Mangalia – politica locală

29 mai 2016

Parcul Never Green – șantier abandonat?

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 11:19

ever1

ever2

De ieri, 27 Mai 2016, s-a așternut liniștea peste șantierul parcului. Muncitorii nu s-au mai prezentat la muncă, uneltele și utilajele au dispărut, iar lucrarea e orice, numai terminată nu este.

Sar peste gropi şi peste boscheţi ca să intru în incinta şantierului, cu nădejdea că voi gasi pe cineva care cunoaşte situaţia. Cum e puţin probabil ca ţâncii de pe trotinete să ştie ce se întâmplă cu lucrările, mă îndrept către ghereta paznicului și intru în vorbă. Nu cunoaște prea multe date și nici nu are vreo explicație asupra faptului că de două zile nu se mai lucrează. Chiar daca în ultima vreme s-a lucrat cu poticneli, cel puțin s-a lucrat. Mai nou, trebuie să asigure paza 24/7, deoarece firma de construcții n-o mai asigură.

Un pic mai sus de ghereta paznicului găsesc doi lucrători ai primăriei, de la spațiile verzi, care udă de zor gazonul îngălbenit prematur.

Mă îndrept către ei si formulez aceeași întrebare: „De ce nu se lucrează?”

„E sâmbătă!…”, îmi raspunde unul dintre ei.

„De acord, zic, dar au lucrat și în alte sâmbete, iar ieri a fost vineri și tot nu s-a lucrat nimic”. Dintr-o dată nu a mai fost sâmbăta de vină, pentru că mi-au explicat că, de fapt, muncitorii sunt plecați să facă o lucrare în altă localitate, dar că se vor întoarce de luni pe șantier…

Conștientă că nu voi afla mai multe răspunsuri mă îndrept spre ieșirea din parc și încep să mă gândesc la răspunsurile pe care tocmai le-am primit. Cum adică „au o lucrare de facut în alt oraș”? Și aici au una! Una care trebuia finalizată la 31. decembrie 2015…. Apoi, dacă aici nu pot lucra pe motiv de weekend,  în cealaltă localitate nu-i tot weekend? Și dacă tot revin luni pe șantier, care-i rostul să pleci cu toate sculele și cu toate utilajele? Că ,din punct de vedere logistic, e păguboasă mișcarea…

Și, dintr-o dată, înțeleg: oare să fi văzut minunăția de sondaj? Pe cel real, fireşte, nu pe cel fluturat sub nasul nostru deunăzi. Aşa că, din moment ce au putut trage şi singuri concluzia că nu mai au ce să mulgă și ca, mai mult ca sigur, nu vor mai fi nici plătiți pentru munca proastă prestată – odată cu dispariția actualui primar din primărie după data de 5 iunie 2016 – și-au făcut în grabă bagajele și au întins-o, încercând să-și minimalizeze astfel pierderile. E una din explicațiile raționale care justifică starea de lucruri de pe şantier.

Oare actualul primar a renunțat la tăiatul panglicii, atât de mult anunțat în presă și la televiziuni? Sau panglica la parc a însemnat doar clipul publicitar al dumnealui, ținând cont că gazonul a expirat imediat după filmări, iar butaforia cu dalele de granit puse pe Aleea Teilor a fost scoasă?

            Așteptăm lămuriri din partea autorităților, care să ne spună concret dacă avem, sau nu, un șantier abandonat, așa cum se vede în ultimele 2 zile.

Alina Balea 28.05.2016

33 Comments

 1. Celor de pe șantier le-a găsit Iorguș vreo lucrare în altă localitate, altfel nu se explică.

  Comentariu by lucian visa — 29 mai 2016 @ 11:25

 2. Mai alinuta…..trezeste-te . Cand ai facut pozele astea? in aceiasi perioada cu pozele din centru cu cainii? Ti s-a trezit spiritul civic in campanie? Din pacate, asa se intampla. O data la patru ani va aduceti aminte si de amaratii care traiesc in orasul asta.. Nu ne cunoasteti si nu veniti in cartierele noastre decat cand aveti nevoie de voturi….Pana acum unde ai fost in ultimii patru ani? La critici suntem asi, dar cand e vorba sa facem ceva pentru orasul asta va dati la fund cu totii… asa ca…… mucles

  Comentariu by 123 — 29 mai 2016 @ 11:53

 3. Pt. 2
  Eu nu candidez la nimic, deci n-am nevoie de votul nimanui.

  Comentariu by Alina Balea — 29 mai 2016 @ 11:56

 4. Pt 2:
  Dacă ai fost în comă opt ani şi te-ai trezit abia azi, nu ai pierdut mare lucru.
  Totuşi ar fi recomandat să o iei încetişor… Adică să nu sari cu gura… $#@!!! ce naiba?… Să nu faci afirmaţii pripite, vreau să zic!

  Comentariu by Vipera cu elice — 29 mai 2016 @ 12:14

 5. pt 2 corect. spiritul civil se naste nu la 4 ani ci la 3 si jumatate, in rest e adormit. dl. visa a tinut steagul sus in toata acesta perioada…

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2016 @ 13:07

 6. Platile din fondurile europene au fost foarte mici. Banii alocati din bugetul orasului de CL sunt si ei insuficienti pentru terminarea lucrarilor. Constructorii pentru a nu pierde din profit au facut rabat calitativ la materiale si executie iar acum constienti ca nu vor fi platiti, caci nu mai e de unde, taraganeaza lucrurile pana dupa alegeri cand probabil dupa alte amanari vor actiona in instanta primaria.
  Paguba finala pentru bugetul orasului va fi foarte mare, mai mare decat daca am fi facut aceste proiecte de la inceput din bugetul propriu.
  Actiunile echipei lui RC deja nu mai au rostul de a convinge electoratul ci mai degraba de a pregati si justifica infrangerea, prevad ca imediat după votul de pe 5 iunie, cand firma lul Colgiu ii va comunica lui Radu ca a pierdut primaria, in acea noapte va fi mare forfota in primarie cu distrugerea dovezilor mai ceva ca pe vremea lui Tusac.

  Comentariu by Marian Vasile — 29 mai 2016 @ 13:14

 7. Pînă ne explică Răducu, eu vin cu două ipoteze.

  1. Iorguş îl sapă şi a aranjat cu firmele să plece neplătite pentru că, dacă iese primar:
  a) le-a promis că le va aproba el notele de plată şi facturile restante;
  b) le-a promis că le dă tot lor contractul de dezafectare a falezei, a parcului şi a sensului giratoriu;
  c) le-a promis unele facilităţi dacă îşi mută afacerea în Mangalia.

  2. RC i-a trimis acasă, de fapt, şi nu le plăteşte lucrarea pentru că:
  a) dacă nu iese tot el, să dezamorseze celălalt primar bomba cu ceas a executărilor silite pe care le vor cere firmele;
  b) dacă rămîne primar, să angajeze pe renumitul avocat, pe 2-3 milioane de euro-jumi-juma, ca să piardă procesul cu firmele, să achite datoriile plus daunele şi penalităţile – toate astea din vina consilierilor, of course!
  c) să nu mai aibă cine să spună care e, de fapt, treaba cu şantierele alea tocmai acum, în campanie.
  d) ca să ne imaginăm noi că Iorguş îl sapă.

  Comentariu by Vipera cu elice — 29 mai 2016 @ 13:19

 8. Raspuns corect 2.a,b, c, d

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2016 @ 13:26

 9. Sa terminam odata cu lupta dintre cei doi mari hoti ! Se lupta pe si pentru banii nostri! Desteapta-te romane!

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2016 @ 14:02

 10. http://www.replicaonline.ro/locuinte-sociale-noi-pentru-locatarii-cu-forme-legale-de-la-baraci-277133/

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2016 @ 18:54

 11. Pt 10. Incredibil cât poate minte RC. Încearcă să prostească lumea și pe ultima sută de metri. Jalnic!

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2016 @ 19:10

 12. Pt.9
  Dar tu, cand te-ai desteptat? Ai luptat pentru oras in astia 8 ani, sau 10 ani, sau ……….? Ce vrei, de fapt, sa ne spui? Dezvolta!

  Comentariu by Anonim — 30 mai 2016 @ 9:16

 13. Surpriza! Se lucreaza la parc! Cred ca-i alta echipa ca nu recunosc utilajele. Si au venit si la noi la bloc – ne branseaza la gaz.

  Comentariu by Alina Balea — 30 mai 2016 @ 10:51

 14. Din cauza agitatiei din parc plantele nu se pot dezvolta , asa ca administratia locala a decis in unanimitate oprirea lucrarilor pana la inverzirea parcului!

  Comentariu by Jimbu Radu — 30 mai 2016 @ 11:04

 15. Ieri seară mi-am permis o oră de relaxare şi am vizitat mult pomenitul parc verde. Noţiunea de parc avea pentru mine altă semnificaţie dar pentru că vremurile sunt în schimbare mai iute decât pot eu pricepe am acceptat amenajarea acelui teren sub numele de parc verde. Dacă doar asta ar fi problema, baiul nu ar fi de luat în seamă. Pentru că pe lângă văzut mai pot şi pricepe am tras o concluzie cam tristă. Pe la noi se spune că e un lucru sighinaş şi de slabă mântuială făcut. Calitatea lucrărilor la parc şi faleză sunt definitorii pentru actualul edil. Cui produce satisfacţie cele două edificii şă-l aleagă şi să şi-l ia acasă. Pe mine nu m-a convins că merită să-l onorez cu votul.

  Comentariu by Anonim — 30 mai 2016 @ 15:50

 16. Pt.13
  Până duminică îl inaugurează. Uite, Ciuraru împarte pliantele.

  Comentariu by lucian visa — 30 mai 2016 @ 16:02

 17. Surpriză-surpriză!
  NU se lucrează la parc!
  În condiţiile în care programul lor de lucru ar trebui să fie ZI-LUMINĂ, la ora 16 era linişte. Zip! Nada!
  Probabil că lucrează noaptea, că e mai umbră…

  Comentariu by Vipera cu elice — 30 mai 2016 @ 17:02

 18. Oare nu se mai inaugureaza parcul pana de alegeri?
  Parcul nu, faleza nu, atunci ce se inaugureaza pana in alegeri?

  Comentariu by Anonim — 30 mai 2016 @ 17:46

 19. Si cand te gandesti ca trebuiau inaugurate pe data de 31 decembrie 2015. Uite ca au mai trecut 5 luni si tot nu sunt gata.

  Comentariu by Anonim — 30 mai 2016 @ 17:48

 20. Cine face dirigenţia de şantier la parc şi faleză ?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 30 mai 2016 @ 18:31

 21. Se pare că finul unuia din acoliții primarului.

  Comentariu by lucian visa — 30 mai 2016 @ 19:27

 22. Proaspatul fin. L-a cununat Stamate acum 2 saptamani. Pe langa dirigentia de santier a primit si cadastrarea ANL-urilor. Un fleac, vreo 5 miliarde. Din Constanta bineinteles.

  Comentariu by Anonim — 31 mai 2016 @ 9:49

 23. samd
  http://www.replicaonline.ro/fonduri-europene-duse-pe-apa-sambetei-cetatea-capidava-se-restaureaza-pe-banii-cjc-277507/

  Comentariu by nabuco — 1 iunie 2016 @ 13:40

 24. Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

  Comentariu by seo plugin — 1 iunie 2016 @ 23:02

 25. Parcul Never Green – șantier abandonat? « Mangalia – politica locală
  ovdbqhmld http://www.got61fj867qt0nu479qm63b95a9d18hzs.org/
  aovdbqhmld
  [url=http://www.got61fj867qt0nu479qm63b95a9d18hzs.org/]uovdbqhmld[/url]

  Comentariu by ovdbqhmld — 1 iunie 2016 @ 23:12

 26. Yes! Beaver’s mom saying, “cut me some slack!”. And she nailed the inflection!
  fake love bracelet yellow gold

  Comentariu by fake love bracelet yellow gold — 2 iunie 2016 @ 21:02

 27. Shop for NBA jerseys at the official NBA Store! We carry the widest variety of nba team jerseys, and youth sizes. Keep checking back for the arrivals of the NBA Nike Jersey!

  Comentariu by curry nba jerseys — 2 iunie 2016 @ 21:13

 28. Shop for NBA jerseys at the official NBA Store! We carry the widest variety of retro nba jerseys, and youth sizes. Keep checking back for the arrivals of the NBA Nike Jersey!
  golden state warriors jerseys

  Comentariu by golden state warriors jerseys — 2 iunie 2016 @ 22:16

 29. My neighbor recommended We would possibly in this way web web page. He seemed to be entirely suitable. This organize actually manufactured my time. You are not able to believe what amount time I did spent due to this info! Appreciate it!

  Comentariu by Wholesale Snapback Hats — 2 iunie 2016 @ 22:34

 30. Whole and everlasting disability was then later added to incorporate a range serious illness cover that might severely change the insured’s lifestyle. Many serves end up at the net. If you do not have any dog ear cleaner then use olive oil as this too will help loosen any wax. I’ve heard it many times: ‘Well, if my friend recommends him, he must be great. Just decide and hit a few.Can you imagine Sir Walter Raleigh seeing this here then. While good they’re not great. Within the present market, PruProtect provides by far the most advanced serious illness coverage and likewise acknowledge the truth that all sicknesses of differing severity have an impact on the shoppers lifestyle. It can only be done on a clean ear as otherwise the wax acts as a shield for the bacteria. Self-discipline is making a cultural comeback, even if it’s just an ideal.
  Cheap MLB Jerseys

  Comentariu by Cheap MLB Jerseys — 3 iunie 2016 @ 6:49

 31. i want to study in Norway in Master Program. can i study?
  cartier love bangles replica

  Comentariu by cartier love bangles replica — 3 iunie 2016 @ 7:14

 32. Finally, a week later at one of the two major bowl sites that didn’t host a semi-final game, the champion is crowned on the field. Left-brainers focus on logical thinking, analysis, and accuracy. This is the desired body and arm action for accurate casting. That they OperateAir compressors work out through two various approaches. When you imagine your oneness, you understand that there is only ONE source, but infinite channels.
  Cheap Jerseys From China

  Comentariu by Cheap Jerseys From China — 3 iunie 2016 @ 8:08

 33. Shop for NBA jerseys at the official NBA Store! We carry the widest variety of nba jerseys for sale, and youth sizes. Keep checking back for the arrivals of the NBA Nike Jersey!
  Basketball Jerseys

  Comentariu by Basketball Jerseys — 3 iunie 2016 @ 8:55

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress