Mangalia – politica locală

31 mai 2016

S-a pus în funcţiune sistemul de supraveghere video, la Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:04

Primăria municipiului Mangalia a pus în funcţiune, recent, sistemul de supraveghere video a oraşului pentru a sprijini activitatea Poliţiei şi Jandarmeriei, în combaterea fenomenului infracţional. „Până acum, sunt deja funcţionale 80 de camere, aflate în perioada de probe tehnologice. Se lucrează în continuare pentru a finaliza întregul proiect, care prevede 400 de camere de supraveghere, în oraş şi staţiuni”, a precizat primarul Radu Cristian. El a mai spus că aceste camere sunt montate în cele mai nevralgice zone ale oraşului, în apropierea unităţilor de învățământ şi centrelor comerciale, intersecţii şi străzile cu risc infracţional. „Sistemul de monitorizare video este interconectat cu dispeceratele instituțiilor abilitate pentru intervenţii rapide, în vederea identificării persoanelor care comit infracţiuni”, a completat edilul Mangaliei.

editiadesud.ro 30.05.2016

23 Comments

 1. Păi atunci, de ce polițiștii locali păzesc dimineața trecerile de pietoni ?

  Comentariu by lucian visa — 31 mai 2016 @ 16:05

 2. Păi, să fie într-un ceas bun!
  Chiar dacă sistemul de camere a fost „cadoul” făcut de respectiva firmă pentru că „i s-a permis” să îşi instaleze propriile reţele IT în Mangalia. Ştiţi voi, mega şanţul ăla săpat în iarnă-primăvară spre Neptun, pe marginea DN-ului, pe marginea DJ-ului…
  Calul de dar…

  Comentariu by Vipera cu elice — 31 mai 2016 @ 16:17

 3. Comentariu preluat de pe Mangalia News
  Ovidiu Tomitanul
  Sa nu-i fie de deochi, daca tot nu-s gata proiectele alea europene platite din banii mangaliotilor macar cu cateva camere video sa scoata ochii prostimii, cu sase zile inainte de alegeri.
  Dar sa vedem care a fost evoluția acestei probleme în cei patru ani de mandat.
  Ideea a pornit dintr-o discutie a sefului politiei Nicolae Pescaru cu primarul în iulie 2012.
  In mandatul lui Tusac se montasera niste camere prin primarie, prin oras, din care doua se puteau accesa pe internet si cateva pe la scoli.
  In octombrie 2013 la intalnirea primarului cu agentii economici din turism s-a stabilit ca din taxa de liniște sa se achizitioneze un sistem de monitorizare video atat pentru statiuni, cat şi pentru Mangalia.
  In mai 2014 primarul declara prin presa despre existenta si extinderea sistemului de monitorizare video – „În prezent, sistemul cuprinde 151 de camere video, care supraveghează şcoli, licee, grădiniţe şi instituţii publice. Din acest total, 20 de camere video sunt instalate în preajma grădiniţelor, 61 supraveghează şcolile şi 70 sunt instalate în jurul liceelor. Alte 15 asemenea obiective de observaţie se află în sediul Primăriei (zece la interior şi cinci la exterior) şi încă patru la Casa de Cultură din localitate. În plus, alte trei camere video din cele 151 sunt mobile şi supraveghează traficul rutier şi zona Şoseaua Constanţei, strada Ştefan cel Mare, strada Teilor, faleza Mangalia şi Portul Turistic.”
  Pe 7 aprilie 2015 consilul local vota un proiect de hotarare privind realizarea unui sistem de supraveghere video, in oras si statiuni. Finantarea trebuia facuta din taxa de liniste pe care municipalitatea o incasa de la agentii economici. In prima etapa se montau 50 de camere si ulterior peste 300, sistemul avand un centru de comanda si supraveghere la politia locala.
  Primarul ne spune astăzi ca are instalate 80 si că va ajunge candva la 400 (probabil in ultima saptamana a viitorului mandat), plusand ca nasul mare cu inca o suta de camere. Si mai zice ca s
  Problema e că daca ne uitam pe ce declara în mai 2014 despre cele 151de camerele existente in oras si la declaratia de azi cu 80 de camere insemana ca au fost furate 71 de camere.

  Comentariu by Marian Vasile — 31 mai 2016 @ 16:32

 4. azi am fost in parc balnear cu nepotul ,nu sa putut juca ca se dadeau cu lac si vopsea.Miine toti copii vor fi vopsiti pe miini si haine,noroc ca este cald afara si poate se usuca.Pe ultima suta de metri si-au adus aminte ca este 1 iunie-ziua copilului.

  Comentariu by anonim — 31 mai 2016 @ 17:34

 5. Nu asta a fost cadoul de la respectiva firma. Camerele sunt platite cu bani grei. „Cadoul” au fost 40.000 de Euro. Si nu pentru oras.

  Comentariu by @2 — 31 mai 2016 @ 17:44

 6. Stie cineva cat a costat „investitia” in cele 400 de camere ??

  Comentariu by Big Brother — 31 mai 2016 @ 18:05

 7. Pai zice primarul ca e platita din taxa de liniste deci mai nimic.

  Comentariu by Marian Vasile — 31 mai 2016 @ 18:26

 8. RADU CRISTIAN A PUS SECHESTRU PE APARTAMENTUL DOMNULUI PROFESOR VASILE BACIU.

  Buna ziua dragii mei ! Vreau sa va aduc in atentie o situatie, un caz social deosebit de grav in care poate ajunge oricare dintre noi si care, cu o abilitate meschina si lipsita de scrupule sau compasiune, domnul RADU CRISTIAN, primarul european al Mangaliei a trasformat-o intr-o afacere in beneficiul primariei Mangalia !

  Este vorba despre cazul domnului profesor de limba romana Vasile Baciu de la liceul teoretic Callatis Mangalia.
  Nascut in 1942, cu o varsta de actuala de 74 de ani, domnul profesor a avut o cariera de 44 de ani, timp in care a ajutat prin munca lui la formarea si lansarea a numeroase generatii de tineri pe care zi de zi se sprijina viitorul societatii moderne.
  Acum, spre apusul vietii sale domnul profesor este victima unei afectiuni nemiloase numita Parkinson si se afla in stare foarte grava din anul 2008.
  Totusi datorita calitatilor sale a reusit sa motiveze o femeie minunata sa-l ajute sa nu renunte la viata. Este vorba despre sotia acestuia Olga Baciu care din 2008 si pana in prezent traieste o agonie zilnica incercand sa-si ajute atat sotul cat si fiica .
  Olga Baciu a incercat in nenumarate randuri sa atraga asupra cazului atentia primariei Mangalia atat verbal cat si in scris pentru a primi conform legii ajutorul social de care ar trebui sa beneficieze punand astfel la dospozitia primariei toate documentele necesare intocmirii dosarului in cauza.
  Primind din partea primariei atat prin inscrisuri cat si verbal acordul asupra acceptarii dosarului, Olga Baciu a inceput sa-si directioneze resursele financiare catre prioritati si anume in tratamentul domnului profesor Vasile Baciu incercand astfel sa-i prelungeasca speranta de viata, cumuland astfel o datorie catre ADPP Mangalia de aproximativ 3000 de lei la care se adauga penalitati .
  In anul 2013, fara a i se aduce la cunostinta, ADPP Mangalia da in judecata pe Olga Baciu pentru datoriile cumulate castigand procesul.
  Astfel se ajunge ca in anul 2015, pentru cumularea unor datorii exorbitante sa se puna schestru pe apartamentul proprietatea lui Vasile si Olga Baciu urmand ca in viitorul apropiat acestia sa fie aruncati in strada. Ne referim la un bolnav incapabil sa se ingrijeasca si sotia acestuia !
  Anexez mai jos dovezi ale existentei acestui caz .
  In conditiile prezentate va rog sa-mi spuneti daca noi, locuitorii acestui oras, ar trebui sa ne dorim in continuare ca problemele nostre sa ne fie administrate de acest om rau lipsit de scrupule si compasiune pe numele lui Radu Cristian .

  In atentia Domnului Presedinte a Judecatoriei Municipiului Mangalia,

  Subsemnata Baciu Olga, domiciliata in Mangalia, B-dul Callatis, Bl.MG 18, Sc.A, Ap.16, in legatura cu citatia emisa la 17 August 2015, dosarul NR. 2897/254/2015, obiectul dosarului: ordonanta de plata, in care sunt chemata in instanta calitate de debitor, in proces cu Serviciul Public A.D.P.P Mangalia in calitate de creditor, as dori sa fac precizari aditionale si sa anexez urmatoarele documente.

  Legenda Fisierelor Anexate:
  1-Certificat care atesta dosarul de urgenta depus din anul 2013
  2-Instiintare ADPP
  3-6- Diplome de merit ale profesorului Vasile Baciu
  Consider ca prezint informatii relevante pentru o judecata corescta si demonstrez caracterul mincinos si iresponsabil al organizatiilor, precum si persoanelor direct raspunzatoare de curenta situatie.
  Avand in vedere ca in cererea precedenta am precizat ca ne referim la un caz social ce necesita protectie speciala, de asemenea am specificat definitiile facilitatilor stipulate de CF.L.448/2006 republicata 2008 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap social ce necesita protectie speciala, tin sa precizez urmatoarele:

  1. Primul motiv invocat se refera la documentul semnat de catre primarul Mangaliei, domnul Cristian Radu, nr.5662 din 11.03.2013 in care mi se adresa personal cu privire la cererea inregistrata personal sub nr. 5662 din 29.01.2013. Domnul subliniaza ca am solicitat ajutor de urgenta si dorea sa accept efectuarea unei anchete sociale necesare in procesul de analizare a documentelor anexate la data respectiva.

  Important de retinut sunt doua aspecte faptul ca documentul a fost semnat din anul 2013, dar si faptul ca documentul nu se adresa pe linia problemei dosarului depus de mine.

  Urmatoarele intrebari sunt efectuate in vederea accentuarii confuziei create de catre domnul primar:

  1.1. Comisiile domnului Radu Cristian nu erau formate, precum legea stipuleaza, din persoane calificate in vederea unei evaluari precise si optime acestui caz, dimpotriva am indentificat un personal total nepotrivit situatiei cerute.

  1.2. Care este definitia domnului primar a termenilor ”dosar la urgenta”, avand in vedere ca in 2015 am mai fost informata oficial de necesitatea a altor doua comisii pentru evaluare?

  1.3. Pana in ce stadiu de boala doreste domnul primar sa mai evalueze acest caz, avand in vedere ca bolnavul a fost declarat de catre Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap pentru Adulti ca fiind un caz grav de boala inca din anul 2008.

  1.4. Care este rolul comisiei domnului primar asupra acestui caz tinand cont ca in plangerea anterioara am informat de toate legile disponile pentru situatia prezentata si de care, in acelasi timp nu am beneificiat niciodata?

  1.5. Care este rolul Serviciului Public de Asistenta Sociala Mangalia, deoarece in prima comisie s-au infaptuit doar verificarile bunurilor casei, precum aprovizionarea personala de frigider si televizor, iar la a doua comisie s-au verificat numarul de camere ale imobilului de care dispune pacientul, ridicand un semn de intrebare asupra unei potentiale dorinte ascunse avand in vizor sechestrarea apartamentului si nicidecum verificarea sanatatatii si a starii in care se afla pacientul?

  Dupa faptele precizate mai sus, majoritatea avand loc inca din anul 2013, domnul primar a concluzionat ca ma calific sa primesc ajutor rezolvand problema adresata de mine, dar in anul 2015 in urma unei evaluari de catre Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta la data de 08.04.2015 am descoperit ca imobilul de care dispunem era inregistrat sub urmarire silita imobiliara inceput in dosarul de executare silita nr. 22/2014 transcrisa sub nr.59/09.04.2015 in Registrul de transcriptiuni si incriptiuni imobiliare, la solicitarea creditorului Serviciului Public ADPP Mangalia asupra cotei imobilului alcatuit din apartament cu trei apartament cu trei camere situat in loc. Mangalia, bd-ul Callatis, bl.MG18, sc.A, ap.16, jud. Constanta.

  Nefiind instiintata de acest fapt m-am adresat din nou domnului primar al municipiului Mangalia, cerand explicatii despre situatia in care ma aflu. Acesta nu a recunoscut implicarea personala asupra cazului meu initiat inca din 2013, precizand cu cuvintele dumnealui ca :”nu ma cunoaste,” desi detineam documente oficiate si semnate personal de dumnealui din 2013.

  As dori sa cunosc care este de fapt rolul primarului asupra acestui oras si cum isi motiveaza atributiile de care un primar dispune, de a fi un reprezentant al conducerii centrale al orasului cu atributii administrative si cum se aplica acestea cetatenilor orasului?

  Fac o comparatie: Primarii antecedenti au apreciat pe domnul Vasile Baciu ca fiind un profesor timp de 44 de ani, cu merite deosebite si recunoscute de primarii anteriori ai orasului Mangalia, precum domnul Zamfir Iorgurs si Consiliul Judetean Constanta, acordand diplome de excelenta pentru contributia adusa la dezvoltarea municipiului Mangalia, respectiv a judetului Constanta. De subliniat este si ironia domnului Cristian Radu, dorind sa intreb cu ce a contribuit acest primar pentru acest oras din moment ce domnul chemat in discutie beneficiaza pana si de drepturile unui bolnav de Parkinson, acesta nedorind sa i le acorde precum legea spune raspicat, unui fost profesor cu 44 de ani de munca la activ.

  2. Al doilea motiv pe care doresc sa il aduc la cunostinta se refera strict la actiunile domnului director Serviciului Public ADPP Mangalia, domnul Cornaci Vasile Catalin.

  Din momentul in care domnul primar Cristian Radu a anuntat rezolvarea cazului prezentat, domnul Cornaci Vasil Catalin nu a fost transparent in legatura cu situatia penalitatilor nerezolvate. De asemenea nu a anuntat faptul ca imobiliarul unui bolnav de 74 ani este pus ilegal sub sechestru, acest imobiliar fiind singurul domiciliu al bolnavului.

  Aceste fapte duc la concluzia ca se dorea neinstiintarea mea asupra acestor decizii infaptuite pe ascus, urmarind cresterea penalitatilor, respectiv a sechestrarii apartamentului de care dispunem.

  La primul contact cu domnul Cornaci Vasile Catalin l-am informat ca este vorba de o neclaritate, deoarece domnul primar a promis rezolvarea cazului inca din 2013,dar domnul director a refuzat acceptarea acestui dosar social.

  Opinie Personala: Avand in vedere cele de mai sus prezentate si de faptul ca suntem protejati de statul Roman prin legile referitoare la cazul social si in special a cazului de Parkinson, as dori sa accentuez faptul ca am fost abandonati de institutiile care promit servicii de asistenta sociale din orasul Mangalia.

  Cererea noastra catre primarie este minima, deoarece pentru cele doua interventii medicale pe caz de Parkinson ale domnului Vasile Baciu, respectiv cea a operatiei cu electrozi pe creier si a interventiei medicale in vederea adoptarii a pompei duo-dopa prin incizia stomacului, noi am fost singurii contribuitori financiari in vederea infaptuirii acestor intreventii, apeland la imprumuturi bancare, rezultand chiar cu debransarea de la caldura, aspect ce trebuia evaluat de comisiile trimise de catre domnul primar. De precizat mai este si faptul ca in epicriza evaluata de domnul sef de clinica, Profesorul Doctor Popescu Dinu Cristian si a medicului primar Doctorul Baltag Doru precizeaza infaptuirea controlurilor neurologice perdiodice precum hidratarea corespunzatoare, tratament cu Selegos si Madopar, aspecte iara uitate de catre comisiile domnului primar.

  Am convingerea ca aspectele mentionate mai sus vor fi luate in vedere la intalnirea de pe data de 03.11.2015.

  Cu stima,

  Baciu Olga

  28.10.2015

  Comentariu by Off...topic — 31 mai 2016 @ 22:28

 9. Iorgus a pus sechestru pe comorova si nu s-a mai suparat nimeni

  Comentariu by fraier — 31 mai 2016 @ 22:34

 10. Atît.

  Comentariu by Vipera cu elice — 31 mai 2016 @ 22:35

 11. http://www.lucianvisa.ro/2016/05/19/radu-cristian-e-pe-lista-anaf/

  De fapt, doar atît…

  Comentariu by Vipera cu elice — 31 mai 2016 @ 22:36

 12. Domnul iorgus chiar nu are scrupule si rusine.se foloseste de acest caz pentru campanie.pai daca 4 ani te a durut in cur de toti si acum in campanie ti ai regasit umanitatea ,atunci baga mana in buzunarele pline cu zeci de milioane de euro si plateste i datoria.nu ti-e rusine mai hotule sa te folosesti de acest caz trist.cati oameni ai lasat pe drumuri cu retrocedarile fictive.la cati le ai luat casele prin retrocedari cu acte false pentru a pune ghiara pe terenurile lor.

  Comentariu by Anonim — 31 mai 2016 @ 23:15

 13. Pt 12:
  Chiar aşa: cîţi oameni „a lăsat Iorguş pe drumuri cu retrocedări fictive”?
  Cu plătitul datoriei sînt de acord. Ar putea să o facă. Ar putea să o facă şi alţi candidaţi, că tot veni vorba. Problema e, au voie?
  Să-l lăsăm de-o parte, deocamdată, pe Radu Cristian, el are, şi aşa, datoriile lui…

  Comentariu by Vipera cu elice — 31 mai 2016 @ 23:25

 14. Vipera, tu esti prost? Calci degeaba pamantul. Daca ti s-a facut mila de familia Baciu du-te si le plăteste dările si datoriile. Crezi ca e singurul caz in Mangalia? Crezi că altii nu au probleme? De ce nu-i plăteste Iorgus datoriile, dacă tot e lacrimogen şi-si arată latura de „ilantrop”.

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2016 @ 0:39

 15. Pt 14:
  Scuză-mă, dar este cel puţin obtuzitate, dacă nu chiar ipocrizie, să legi cazul d-lui Baciu de unul sau altul din candidaţi. În memoriu se face referire directă doar la Radu Cristian, pentru că el este primar şi „dă cu băţul” după cît ştie.
  În realitate, fără respect sînt cei care politizează cazul. Despre asta e vorba.

  Comentariu by Vipera cu elice — 1 iunie 2016 @ 0:48

 16. Piticul a facut mutatie pe Mangalia la 200 de muncitori cazati la hotel Mera in Venus. Se lasa cu penale. Unii dintre ei au fost deja filmati cand spuneau ca sunt conditionati sa voteze cu Radu si PNL. Ii asteptam la vot.

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2016 @ 9:53

 17. http://editiadesud.ro/?p=22229

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2016 @ 10:03

 18. Unde este acum filimon pe care l-a ajutat atat de mult Baciu?

  Comentariu by grama cornel — 1 iunie 2016 @ 10:14

 19. Ce de zbateri inutile pe aici! Chiar nu înțeleg de ce insista unii sa fie penibili cu a lor siguranța ca altcineva va fi primar decat Radu Cristian! Sunteți penibili! Pe 6 Iunie tot el va fi primar! Sa va aud atunci ce mai vaicariti!

  Comentariu by 333 — 1 iunie 2016 @ 10:56

 20. pt.19
  Cum adica, mai, acesta, ne ameninti ca inca o data va face „mangle” sa fure scaunul de primar? Da, probabil ca am fost penibili acum 4 ani cand am acceptat furaciunea! Castiga Iorgus si vine pe scaunul de primar Radu. Atunci, da, am fost penibili!
  Dar echipa de atunci a stiut sa piarda demn, chiar daca real, nu a fost o pierdere ci doar minciuna si furt. Vaicarelile despre care povestesti, au fost in echipa lui Radu, chiar si plansete cu lacrimi de crocodil, intreaba-l pe Cornaci, pana sa se faca aranjamentul, care ne-a pus bine pe chituci orasul. Asa ca vezi ce vorbesti si despre cine, nu incerca sa induci in eroare, se stie foarte clar cum au stat lucrurile atunci si de data asta s-ar putea sa ai surprize total neplacute si ” vaicareala” sa fie tot in barca voastra, numai ca de data asta doar cu „vaicareala” veti ramane. Ajunge cu golaniile, cu incompetenta si impertinenta!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2016 @ 11:28

 21. In primarie nici ai lor – adica sefii zi trepadusii lor- nu mai cred ca va mai iesi Radu.
  Dar disperarea e mare. Joaca orice carte.
  Oricum, isi pregatesc discursurile ptr noul primar: ce greu le- a fost, au fost obligati sa asculte ordinele si ei de fapt au luptat crancen, au fost cu sufletul alaturi de Iorgus.
  Sa speram ca Iorgus va avea taria ai discernamantul necesar ca sa nu mai asculte asemenea taratoare si lingai. Va fi spre binele lui in primul rand. Cand a pierdu, a pierdut ptr ca a mers pe mana unor astfel de specimene si caratere umane. A doua zi dupa ce el nu a mai fost, spuneau ca le e scarba sa-i pronunte numele…
  Asa ca: succes Iorgus si mintea limpede de luni!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2016 @ 12:55

 22. Doamne ajuta!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2016 @ 16:43

 23. Daca cei de la Mera au facut mutatii muncitorilor, ne e bine deloc! Ce drept au ei, chiar daca au investit, sa se bage in ciorba noastra? Noi nu mergem la ei la Pitesti sa le hotaram soarta, asa ca e mai bine sa il mai lase din brate pe Romulus si sa-si vada de investitiile lor! Le dorim spor la treaba si mai multa minte!

  Comentariu by Anonim — 1 iunie 2016 @ 23:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress