Politica locală

14 iulie 2016

Prima şedinţă de consiliu, primele fricţiuni între cele două „alianţe”- PSD, ALDE şi PMP pe de o parte, PNL şi UNPR pe de altă parte

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 19:06

Reuniţi în prima şedinţă ordinară din acest mandat, consilierii locali din Mangalia au aprobat, cu majoritate de voturi, o serie de proiecte de hotărâre privind soarta oraşului şi cea a staţiunilor acestuia. Astfel, aleşii au fost de acord cu programul de evenimente pentru aceasă vară, ce vor fi finanţate din taxa de promovare încasată anul trecut, precum şi cu încheierea unui parteneriat între municipalitate şi SC Europe Developpement International SA şi SC Warner Media SRL, care, în acest sezon, vor aduce pe plaja de la Venus, în fiecare week-end, o serie de artişti extrem de cunoscuţi.

Au mai fost aprobate şi persoanele care vor face parte din CA-ul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia – Linica Stan şi Nicoleta Griguţă, din CA-ul Spitalului Municipal – Dumitru Filip şi Oprea Dop (Leila Memet supleant), cei din CA-ul GOLDTERM Mangalia – Iulian Drăgoi şi Aurel Badea, reprezentantul AGA SC Administrarea Parcului Industrial – Mădălina Sângu, AGA Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Constanţa – Marinela Olaru şi CA al FEG Education – Valentin Ciuraru.

Fără votul PSD, PMP şi ALDE, dar cu acela al PNL şi UNPR, au fost aprobate contul de execuţie al bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului, precum şi rectificarea bugetului local pentru 2016. Discuţiile în contradictoriu au survenit între cele două alianţe formate la masa Consiliului Local pe marginea sumei preconizate a fi încasate de la cetăţeni şi agenţii economici. PSD, ALDE şi PMP spun că previziunile de 30 de milioane de euro încasări la buget sunt neconforme cu realitatea: “În 2015 încasările au fost de 20 de milioane  de euro şi, în niciun an de după Revoluţie, primăria nu a încasat mai mult de atât. Au fost colegi care s-au bătut cu pumnul în piept prin campanie şi au cerut corectitudine şi transparenţă. Cât s-a încasat până în acest moment, aş dori să întreb angajaţii primăriei?…”, a cerut lămuriri Bogdan Maganu.

După îndelungi discuţii în contradictoriu, consilierii locali au şi aflat răspunsul: 57 de milioane de lei, adică circa 12,5 milioane de euro. Proiectul rectificării bugetare a trecut cu votul a celor 11 consilieri PNL şi UNPR, nu înainte ca Dragoş Bociog (ALDE) să ceară, public, ca orice informaţie solicitată de consilieri în cadrul şedinţelor să nu mai fie catalogată drept declaraţie politică: „Nu toţi consilierii locali fac parte din aceeaşi comisie de specialitate. Faptul că dezbatem în Consiliu un proiect de hotărâre nu vă dă dreptul să ne lmitaţi accesul la informaţie. Ni se spune să venim la primărie şi să solicităm, personal, orice informaţie, dar, la fel de respectuos, vă rog să le spuneţi angajaţilor insituţiei să ne şi pună la dispoziţie actele pe care le cerem”, a arătat Dragoş Bociog.

Consilierii au mai aprobat Regimul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului local, precum şi normativele proprii de cheltuieli privind acţiuni de protocol efectuate de administraţia publică locală.

editiadesud.ro 14.07.2016

13 Comments

 1. http://editiadesud.ro/?p=22840

  Comentariu by Anonim — 14 iulie 2016 @ 19:50

 2. pai unpr mai exista, parca a fost absorbit de pmp, in fine.
  boita e pe foras si revine vladescu? hehe danut reloded 2.0. in 4 ani il face praf si pe primarul asta cum l-a facut pe tusac

  Comentariu by Anonim — 14 iulie 2016 @ 21:47

 3. mare(cu m mic) caracter Mihai Sorin asta! oare cat si-o fi luat la buzunar ca sa ne vanda pe prostii de noi, care l-am votat?

  Comentariu by Anonim — 15 iulie 2016 @ 1:28

 4. In sfarsit recunosc prostanii lui Sorin ca au luat teapa. Pai cand va spuneam de acum 4 luni ziceati ca …. ufff ce sa mai vorbim ..

  Comentariu by Gore — 15 iulie 2016 @ 2:14

 5. Niste zdrente. In scurta lor aparitie pe scena politica din Mangalia au reusit sa faca mult rau. Vor iesi curand pe usa din dos. Sunt curios daca va mai ramane in picioare „colaborarea” cu Perfect tree a domnului Mihai Sorin negociata cu Dorinel Colgiu si dupa ce nu va mai fi consilier. Ne vom aminti de ei cu dezgust.

  Comentariu by Lica — 15 iulie 2016 @ 10:17

 6. A fost o echipa frumoasa la UNPR care chiar a crezut in Mihai Sorin. A dezamagit toti oamenii care i-au fost alaturi si i-a facut sa le fie rusine sa mai iasa pe strada si sa dea ochii cu lumea.

  Comentariu by Anonim — 15 iulie 2016 @ 10:28

 7. In viata totul se plateste, mai ales prostia.

  Comentariu by anonim — 15 iulie 2016 @ 11:06

 8. Cam prea multi prosti, de ce trebuie sa ne lasam prostiti de prosti?!?!

  Comentariu by Anna — 15 iulie 2016 @ 14:55

 9. Pentru ca in democratie votul prostului este egal cu al desteptului. Mai avem pana la noua oranduire.

  Comentariu by Zorii unei noi ere — 15 iulie 2016 @ 14:56

 10. foarte frumos parteneriatul cu warner media &co…. parteneriatul din 2015 a fost incheiat pe 5 ani pe aceeasi tema; acolo era foarte clar specificat care este suprafata pusa la dispozitie, anexa avre o schita clara; acum warner media si europa fm au avut in data de 7 iulie aprobare sa puna umbrele pe plaja si sa incaseze 20 de lei/sezlong/zi sii sa desfasoare activitati comerciale pe plaja – adica in alta suprafata decat cea aprobata in 2015? consili a aprobat un parteneriat deabea in data de 14 iulie; s-a semnat parteneriatul? vreau si eu sa il vad; poate vreti parteneriatul de anul trecut care esra dewstul de clar

  Comentariu by anghel — 15 iulie 2016 @ 15:30

 11. http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-parazitarea-in-interes-national-ce-face-basescu-cu-unpr-294055

  Comentariu by Anonim — 15 iulie 2016 @ 17:08

 12. Nu va lasati pacaliti de mincinos, cine pune diferenta dintre 30 si 12,5 milioane de euro ? De ce umbli cu munciuni raducule?! Nu toti sunt prosti ca cei care te-au votat!

  Comentariu by Anna — 15 iulie 2016 @ 18:59

 13. Marea majoritate a impozitelor si taxelor se incaseaza in primul trimestru.

  Comentariu by Anna — 15 iulie 2016 @ 19:01

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress