Politica locală

27 iunie 2016

Nicușor Constantinescu, condamnat la 6 ani cu EXECUTARE, de Tribunalul București

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 16:25

Nicușor Constantinescu a mai „bifat“ o condamnare! Tribunalul București l-a condamnat, luni, 27 iunie a.c., pe fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, la 6 ani închisoare, cu executare. Decizia nu e definitivă. Totodată, instanța a menținut măsura arestului preventiv.

În acest dosar, Nicușor Constantinescu este acuzat de de abuz în serviciu în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Gâmbuţeanu Adrian George, în calitatea sa de director general al RAJDP Constanţa, cu sprijinul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013. Astfel, efectuarea consecutivă a trei controale pe care Curtea de Conturi le avea programate conform planului de activitate, nu a mai fost posibilă.

În această modalitate, a fost practic blocată activitatea Curţii de Conturi în raport cu regia locală menţionată, Curtea de Conturi aflându-se în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice.

Totodată, pe perioada 2009-2012 (perioadă avută în vedere de controalele programate a se desfăşura în anii 2011, 2012, 2013) a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa financiar-contabilă a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului și care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA.

Referitor la această împrejurare, sesizarea a fost înregistrată la data de 1 noiembrie 2012, ca urmare a unei plângeri penale formulate de Curtea de Conturi.

În cursul anului 2011, prezentarea documentelor solicitate Regiei a fost condiționată de comunicarea, de către Curtea de Conturi, a unei dovezi că respectiva acțiune de control figura în programul de activitate al Curţii de Conturi. Această condiţionare este contrară dispoziţiilor art. 5 din Legea nr. 94/1992, potrivit cărora Curtea de Conturi are acces neîngrădit la acte, documente, informaţii necesare desfăşurării activităţii sale, entităţile auditate fiind obligate să-i transmită actele, documentele, informaţiile solicitate la termenele stabilite şi să-i asigure accesul în sedii. Cu toate acestea, Curtea de conturi a transmis dovada solicitată sub forma unui extras, însă, și în aceste condiții, efectuarea controlului a fost refuzată pe motiv că nu a fost transmisă o copie a întregului program.

Controalele programate în anii 2012 şi 2013 nu s-au putut efectua din cauza atitudinii inculpatului Gâmbuţeanu Adrian George, precum şi a dispoziţiilor exprese ale preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu, prin rezoluţii cu textul „nu sunt de acord”, aplicate pe adresele întocmite de RAJDP Constanţa, fără a invoca vreun argument care să justifice această poziţie.

În perioada 2007-2014, mai spun procurorii, inculpatul Nicuşor Daniel Constantinescu nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Mai mult decât atât, după ce instanţele judecătoreşti au dispus prin 9 hotărâri definitive, pronunţate în perioada 2008 – 2011, ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea în executare a hotărârilor prin care era obligat să-şi îndeplinească atribuțiile de serviciu. Prin aceleaşi hotărâri, s-a dispus ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să plătească o amendă civilă pentru fiecare zi de întârziere, însă Nicuşor Daniel Constantinescu a continuat să nu îşi execute obligaţiile impuse de către instanţa de judecată.

Toate demersurile de a obţine executarea silită a obligațiilor președintelui CJ Constanța au rămas fără efect, inclusiv din cauza refuzului organelor fiscale de a executa penalităţile, astfel încât Nicuşor Daniel Constantinescu a lipsit practic de conţinut drepturile părţii vătămate, în ciuda recunoaşterii acestora în mod repetat pe cale judecătorească.

Menționăm că Adrian Gâmbuțeanu a fost condamnat la 4, 5 ani și 10 zile.

Precizăm că Nicușor Constantinescu a mai fost condamnat, pe fond, în dosarul Centrului Militar Zonal, la 3, 6 ani închisoare. Pe 29 iunie a.c., Curtea de Apel se va pronunța definitiv în acest dosar.

Replica 27.06.2016

29 Comments

 1. Bolnav si cu cateva condamnari probabil ca va muri in cativa ani. Cam la fel este si partenerul sau Radu Mazare.
  Istoria ii va ingropa rapid in mormanul de dejectii dar raul produs de astfel de indivizi va dainui multa vreme.

  Comentariu by Marian Vasile — 28 iunie 2016 @ 9:50

 2. Lasa ca au facut si lucruri bune,stiu sigur ca N Constantinescu a ajutat cateva persoane din Mangalia,asa ca dracul nu e chiar asa negru cum se spune, este usor sa critici, e mai greu sa faci ceva util, vorba lui Eminescu” e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune!”

  Comentariu by Anonim — 28 iunie 2016 @ 12:35

 3. Unul din atributiile functiei este si aceea da a ajuta anumite persoane. Nu a facut-o in nume personal ci prin atributiile functiei. Asta nu scuza jaful facut cu gasca de sacali de toate culorile politice. O administrare corecta si eficienta a judetului Constanta ar fi făcut ca acest judet ( si oamenii săi) sa fie de cateva ori mai bogat acum.
  Deci un escroc jefuieste si saraceste aproape 650 de mii de oameni si vii tu acum anonimule sa-i tii trena.
  Cu oameni ca tine ajung si se mentin la putere excroci ca Mazare si Constantinescu.
  Dezavantajul democratiei este ca pot decide prin vot oameni care nu au capacitatea de a intelege si utiliza corect acest drept.

  Comentariu by Marian Vasile — 28 iunie 2016 @ 14:38

 4. http://www.cotidianul.ro/csm-indulgent-cu-scriitorii-puscariasi-283688/

  Comentariu by nabuco — 28 iunie 2016 @ 17:19

 5. Primeste ceea ce merita>

  Comentariu by grama cornel — 28 iunie 2016 @ 19:02

 6. ptr 2…nu e cazul sa dai nume, se stie pe cine a ajutat. si tot timpul respectivul va ris in nas la cei ce muncesc si contribuie la buget…
  mare dreptate are MARIAN VASILE, DAR SINT PUTINI CEI CE INTELEG…

  Comentariu by zek — 28 iunie 2016 @ 21:40

 7. Politicienii aleși de noi, exprimă nivelul de dezvoltare generală a societății românești…Mai clar spus, ca să avem conducătorii pe care ni-i dorim, avem noi nevoie să ne dezvoltăm. Adică, să citim, să ne informăm, să creștem. Nu vom face asta, vom avea în continuare la conducere, oameni care ne vor minți frumos, ne vor fura elegant, și nu vor da doi bani pe părerile noastre…Nu vreau să fiu pesimist, dar, poate, nepoții noștri să trăiască mai bine,noi nu avem nicio șansă să ne facem bine, din păcate…Când aud oameni afirmând: ”Lasă, uite, a făcut și bine” referindu-se la acești penali, știu sigur că n-avem nicio șansă…

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 28 iunie 2016 @ 22:30

 8. Pt 2:
  Pentru lucrurile bune pe care le-a făcut a fost răsplătit. Pentru lucrurile rele pe care le-a făcut trebuie să plătească.
  Dar…
  Dacă, prin „lucruri bune” înţelegi că a mai lucrat şi legal, pe ici, pe colo, cu respectarea fişei postului, atunci treaba e gravă, pentru că a aproba o hotărîre de CJ pentru finanţarea unui spital nu este acelaşi lucru cu a dona din averea lui personală către fondul de echipare a acelui spital

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 iunie 2016 @ 22:50

 9. Sa răspundă nene,ca doar a jurat pe biblie.Si pana la judecata de apoi,sa răspundă in fata legii,ca „unde -i lege nu-i tocmeala”.Iar acțiunile caritabile si umanitare sa le faca din propriul buzunar,nu din vistieria judetului sau a statului si mai nou a Europei.Cand te întinzi mai mult decât ți-e plapuma Îți ies turloaiele pe afară și te cam strânge…DNA-ul.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 29 iunie 2016 @ 1:37

 10. zek , ce ai mai cu Alberto ? E sarac nu avea 20.000 sa faca tratament. Nu fi rau…

  Comentariu by Bulibasa — 29 iunie 2016 @ 2:14

 11. Sigur fara comentariul de la 2 bine ca e anonim, nu rea aveam ce comenta nici noi cu privire la aceasta condamnare meritata de altfel dar sint de acord cu cei care afirma ca omul trebuia sa-si exercite atributiile functiei in mod legal, corect fiindca daca as aminti doar citeva din infractiunile facute de acest Constantinescu nu mi-ar ajunge spatiul, in vreo doua mandate parca …omul asta si-a batut joc de lege in primul rind de cetateni si de tot judetul dar vin si intreb oare cond. centrala a PSD chiar nu stia si nu vedea aceste ilegalitati si infractiuni pe care le facea acesta? P.S. Asteptam decizia si in cazul lui Mazare….

  Comentariu by MARIAN IORGA — 29 iunie 2016 @ 7:24

 12. http://www.replicaonline.ro/nicusor-constantinescu-condamnat-definitiv-la-5-ani-de-inchisoare-281244/

  Comentariu by nabuco — 29 iunie 2016 @ 13:48

 13. http://www.replicaonline.ro/vin-ajutoarele-de-la-ue-la-mangalia-iata-cand-vor-fi-distribuite-281125/
  propun ca seful logisticii sa le puna intr-o punga galben-albastra …
  http://www.puterea.ro/media/galleryes/620/2486/5300.jpg

  Comentariu by nabuco — 29 iunie 2016 @ 14:19

 14. Constantinescu si Mazare ne-au pricipsit cu navetistii.Totusi nu credeam ca nivelul mangaliotilor este atat de scazut.Nu as fi crezut si sunt multi ca mine, ca mangaliotii sunt atat de indolenti incat sa voteze incompetentii care au slutit orasul si il duc de rapa, care fac abuz si isi bat joc de banul public.Aici va dicta Constanta pana ies cel putin 70 la suta din cetateni la vot.Cu manevrele pe care le fac sa ramana la ciolan nu este alta sansa dacat votul masiv.

  Comentariu by dana — 30 iunie 2016 @ 6:15

 15. Iorgus si radu , doi mari hoti care au distrus orasul, trezeste- te romane! Mangalia in plin sezon arata ca dupa bombardament!

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2016 @ 13:51

 16. Si Iorhus era inavionul care bombarda orasul… si Radu, ca bradu, la antiaeriana……
  Esti timpit de tot…..

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2016 @ 14:46

 17. Tampiti sunt cei care- si aleg in frunte hotii!

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2016 @ 19:08

 18. Si cei care se lasa mintiti ,furati si pacaliti si considera ca este bine asa cum este: mizerie,degradare si hotie! Rusine!

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2016 @ 19:18

 19. Ptr. 17 si 18. Ei au fost majoritatea pe 5 iunie…. cu liste, pachete si toate celelalte. Se vind pe nimic si linv in continuare.

  Comentariu by Anonim — 30 iunie 2016 @ 19:22

 20. S-a anuntat oficial ca trebuie returnati banii la UE pentru maretele proiecte europene.Dupa alegeri bineanteles, dadea rau altfel.Sa plateasca cei 7000 care au pus botul la vrajeala lor.Daca se va continua asa nu putem sta spectatori.Partide din opozitie, luati initiativa si ne mobilizam.Nu ii mai rabdam patru ani.I-au votat toata scursura si saracimea din oras.Nici nu stiam ca sunt asa multi.

  Comentariu by dana — 1 iulie 2016 @ 6:24

 21. Acum nu mai recunoaste nimeni ca l-a votat pe radu!

  Comentariu by Anonim — 1 iulie 2016 @ 8:36

 22. Gata a inceput treaba noua administratie locala. Primarul face astazi conferinta de presa la clubul nautic cu un nou proiect de filme pe pereți pentru protejarea, conservarea si promovarea patrimoniului cultural si natural în zona transfrontaliera romano-bulgara. Adica le facem reclama timp de doi ani celor din Balcic ca Mangalia nu are ce prezenta. Acum daca tot nu am vrut ca peretele-zid de pe Aleea Teilor sa aiba 1,2 metri ca să facă proiectie de filme pe el va trebui ca primaria sa faca cu cateva milioane un zid pentru filme.
  Maistru Ciuraru deschide o noua pagina pe facebook unde se transforma intr-un fel de stanga de remorcaj intre cetatenii si administratia locala, probabil este deja incoroporat in sistemul de supraveghere audio-video al orașului. ”Cetățene, vreau să fiu omul tău de legătură cu administrația locală a municipiului Mangalia. Vreau să cunosc problemele și nevoile din zona ta, de pe domeniul public, pentru a le face cunoscute administrației locale. Nu ezita să mă contactezi!”
  Comisia de urbanism, condusa de alt maistru Sorin Andrei, a aprobat evenimentele cultural-sportive din Mangalia. Normal ar fi fost sa le aprobe de comisia sociala, invatamant, sanatate, cultură, sport.
  Tot normal ar fi fost ca pe site-ul primăriei sa fie afisati noii consilieri și noile comisii. Deci deja ai o sesizare domnule Ciuraru.
  Lipsa de bani la buget obliga politia locala sa iasa la vanatoare de agenti economici care nu si-au platit taxele pentru autorizatia de funcționare. Tot de la Angelescu aflam ca:
  – traficul e sufocant si de vina nu ar fi lipsa unei șosele de centura aprobate de prin 2010 si a locurilor de parcare din oras ci furnizorii de alimente și băuturi care stationează în vederea aprovizionării magazinelor în plină stradă.
  – de ieri s-a montat o bariera pentru a interzice accesul cu masini pe dig și faleza. Probabil ca a fost montata noaptea ca aseara se circula pe dig si faleza ca pe podul de la Agigea.

  Comentariu by Marian Vasile — 1 iulie 2016 @ 9:42

 23. Domnu’ Vasile! Nu vă mai luați de măiaștrii noștrii aleși consilieri. Ei n-au nici o vină! Se manifestă normal, ținând cont că o viață și-au dorit să fie și ei șefi și să nu mai zică „Să trăiți!”! Ce pot ei să facă cu adevărat? Să mimeze importanța și să pupe tălpile minusculului mincinos, înfoiat și arțăgos. Varza din administrația noastră are termen încă 4 anișori. Dacă nu s-o întâmpla ceva, vom suporta toată această perioadă o nouă bătaie de joc, legalizată de un consiliu rușinos, dominat de puțină carte și multă slugărnicie.

  Comentariu by Zoga — 1 iulie 2016 @ 12:06

 24. http://www.cotidianul.ro/se-infiinteaza-partidul-lui-george-soros-cu-ong-urile-finantate-de-el-in-romania-283762/

  Comentariu by nabuco — 1 iulie 2016 @ 12:13

 25. @Zoga
  Dar nu ma iau de ei, ca simple persoane sunt oameni seriosi si gospodari. In calitate de consilieri alesi este clar ca individual, chiar sa si vrea, nu pot face mai nimic. Dar echipa asta de 19 consilieri chiar poate face ceva bun daca doreste cu adevarat, nu neapărat minuni ci macar normalitate. Deocamdata doi dintre noii consilieri, puterea si opoziția locala, tulbura apele facebookului, Ciuraru și Ozghiun. Pe apatia si canicula asta e un lucru bun pentru că starnesc, chiar daca destul de subtire, feedbeak-ul cetatenilor. Reforma clasei politice nu e posibila fara o reforma in constiinta alegatorului a cetateanului de rand, privind rolul si locul sau in comunitate.
  Treaba cu cartea este irelevanta pentru politica altfel marii conducători ai lumii ar fi fost doar laureații premiului Nobel.

  Comentariu by Marian Vasile — 1 iulie 2016 @ 12:35

 26. Ciuraru gata nu mai comentezi aici la Visa aaa ? te-ai ajuns, esti smecher, esti pe val. Am eu grija de tine sa nu iti faci probleme. Prima data aici iti spun la Visa, apoi trec la fapte. Incet o sa te iau, prin unele chestii minore intai.

  Comentariu by Dan Ghertzoi — 1 iulie 2016 @ 12:43

 27. @Marian Vasile de ce te agiti ? tu nu pricepi ca nimanui, fie consilieri sau primar, nu le pasa de oras ? cei mai de cacat consilieri care au fost vreodata in Mangalia aveti. Fratii Angelescu ? ce mm cauta in Mangalia ? apropo, cam des sunteti vazuti prin Constanta, sa nu fie pacat de voi…Deocamdata imi este greu sa ajung la voi, ca sunt departe, dar unul din voi tot va cadea, fie Radu Cristian sai voi 2. Si veti cade la propriu de o sa va iasa pe nas sefia. Si domnul Radu Cristian care cu totii stim unde sta, si e atat de simplu sa ajung a tine domnule primar asa…stiu ca iti iubesti copiii, dar in viata sa stii ca mai si pierzi uneori.

  Comentariu by Dan Ghertzoi — 1 iulie 2016 @ 12:51

 28. Degeaba- i amenintati, pe ei ii doare- n cot!

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 0:17

 29. Ghertzoiule , tu nu ai cumva 2 copii…cap de bulgar ce esti…

  Comentariu by Anonim — 2 iulie 2016 @ 13:53

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress