Mangalia – politica locală

28 mai 2016

Scrisoare deschisă către Primarul Mangaliei

Filed under: ALDE — lucian visa @ 8:02

Domnule primar, vă adresez aceste rânduri nu ca președinte al unui partid politic ci din postura de cetățean și de om. Am urmărit cu stupoare emisiunea dumneavoastră de aseară în care ați anunțat public ca veți lăsa fără adăpost 1000 de oameni din care 300 sunt copii. Oameni care și-au pierdut, majoritatea, locurile de muncă necalificate atunci când firma de salubrizare din Mangalia a fost falimentată și activitatea acesteia a fost încredințată unei firme din alt oraș. Nu mai au de muncă, au datorii la stat ,unii dintre ei și nu au cu ce să le plătească. Mai ales dumneavoastră ar trebui sa-i întelegeți ținând cont de faptul că aveți și de muncă, aveți și cu ce plăti și totuși aveți la stat datorii enorme. Ce credeți că vor face ,domnule primar, oamenii aceia după ce le demolați locuințele și îi lăsați cu copiii în stradă? Dumneavoastră ce ați face domnule primar dacă cineva v-ar lăsa în stradă cu familia, dacă copiii dumneavoastră ar fi flămânzi și bolnavi și nu ați avea nici un ban? Ați fura pentru ei ? Unii fură ca să-și ia un ceas de aur sau un sacou scump domnule primar ,sunt convins că ar fura și ca să le dea de mâncare copiilor. Ce probleme credeți că veți rezolva demolându-le locuințele și ce probleme veți crea ? Credeți că dacă vor dormi prin scări de bloc și dacă vor trăi din cerșit sau furt împrăștiați prin tot orașul ați rezolvat ceva? Sau vă doriți să rezolvați problema așa cum ați rezolvat-o cu adăpostul de noapte pentru cei fără locuință? L-ați demolat deși nu încurca pe nimeni și 11 oameni au murit de frig în acea iarnă, pe stradă, ca niște câini. Ce poate justifica atâta cinism și atâta răutate? Faptul că nu vă votează? Nici agenții economici nu vă votează domnule primar. Lor ce le faceți? Ați închis jumătate din ei, îi închideți pe toți? Nici tinerii nu vă votează . Îi goniți și pe ei din oraș? Vreți să rămâneti primarul unui oraș în care să trăiască numai oameni care pot fi cumpărați cu pachete sau care să vă voteze de frică ? Această atitudine cât și declarațiile dumneavoastră rasiste nu sunt permise și nu pot fi asociate cu funcția de primar al unui oraș în România anului 2016. În consecință, pentru că nu posedați calitățile minime necesare unui primar, pentru că sunteți lipsit de compasiune și înțelegere față de locuitorii orașului pe care îl administrați, vă cer, ca simplu cetățean, să vă dați demisia. Astăzi.

Leonard Tănase

16 Comments

 1. Corect Leo.

  Comentariu by lucian visa — 28 mai 2016 @ 8:13

 2. Am vazut si eu interviul domnului Radu Cristian. Am ramas stupefiat! Dupa patru ani de mandat sa dai astfel de interviu!
  Cu toate realizarile cu toate luptele cu consilierii cu locuitorii orasului cu toti…. Si la sfarsit ne cere imperativ votul!

  Comentariu by Anonim — 28 mai 2016 @ 8:33

 3. Cred ca se poate comenta pe fiecare minut de filmare.

  Comentariu by Anonim — 28 mai 2016 @ 8:33

 4. Pt 3:
  Mai bine nu…
  Să rămînă aşa cu e acum, cu zero comentarii.

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 mai 2016 @ 9:35

 5. Vip ai perfecta dreptate!

  Comentariu by Anonim — 28 mai 2016 @ 13:47

 6. LEO,mutate tu aproape de ei si pe urma sa vorbesti,apropo mergi prin cartierul COLONISTI si spune in gura mare exact ce ai scris in scrisoare.AI CURAJ?

  Comentariu by IORDACHE ION — 28 mai 2016 @ 15:37

 7. Adevărul poate să nemulțumească niște oameni. Democrația nu se face pumnul, ci cu legea.
  Acești oameni, țigani sau nu, trebuie integrați, nu lăsați pe drumuri. Dacă nu vor, atunci da.

  CNA s-a sesizat deja.

  Comentariu by lucian visa — 28 mai 2016 @ 16:38

 8. Cînd primarul spune că „locuitorii de la barăci dorm ziua pentru că noaptea fură” şi că „sînt plătiţi ca să dea în cap cetăţenilor cinstiţi care îşi plătesc taxele”, se consideră declaraţie politică?

  Atunci cînd afirmă că „aceia care spun că îşi vor oraşul înapoi sînt, de fapt, hoţii aciuaţi în Mangalia la furat”, se consideră tot declaraţie politică?

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 mai 2016 @ 17:53

 9. „sînt plătiţi ca să dea în cap cetăţenilor cinstiţi care îşi plătesc taxele” – se pare ca Cristi Radu a scapat, pentru ca nu si-a platit taxele, asa cum am vazut pe lista datornicilor! Dar, ca un mare nesimtit ce este, tipa la toate sedintele la cetateni sa-si plateasca taxele. Un dictator idiot care, doar datorita staturii se crede Napoleon!

  Comentariu by Anonim — 28 mai 2016 @ 21:08

 10. Fiscul a publicat lista datornicilor. Apoi s-a ajuns la concluzia că publicarea a fost ilegală. Eu am ajuns la altă concluzie: că dintr-un contract cu Statul se poate fura într-o zi mai mult decît fură toţi românii într-un an.

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 mai 2016 @ 22:24

 11. Pentru nr.6
  Și credeți că dacă îi va demola Radu vor dispărea ca prin farmec? Din contră, se vor împrăștia în tot orașul, disperați și în stare de orice pentru a-și hrăni copiii. Trebuie să găsim soluții pentru a le crea condiții decente de trai și locuri de muncă. Și nu povești la TV cum că i-am trimis la muncă și n-au vrut. În Mangalia astăzi tineri cu facultate nu-și mai găsesc de muncă pe 1000 de lei. Iar munca necalificată pe care ar fi putut-o presta cei de la Barăci o face o firmă din Eforie. Pentru mai bine de 500.000 lei/lună. Dacă am fi angajat oamenii ăștia sa facă spatiile verzi 400 de familii ar fi avut un venit de 1200 lei/ lună. Și cu siguranță orașul ar fi fost mult mai îngrijit. Și nici n-am mai fi plătit ajutoare sociale.

  Comentariu by Leonard Tanase — 28 mai 2016 @ 23:16

 12. Leo, pozezi în „virgin”. Adu-ți aminte că la adoptarea HCL ai fost preşedinte de şedință. Datele problemei nu s-au schimbat, rezidă. Focarul de infecție este prezent, iar autoritatea locală a fost legată de mâine din cauza modificările succesive ale HCL, iertările şi păsuirilor.
  Ps1.Nu cred că între timp ți-ai descoperit feelingul multiculturalismului 😉 😉
  Ps2. Nu vreau să dezvolt subiectul Gold si externalizarea serviciilor publice.

  Comentariu by valentin ciuraru — 28 mai 2016 @ 23:44

 13. nea vali, ce spuneai mataluta acum fix patru ani ca nu prea ne mai aducem amininte. poti sa ne reamintesti, te rugam frumos?

  Comentariu by Anonim — 29 mai 2016 @ 8:11

 14. pt 12:
  Este reală situaţia descrisă de Leo?
  Ne vom trezi pe străzi cu 1000 de oameni disperaţi şi furioşi?
  Vor fi aruncaţi în stradă 300 de copii?

  Dacă este adevărat, atunci infecţia este în capul celor care sînt de acord cu aşa ceva!

  Indiferent care este situaţia, interesul celor lipsiţi de apărare primează!
  Copiii au dreptul la protecţie, iar o asemenea „măsură” NU începe cu aruncarea în stradă… Nici nu ştiu de unde să încep cu lista de drepturi ale omului pe care le încalcă o asemenea acţiune!

  Şi ce dacă Leo „pozează în virgin”?
  Faptul că ai observat cu atîta perspicacitate starea „himenului moral” al lui Leo NU îmbunătăţeşte situaţia celor evacuaţi!

  Vrei să spui că oamenii de la barăci merită să fie aruncaţi în stradă?

  Dacă dezvolţi flamboiant „subiectul Gold si externalizarea serviciilor publice” rezolvă situaţia celor de acolo?

  Comentariu by Vipera cu elice — 29 mai 2016 @ 8:56

 15. pt. 12

  Bazele,
  credeam ca am scapat de comentariile tale de maistru nemultumit de orice sarcina primita!
  Asa cum te-ai comportat in Marina Militara, asa te comporti si acum. Vesnic nemultumit, vesnic carcotas, dar fara argumente!
  Ia-l pe Teodorescu de mana si lasati-ne in pace!

  Comentariu by Notarius Anonymus — 30 mai 2016 @ 0:45

 16. ptr. 14:
  Nu vreau să ţin partea jumătăţelului cu porniri hitleriste dar oamenii de la barăci nu au venit acolo din stradă iar drepturile omului trebuie să înceapă cu decizia şi responsabilitatea procreeii. De primate care se pronunţă în 2 limbi diferite şi care stăpânesc bine socoteala banului nu am auzit că ar exista. Dar poate că Dumnezeu a dotat cu responsabilitate doar pe unii iar pe alţii i-a blagoslovit cu drepturi. În această zonă mi se pare cam nebuloasă manifestarea politicului.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 30 mai 2016 @ 16:34

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress