Politica locală

17 iunie 2016

Metoda cu flotantul a fost șmecheria folosită la aceste alegeri locale. Înainte de alegeri s-a mers cu VIZA DE FLOTANT

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 15:33

Dacă în alți ani electorali, politicienii au pus la punct tot felul de sisteme, mai mult sau mai puțin legale, pentru a aduce lumea la vot, la alegerile locale din data de 5 iunie a.c., cea mai folosită metodă a fost cea a flagrantului.

În comunele mici, unde lupta electorală a fost una strânsă, primarii în funcții au pus la punct, încă din timp, un sistem prin care tot felul de persoane au ajuns să aibă flotant pe anumite adrese din comuna respectivă.

De exemplu, comuna Mărgău, din județul Cluj, lupta electorală s-a dat între actualul primar de la PSD, Petru Ungur și Lucian Radoviciu, candidatul de la Partidul Mișcarea Liberală, partidul unde președinte este Traian Băsescu.

Pentru cine nu știe, comuna Mărgău este una destul de izolată, la Poalele Munților Apuseni, fiind și comuna natală a fostului premier Emil Boc. În această comună au fost făcute 76 de buletine de identitate tip flotant. Cu alte cuvinte, 76 de persoane și-au mutat, temporar domiciliul la Mărgău. Potrivit unor surse oficiale, printre aceste persoane, se regăsesc câteva persoane din București dar și mai mulți romi din orașul Huedin.

În urma numărării voturilor, comisia electorală a stabilit că lupta a fost foarte strânsă, candidatul PSD, fiind reales în funcție la o diferență de nouă voturi. Astfel, Petru Ungur a avut 383 de voturi în timp ce contracandidatul său, Lucian Radoviciu, 374 de voturi.

La Gilău, muncitorii de la autostradă au făcut diferența

O altă comună mare din județul Cluj, unde lupta electorală a fost una tranșată de ”flotanți” este Gilău.

Lupta electorală a fost câștigată de fostul primar, Dumitru Sfârlea la o diferență de 29 de voturi, în fața contracandidatului său, Vasile Topan de la PNL.

În Gilău, din nou o comună unde nu ai ce să faci sau de ce să te muți, au fost făcute 77 de buletine de flotant. Potrivit unor surse locale, marea majoritate a celor care sau mutat temporar la Gilău, sunt angajații societății de construcții care lucrează la Autostrada Transilvania, sectorul Gilău-Nădășel.

Un reprezentant al Prefecturii Cluj a declarat pentru EVZ că, în acest an, legislația privind evidența populației a fost modificată astfel încât fiecare primărie care are în subordine un birou de evidența populației a putut face acorda vize de flotant.

Mihai Șoica, ezv.ro 16.06.2016

11 Comments

 1. http://www.replicaonline.ro/iohannis-initiativa-navala-la-marea-neagra-se-refera-la-exercitiu-si-training-comun-279707/
  FLOTA_NieT

  Comentariu by nabuco — 17 iunie 2016 @ 16:07

 2. laMangalia cite au fost facute,controleaza cineva?

  Comentariu by anonim — 17 iunie 2016 @ 19:20

 3. Visa esti gata ? te-ai dat la fund dupa ce a iesit iar mincinosul ? esti suparat. Asta a votat Mangalia: un hot, un mincinos, un borfas, asta a vrut orasul. Prostilor care sunteti, inca 4 ani sa il inghititi.

  Comentariu by Dan Ghertzoi — 18 iunie 2016 @ 12:03

 4. cine o verifica pe Teodora, sefa de la Evidenta populatiei, cate vize de flotant a facut muncitorilor care lucreaza in oras adusi de prin alte parti ??? cred ca le-a facut vize pana si la vietnamezii de la Venus , care lucreaza in Dmhi,..Politia Romana tace,…

  Comentariu by nitzoi — 18 iunie 2016 @ 12:03

 5. @3.L-au votat unii,care in vremurile astea au nevoie de smenarii,magarii,hotii,facute cu un pret:Jumi-juma.Dar n-am auzit daca a fost validat.Legiuitorul îl verifica daca e curat ca lacrima sau nu.Abia după ce primește validarea de la judecătorie își poate intra in drepturi si obligații.Si nu trebuie sa-l suportam,pentru ca nu sta cu noi la masa,nu doarme cu noi in pat.Sa-si facă treaba bine si va fi respectat,alfel îl bombardam cu critici.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 18 iunie 2016 @ 13:19

 6. Cum cine o verifica pe Teodora? Nasul ei de cununie, Tanase Leonard! Nu ati priceput nimic…..Totul este de fatada

  Comentariu by Anonim — 18 iunie 2016 @ 15:09

 7. Fata ar trebui luată la întrebări, pt că nu degeaba a trimis-o șeful ei la buletine. Dar din păcate, nu are cine, autoritățile dorm.

  Comentariu by Anonim — 18 iunie 2016 @ 18:38

 8. Aceasta metoda a fost folosita de Radu si in 2012 si sunt probe in acest sens.

  Comentariu by Anonim — 19 iunie 2016 @ 11:25

 9. Cainii latra .. ursul merge..

  Comentariu by Dany — 19 iunie 2016 @ 13:50

 10. http://www.cotidianul.ro/uite-cine-sunt-cei-care-ii-apara-cu-inversunare-pe-primarii-corupti-283260/

  Comentariu by nabuco — 21 iunie 2016 @ 15:08

 11. http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/liliana-minca-si-a-falsificat-cv-ul-pentru-a-ascunde-tepele-date-pe-vremea-cand-lucra-pentru-grupul-balli-297182
  &
  http://www.mediafax.ro/social/ion-iliescu-la-ceremonia-de-la-crematoriul-vitan-barzesti-unde-a-fost-incinerat-atanasie-stanculescu-video-15503924
  no comment.

  Comentariu by nabuco — 22 iunie 2016 @ 18:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress