Politica locală

1 iulie 2016

Agenții economici riscă amenzi usturătoare dacă nu se vor prezenta la Primărie să-și ridice autorizațiile de funcționare!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:19

În această perioadă, Poliția Locală verifică agenții economici cu scopul de a afla dacă  funcționează legal, mai exact, dacă dețin autorizații ori dacă au făcut demersuri pentru obținerea lor. Șeful instituției, Mihai Angelescu a declarat pentru ”Ediția de Sud”  că acțiunile de control se desfășoară atât în oraș, cât și în stațiuni. ”Până la data de 10 iulie, agenții economici sunt sfătuiți să-și ridice de la Serviciul Taxe și Impozite, din cadrul Primăriei, autorizațiile de funcționare. După această dată, vor fi sancționați potrivit Legii 12/1990, cu sume cuprinse între 2000 – 20.000 de lei. Până atunci, vor primi doar avertismente scrise sau verbale. Întreprinzătorii trebuie să înțeleagă faptul că bonurile cu numerele de înregistrare primite de la Primărie în momentul în care au depus documentația respectivă nu țin locul unei autorizații. Prin urmare, dacă vor mai prezenta bonuri în loc de autorizații, vor fi amendați”.

Tot în acest interval, conducerea Poliției Locale așteaptă o confirmare pentru sprijinul ce va fi acordat, pe parcursul verii, de către colegii de la București ce urmează să sosească în sudul litoralului. ”Vom face echipe mixte în vederea asigurării liniștii și ordinii publice, pentru fluidizarea traficului, dar și pentru asigurarea siguranței participanților la trafic. Doresc să avertizez turiștii și localnicii în privința mașinilor care intră pe sectoarele de plaje amenajate că astfel de practici sunt aspru sancționate cu sume cuprinse între 10.000 – 20.000 de lei! De altfel, chiar astăzi, în Portul Turistic a fost montată o barieră pentru a opri accesul autoturismelor pe dig și faleză” a mai precizat Șeful Poliției Locale Mangalia, Mihai Angelescu.

Mai trebuie spus faptul că traficul din oraș și stațiuni a devenit, în ultimele zile, sufocant, numărul autoturismelor fiind în continuă creștere. Cei care practic sugrumă traficul la ore de vârf, uneori, pe ambele sensuri de mers, sunt furnizorii de alimente și băuturi care staționează în vederea aprovizionării magazinelor în plină stradă, blocând chiar și zeci de minute circulația și așa anevoioasă.

editiadesud.ro 30.06.2016

33 Comments

 1. Stamate, Stamate…..lasa fetele in pace…don’t cry for him, Argentina!

  Comentariu by Anonim — 1 iulie 2016 @ 19:34

 2. Bariera montata ieri de fapt nu e bariera ci un semn de circulatie iar alaturi sta, pe post de bariera, duba politiei locale, care mascheaza in acelasi timp si sacii cu piatra cubica depozitati acolo. Autoturismele circula in continuare pe dig si pe faleza doar ca acum probabil soferii dau ciubuc la cei doi politisti.

  Comentariu by Marian Vasile — 1 iulie 2016 @ 20:21

 3. Distribuitorii de produse alimentare si băuturi sunt niște nesimțiți,dar nu e vina lor in totalitate.Sunt magazine la parterul blocurilor unde aprovizionarea se face pe aceeași ușa cu accesul clienților in unitate,care la unele locații este alaturata cu intrarea locatarilor in bloc.Vrei nu vrei când ieși din bloc ștergi de praf mașinile cu marfa.Oare cine le-a dat aviz de funcționare? Iar daca pe strada încurcă circulația auto,sa vedeți cum e când mașinile de aprovizionare intra pe aleile blocurilor,daca s-ar putea ar bascula marfa direct in magazin.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 2 iulie 2016 @ 0:10

 4. Si sa revenim la oile noastre:daca au depus documentația necesara de ce primăria nu eliberează on line autorizațiile de funcționare agenților economici,ca tot vorbea Ciolos de eliminarea birocrației.?! Poate doar buticarii si vânzătorii ambulanți sa nu dețină posta electronica.Si uite așa s-ar evita aglomerația de la ușile primariei si implicit si dialogurile neprincipiale.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 2 iulie 2016 @ 0:22

 5. Stamate a luat-o pe urmele lui Angelescu senior. Hartuieste angajatele….Navetisti obsedati!

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 9:11

 6. Totul va fi bine! Noile directoare de la turism , Nitoi si Ana secretara isterica merg cu Bronecul prin statiuni si pindesc tot ce misca! Comisarul e vesel, are doua militiene de serviciu!!! Turismul o sa bubuie!!! Angelescule, nu mai minca gratis la terase, ca te vad!!!!! Si spunle si la ceilalti

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 9:33

 7. Nu exista sef in primarie sau in alta institutie mai bun ca domnul director de la social.Terminati cu laturile si tineti-le in familiile voastre,nu mai incercati cu dl Claudiu ca nu merge.

  Comentariu by Pt 5 — 2 iulie 2016 @ 9:46

 8. @7
  Bun la pat?

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 12:42

 9. Sigur e bun sef Stamate, doar i-a angajat in spatele concursului, nu s-au mai chinuit sa invete.

  Comentariu by dana — 2 iulie 2016 @ 13:28

 10. Pai,daca cele doua doamne sunt ofiterese sub acoperire prin stațiuni de ce nu distribuie si autorizațiile de functionare agenților economici din turism si comerț? Sau nu prevede fisa postului,e josnic un astfel de serviciu!

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 2 iulie 2016 @ 14:56

 11. Aceste autorizatii( de functionare sau aviz program de functionare) sunt ilegale si abuzive.Orice exercitiu comercial se desfasoara numai de comerciantii autorizati in conditiile legii(legea31/1990)-prevedere din art.5din OG 99/2000/republicata-Comercializarea produselor si serviciilor de piata
  Citind (fara sa studiezi)art.6-10 veti constata.cu usurinta.ca nu este nevoie despre nicio autorizatie si niciun aviz din partea autoritatilor locale cu exceptia comercializarilor produselor pe DOMENIUL PUBLIC SI PRIVAT AL AUTORITATI ADMINISTRATIVE.Orice act cerut este ABUZ al primariei (se incadreaza in prevederile mol CCR)impotriva cetatenilor iar banii incasati sunt ilegali.Referirea la legea 12/1990nu esteintocmai si orice contestatie a PV de contraventie in instanta are castig de cauza.Domnilor pusi sa amendati mai studiati legile care sar putea intoarce impotriva dumneavoastra.

  Comentariu by Avocatul diavolului — 2 iulie 2016 @ 14:58

 12. Revin art 6-10 din OG99/2000 republicata si actualizata

  Comentariu by Avocatul diavolului — 2 iulie 2016 @ 15:00

 13. E compatibil sau nu , Angelescu ?

  Comentariu by anonim — 2 iulie 2016 @ 15:40

 14. Avocatule, ce e cu abureala asta ? Vrei sa fim amendati ca pe urma sa ai si tu de munca , sa castigi o paine tot din banii nostri ? Hai sictir cu meseria ta cu tot, pune mana si munceste ceva , hotii dracului ce sunteti..

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 16:30

 15. Pentru 14

  De regula nu raspund la jigniri si prosti.Ce am aratat am facut-o pentru oameni care nu mai vor sa suporte abuzurile autoritatilor.despre tine nimic pentru ca iesti un nimic o otreapca a autoritatilor.

  Comentariu by Avocatul diavolului — 2 iulie 2016 @ 16:47

 16. Felicitari dlui Visa ca in ciuda tuturor navestistilor a decis sa continue lupta pentru mangaliotii adevarati.

  Comentariu by anonim — 2 iulie 2016 @ 16:59

 17. „Iesti” , avocatule ? Mars la scoala , sa inveti limba romana. Asa se spune la tine in sat ? ” Otreapca ” ? Asta ne spui tu noua , ne-ai facut mai destepti, ca daca se putea , noi nu faceam ? Tu chiar ca esti cu diavolul ! Pune mana si munceste , lasa gargara .

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 17:15

 18. Pt.17
  Otreapa sau otreapca (popular)tot una este adica tot zdreanta sau carpa esti.

  Comentariu by Avocatul diavolului — 2 iulie 2016 @ 17:24

 19. Buna traba asta cu supracontrolul. Dar nu ar strica si un suprasupra control pentru ca sa fim mai siguri. Incet incet se prinde si sefu de gainarii. Parca vad ca ca apare si pe la agrementul nautic vreun control. Nu de alta dar acolo se face cea mai mare evaziune. Numai daca arunci ochii pe HCL ul de taxe observi ca e mai comod sa dai o spaga decat sa platesti pentru fiecare ambarcatiune. Asta in caz ca te intreaba cineva de sanatate , intrucat pe ambarcationisti ii acopera operatorii de plaja , care in mare parte sunt ,,jmecheri,,. Aici ar trebui un suprasuprasupracontrol.

  Comentariu by Erich — 2 iulie 2016 @ 17:27

 20. Pt.17
  Daca ai putea as ma contrazici pe textul legii asi fi bucuros.Dar dupa mintea nu cred.esti prea redus si sluga nu poate avea o parere.

  Comentariu by Avocatul diavolului — 2 iulie 2016 @ 17:27

 21. As putea contrazice un avocat al satanei cand acesta nici macar nu stie sa scrie ? Cu prostu’ care are scoala nu te pui ca are mintea odihnita ! Eu nu sunt sluga nimanui si nici zdreanta nu m-a facut mama dar tu esti un om care ai ceva scoala dar interpretezi legea asa cum vrei. Og99/2000 se refera la comertul in ZONE PUBLICE si iti si spune care sunt aceste zone. Dar uite ca mai e legea 12/1990 cu respectarea prevederilor stabilite prin lege. Ce faci cu ea ? Ai vreun bussines ? Nu-ti pune orarul de functionare in geam ! Sau nu-ti lua casa de marcat ! Sau autorizatie de functionare ! Stai sa iei amenda de la primarie ? Aaaa , am uitat , tu esti avocat , n-ai nevoie de toate astea…

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 18:22

 22. Aceste autorizatii de funcționare cred ca se referă doar pentru acei agenți economici care desfășoară activitatea sezoniera estivala altfel nu-i vad rostul sa o ridici pana in 10 iulie.Si de aici decurg acte normative care reglementează facilități fiscale pentru activitate sezoniera.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 2 iulie 2016 @ 18:52

 23. Altceva in afara de amenzi stie sa mai faca primaria Mangalia????

  Comentariu by futu-va-n gura! — 2 iulie 2016 @ 20:13

 24. Pentru 22.
  Nu am avut si nu am nicio societate comerciala si nu am vandut niciun chibrit.Ceea ce am vrut sa arat este abuzul autoritatilor iat tu ca ai sarit de cur in sus probabil faci parte din cadru autoritatii si iti aduci contributia prin a denigra pe toti cei ce critica primaria si actiunile ei.Nu ai inteles nimic documenteaza-te si vei vedea ca primaria cere autorizatie (aviz)pentru agentii economicicare isi desfasoara activitatea or propietate private.Cand mai te bagi intr-o discutie citeste si documenteaza-te.Daca nu poti nu poti te pot ajuta.

  Comentariu by Avocatul diavolului — 2 iulie 2016 @ 20:40

 25. Ajuta-ma ! Da-mi nr. de telefon sa te sun.

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 21:15

 26. Avocatul dracului,de ce îmi adresezi mie răspunsul de la 24? Vezi ca ai greșit adrisantul.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 3 iulie 2016 @ 1:02

 27. Domnu’ filip dumitru, ca consilier ce e, pe terenul tatălui împroprietărit ca veteran de război din Buzău dar făcut repede cu buletin de Mangalia,s-a hotărât să-și tragă un bazar. El fiind sărac și cinstit, biet pensionar, fost ditamai directoroiul la primăria navetiștilor, știe bine că încalcă legea. Zona aceea de lângă Restaurantul Pelican nu este prevăzută ca fiind destinată comerțului în nici o documentație de urbanism. Pentru orice chioșc în afara celor de presă, carte și flori e musai autorizația de construire. Ceea ce presupune o întreagă documentație! Dar pițigoiul arțăgos, votat de majoritatea credulă sau cumpărată, tolerează toată această cocină! Alo! DNA-ul!

  Comentariu by Zoga — 3 iulie 2016 @ 17:58

 28. sa il vedem acum pe Sorin Mihai, mai voteaza cu domnul MINCINOS , ca nu mai are ordin de la centru

  Comentariu by Hopa — 4 iulie 2016 @ 13:59

 29. Zoga , o sa venim cum am venit si cand terenul respectiv era al lui nea Beche ..si vindea pepeni. Ca asa e corect.

  Comentariu by DNA — 4 iulie 2016 @ 17:09

 30. Terenul lui Beche sau cum vor mușchi tăi ofiliți, nu e acolo! E peste drum. Mătreață de consilier stăpânește terenul urbei de mult… de când voi, navetiști, vă chinuiați prin păduri după diplome. Dar DNA-ul va sosi!

  Comentariu by Zoga — 4 iulie 2016 @ 19:32

 31. Și încă ceva! Beche are un contract pe care nu l-a respectat! De ce pușca mea nu l-ați anulat timp de patru anișori? Mizerabililor!

  Comentariu by Zoga — 4 iulie 2016 @ 21:48

 32. http://www.cotidianul.ro/romania-palatului-bine-refacut-284047/

  Comentariu by nabuco — 6 iulie 2016 @ 13:27

 33. http://editiadesud.ro/?p=22698

  Comentariu by Anonim — 6 iulie 2016 @ 19:14

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress