hârtii”.

  Ei bine, aşa cum sunt ele, bune sau rele, legile ajută. Unii se consideră „pragmatici” atunci când fac o treabă ocolind procedurile legale, dar, în realitate, sunt doar amatori care periclitează viitorul firmei şi al angajaţilor.
  Hârtiile nu sunt atât de greu de făcut, dacă ştii cum se fac. Devine mai complicat atunci când un papagal habarnist, dar foarte ambiţios, se trezeşte „patron” şi – cum zice el – „trece la treabă”. Şi dă-i-nainte!…
  Doar când e pilit recunoaşte că „i-ar fi prins bine şcoala”, altfel îl vezi foarte pătruns de „misiunea” lui…

  Ce vreau să zic cu asta? Nimic… Vreau doar să întreb: ce se întâmplă atunci când un habarnist ambiţios ajunge primar?

  Comentariu by Anonim — 23 iulie 2016 @ 6:54

 11. Like #10
  Valabil pentru orice functie politica.

  Comentariu by nabuco — 23 iulie 2016 @ 12:24

 12. Revoltator! Ne conduce minciuna, hotia si prostia, vorba poetului…” Minciuna sta cu regele la masa, dar asta-i cam de mult poveste, de cand sunt regi , de cand minciua este”,dar parca mai multa minciuna si prostie ca acuma nu a fost niciodata, de ce trebuie sa regresam, de ce ne alegem in frunte niste …..nulitati? Oameni buni v- ati lasat prostiti de prosti, mintiti, furati !

  Comentariu by Anna — 23 iulie 2016 @ 13:24

 13. oare cum vor intoarce foaia Dop si profesorul, ce va face cu decontul Sorin Andrei? oricum, si-au facut datoria fata de stapanul Radu Cristian, i-au votat vicele si bugetul, pot trai linistiti de acum inainte, iar orasul le va fi recunoscator, au adus bunastarea, asfaltarea Dobrogea 1 si 2, parcuri si toate poftele de gazon ale primarului. Credeti ca le este rusine cand se privesc in oglinda? sunt sigura ca nu, se cred chiar destepti, saracii…

  Comentariu by Anonim — 24 iulie 2016 @ 1:44

 14. A fost un accident nefericit ca au iesit mai multe voturi pentru navetistii hoti incompetenti si animale de prada.La noi numarul de mutatii a facut diferenta, manevrele lor ordinare.Mangaliotii nu au iesit la vot in numar suficient, nu au inteles ca numai noi putem sa invingem mafia constanteana.Nu este tarziu, am spus-o in mod repetat aici si insist, cu ajutorul opozitiei sa strangem semnaturi pentru referendumul pentru demiterea primarului, este la indemana noastra.Sunt multi care au votat altceva decat piticania mincinoasa, a avut7000 din 18000 cat au votat.Nu putem sta spectatori, nu vor face altceva decat pana acum, s-a vazut deja cat pot.

  Comentariu by dana — 24 iulie 2016 @ 9:52

 15. teoria cu practica!!!!

  Comentariu by iulian — 24 iulie 2016 @ 10:15

 16. PMP Mangalia și-a schimbat conducerea. Iată cine sunt noii lideri

  În cadrul ședinței Colegiului Director Județean al Partidului Mișcarea Populară Constanța din data de 23.07.2016, s-a votat, în unanimitate, noua conducere PMP Mangalia. Astfel, conform protocolului la nivel național și ca urmare a fuziunii PMP-UNPR, s-a stabilit de comun acord structura biroului interimar al Partidului Mișcarea Populară Mangalia, după cum urmează:

  1 Președinte – MIHAI SORIN

  2 Secretar general – SILISTRĂ ELENA-ALEXANDRA

  3 Vicepreședinte – NEDELCU ANA-MARIA

  4 Vicepreședinte – DOP OPREA

  5 Vicepreședinte – ALEXANDRESCU ILIE

  6 Vicepreședinte – BALEA ALINA – ELENA

  7 Vicepreședinte – MOLDOVAN ADRIAN

  8 Vicepreședinte – BĂLĂUCA CRISTIAN

  9 Secretar executiv – BREHOIESCU VASILE

  10 Secretar executiv – LIFERIE MARIAN

  11 Secretar executiv – ȘARNÎGA VALERIAN

  12 Secretar executiv – MIRON COSMIN

  13 Secretar executiv – COSTACHE ȘTEFAN

  14 Secretar executiv – TANASACIUC GABRIELA

  15 Trezorier – GHENEA ANDREEA

  Noua conducere PMP Mangalia își propune să construiască o echipă puternică la nivel local, alături de oameni care își doresc să se implice și să valorifice șansa de a propune proiecte în Consiliul Local Mangalia, prin cei trei consilieri aleși, Mihai Sorin, Dop Oprea și Silistră Elena-Alexandra.

  ba din contra nu pierd doi ci castiga 1 hehe. tot verisorul e la putere.

  Comentariu by Anonim — 24 iulie 2016 @ 10:45

 17. Cand spunea lumea ca in parcul Evergreen exista serpi nu am crezut. Azi 24 iulie 2016 am vazut un SARPE. Este in fata celor doua constructii albe langa o bancuta. Nu stiu daca este viu sau este mort, dar stiu sigur ca nu voi mai avea curajul sa ma plimb prin parc!

  Comentariu by Anonim — 24 iulie 2016 @ 14:47

 18. L-a pus Iorgus acolo.

  Comentariu by Anonim — 24 iulie 2016 @ 15:54

 19. Pana la urma e mort sau nu ?…sarpele,bre-da’ cine credeati ?!

  Comentariu by I.S — 24 iulie 2016 @ 16:40

 20. Dar ce fricos esti carcotasule.Te sperii de o mortaciune pusa acolo de Iorgus? Eu l-am vazut cand l-a pus,dar mi-a dat 150 lei ca la alegeri sa nu spun nimanui.

  Comentariu by Anonim — 24 iulie 2016 @ 19:01

 21. Ca orice chestie made RC parcul nu are si el o toaleta asa ca se utilizeaza spatele celor 5-6 gherete care-s puse sa dea impresia ca parcul este supravegheat. De terminat putin probabil sa fie gata saptamana viitoare si oricum dupa ce va fi gata trebuie sa intre urgent in reparatii capitale. In plin sezon estival nu functioneaza nici una din putinele arteziene din Mangalia nici cea din fata postei , nici cea din portul turistic, nici cea din parcul de la balnear si nici cele de la scarile spre plaja. Chiar asa de sarac a ajuns bugetul primariei? Puneti fratilor macar o pompa manuala sa se joace copii.

  Comentariu by Marian Vasile — 24 iulie 2016 @ 20:37

 22. Vorbiți aici ca nu sunt grupuri sanitare,cereți mult.Ia,veniți in parc,mâncați,băuți,cu necesitatile făcute,dar unde va credeți?! Parcul e pentru plimbare,joaca,odihna la umbra nucului batran(care nu-i)si cam atât.Si de ce sa miroase a regina nopții când e mai la indemana(si nici nu costa) miros de urina!

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 24 iulie 2016 @ 23:06

 23. Pt. #20
  http://www.replicaonline.ro/declaratiile-halucinante-ale-unei-angajate-de-la-un-schimb-valutar-din-constanta-ne-am-saturat-de-bani-falsi-284438/

  Comentariu by nabuco — 25 iulie 2016 @ 0:10

 24. imi e scarba deja….plin de javre ordinare !!!

  Comentariu by Anonim — 25 iulie 2016 @ 8:07

 25. Pt.16 Asteptam un comunicat al organizatiei PMP locale.Nu inteleg conducerea locala e numita de cea judetiana?Nu au facut o adunare generala locala unde sa propuna,sa voteze si sa aleaga conducerea locala a partidului sau astia sunt toti.

  Comentariu by doru — 25 iulie 2016 @ 9:29

 26. ptr. 25.PAI CATEGORIC ASTIA SUNT TOTI , NU VEZI CA A PRIMIT TOATA LUMEA FUNCTII? CE ADUNARE GENERALA ? CE ALEGERI? N-AI INTELES CA SCRIE …UNANIMITATE.

  Comentariu by M.I. — 25 iulie 2016 @ 12:37

 27. Da,partidul ăsta câți membri are la Mangalia de are nevoie de 15 conducători in funcție(alesi,unul si unul)?!

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 25 iulie 2016 @ 17:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress