Politica locală

16 iulie 2016

Cătălin Cornaci a câştigat procesul cu primarul Radu: i-a fost anulată suspendarea din funcţie şi trebuie să primească şi cheltuieli de judecată!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:20

La numai câteva zile după intrarea în noul an, mai exact pe 20 ianuarie a.c., primarul Cristian Radu decidea, prin Dispoziţia nr. 20, suspendarea Contractului de Management înregistrat sub nr. 55.797. din 16.04.2009 al directorului general al ADPP Mangalia, Cătălin Cornaci. La vremea respectivă directorul ADPP susţinea că, în ultima sa zi de concediu, a fost chemat la o şedinţă la primărie. Cum i se termina, oricum, concediul, directorul a anunţat că se va prezenta a doua zi la sediul instituţiei publice. „Ulterior, am primit dispoziţia de suspendare pe adresa mea de e-mail. Astfel, nu mi s-a adus la cunoştinţă personal decizia privind suspendarea mea“, ne declara, în acele zile, Cătălin Cornaci.

Potrivit documentului primit pe mail, decizia avea ca suport mai multe adrese, note interne, dispoziţii, dar şi HCL nr. 74/26.07.2008, privind stabilirea unor măsuri pentru ocuparea posturilor vacante de director al Serviciilor Publice de interes local din subordinea Consiliului Local Mangalia. Una dintre motivări este dată de Nota Internă nr. 2212 din 18.01.2016, întocmită de către Margareata Toader, în calitate de Şef Birou Resurse Umane-Salarizare, din care rezultă că la dosarul de personal al lui Cătălin Cornaci nu se regăseşte Dispoziţia privind constituirea comisiei pentru verificarea candidaţilor înscrişi la concursul organizat în data de 14.04.2009 pentru ocuparea postului de Director General al Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Privat şi nici Proiectul de Management.

De asemenea, erau invocate prevederile art. 13, alin. 3 din Contractul de Management, în conformitate cu care s-au constat indicii cu privire la săvârşirea unor fapte de natură penală.

Atât Cătălin Cornaci, cât şi prefectul judeţului de la vremea respectivă, Ion Constantin, au atacat decizia de suspendare din funcţie a directorului general al ADPP Mangalia. Dosarul numărul 1117/118/2016 a primit şi o decizie favorabilă reclamanţilor, chiar astăzi, din partea Tribunalului Constanţa. Primarul urbei este obligat la plata a 1.500 de lei cheltuieli de judecată, dar şi să îl readucă – în eventualitatea că nu va formula recurs – în funcţie pe Cătălin Cornaci.

Judecătorii constănţeni arată în motivarea deciziei lor că: „Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CORNACI CĂTĂLIN în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA. Admite cererea conexă formulată de INSTITUŢIA PREFECTULUI JUD.CONSTANŢA în contradictoriu cu PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA. Anulează Dispoziţia nr.20/20.01.2016 şi actul administrativ subsecvent – Dispoziţia nr.28/22.01.2016. Respinge cererea având ca obiect –suspendare executare act administrativ. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.500 lei – cheltuieli de judecată către reclamantul Cornaci Cătălin. Cu recurs în 15 zile de la comunicare în cererea având ca obiect anulare act administrativ şi în 5 zile de la comunicare în cererea de suspendare executare act administrativ. Pronunţată azi, 15.07.2016 , prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conf. art.396 alin.2 c.pr.civ. Document: Hotarâre  904/2016  15.07.2016“.

Untitled-1

editiadesud.ro 15.07.2016

23 Comments

 1. CORNACI NU TE LASA, INTRA IN EI CU TOATA FORTZA, ARATA MANGALIOTILOR NEREGULILE CU SPATIILE VERZI SI ALTELE DESPRE CARE AI SPUS IN EMISIUNEA DE LA LTV.POATE DE LA TINE INCEPE PRABUSIREA NEMERNICILOR CARE AU FURAT SI ACESTE ALEGERI SI AU DISTRUS ORASUL.SA ADUCI DNA-UL PESTE EI.

  Comentariu by dana — 17 iulie 2016 @ 5:10

 2. Am auzit ca nici cornaci asta nu- i usa de biserica,astia hoti,aia hoti!

  Comentariu by Anna — 17 iulie 2016 @ 7:50

 3. Este inceputul sfarsitului.Nereguli de genul acesta(penale)sunt in toate compartimentele Primariei .Fapte penale se intampla la Directia Juridica(dece a plecat Poptilie,contractele incheiate cu avocatii si multe altele),la Politia Locala(unii platesc amenzii pentru incalcari de lege iar altii-,,prietenii,, lui Angelescu care cotizeaza-nu platesc,abuzuri grave si actiuni care aduc prejudicii grave imaginiiPolitiiei Locale si Primariei dar nu intereseaza pe nimeni ca vin banii-vezi Yldiz si multe altele),la ADPP (fapte grave de competenta DNA dar si excrocherii de genul inchiriaza spatiul publi la persoane juridice care platesc 200lei pentru 3 mp,si platesc diferenta,pentru 15-20 mp,cash la Marius Ilie pe care il fugaresc rromii ca i-a pacalit s.a.),la Serviciul Social(pachete,angajarii ,folosirea mijloacelor din dotarea primariei in scop personal si abuzuri savarsite de Stamate ).
  Acestea sunt o parte din neregurile si faptele penale din Primaria Mangalia de care Radu nu este strain ci parte pentru ca daca cineva intreaba i se arunca in fata ca,, stie primarul,din ordinul primarului sau a lui sefu,,.Daca ar avea curajul sa vorbeasca angajatii primariei,(se pare ca unii incep iar altii care stiu tac de frica sa nu fie dati afara) 2 ani nu ar mai pleca DNA din Mangalia.Dar si aici este o problema ,sefii din primarie , din Constanta, le spoun angajatilor din subordine,pentru intimidare ,ca orice ar face nu se intampla nimic ca sefu(primaru) are relatii la nivel inalt in politica si DNA.S-ar putea sa aiba dreptate deoarece Radu Cristian are dosare si plangerii penale si nu se intampla nimic.Un sambure de adevar exista.
  Deasemenea se aude ca Radu si Romulus a folosit angajatii primariei in campanii electorale.Nu se aude este sigur si sunt si martori.

  Comentariu by Anonim — 17 iulie 2016 @ 9:43

 4. Era sa uit de ACHIZITII unde sef este celebrul ,,gardist,,Didi(soferul de la Garda a lui Radu si cel care colecta spaga ,dupa cum spun agentii economici)care face achizitii total ilegale.Cum s-a achizitionat o secie de contracte la preturi de doua -trei ori mai mari.Cum a instrainat Primaria o groaza de terenuri ilegal

  Comentariu by Anonim — 17 iulie 2016 @ 10:21

 5. Barfitori si barfitoare,slugi ale vechilor regimuri,sunteti in impas.Munca e grea,borcanul cu miere s-a golit,in curand veti pleca.Va macina asta si rupeti tastatura,barfiti pe la colturi,jigniti si clevetiti.Iesiti la inaintare sifonarilor.
  Un fleac,v-a ciuruit!

  Comentariu by Anonim — 17 iulie 2016 @ 15:01

 6. Distribuirea pachetelor lunare pentru pensionari sau cu cei fara venituri nu se face prin dispozitia primarului sau decizia directorului ci prin HCL Mangalia dezinformatorule.

  Comentariu by by Anonim 2 — 17 iulie 2016 @ 15:09

 7. Din dispoziția primarului s-ar fi putut face multe lucruri bune pentru orășel. Dar nu! Numai motive de discuții neprincipiale. Pițigoiul pestriț și supărat pe toată lumea, tolerează abuzuri camarilei și fugărește orice tentativă de normalitate. Ce e greu? Nu-l duce dovleacul ăla mic și fără semințe. O să se uite șui și încruntat până o să i se înfunde. Se apropie finalul! Vom sărbători în stradă cu pachetarii și toată gloata care s-a vândut la vot. Ăia n-au nici mamă, nici tată, nici caracter.

  Comentariu by Zoga — 17 iulie 2016 @ 19:52

 8. Pt.5
  Esti ciuruit la minte si asa nu o prea aveai.Stiu nu iti place legea si deaceea cand cineva castiga la vreo instanta luati foc.Nu te grabii cu afirmatiile o sa urmeze si alte hotarari de instanta care o sa va taie elanul si veti fi nevoiti sa fugiti la Constanta si Bucuresti si de data asta nu cu masinile primariei si pe bonurile de combustibil de la primarie cum ati facut timp de 4 ani.
  Slugi sunt cei care primesc bani de la stapan(primar) pentru ceea ce fac si ce scriu (Colgiu).Colgiule ce faceai in ultima saptamana la ora 23.45 sub pod cu Ciobanel,il convingeai sa se angajeze la Goldterm sau negociai o eventuala fuga in cazul care ati fi pierdut.
  Eu nu cred ca ai avea curajul sa te intalnest cu mine .

  Comentariu by Anonim — 18 iulie 2016 @ 14:14

 9. Pt.6 E adevărat că distribuirea de ajutoare sociale sub forma de pachete,bonuri valorice pentru medicamente,s.a.se face conform unei Hotărâri a Consiliului local,dar cineva trebuie sa fie inițiatorul proiectului, care validat cu majoritate de voturi,devine HCL.De văzut cine e initiatorul.Si nu toți pensionarii primesc pachete,doar cei care se încadrează în limita de suma aprobata de HCL.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 18 iulie 2016 @ 14:57

 10. Oricine poate inainta un proiect de hotarire de interes cetatenesc si daca Consiliul Local il valideaza executivul este oblugat prin lege sa l puna un aplicare.

  Comentariu by by Anonim 2 — 18 iulie 2016 @ 17:58

 11. Exact cum s-au apucat de asfaltat Dobrogea I si II a doua zi dupa HCL. Facem pariu ca nu asfalteaza 4 ani cu toate petitiile si semnaturile stranse tot de ei ca sa-si faca campanie si cu toate HCL-urile ?

  Comentariu by Anonim — 19 iulie 2016 @ 2:35

 12. Pai petitionara Mihaela Condurachi Popa care juca cu Radu si se certa cu consilierii, ce mai zice acum? Tot consilieri sunt de vina?! Slugi!

  Comentariu by Anonim — 19 iulie 2016 @ 9:43

 13. Pardon, sluga si atat! A facut valva ca sa dea bine in campanie pe langa primar, dar tot cu hartoapele a ramas. Jalnic!

  Comentariu by Anonim — 19 iulie 2016 @ 9:45

 14. ANONÍM, -Ă, anonimi, -e, adj.Fig. Care rămâne neștiut, necunoscut; fără personalitate. frustat, abuzat, irecuperabil
  ..

  Comentariu by filibuster — 19 iulie 2016 @ 10:01

 15. Pana sa treacă la asfaltare in Dobrogea 1si2 sa taie boschetii aia ca in curând nu va mai fi drum pe unde sa mergi,va ajunge o carare.Pacat ca sunt niște case frumusele,îngrijite iar terenul alaturat(al cărei beizadele o fi?)cu boschetii cat casa.Bănuiesc ca unele sunt concesionate sau chiar proprietate, deci se încasează taxe,atunci primărie pune mana si defriseaza,măcar atât.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 19 iulie 2016 @ 10:09

 16. @14-Cand dai lectii p’aci,casca bine ochii la ce-ti scapa…in eter ! Se spune „frustrat” si pentru ca ti-ai luat nume de :https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYHAGhYAHIJkz57ksJ-uBbPItolrjETwR8t6xmVYKaX1OOJhAX inseamna ca esti tot „irecuperabil”!

  Comentariu by I.S — 19 iulie 2016 @ 10:45

 17. Cornaci este un fost băiat de mingi de-al lui Tusac. Adică un politruc ajuns într-o funcție publică doar pentru că era la partidul potrivit, la timpul potrivit. Dacă era un profesionist care și-a câștigat postul prin concurs, atunci da, era de felicitat. Așa…Ce-a făcut el cu acțiunea asta în instanță, se traduce cam așa: ”Ba pe-a mă-tii!”…

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 19 iulie 2016 @ 14:47

 18. http://www.replicaonline.ro/ciolos-din-toamna-fiecare-cetatean-isi-va-putea-plati-online-taxele-si-impozitele-283831/

  Comentariu by nabuco — 20 iulie 2016 @ 0:23

 19. http://editiadesud.ro/?p=22935

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2016 @ 11:04

 20. http://editiadesud.ro/?p=22939

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2016 @ 11:35

 21. Se aude ca a inceput juhadul in primarie. Cica RC ar fi dat ultimatum angajatilor cu vechime mai mare de 4 ani… sa plece sau li se taie capul.

  Ambitios pustiul, nu?…

  Comentariu by Anonim — 20 iulie 2016 @ 13:03

 22. Se aude bine anonim 21,asa este, s-a cerut demisia multor angajati.JAVRE JOSNICE SI COMPLEXATE, INCOMPETENTI, PARVENITI CARE SE CRED STAPANI IN INSTITUTIA STATULUI.Cum sa se ocupe astia de problemele cetatenilor cand lovesc in angajati, astia ne urasc si nu vor face nimic bun pentru noi.

  Comentariu by dana — 20 iulie 2016 @ 23:56

 23. c

  Comentariu by elena — 21 iulie 2016 @ 9:25

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress