Mangalia – politica locală

23 iunie 2016

Mangalia „cea veselă” SCANDALUL continuă, şi după alegeri: Aleea Teilor se împiedică în capitelurile vechii cetăţi Callatis

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 8:07

Lucrările la Aleea Teilor din Mangalia a strânit tot mai multe controverse de-a lungul timpului, mai ales de când în timpul săpăturilor a fost decoperit un capitel ionic în interiorul vechii cetăţi Callatis. Atât cetăţenii, cât şi reprezentanţii Centrului Cultural se arată indignaţi de faptul că nu au fost consultaţi cu privire la lucrările de pe aleea respectivă. Deşi nu este vorba dcât de o suprafaţă ce se întinde pe 1 kilometru, oamenii sunt supăraţi nevoie mare că se sapă în cetate şi că descoperirile arheologice importante se fac cu buldoexcavatorul.

Pe de cealaltă parte, primarul localităţii, Cristian Radu, susţine că cei care au plângeri la adresa administraţiei locale cu privire la lucrări sunt oameni care nu au altceva mai bun de făcut. Cât despre reprezentanţii culturii din oraş, edilul spune că ar trebui să stea mai mult pe teren, să supravegheze lucrările. Acesta asigură toţi locuitorii că lucrările se vor finaliza în ciuda tuturor pietrelor aruncate de cei nemulţumiţi că se sapă în zona respectivă.

Anul trecut, administraţia locală din Mangalia a demarat lucrările de reabilitare la Aleea Teilor din localitate. Acest proiect a întâmpinat numeroase obstacole de-a lungul timpului, motiv pentru care nici nu a putut fi finalizat până la data de 31 decembrie 2015, aşa cum era stabilit de la început. Iniţial finanţat din fonduri europene, administraţia locală a fost nevoită să scoată bani din propriul buzunar pentru a acoperi cheltuielile aferente lucrărilor, pentru că antreprenorul general nu a respectat termenele.

Apoi, un alt eveniment care a scuturat puţin acest proiect a fost descoperirea la aproximativ un metru adâncime a unui capitel ionic întreg, sculptat în calcar, în luna octombrie a anului trecut. Descoperirea a fost făcută de directorul Muzeului Callatis, respectiv Marcel Colesniuc. Acesta a fost dus ulterior la muzeu, curăţat şi trecut în expoziţia permanentă a instituţiei. Acum se pare că localnicii sunt supăraţi foc că săpăturile „diavoleşti” distrug orice fărâmă de istorie rămasă în localitate şi se tem ca nu cumva muncitori, printr-un exces de zel, să distrugă situl arheologic şi fântâna care are o deosebită importanţă.

Directoarea Centrului Cultural Callatis, Tatiana Odobescu, a precizat că nu au fost informaţi cu privire la săpăturile recente: „Momentan lucrarea s-a stopat. E un perimetru care trebuia cercetat preliminar din punct de vedere arheologic. De acum încolo, se va săpa doar manual. A fost un exces de zel de care noi n-am ştiut, dar a fost anunţat beneficiarul. Am vorbit cu primăria şi s-a oprit lucrarea. Am vorbit şi cu managerul de proiect”, a declarat, pentru „Replica”, Tatiana Odobescu, directorul Centrului Cultural Callatis. Edilul a fost ceva mai acid în declaraţii şi a precizat că acei locuitori care sunt nemulţumiţi de lucrările de pe Aleea Teilor, nu au ceva mai bun de făcut cu timpul lor decât să comenteze.

„Proiectul se va finaliza. Cei care vorbesc doar de dragul de a-şi da cu părerea nu au altceva mai bun decât să comenteze pe facebook. Dacă nu se sapă, se zice că de ce nu se sapă, dacă se sapă, iar nu e bine. Nu s-a sistat nici o lucrare. Nu poţi sista o lucrare care are un kilometru. Faleza are un kilometru. Fântâna despre care vorbesc ei are 2-3 metri pătraţi şi pe acea suprafaţă nu se lucrează. Ne preocupă şi pe noi situl arheologic la fel ca pe cei de la cultură.

Dar ei trebuie să fie mult mai atenţi. Dacă îşi fac datoria şi dacă ar fi pe şantier, ar vedea şi ei cum se lucrează şi chiar ne-ar ajuta. Îmi doresc foarte mult să-i văd pe şantier. Mi-aş dori să văd că toţi cei care reclamă anumite lucruri îşi fac datoria cel puţin 8 ore pe zi, nu doar atunci când îşi aduc aminte”, a declarat Cristian Radu, primarul municipiului Mangalia.

Geanina DRĂGOI, Replica 23.06.2016

19 Comments

 1. Mârțoaga ajunsă În fruntea atelajului s-a acidulat! Ea trage din greu la oiștea urbei de 4 ani și nu a reușit decât să halească tot ce era în iesle, iar acum a trecut să le roadă în același stil mincinos și jignitor. Îi amintim mârțoagei din capul oiștii că datoria celor din car e să-i biciuiască pe cei care trag, spre a le indica drumul corect. Așa că pentru premărețul truditor la atelaj pregătim o biciușcă cu bile de plumb spre a-l mirui în numele Tatălui ori de câte ori va târâ căruța pe pustii. Amin!

  Comentariu by Zoga — 23 iunie 2016 @ 9:19

 2. Martoaga nu mai e in stare sa tragă la căruță,ca-i hamesita rău cu ieslea goala.Ba hais,ba cea,are rău de mare pana nu s-o termina stavilarul de pe Aleea Teilor.Si daca mai pui la socoteala si circuitul ANL-Cimitir,din ce in ce mai gri-„moare măgarul si piere si samarul”.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 23 iunie 2016 @ 12:07

 3. http://www.tvlitoral.ro/demers-pentru-un-simbolul-al-muncipiului-mangaliei/

  Comentariu by nabuco — 23 iunie 2016 @ 16:18

 4. de azi avem viceprimar ,Dragos Angelescu si majoritate in consiliul local,Cred ca cel ce a dat viceprimarul a fost chiar Ozzi,desi a candidat de oichii lumi

  Comentariu by anonim — 23 iunie 2016 @ 16:24

 5. Azi e buna inVESTIRE… 🙂

  Comentariu by Vipera cu elice — 23 iunie 2016 @ 16:32

 6. Pt. #4
  http://constanta.ro/2015/01/21/noul-prefect-al-constantei-asociat-cu-acolitii-primarului-de-la-mangalia/

  Comentariu by nabuco — 23 iunie 2016 @ 16:53

 7. nu suntem instare de nimic,ne-au luat cu totul.Ce mai rid navetisti de noi.Au 4 ani de jumulit si noi raminem tot ca prosti.Bravo lor !

  Comentariu by anonim — 23 iunie 2016 @ 16:59

 8. FELICITARI mangalia FELICITARI mihai sorin, avem vice TOT de la Constanta, pentru un loc de inspector

  Comentariu by Hopa — 23 iunie 2016 @ 17:08

 9. Ciocu mic circotasilor ,noi suntem la putere prin votul majoritatii.

  Comentariu by cetatean — 23 iunie 2016 @ 17:11

 10. # 8

  Nu postul de inspector il doreste Mihai Sorin, ci vreun post de diretor la o scoala din Mangalia!

  De cand se lupta „saracul” pentru asta!

  In afara de Liceul Teoretic, acolo unde e Luminita Patranoiu (sotia lui Patranoiu de la RAJA), hai sa vedem care dintre directori va fi mazilit ca sa i se plateasca lui Sorin Mihai tradarea?

  Comentariu by Notarius Anonymus — 23 iunie 2016 @ 17:22

 11. Sunteti la putere prin hotie si minciuna!

  Comentariu by Anonim — 23 iunie 2016 @ 17:22

 12. Noii consilieri locali ai Mangaliei sunt Ghiulserin Sali, Sorin Andrei, Nicoleta Griguţă, Dumitru Filip, Dragoş Angelescu, Lucian Nichita, Valentin Ciuraru, Linica Stan şi Leila Ali – PNL, Neculai Tănasă, Bogdan Maganu, Ozghiun Menabit şi Paul Foleanu – PSD, Leonard Tănase, Nicolae Moroianu şi Dragoş Bociog – ALDE, Mihai Sorin şi Oprea Dop – UNPR şi Alexandra Elena Silistra – PMP.

  Comentariu by Marian Vasile — 23 iunie 2016 @ 17:24

 13. @ cetatean 5:11
  Cele 7 mii de voturi nu inseamna majoritatea cetatenilor cu drept de vot din Mangalia ci mai putin de un sfert dintre acestia. Daca o sa calcati in strachini, ca in mandatul trecut, e posibil sa nu ajungeti toti al finalul acestui mandat.

  Comentariu by Marian Vasile — 23 iunie 2016 @ 17:37

 14. @ cetatean 5:11
  Deja va e frica majoritarilor. De asta ati al clubul nautic, in cadru intim si nu casa de cultura unde puteau sa participe si cei care v-au votat sau nu.

  Comentariu by Marian Vasile — 23 iunie 2016 @ 17:44

 15. @5.Mai bine”SCHIMBAREA LA FATA”,ca năravul a rămas același. Si apoi mai sunt si fete noi,preainalte si preafericite.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 23 iunie 2016 @ 18:14

 16. @ 14

  Foarte tare ideea! Dar cred ca ii crezi mult mai inteligenti decat presupui tu!
  Pur si simplu, Piticul trebuie sa „bifeze” macar 2-3 activitati pe luna la Clubul Nautic ca sa nu ne ia banii inapoi, aia de la Bruxelles, si pentru proiectul asta!

  Comentariu by Notarius Anonymus — 23 iunie 2016 @ 20:30

 17. L ați mazilit pe coști un mangaliot născut crescut cunoscut aici ca sa puneți în loc o patachina despre care se spune ca e pu pila lui palaz ..app venetica ăsta e de 4 ani în oraș? Câți din cl sunt de ai orașului? Ru și ni ca

  Comentariu by Anonim — 23 iunie 2016 @ 21:53

 18. O INTRBARE?CINE LA INVITAT LA INSTALARE PE IPS , IORGUS?IN SAPTAMANA ALEGERILOR IL BINECUVANTA PE MOLDOVEAN SA FIE LA A PATRA DESCALECARE PESTE SARACII MANGALIOTI STITI UNDE?IN BISERICA DE LA INTRAREA IN SPITAL!ATENTIE DOMNILOR CA HOTOMANUL DIN BARCEA CU SLEATCA LUI NU DOARME !

  Comentariu by GHIAURU IORGUSEL — 27 iunie 2016 @ 17:45

 19. This is the right web site for anybody who wishes to find out about this topic.
  You realize a whole lot its almost hard to argue
  with you (not that I really will need to…HaHa). You definitely put a
  new spin on a subject which has been written about for years.
  Great stuff, just great!

  Comentariu by extra zwrot podatku z holandii forum — 2 iulie 2016 @ 13:10

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress