Mangalia – politica locală

21 iunie 2016

Câţiva tineri au creat o PLATFORMĂ prin care consilierii locali pot fi SUPRAVEGHEAŢI

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 16:33

Consilierii locali ieşeni vor putea fi verificaţi, în timp real, de orice locuitor al oraşului. Câţiva voluntari au creat o platformă specială pe care se vor posta propunerile acestora, până la finalizarea lor. Astfel, orice decizie va fi luată o dată cu verificarea opiniei publice.

Voluntarii, care au lucrat câteva sute de ore pentru finalizarea acestui proiect, sunt membrii unei asociaţii non-guvernamentale. Pe această platformă se regăsesc informaţii despre toţi consilierii locali din 2012 până în prezent, baza fiind de acum actualizată cu orice schimbare.
„Am vrea să facilităm implicarea în decizia publică şi, de asemenea, să îmbunătăţim dialogul cu decidenţii, pentru că acum observăm o prăpastie în ceea ce înseamnă aleşi şi ce înseamnă cetăţean, o neîncredere,” explică Alexandrina Dinga, iniţiator proiect.
Membrii acestui proiect îţi doresc, prin acest proiect, să existe transparenţă între conducere şi opinia publică.
„Site-ul nu face altceva decât să urmărească nişte obiective de activitate care ne pot spune cât de performant este un consilier , cât de puţin este un altul,” spune Lucian Vornicu, voluntar.

„Consilierii vor simţi o anumită presiune, poate, din partea electoratului,” adaugă Raluca Onofreiciuc, voluntar.
Consilierii locali nu par a fi deranjaţi de faptul că vor fi monitorizaţi în permanenţă de ochii curioşi ai poporului, ba chiar au îmbrăţişat această iniţiativă. „Atunci când există transparenţă apar efecte benefice de ambele părţi. Pe de-o parte lumea capătă mai multă încredere în consiliu, înţelege ce se întâmplă, pe de altă parte consilierii se responsabilizează,” precizează Andrei Postolache, consilier local.
Potrivit Digi 24, 29 de tineri au participat la crearea acestei platforme. Aceştia doresc să o îmbunătăţească constant, ba chiar să fie o platformă interactivă unde Consiliul Local şi Judeţean să comunice direct cu fiecare cetăţean în parte.

Melania Stoica, evz.ro 21.06.2016

37 Comments

 1. Guvernul tehnocrat sa IMPUNA implementarea in toate municipiile atat a acestei „app.” cat cea cu plata online a taxelor.

  Comentariu by nabuco — 21 iunie 2016 @ 17:09

 2. Primarule ne manAnca țânțarii! !!!
  Vrei sa iți împrumutăm noi niște bani sa faci dezinsecție în oraș ?
  Treci în plm la munca taraneeee ca ai timp 4 ani sa furi!!!

  Comentariu by Cetățean Neptun — 21 iunie 2016 @ 20:54

 3. ptr 2…nu te ambala. nu a fost validat, inca. nu poate munci ca nu are majoritate in cl , ca in mandatul trecut.sa vedem cine tradeaza….

  Comentariu by zek — 21 iunie 2016 @ 21:33

 4. @cetatean neptun
  Nu numai tantarii ar trebui sa va manance ci si viermii. Taci dracului din gura si vezi-ti de prostia ta, cetatean de rangul 2 ce esti! Amarasteni( moldoveni betivi si puturosi) aterizati din fundul tarii si pripasiti in zona mai aveti si pretentii!

  Comentariu by Anonim — 21 iunie 2016 @ 22:05

 5. @4 ce e ale „rang”in viziunea unei Nulități ca tine?

  Comentariu by Anonim — 21 iunie 2016 @ 22:36

 6. @5
  Tu ce crezi ? Exact ceea ce tu reprezinti! Un nimeni care nu contezi …..nici macar la vot!

  Comentariu by Anonim — 21 iunie 2016 @ 22:41

 7. Omul si votul nu trebuie sa conteze ci sa merite;))!

  Comentariu by Anonim — 21 iunie 2016 @ 22:54

 8. @2
  Frustratule, daca ai vreo problema mergi joi la audiente. Nu te da smardoi pe blog ….ca te mananca tantarii!

  Comentariu by Anonim — 21 iunie 2016 @ 23:13

 9. pct 3 Stai linistit are majoritatea cu 11 consilieri,de tintari se ocupa primarul baracilor Iorgus.

  Comentariu by GORE 2 — 22 iunie 2016 @ 5:53

 10. Da are majoriatea in consiliu, 9 penelei plus Leonard Tanase, Dragos Bociog si Paul Foleanu, cei trei pe care ne mai putem baza.S-a trezit si GORE2 sa manance cu gura plina.

  Comentariu by dana — 22 iunie 2016 @ 6:32

 11. Are majoritatea cu Mihai Sorin si UNPR. Cei care l-au facut si primar inca 4 ani.Felicitari UNPR. Mergem inainte.

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 8:12

 12. Mergeți fraților înainte,dar sa mergeți pe jos si sa vedeți în ce hal arata orașul!Sau stați prost cu vederea si purtați ochelari de cal?

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 22 iunie 2016 @ 9:06

 13. Primarul nu e preocupat de Mangalia. Nu vede in ce hal a ajuns. Ne taram inainte!

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 9:47

 14. Sigur, toata pulimea vrea sa ii faca primarul….sa le dea pachete, sa le dea de munca, sa le dea. Marea majoritate a celor care comenteaza pe aici ( vreo 10 in total – desigur fiecare cu 3-4 pseudonime) nu stiu sa scrie corect gramatical 3 fraze…. De taxe platite ce sa mai vorbim. Dar vrem mocangeala.

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 10:15

 15. Laudati-l pe Leonard Tanase si eventual pe Cornaci. Erau tari si mari in campanie. Acum va bazati pe ei! Pentru ce ? Ori sunteti tampiti, ori sunteti tampiti! Din 2 alegeti voi care! Nu stiu cand o sa intelegeti ca pe acesti indivizi, indiferent ce nume poarta sau ce culoare politica au, nu ii intereseaza decat propriul beneficiu.

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 10:24

 16. ce a facut Tanase in campania asta a fost decent. daca faceau toti acelasi lucru aveam alt primar. ca era mai bine sau mai rau asta e alta discutie. 5000 de voturi irosite pe Mihai,Birbora,Minca Moldovan si Maganu l-au facut primar pe Radu. Sunt curios daca o sa le multumeasca Radu macar. mai degraba cred ca o sa ii arda ca asa ii sta in fire. cat despre bazat, bazeaza-te tu pe Ciuraru si pe Angelescu. Facem pariu cine voteaza cu 2 maini un imprumut de 10 milioane de euro ca sa aiba de avocati? sau ai de ciugulit si tu de acolo?

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 10:42

 17. 14, ti se pare mocangeala sa stropeasca de tantari daca tot factureaza si isi plateste banii la firmele lui? Banii nostri.

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 10:45

 18. @ anonim 10.15
  Combati adanc, maestre ! Pa sa le dea, ca le da tot din banii lor, cum din aceeasi bani isi da si lui plus gastii proprii de capusari. Si crezi ca daca toti comentaorii ar fi doctori in filologie ar duce-o orasul mai bine.
  Da cu taxele care-i treaba ? De unde stii ca nu sunt platite? Crezi ca degeaba a luat primarele doua programe pentru taxe si impozite. Daca platesti azi si maine vrei un certificat fiscal constati ca de fapt nu ai plati ori mai ai o restanta. Si apropo de mocangeala vezi ca inclusiv primarusul nostru e printre datornici.
  Ia cauta prin cel internet si vezi ca in afara de blogul asta, vechi si bun, sunt deja o gramazie de locuri in care primarusul si gasca lui sunt dati cu popoul de asfalt cu argumente concrete inclusiv corect gramatical

  Comentariu by Marian Vasile — 22 iunie 2016 @ 10:52

 19. Daca acesti consilieri ii vor vota un imprumut pt finalizarea lucrarilor fara o receptie a lucrarilor etectuate pana in prezent,costul lor precum si o evaluare a cheltuiellor ce urmeaza a se efectua pana la finalizatra lucrarilor sa vedem si noi clar cat ne costa aceste proiecte grandomane si mai ales cine le plateste , din ce fonduri? Ce taxe au de gand sa mai mareasca? , daca vor vota fara o explicatie amanuntita inseamna ca trebuie sa-i izgonim din oras

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 10:58

 20. @marian vasile
  Toate , repet toate institutiile publice sunt pline de incompetenti. Nu este mocangeala sa efectueze o operatiune de deratizare. DAR cum sa faci asa ceva ? Iti trebuie procedura de achizitii. Legislatia s-a schimbat…nu stiai ei inainte ce sa faca dar acum …de asta repet. Inchinati-va consilierilor si primarului. Toti o apa si un pamant. Leo Tanase a fost cu RC atat timp cat i s-a permis sa detina controlul contractelor de la SPAS. Cand s-a inchis robinetul si nu a mai incasat milioane de lei ….pe Leo l- a alucat dizidenta!

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 11:21

 21. Scuze- apucat

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 11:22

 22. De unde mocangeala,ca tot ce se face sunt bani din taxe si impozite plătite de oamenii orașului și nu numai.Mocangeala se cheamă când Radu cel frumos scoate „fără numar” din buzunarul lui si da in stânga și în dreapta celor care stau cu mana întinsă.Dar aici nu cerseste nimeni,doar sesizează nereguli.Ce deranjează,cade greu la stomac cuiva?

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 22 iunie 2016 @ 11:33

 23. http://www.replicaonline.ro/george-lipoveanu-280273/

  Comentariu by nabuco — 22 iunie 2016 @ 13:55

 24. Orasul arata ca dupa razboi…Legat de curatenie, e varza ! Un cos de gunoi la 500 m…Mergeti la bulgari sa luati lectii de administratie ! Digurile sunt distruse, pe digul mare se intra cu masina fara probleme, bariera a fost desfiintata…Sper ca nu va asteptati la turisti anul asta.

  Comentariu by Nemo — 22 iunie 2016 @ 14:24

 25. Daca la Agigea e invazie de șerpi,prin unele locuri de la noi(Dobrogea 1si2,stațiuni chiar)nu-i exclus sa fie invazie de balauri.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 22 iunie 2016 @ 14:46

 26. @ anonim 11.21
  E drept ca o buna parte din personalul institutiilor publice nu este angajat pe criterii strict profesionale dar acesta este un inconvenient oarecum minor, meseria se invata/fura adeseori.
  Incompetenta dublata de necinste, de intentia agresiva de furt si obtinerea de foloase necuvenite este marea racila a clasei politice romanesti de dupa 1989. Coruptia, necinstea, lipsa de scrupule si moralitate a cuprins ca o plaga toate structurile de baza ale statului. Toata lumea astepta ca pe o minune reformarea clasei politice, a invatamantului, sanatatii, justitiei, politiei, bisericii, mediului de afaceri, armatei, etc.
  Aceasta minune este posibila doar atunci cand omul de rand, cetateanul, se implica si determina toata aceasta structura denumita statul de drept sa functioneze normal.
  Civismul nu este o vorba goala in lumea democrata si daca vrem sa ajungem si noi asemenea celor din lumea buna trebuie sa ne implicam. Daca nu o vom face 1+19 vor juca bambilici nu doar cu banii ci cu viitorul orasului si al nostru.

  Comentariu by Marian Vasile — 22 iunie 2016 @ 16:17

 27. Legal, nu stiu cum se poate face ceva in cei 4 ani ca sa schimbi ceva. Doar presiune media, dar dupa cum am vazut cu zidul de pe faleza ….au venit, au vazut, au plecat ….si sper sa nu se gaseasca vreun „cetatean” care sa ne bata la cap cu lozincile de genul ” DNA trezeste-te!”. Parchetele sunt sesizate in scris , daca asteptati vreo sesizare in rem …..asteptati! Cei care au cunostinta de fapte ilicite ale primarului nu vor face plangeri ca sa nu isi piarda mijloacele de santaj…

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 16:35

 28. Poate o actiune de genul ” salvati Bucurestiul” ar avea mai multe sanse. Inceputa de acum, taxand fiecare greseala a primarului si consilierilor indiferent de culoarea politica. Toti acesti consilieri trebuie sa dispara!

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 16:39

 29. Labagii frustrati,moldoveni parveniti ,iorgusei distrusi uniti-va !
  Ce pla mea ma , sint suparat ,nu pot sa mai fac shopping la Milano !

  Comentariu by remus becheru — 22 iunie 2016 @ 19:58

 30. Iorgus _ moldovean parvenit, dar radu ce- i ? El nu e moldovean,dar e mai parvenit decat toti parvenitii , el si tot neamul lui de netoti!

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 20:41

 31. Artificiile pregatite pentru castigarea alegerilor de catre Zanfir Iorgus tocmai ce au fost lansate.Ghici unde?
  Fix la Baraci!!!!

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 21:40

 32. Poate isi dau foc indiienii….

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 22:00

 33. Indienii

  Comentariu by Anonim — 22 iunie 2016 @ 22:00

 34. @4,6,8,14
  Nu pot sa spun decât ca, ești un PROST DEOSEBIT și pachetele de care tot spui poți sa le iei tu și tot neamul tău cel adormit sa ți le bagi în anus deoarece eu nu am nevoie având în vedere faptul ca unii au tot ce le trebuie dacă muncesc.
  As face singur dezinsecția dacă as avea cum dar sigur as primi o amenda din partea ORGANULUI.
  Sa știi ca poți merge înainte către degetul din mijloc a lui Radu sa il sugi un pic dacă tot te agiți ca pepsi când vorbim de DANSUL.
  Fa în așa fel sa ne fie dor de tine și nu mai comenta dacă tot nu îți place acest blog.
  P.S.
  Ar trebui sa fiiI amendat ca ai depășit cu mult doza de prostie maxima admisa pe acest blog.

  Comentariu by Cetățean Neptun — 22 iunie 2016 @ 23:28

 35. Muzica pana la 1 noaptea in aer liber de se aude pana la bulgari, artificii,de zici ca-si ia moțul Suleyman Magnificul.Cu atâția decibeli nu se poate omul odihni,dar politia locala sigur doarme. O fi avanpremiera la festivitatea de investire a noului CL in frunte cu alesul.Peste 2zile poate auzim si marșul.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 23 iunie 2016 @ 1:16

 36. @34
  Cetatean Neptun = untermensch . Asta e! Atat poti ! Sigur esti vreun scatolog de profesie, in toate comentariile tale aduci in discutie zone ale corpului uman de unde iti satisfaci foamea. Corect, nu ai nevoie de pachete….

  Comentariu by Anonim — 23 iunie 2016 @ 7:27

 37. @36
  Am încercat sa vorbesc pe înțelesul tău. ……

  Comentariu by Cetățean Neptun — 23 iunie 2016 @ 21:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress