Mangalia – politica locală

15 iulie 2016

Fără Liberty Parade anul acesta! Organizatorii spun că birocraţia a venit de hac celui mai mare eveniment al verii de la Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:38

Liberty Parade a murit: cel puţin anul acesta, când evenimentului i s-a pus lacăt din cauza unor încurcături iscate între primăria Mangalia şi Prefectură. Anunţul oficial a fost făcut, astăzi, de Alexandru Baculea, reprezentantul Europa FM şi Radio 21, în cadrul şedinţei Consiliului Local. Acesta a şi motivat dispariţia Liberty Parade de pe piaţa event-urilor din această vară, din sudul litoralului: „În cadrul unei şedinţei de consiliu ni s-a acordat dreptul de a înfiinţa Plaja Europa FM şi Radio 21. Sponsorii pe care i-am atras au fost o firmă de ţigări, una de băuturi, precum şi cel mai mare agent economic de pe piaţa benzinăriilor din România. Acesta din urmă ne-a pus o singură condiţie: pe 15 iunie să dăm drumul la Plaja Europa FM, purtând brandul firmei şi să fac evenimente săptămânale. Pe 15 iunie, însă, nu am beneficiat de niciun fel de document de a primărie. Ni s-a spus că secretarul primăriei, Petrina Boiţă, a trimis o hârtie la Prefectură, dar că nu i s-a întors de la acea instituţie niciun fel de răspuns. Prefectul a solicitat o hârtie prin care, la rândul său, a cerut lămuriri de la secretar, însă nu a mai primit nici domnia sa niciun fel de răspuns. În acel moment sponsorul s-a retras, iar eu, Alexandru Baculea, trebuie să justific, în faţa consiliului director Radio 21 şi Europa FM de ce nu am putut să obţin o simplă hârtie  de la primăria Mangalia”, a fost declaraţia organizatorului de evenimente.

Alexandru Baculea mai spune că doi dintre cei trei sponsori au fost  de acord cu mutarea Liberty Parade la Mamaia, unde publicul este mai tânăr, însă principalul finanţator a decis ca evenimentul să rămână la vechea locaţie, în sudul litoralului. O alegere păguboasă, după cum spune Alexandru Baculea, care, afirmă că a pierdut circa 300.000 de euro din neorganizarea Liberty Parade.

O parte a consilierilor locali au fost de acord că, prin dispariţia Liberty Parade ediţia 2016, sudul litoralului pierde enorm, acuzând, totodată, administraţia locală de această lipsă de preocupare. Răspunsul edilulului local a fost prompt, acesta afirmând că, întotdeauna, a promovat organizarea evenimentului şiadăugând: „Vă rog frumos să nu mă forţaţi şi nu mă provocaţi să vin cu nişte documente aici, la masă. Este evenimentul care, în 2012 s-a întâmplat şi pe care l-am susţinut întotdeauna. Din păcate, nu îmi plac oamenii făţarnici şi care fac decât politică. Una distructivă…”, a fost răspunsul primarului Mangaliei, Cristian Radu.

În privinţa zecilor de mii de tineri care împânzeau Mangalia şi staţiunile din sud pe timpul Liberty Parade, dezamăgirea va fi, cu siguranţă, extrem de mare. La fel de crunt loviţi sunt şi agenţii din turism sau din alimentaţie publică, ce îşi văd, cel puţin pentru perioada Liberty, afacerile în scădere. Sperăm ca, măcar concertele de la finele fiecărei săptămâni, pe care Europa FM le va aduce la Venus, să mai şteargă din ruşinea oraşului, rămas, în ultimii ani, fără o Gală a Tânărului Actor, fără Festivalul Callatis, fără Festivalul Zile şi Nopţi de Literatură şi, iată, mai nou, şi fără Liberty Parade.

editiadesud.ro 14.07.2016

31 Comments

 1. o gasca de incompetenti in primaria noastra, nici moca nu se vrea, si voteaza o lista de evenimente care atrag 100 turisti ( ZERO persoane vor veni la mare special pentru marea lista de evenimente ) pe cand pentru LP chiar veneau.
  Sa ne uitam la Untold, la Cluj se poate, pe cand la Mangalia NU, din punctul meu de vedere eram de acord chiar sa plateasca primaria un invitat special de calibru.
  DAR LA MANGALIA NU SE POATE, SUNT PREA MULTE INTERESE

  Comentariu by Hopa — 15 iulie 2016 @ 18:17

 2. In sfarsit o veste buna ! Dupa terminarea acestui asa zis eveniment plaja mirosea mereu a urina pana venea toamna. In acest caz, BRAVO consilierilor !

  Comentariu by Nemo — 15 iulie 2016 @ 18:25

 3. Dar acum cum miroase plaja cu mormanele de alge neadunate

  Comentariu by Anna — 15 iulie 2016 @ 18:48

 4. o minte luminata, adevarul este ca acest eveniment se poate face linistit la Mamaia, ca multe altele

  Comentariu by Hopa — 15 iulie 2016 @ 18:49

 5. Dar tu radule ce fel de politica faci ? Ai distrus orasul, o sa te fortam noi sa-ti iei talpasita daca organele competente nu isi facdatoria.

  Comentariu by Anna — 15 iulie 2016 @ 18:51

 6. nu o sa il forteze nimeni sa plece, asta o puteam face la vot, acum 4 ani o sa faca misto de acest oras, cum a facut si pana acum .
  Festivalul Callatis , Gala Tanarului Actor , Nopti albe de literatura, Liberty Parade – NU MAI EXISTA

  Comentariu by Hopa — 15 iulie 2016 @ 18:57

 7. toate sunt bune si frumoase, avem gazon ars, o lista mare de evenimente, si chiar daca ma chinui nu descopar alte realizari ale acestui mare primar

  Comentariu by ivan — 15 iulie 2016 @ 19:18

 8. http://www.ordinea.ro/pe-militienii-comunitari-de-la-mangalia-ii-mananca-pixul-faptele-de-vitejie-ale-unui-horticultor-care-s-a-ajuns-sef-la-politia-locala/

  Comentariu by Anonim — 15 iulie 2016 @ 19:29

 9. Surprize surprize , un proiect frumos elegant ce necesita o stampila sa dam drumul la treaba, ups cica nu se poate ca trebuie proiectul facut la Constanta, ups exact la o persoana care cred ca presteaza in primarie pe la urbanism , ce coincidenta

  Comentariu by Oana — 15 iulie 2016 @ 21:10

 10. „Vă rog frumos să nu mă forţaţi şi nu mă provocaţi să vin cu nişte documente aici, la masă.”
  – Ia vino domnule primar cu aceste documente in public dacă tot te dai cocos! Dumneata nu dai publicitatii nici macar ceea ce te obliga legea. Cred ca-ti faci sperante desarte daca-ti inchipui ca mai faci pe-a Dinu Paturica patru ani la Mangalia. Rasufla tot mai multe lucruri urate care miros mai rau ca algele de pe plaja. E greu pana cand unul din acoliti strans de momite va incepe sa ciripeasca si apoi sa vezi corul Madrigal pe la DNA.

  Comentariu by Marian Vasile — 15 iulie 2016 @ 22:21

 11. Ora estimata: 11:00
  Complet: CA3
  Tip solutie: Admite in parte cererea
  Solutia pe scurt: HOT :Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CORNACI CĂTĂLIN în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA. Admite cererea conexă formulată de INSTITUŢIA PREFECTULUI JUD.CONSTANŢA în contradictoriu cu PRIMARUL MUNICIPIULUI MANGALIA. Anulează Dispoziţia nr.20/20.01.2016 şi actul administrativ subsecvent – Dispoziţia nr.28/22.01.2016. Respinge cererea având ca obiect –suspendare executare act administrativ. Obligă pârâtul la plata sumei de 1.500 lei – cheltuieli de judecată către reclamantul Cornaci Cătălin. Cu recurs în 15 zile de la comunicare în cererea având ca obiect anulare act administrativ şi în 5 zile de la comunicare în cererea de suspendare executare act administrativ. Pronunţată azi, 15.07.2016 , prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conf. art.396 alin.2 c.pr.civ.
  Document: Hotarâre 904/2016 15.07.2016

  Comentariu by Anonim — 15 iulie 2016 @ 23:28

 12. Avem director la ADPP. O sa vina si DNA-ul ca pornise Cornaci o anchetă internă cu spațiile verzi. Poate o termina acum. Pregătiti-va de alegeri. O sa încerce să desființeze ADPP ca sa scape da îi trebuie 13 voturi. Cat ai sa dai pentru libertatea ta Radule ? Si cui ?

  Comentariu by Anonim — 15 iulie 2016 @ 23:34

 13. doar 10 voturi istetule. cu 2/3 se adopta doar patrimoniul

  Comentariu by Anonim — 15 iulie 2016 @ 23:44

 14. ORICUM SE VORBEA DE MULT, DE VREO CATIVA ANI DE MUTAREA ACESTUI EVENIMENT LA MAMAIA SI IATA CA ASTA SE VA INTIMPLA…..CATEGORIC. NU STIU DACA SI CIT ESTE VINOVAT PRIMARUL DE ACEST LUCRU. PAREREA MEA ESTE CA TREBUIE GINDIT CA DE LA ANUL SA SE POATA DESFASURA LA MANGALIA O SERIE DE EVENIMENTE ARTISTICE PE TOATA PERIOADA SEZONULUI ESTIVAL PENTRU ATRAGEREA TURISTILOR LA NOI IN ORAS.

  Comentariu by MARIAN IORGA — 16 iulie 2016 @ 8:33

 15. La copaci le-am cântat prohodul, Aleii teilor i l-am cântat, la fel și festivalurilor, Luminii de la malul mării, florilor, speranțelor și ce mai știți dumneavoastră… Sper să-mi dreg vocea și, în curând, să-l cânt pentru gașca pseudo-penelistă, penală-navetistă. Așa să ne-ajute Dumnezeu!

  Comentariu by Popa Nartea — 16 iulie 2016 @ 10:20

 16. Ce crezi ca înseamnă ADPP istetule ? Desființarea serviciului înseamnă si schimbarea administratorului întregului domeniu public si privat al municipiului. O fi de patrimoniu ?

  Comentariu by Anonim — 16 iulie 2016 @ 10:49

 17. n-are rost ma cert cu tine istetule, oricum nu intelegi despre ce vorbesc.

  Comentariu by Anonim — 16 iulie 2016 @ 12:27

 18. primarul nu e vinovat de nimic.si lui ii va placea ca liberty sa fie la mamaia.doar vede de la balcon toata distractia.

  Comentariu by anonim — 16 iulie 2016 @ 13:52

 19. Deci… din ce in ce mai rau.Nu conteaza decat bugetul orasului, atat pentru ei.Dar cu intoarcerea lui Cornaci cred ca se vor misca niste lucruri, ceva suturi in dos primarului si acolitilor, javre penale, ulciorul nu merge de multe ori la apa.

  Comentariu by dana — 16 iulie 2016 @ 14:47

 20. Mai ala cu gramatichia, mai zi ceva.Cred ca si tu vei fi afectat de intoarcerea lui Cornaci.HA,HA,HA!

  Comentariu by dana — 16 iulie 2016 @ 15:02

 21. E ocupat, da lectii de deratizare sustinatorilor pe Facebook.
  Nu va fi afectat, donmna inimii sale e angajata la social nu la ADPP.

  Comentariu by Marian Vasile — 16 iulie 2016 @ 15:33

 22. O sa se întoarcă Cornaci ….sunteți asa slabi ca nu citiți tot textul …scrie clar:cu recurs în 15 zile respectiv 5 zile. Deci primarul va face recurs. Asa ca o se întoarcă Cornaci de pe o parte pe alta …sa nu amorțeală. Nu vede nimeni ca spătarul asta este răsuflat? I a mers o data cu Tuși, acum să-l vedem ce face cu RC.

  Comentariu by 123 — 16 iulie 2016 @ 15:36

 23. Scuze …vârstă, vedere slaba
  Șpăgar în loc de spătar
  Amorțeasca în loc de amorteala

  Comentariu by 123 — 16 iulie 2016 @ 15:39

 24. CE A FACUT RC CU CORNACI SE NUMESTE ABUZ IN SERVICIU SI NU E SINGURUL. AU FOST CHEMATI MAI MULTI SALARIATI CA SA-SI DEA DEMISIA,MOTIVUL NU SE SPUNE. AR TREBUIE SA SE UNEASCA TOTI CEI CARE SUNT ABUZATI SI SA-L RECLAME .DUMNEZEAU NU DOARME SI II VINE SI LUI VREMEA SA RASPUNDA PENTRU TOATE ABUZURILE

  Comentariu by anonim — 16 iulie 2016 @ 15:54

 25. Poate și pentru ce a constatat recent curtea de conturi. Înțeleg ca este vorba de fapte grave și o suma mare de bani imputata. Are cineva mai multe date despre acest aspect?

  Comentariu by nedumerire — 16 iulie 2016 @ 17:40

 26. Mai are cineva indoieli despre ce misiune a avut Petrina Boita in primaria Mangalia?…

  Comentariu by Anonim — 16 iulie 2016 @ 20:46

 27. Eu chiar nu-mi dau seama. Cel puțin pentru mine fii mai explicit.

  Comentariu by nedumerire — 16 iulie 2016 @ 21:31

 28. S-o facă praf ?

  Comentariu by Anonim — 17 iulie 2016 @ 9:09

 29. Pentru anularea Libertate Parade trebuie sa ii mulțumim dulaului lui Boita , o anume Mititescu. După ce a aranjat toate contractele cu avocatii(Grimberg) a plecat la Prefectura unde este mare sefa și de unde blochează tot ce tine de Mangalia. Probabil de asta a trimis o RC acolo… Navetisti ăștia sunt de groaza …puși numai pe furaciuni și distrugere

  Comentariu by 123 — 17 iulie 2016 @ 10:12

 30. asteptam cu drag acest eveniment dar /?/??????/?//?///??//?/// baldabac si cu acesta baldabac cu toata mangalia bravo] bravo…. tu cand /??/

  Comentariu by CETATEAN — 18 iulie 2016 @ 20:41

 31. @ picatul din cer de la 27: …

  Comentariu by Anonim — 22 iulie 2016 @ 6:45

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress