Mangalia – politica locală

3 iunie 2016

Cauză și efect 02.06.2016

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 16:34

70 Comments

 1. E dat naibii moderatorul…
  Cînd Iorguş a povestit cum a tăiat Tusac scoica de pe gabară, moderatorul a întrebat „da’ ce, avea nevoie de banii de pe ferul vechi?”

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 18:28

 2. Am mai observat ceva:
  Toţi candidaţii, cu excepţia PSD, au ieşit pe sticlă, au zis, au promis. S-au prezentat cu bune şi cu rele, va să zică. S-au lăsat văzuţi, comentaţi, bîrfiţi, lăudaţi, înjuraţi…

  În schimb, PSD aplică strategia lor consacrată: pentru candidatul lor vorbesc alţii, garantează alţii, de zici că îl protejează de contactul direct cu alegătorii.

  „Candidatul nostru X, garantat de Y”
  Bun, dar unde e candidatul?
  „Păi… vorbim noi pentru el”

  Oare de ce?

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 18:38

 3. Acum am văzut și eu cele două clipuri.

  Radu și-a făcut numărul obișnuit, adică nu el a fost primar în mandatul ăsta și din cauza asta n-a făcut mare lucru, dar în viitor lapte și miere.

  Iorguș, vulpe politică bătrână, a fost chiar foarte bun. Unii o să spună că m-a cumpărat. Asta e. Iorguș a fost 100 % constructiv și logic, în timp ce Radu spunea că face campanie pozitivă dar lovea din greu în morile de vânt. Dacă n-ai știi nimic despre Mangalia ultimilor 4 ani și ai vedea doar aceste două filme, e clar că nu l-ai vota pe mincinos (după unii chiar mincinos sinistru).

  Comentariu by lucian visa — 3 iunie 2016 @ 19:24

 4. Cred că, retoric, a punctat foarte bine cu problema lipsei maternităţii în Mangalia, din cauza căreia proaspeţii mangalioţi sînt… constănţeni.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 19:43

 5. Cauza si efect!
  Am urmarit extrem de atent expunerile celor doi candidati la Primarie pentru a-mi forma o parere pertinenta.
  Zanfir Iorgus. Iorgus nu m-a convins deloc. Dupa 12 ani, cu bune si rele, a pierdut in fata lui Tusac. Apoi, dupa alti 4, pierde, neconvingand, in fata lui Radu Cristian. Au fost 8 ani in care Iorgus a vrut sa fie doar SEF. Daca era sau este atat de devotat orasului, ar fi putut ramane consilier. Sa se zbata, sa arate ca-i pasa de oras. Nu a facut-o, pentru ca, repet, parerea mea, el vrea doar SEF. I-a pasat doar de interesul lui. Patat pe obrazul onoarei, cercetat de DNA, parasit de bunii profesionisti, cu o echipa de amatori (aventurieri, popese, ageamii) vine si ne promite schimbarea la fata la „Mangalea”
  Radu Cristian. Comisarul pe trend ascendent. Duce un oras, il echilibreaza in primul an, apoi, scade ritmul, impodmolindu-se in verticalitate si ambitii. Monument, Faleza, Parc, proiecte discutabile, dar utile orasului. Lipsa de comunicare il declaseaza, dar ambitia de a face ceva este evidenta.
  Am de ales intre cei doi, intre Iorgus-Seful si Radu-Ambitiosul. Alegerea mea va fi simpla! Votul meu va merge catre Radu Cristian. Sa-si continuie proiectele, sa arate ca poate. Da, vreau o continuitate in oras, vreau liniste, vreau decenta!

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 20:24

 6. Pt 5 Iorguș a făcut tot ce a promis! Chestii grele și, mai ales, folositoare! Asfaltări, iluminat public, utilități, locuințe, festival, săli de sport și așa mai departe. Piticotul a promis niște chestii fantasmagorice care nu i-au reușit! 4 ani ne-a stresat și amenințat. A pus la pămînt administrația publică, a distrus atracțiile turistice ca festivalul Callatis s-au Lumină la malul mării, a terminat aleea Teilor și a desființat steluțele de mare, s-a sprijinit, adică a dat banii firmelor din afara Mangaliei. Voi vota Zanfir Iorguș.

  Comentariu by Zoga — 3 iunie 2016 @ 20:42

 7. ptr. 5: (doritorul de linişte)
  Pentru a-ţi îndeplini vrerea îţi sugerez să-ţi faci mutaţie pe perenul mărginit de str. Demetrios Callatianul şi Transilvaniei. Este un teren cu veleităţi multinaţionale (european) cu largă şi definitivă acceptabilitate. Cred că nu ar fi lipsit de interes să-l inviţi şi pe ambiţiosul zootehnist. Veţi beneficia de cea mai decentă linişte.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 3 iunie 2016 @ 20:43

 8. sau

  Comentariu by Zoga — 3 iunie 2016 @ 20:43

 9. Esti tampit, moncher. Vrei fix ce nu va fi niciodata cu RC.
  Cred tu si cateva babe de la pachete mai ganditi asa. Si Colgiu. Si poate Filip.
  Alivoar, salut, pa pa….

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 20:57

 10. SI EU VOI VOTA ZANFIR IORGUS ,PENTRU BINELE MEU ,AL FAMILIEI MELE SI AL FAMILIEI MANGALIA.NU MAI VREM MUSAFIRI CARE VIN LA ORA 10 LA NOI IN CASA MANGALIA SI PLEACA LA ORA 16.EI NU_SI STRICA MASINILE PT CA DRUMUL LOR DE LA PRIMARIE SPRE CONSTANTA ESTE ASFALTAT.

  Comentariu by ANONIM — 3 iunie 2016 @ 20:58

 11. Mă îndoiesc că ai urmărit „extrem de atent”. De fapt, mă îndoiesc chiar că ai fi urmărit!

  Nici una din observaţiile tale nu au legătură cu ce au spus cei doi. Demonstrabil.

  Aşa că părerea ta e oricum, numai pertinentă nu e. E o prostie propagandistică sădită în capul tău fără ca să ştii, măcar, că ţi-a fost indusă.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 21:06

 12. Chiar nu vreau sa intru in vreo polemica cu cei doi distinsi.
  Zoga, ai dreptate partial. Totusi, nu-mi da pace intrebarea: de ce Iorgus a refuzat sa fie Consilier? Era prea umilitor pentru el?
  Carcotas, esti ironic. Ti-as sugera sa faci si ceva pentru orasul asta. Ai plantat vreun copac pentru folosul comunitatii?
  Da, eu am facut ceva pentru oras. Si, in ciuda ostlitatilor si ale lui Iorgus, si ale lui Tusac, si, mai cu seama, ale lui Radu, am continuat proiectele. Singur, sau cu putinii oameni pe care-i am langa mine.
  Nu ma judecati dupa votul meu, dupa parerea mea, cum nici eu nu va judec. Ei vor doar puterea, noi astia mici, care facem cava in oras, nu la birouri tanjind si cartind dupa leafa, ramanem. De luni, indiferent cine iese tot noi suntem: critici, carcotasi, plafonati in inertiile noastre bolnave, asteptand sa vina cineva si sa ne scoata la lumina.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 21:14

 13. Pt 5:
  Şi Ion Iliescu a zis „să fie linişte”. Şi a fost linişte. Dar numai după ce au sădit minerii panseluţe în Piaţa Universităţii.
  Şi Iliescu a văzut că liniştea e bună.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 21:15

 14. Pt. 12:
  Dacă eşti funcţionar în primărie, atunci se vede treaba că te-am mirosit. Propaganda lui Radu Cristian pute de la o poştă!

  Orice ai şti tu, uită.
  Ai dreptul la o părere, dar nu ai dreptul la propria ta realitate.

  Dacă fiecare am avea realitatea proprie, dreptatea proprie, ar fi haos total. Nici nu am fi depăşit Epoca de Piatră. Dar ce zic? Nici măcar nu am fi ajuns la Epoca de piatră!

  Pînă şi restul regnului animal reuşeşte să cadă de acord asupra realităţii dn jur! Apa e la fel pentru toate vietăţile însetate! Leul este acelaşi prădător pentru toate vietăţile pe care le vînează.
  În mod curios, omul e singura fiinţă capabilă să ignore realitatea, să îşi imagineze că leul e vrabie, că apa e vînt.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 21:24

 15. Na, m-am ales si c-o vipera! :)) Da, emisiunile le-am urmarit extrem de atent. Indoiala este benefica in actul cunoasterii, asa ca, ai un bonus. Prostia propagandistica de care faci vorbire este departe de real.
  Vedeti, orice ar spune cineva, despre Iorgus, sau oricine altcineva, este repudiat pe loc. Lasati-va ratiunea sa judece, si respectati pe oricne are o parere. Daca nu aveti capabilitatea sa va purtati decent cu cineva, de alta parere, este delicat pentru voi. Eu rspect orice parere, nu contrazic, am pus doar niste intrebari.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 21:27

 16. Nu are nimeni nimic împotriva părerii tale.
  E vorba de realitatea paralelă pe care o descrii.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 21:29

 17. Vipera, pentru linistea ta, nu sunt nici sustinator al lui Radu, nici nu lucrez in primarie. Daca recitesti, am spus clar ca sunt un om care fac ceva pentru urbea asta. Fara politica, fara afaceri, doar fac! Fac pentru oamenii aia amarati pe care nu care nu-i baga oamenii in seama, pentru aia ca voi care doar carcotiti. Intelegi, doar fac! Acelasi lucru ti-l spun si tie! cand vei planta un copac pentru oras, ai sa vezi realitatea ta. FA-O si spune-mi cum te simti!

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 21:35

 18. Votez Zanfir Iorgus!

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 21:42

 19. Vipera cu elice, PSD nu a iesit pe sticla ca nu are cu cine si mai ales cu ce. Bogdan Prafulet-Cioculet Maganu nu a fost in stare sa-si rosteasca un discurs de 2 fraze nici macar atunci cand si-a facut lansarea, ce ar putea spune la tv ? Ei nu au proiecte, ei il au pe Tanasa, fotbalist experimentat ce a dat 5 goluri in toata cariera, il au pe Ozzy, un bucatar frustrat impus de la Constanta, il au pe Ciobanel, un vesnic latrator daca ii scoti botnita, il au pe Bodnaras care este prea cunoscut pentru a mai fi prezentat. Cu ce si cu cine sa iasa la tv ?

  Comentariu by NNN — 3 iunie 2016 @ 21:43

 20. Cînd eu îţi spun că descrii o realitate paralelă… nu mă crezi.

  Adicătelea, tu ştii ce facem fiecare şi de-aia te crezi superior moral. Bizar…

  Scuză-mă, dar ideea că „nu există mangaliot adevărat dacă nu face cutare chestie” sau „nu e om cine nu sădeşte un pom” e o gîndire defectă, prezumţioasă.

  Discursul de tip „eu versus voi” descrie exact o realitate paralelă.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 21:45

 21. Auzi! Dă-mi un motiv să votez piticul și apoi ne mai lungim la discuții!

  Comentariu by Zoga — 3 iunie 2016 @ 21:49

 22. Votati Iorgus un om care intotdeauna a facut ce a promis.{mie mi-a promis ca ma da afara din PD si asa a facut}

  Comentariu by grama cornel — 3 iunie 2016 @ 21:53

 23. Vipera, lasa-ti pentru o clipa obtuzitatea. Da, este o realitate paralela, in care cineva face ceva si altul isi da doar cu parerea. Moralitatea de care faci vorbire, din nou, este idee deplasata. Ironiile tale sunt deplasate iar „plusatul” nu-ti da credit.
  Vezi, pe un om care face si-ti spune ca face, il ironizezi. Asta este realitatea ta. Incearca, totusi, sa te eliberezi de frustrarile neputintei. Nu-i vorba de un copac, este vorba de a face ceva pentru oras, fiecare dupa puterea lui. Da, cred in asta, pentru ca este orasul nostru, in care traim. prefer gandirea asta „defecta”, sa fac ceva pentru oameni, pentru oras. Judeca-ma!

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 21:56

 24. O spoială de cultură demnă de un cocălar, îmbracat și încălțat sfidător în haine de firmă, arțăgos fără motiv, infatuat, înconjurat de lingăi ce-l divinizeză aberant, aplecat spre un cult al personalități desuet și aparținând altor vremuri, mincinos, necizelat, neșcolit…. așa ceva să votăm?

  Comentariu by Zoga — 3 iunie 2016 @ 22:00

 25. Vipera, esti extrem de tendentios. Poti sa-mi spui cum vrei, eu cred in ceea ce fac. Si fac pentru oameni. Copacul este metaforic. Orice, daca am face ceva pentru oras, am depasi orice bariera. Judeca-ma pentru ca fac, judeca-ma pentru ca mai cred ca am dreptul sa fac.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 22:02

 26. @zoga
  Din pacate doar dezinformati. Iluminat public facut de Iorgus? Poate in visele dumneavoastra. De fapt iluminatul public este prin grija primarilor ce au fost din 2006 incoace , al Enel. Utilitati ….acum o sa ne spuneti ca Iorgus ne-a tras apa. Singura diferenta intre primari este echipa…de furat fura toti la fel . Numai camarilele sunt mai hulpave si mai slab pregatite…Luati ca exemplu pe cine vreti . Ce a fost Minca , spre exemplu, inainte de a fi consilier. Ce il recomanda pe el si altii ca el , pentru a merita votul meu sau al dumneavoastra. Care este domeniul in care a dovedit performanta? Si exemplele pot continua . Toti o apa si un pamant. Acum ceva timp administratorul acestui blog justifica angajarea pe pile a acolitilor, dupa alegeri ,pe motiv ca nu ar fi timp sa fie organizate concursuri corecte. De fapt toti candidatii si sustinatorii lor nu viseaza decat sa prinda un loc la impartirea cascavalului -bugetului local. Se plangea cineva ca nu mai este nimic de furat! Ba mai este – bugetul local . Si este foarte linistitor si convenabil ca banii se strang anual pentru a fi risipiti in final in buzunarele celor care castiga alegerile. Acesta este adevarul. Daca nu ar fi un buget ce trebuie cheltuit nici dracu nu ar vrea sa fie primar,consilier sau angajat cu functie de conducere in primarie.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 22:04

 27. @Vipera, esti extrem de tendentios. Poti sa-mi spui cum vrei, eu cred in ceea ce fac. Si fac pentru oameni. Copacul este metaforic. Orice, daca am face ceva pentru oras, am depasi orice bariera. Judeca-ma pentru ca fac, judeca-ma pentru ca mai cred ca am dreptul sa fac.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 22:05

 28. Se pare că nu ai legătură cu Mangalia! Iorguș a făcut tot ce am înșirat mai devreme. Veți avea o surpriză numai a voastră peste două zile! Noapte bună!

  Comentariu by Zoga — 3 iunie 2016 @ 22:12

 29. Înainte să închid aș vrea să-mi spui dacă am greșit caracterizarea piticotului!

  Comentariu by Zoga — 3 iunie 2016 @ 22:17

 30. Dac

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 3 iunie 2016 @ 22:18

 31. @ Vipera motorizata 🙂 scuza-mi gluma! Ne stim si in viata reala. In rarele discuti pe care le-am avut, fata in fata, te uitai admirativ si ma apreciai pentru gandire, pentru ceea ce am facut. Vezi, nici macar o clipa zabava nu ti-ai acordat, sa „simti” omul din spatele monitorului. Poate, intr-o zi, iti voi accepta scuzele.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 22:19

 32. ptr. 12:
  Dacă îmi asculţi îndemnul vei dobândi pacea mult visată şi toate frământările ţi se for face scrum.
  Mincă a fost şi este cârciumar şi puţin informator al celor care lucră cu informaţii. Este un gargaragiu oportunist, nimic mai mult.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 3 iunie 2016 @ 22:24

 33. Pt 25:
  Dacă discut tot cu anonimul de la nr. 5, atunci menţin ce am spus.
  Realitate paralelă.

  Dar, ca să răspund lamentării şi lecţiei de moralitate de la nr. 25… Nu despre asta este vorba.
  În discuţie nu este moralitarea ta, ci a lui Radu Cristian.

  Pt. 24: Verifică-ţi informaţiile.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 22:25

 34. ptr. 14:
  …şi că piticul va mai fi primar.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 3 iunie 2016 @ 22:26

 35. Care informatii? Ca toti se lupta pentru impartirea bugetului? Ca iluminatul nu este al Mangaliei si ca nu l-facut Iorgus? Vipera doar sasaie si nimic …..

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 22:31

 36. Pt. 29:
  OK. Zi-mi parola.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 22:32

 37. ptr. 15:
  Majoritatea a fost lăsată să judece iar consecinţa am suportat-o toţi şi ne-am pricopsit 4 ani cu un zootehnist lătrău care ne-a făcut oraşul arşice. Cu prostimea nu e cazul să te porţi decent, îşi face singură bube greu de vindecat.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 3 iunie 2016 @ 22:32

 38. @zoga
  Din partea mea castige linistit cine doriti. Si poate se indura sa va primeasca si pe dumneavoastra la impartirea…..cascavalului. oricare dintre ei – RC, Iorgus, Maganu etc

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 22:34

 39. ptr. 17:
  Faci cu C sau cu Q ? În ce poziţie ne sugerezi să o facem ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 3 iunie 2016 @ 22:36

 40. Hei, Vipera, ai rabdare! Nu te pot deconspira, stii bine ca nu-mi sta in caracter asa ceva. Ne vom vedea curand. Cred ca mare-ti va fi surpriza.
  Stiti bine ca-l votez pe Iorgus, dar am incercat sa mai anim putin segmentul asta. Era prea sec! Am facut-o pentru ca cei, care se mai indoiesc de Radu Cristian ca va ramane primar, sa le spulber orice indoiala.
  Va doresc o noapte usoara!

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 22:42

 41. Pt 12:
  Nu cred că avem nevoie să ne scoată cineva la lumină. E suficient să ne lase să ne facem treaba, să nu ne mai facă umbră.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 22:45

 42. Pt 38:
  A, aşa da! Să stăm acasă, că tot Radu iese.
  Bun aşa!

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 22:47

 43. Vipera, ca sa nu te jignesc iti spun ca este mai mult decat obtuz. Ifosele tale de parerolog nu fac 2 bani. Poți tipa cat vrei din bojoci Iorgus tot pe 3 se va odihni.
  Carcotasu’ are impresia ca e singur pe pamant. Trezeste-te badie si lasa la o parte glumele tale de sef de autobaza. Foloseste-ti mintea util si fara incrancenare. Accepta ca esti doar o fata palidă.

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 23:06

 44. Recunosc că sunt nesemnificativ dar sigur nu ling dosuri de zootehnist care a făcut varză un întreg oraş. Mintea mi-o folosesc cu randament mulţumitor fără să tânjesc după ciolane bugetare şi nici nu-mi creez singur angoase de ce unul nu a vrut să fie consilier.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 3 iunie 2016 @ 23:18

 45. Pt 41:
  Doar ce am facut o comparatie a bugetelor pentru proiecte similare la Ploieşti şi la Mangalia.
  La Ploieşti s-a făcut un parc de 55 de hectare cu 0,2 milioane de euro la hectar. La Mangalia, acelaşi parc, dar pe 3,8 hectare, se „face” cu 1,05 milioane la hectar. Adică de 5 ori mai mult.
  Iar faleza costă, pe metru pătrat, cît ai construi acelaşi metru pătrat de vilă, adică mai mult de 6 milioane de euro la hectar.
  Jură-te că e doar o părere şi că doar mie mi se pare că e jaf cu acte în regulă.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 23:22

 46. Tot pt 41:
  Jură-te că pe Paulică chiar l-a interesat ce se întîmplă cu proiectele decorative şi că, oricît a protestat el, faleza tot naşpa arată.

  Jură-te că ţigănia de jos, de la President, este exact ce trebuia făcut acolo.

  Cum, cine e Paulică? Cel care a luat nota TREI la examenul de titularizare pe funcţia de arhitect-şef. Dar semnează, în continuare, acte administrative doar pentru că este fiul fostului şef de la Gardă al lui RC.

  Jură-te că realitatea din oraş, aceea că ne-am umplut de magazine de haine second-hand, de case de pariuri şi de săli de jocuri nu reprezintă simptom de decadenţă.

  Jură-te că, în loc de drumuri drepte aveam nevoie de garduri strîmbe.

  Comentariu by Vipera cu elice — 3 iunie 2016 @ 23:42

 47. pt.38
  Ce sigur esti, domnule de rezultat!
  Sa inteleg ca iar se umbla cu mangle pentru a fura alegerile? Va cred in stare de orice! Nu ma mira nimic, doar prin minciuna s-a instalat Radu si faimoasa echipa la primarie. Dupa modul cum a ocupat functia de primar si cata scoala si experienta a avut, ca sa nu mai vorbesc de minunata-i echipa, tot asa arata si orasul! Dar viseaza, pana la urma e frumos sa visezi, ai grija ca doar peste o zi, s-ar putea sa te trezesti la cruda realitate si de data asta sa nu mai puteti sa faceti manarii! Oricat ti-ai dori sa pari mistocar, ai cam facut pe tine, de asta si disperarea ! Hai pa!

  Comentariu by Anonim — 3 iunie 2016 @ 23:44

 48. Mi-a placut fraza asta:” Patat pe obrazul onoarei, cercetat de DNA, parasit de bunii profesionisti, cu o echipa de amatori (aventurieri, popese, ageamii) vine si ne promite schimbarea la fata la „Mangalea”. Poate-mi explicati cum vine asta? Este vreun sambure de adevar?

  Comentariu by Varcolacul — 4 iunie 2016 @ 0:00

 49. chiar nu vrem sa recunoastem cu totii ca si-au batut joc si de buget, si de noi indivizii astia nenorociti de la Constanta, ca ne considera niste maimute si ca nu dau nici doi bani pe noi!? chiar vreti sa nu mai scapam de ei, chiar suntem masochisti!? Haideti sa le aratam ca de fapt ei sunt cei mici si ca noi putem sa ne conducem singuri!

  Comentariu by Anonim — 4 iunie 2016 @ 2:28

 50. Domnule Iorgus, nu putem vota chiar de maine, ca sa mai castigam o zi din viata noastra?… ca tare greu ii mai suportam pe imbecilii astia nesimtiti!!!

  Comentariu by Anonim — 4 iunie 2016 @ 2:37

 51. După o lună de campanie, fac şi eu o tentativă de opinie.

  Ca percepţie:
  -Tot ce gravitează în jurul lui Radu Cristian şi PSD este perceput ca o perpetuare a actualei stări de lucruri, de aservire şi arbitrar.
  -O mare parte a votului negativ este îndreptată împotriva atitudinii de vătaf a Constanţei.
  -Bătălia principală este pentru colectarea acestor voturi negative.

  Pe partide, din declaraţiile liderilor de la centru, avem următoarele combinaţii:
  -UNPR susţine oficial PSD încă de la faza localelor. Ăsta e ordinul, se vede că aşa se şi execută.
  -Echipa de la PSD şi-a luat partidul înapoi, în sensul că l-a readus sub comanda de la Bucureşti/Constanţa.
  -ALDE şi PSD îşi pregătesc, deja, ofensiva comună de la toamnă, cu şanse mari ca UNPR să fie absorbit.
  -la centru se doreşte majoritate parlamentară în jurul PSD ce are ca scop trîntirea guvernului Cioloş şi revenirea la guvernare.
  -Singurii care mai fac opinie separată, la centru şi în teritoriu, sînt liberalii. Deocamdată.

  Pe candidaţi, din campanie şi programe:

  -Iorguş vrea ruperea de Constanţa, dar este susţinut de aliatul PSD la generale.

  -Activitatea lui Radu Cristian este copia la indigo a activităţii celuilalt Radu, şi anume, Mazăre. Vrea să meargă pe acelaşi drum păgubos. Dar este candidatul PNL, partid ce are discursul propriu, anti PSD, apoi cred că va fi anti alianţa PSD-ALDE-UNPR.

  -Bogdan Maganu este ţinunt departe de ochii alegătorilor, vorbesc alţii pentru el şi este perceput ca „omul Constanţei” datorită maşinaţiunilor de care vorbeşte lumea. Cvasi-absent, cu un program incert spre centralist. Se bazează pe capacitatea de organizare a partidului.

  -Mihai Sorin este colector declarat de voturi negative care să subţieze porţia din dreptul lui Iorguş şi Radu Cristian.

  -restul candidaţilor au doar şansă la fotoliul de consilier local.

  Deci:
  -Radu Cristian, PNL, dorit de multă lume, dar decăzut, cumva, în ochii partidului.
  -Zanfir Iorguş, independent [ALDE, apoi ALDE+PSD]. Perceput ca „vechi”.
  -Bogdan Maganu, PSD. Pentru mine, reprezintă doar o prezenţă statistică în inventarul de primari PSD la nivel naţional.

  Mizează PNL-ul că îl va potoli pe Radu Cristian?
  Mizează Zanfir Iorguş că va găsi posibilităţi de negociere cu PSD, prin ALDE, pentru bunul mers al lucrurilor?
  Mizeată Bogdan Maganu pe cinstea şi corectitudinea izvorîte de la nivel central?

  Comentariu by Vipera cu elice — 4 iunie 2016 @ 4:33

 52. Cu siguranta Zanfir Iorgus va sti sa negocieze cu cei din consiliu, pentru ca il duce mintea si chiar vrea sa faca treaba. Are minte, viziune, experienta. Radu Cristian a dovedit timp de 4 ani -in tot ce a intreprins – inca odata, ceea ce a spus Emil Cioran despre romani: am reusit o mare realizare „desavarsirea esecului”.

  Comentariu by anonim — 4 iunie 2016 @ 10:15

 53. pentru 48. ba da, poti vota chiar de acum. poate si multiplu, ca nu-i bai! Imbecilii astia nesimtiti sunt cei de pe urma carora iti castigi painea. si ai o felie alba si buna pe care nu o imparti cu nimeni. respecta opinia fiecaruia si lasa-ti orgolilul de fruntas acasa. Sunt sigur ca-i vei „raporta” lui Iorgus marea isprava de pe blog. Ma deranjeaza orice injurie adusa cuiva, cu sau fara motiv.
  vipera, analiza este pertinenta. personal, si cred ca sunt in asentimentul tuturor, ca marele regret al nostru, al tuturor, este faptul ca nu s-a crescut in pepiniera nici unui partid un tanar. un tanar cu viziune, nepatat, dornic sa faca treaba. Alegand in permanenta aceeasi oameni ne vom zbate de fiecare data in aceeasi mizerie.

  Comentariu by Varcolacul — 4 iunie 2016 @ 10:43

 54. Pt 5, 12, 17, 29 etc :
  Radu Cristian-ambiţiosul? Mai degrabă Radu Cristian-complexatul!

  Dar ce zic eu? S-au cuplat foarte bine, tusea şi junghiul: Radu şi Boiţă, două fiinţe unite de acelaşi sindrom: complexul înălţimii. Unul se suie pe tocuri/branţuri, celalaltă îşi ridică părul, ca madam Firea.

  În mod normal, nu aş fi adus în discuţie asemena lucruri, aşa cum, la fel, nu are nici o relevanţă în discuţii de genul ăsta cine este, ce a făcut şi ce face cel care comentează. Aici nu e „judecată” Maria Magdalena, ca să arunce piatra, vezi-Doamne, cine este „fără de păcat”. Eu comentez strict pe ceea ce este scris. Şi sînt expert numai în ce priveşte părerile mele.

  De ce are importanţă, în discuţia de faţă, că RC are complexul înălţimii? Păi, ştiu şi eu? Poate pentru că asta se confundă cu ambiţia?…

  Zanfir Iorguş-şeful. Aşa, şi? Poa’ să fie şi Zanfir Iorguş-Tatăl Nostru, pentru mine nu are nici o relevanţă, decît în măsura în care asta e ceva toxic pentru funcţia de primar. Nu l-am văzut pe Iorguş să sufere de şefism. Le are pe-ale lui, dar şefisme nu am văzut la el. Că vrea să fie BOSS? Păi, şi Radu vrea acelaşi lucru. Şi Maganu, şi Mihai Sorin… Toţi.

  Deşi o să pară că îi ţin partea lui Iorguş, în cele două clipuri puse alături în loc de dezbatere, Radu Cristian vorbeşte de „cetăţenii oraşului”, Iorguş vorbeşte de „oameni”.

  Proiecte „discutabile” e puţin spus. Necesare? Nici vorbă. Le-a cules, nu le-a ales.

  Comentariu by Vipera cu elice — 4 iunie 2016 @ 11:05

 55. As fi vrut sa-i mai dau o sansa lui radu , dar pt ca a dezamagit multa lume si sunt sigur ca nici pnl-isti nu- l mai voteaza voi vota impreuna cu multi liberali pe Bogdan, iorgus nu mal merita si oricum va fi saltat. Asa ca vipero inghite- ti veninul!

  Comentariu by Anonim — 4 iunie 2016 @ 16:17

 56. Pt 55:
  Nu susţin pe nimeni.
  Votăm candidatul la primărie şi programul electoral, nu pe nevasta lui, nu pe amanta lui şi nici trecutul lui.
  Eu atît am spus, că nu votez Maganu pentru că vrea stat centralizat, sub conducerea unor penali, şi că nu votez Radu Cristian pentru că ne propune sărăcie, nu progres. Nu e suficient să tot mergem înainte, trebuie să ne mai şi uităm pe unde naiba am ajuns.

  Comentariu by Vipera cu elice — 4 iunie 2016 @ 16:52

 57. Nu voi vota iar Partide !!! Vreau un independent si un profesionist pt orasul nostru. Votez Iorgus PRIMAR !!!

  Comentariu by adevarul — 4 iunie 2016 @ 17:53

 58. Vipero veninoasa crezi ca nu ne dam seama ca tu scrii sub diverse pseudonime si il pupi in spate pe iorgus pt foloase materiale? Crezi ca toata lumea a orbit si nu stie dece este in stare tutancamon? Tu nu ai fost dupa el sa vezi cum il huiduie lumea? Stai nonstop simarai la toata lumea care are curaj sa te contrazica. Iorgus independent? Cel care s-a tarat pe la toate partidele si a votat contra poporului ? Pe el vrei tu sa ne convingi sa- l votam? Voteaza- l tu si i- al acasa sa- ti iubeasca si nevasta .

  Comentariu by Anonim — 4 iunie 2016 @ 18:36

 59. Citeşte comentul de la 51.
  După aceea spune şi la care pseudonime şi la care foloase materiale te referi, daca tot le ştii.

  Comentariu by Vipera cu elice — 4 iunie 2016 @ 18:48

 60. Capabil ,inteligent experienta , om de cuvant, si actiune si toate acestea poarta un nume ZAMFIR IORGUS !! Hai ai nostri!!!!!

  Comentariu by anonim — 4 iunie 2016 @ 20:00

 61. Siret, mincinos,HOT,HOT, pervers, lacom,razbunator, votati-

  Comentariu by Anonim — 4 iunie 2016 @ 22:51

 62. Strângem rândurile în jurul domnului Zanfir Iorgus doar el ne mai poate salva de hoții de la Constanța VOTAM ZANFIR IORGUS

  Comentariu by Claw — 4 iunie 2016 @ 23:00

 63. Cine se aseamana se aduna , hotii cu hotii! Hotii la puscarie

  Comentariu by Anonim — 5 iunie 2016 @ 8:21

 64. Pt 23, că abia acum l-am văzut, şi vreau să răspund pentru că are un conţinut adresabil.

  Cu tot respectul, dar se pare ca operezi cu definitii vagi sau gresite pentru termeni ca „agresivitate”, „intoleranta”, „obtuzitate”.

  Pentru mine este vorba doar de argument şi de mesajul livrat în text. Nu pot citi mintea omului. Cine spune că poate, minte. Se poate determina ce gîndeşte celălalt doar într-o discuţie.

  O buna argumentare incepe cu clarificarea definitiilor si conceptelor.
  Indiferent că un argument e pro ceva sau contra ceva, trebuie să fie corect structurat, sensurile şi definiţiile trebuie să fie cele corecte, altfel ramane doar la stadiul de „gramatica defectuoasa”, cum spunea Bertrand Russell, şi e doar pierdere de timp. Cîtă vreme definiţiile nu sînt clare, nu am cum să trec la idee pentru că nu o pot identifica. Atît şi nimic mai mult. Cine confundă genul ăsta de obiecţii cu partizanatul, cu ironia sau cu agresivitatea, ratează discuţia. Este lupta cu efectele „turnului Babel”…

  Realizările sau eşecurile proprii nu au relevanţă în structurarea unui argument menit să transmită un mesaj. În plus, pe un asemenea forum, cine spune că face, doar spune. Ce face, în realitate, este problema lui şi nu are relevanţă în discuţie. Are relevanţă în acţiunile „din teren”, dar nu ele sînt tema. Pe asemenea forumuri se discută idei, nu se judecă Maria Magdalena (nu e o ironie, e o analogie). Iar asta nu poate face obiectul vreunui reproş, pentru că nu există idee, concept care să fie interzisă la analiză sau contrazicere.

  Nu trebuie confundată replica la o idee care deviază discuţia, cu impertinenţa sau cu obtuzitatea.

  Comentariu by Vipera cu elice — 6 iunie 2016 @ 1:52

 65. Fast shipping and great item! Thanks!

  Comentariu by Japanese Wakizashi Sword — 7 iunie 2016 @ 1:43

 66. You’re a really useful site; could not make it without ya!

  Comentariu by COUNTERSTRIKE — 7 iunie 2016 @ 3:09

 67. I adore this site – its so usefull and helpfull

  Comentariu by nba — 7 iunie 2016 @ 3:09

 68. Wow cuz this is great work! Congrats and keep it up

  Comentariu by COUNTERSTRIKE — 7 iunie 2016 @ 3:09

 69. Cauză și efect 02.06.2016 « Mangalia – politica locală
  [url=http://www.g0z2s3ln2yn872jh3f636x1al4y55oy9s.org/]uvrtssvyz[/url]
  vrtssvyz http://www.g0z2s3ln2yn872jh3f636x1al4y55oy9s.org/
  avrtssvyz

  Comentariu by vrtssvyz — 7 iunie 2016 @ 3:13

 70. Expédition rapide. Great service.

  Comentariu by Samurai Katana Steel — 9 iunie 2016 @ 0:18

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress