Politica locală

26 mai 2016

Demisia unui candidat de pe lista UNPR

Filed under: UNPR — lucian visa @ 15:50
 „Viața nu mi-a dat prea des ocazia de a mă implica activ în treburile orașului, dar, situația actuală de subordonare a intereselor Mangaliei către grupuri de influență din Constanța și de mai sus, a ajuns la nivelul la care viitorul orașului, atât cel imediat cât și cel îndepărtat este în pericol.
     Aceasta este o temă de actualitate în spațiul public și de aceea consider că trebuie să fie o prioritate în discursurile și acțiunile publice.
     Prin profesie, am putut să constat, în direct, funcționarea defectuoasă a relației dintre administrație și cetățeni. Din nefericire aceasta nu este o noutate. Ocazia de a propune și chiar de a realiza îmbunătățiri în această relație nu apare la tot pasul, dacă administrația este surdă. În schimb, pentru noi, cetățenii, ocazia importantă se ivește o dată la 4 ani.
     A venit momentul în care am considerat că experiența mea de viață și cea profesională, pot fi de folos orașului în care am crescut. M-am regăsit și încă mă regăsesc, ca mulți alți concetățeni, în dorința de a ne revendica viitorul orașului.
     Pentru că mi s-a propus să fac parte din echipa de consilieri locali ai UNPR Mangalia, am vrut sa valorific ocazia pe care o au toți cetățenii care vor să se implice, dar nu din poziția de alegător, ci dintr-o poziție de unde să pot acționa direct.
     Suntem la 10 zile distanță de data la care vom hotărâ viitorul orașului și direcția în care va merge. A trecut mai bine de o lună de la momentul adeziunii, timp în care am participat la activitățile de campanie și la acțiunile echipei.
     La acest moment consider că nu am o șansă reală în a concretiza ceea ce mi-am propus, și, totodată, că retragerea mea este o obligație morală față de oraș, pentru a nu fi părtașă la strategia de fragmentare a voturilor, care l-ar avantaja, evident, pe primarul în funcție, prin devierea pe linie moartă a intențiilor de vot contrare lui.
     Nu sunt de acord cu jocurile de culise menite să perpetueze actuala stare de lucruri, împotriva căreia am fost și sunt. Prin urmare, la data de 25.05.2016 am demisionat din postul de candidat al Consiliului Local Mangalia din partea UNPR Mangalia și totodată am renunțat la calitatea de membru al acestei organizații politice.
     A fost o experiență interesantă, am avut alături de mine oameni frumoși și buni. Îmi cer scuze, pe această cale, colegilor de partid pentru despărțirea prematură, dar, din respect pentru neajunsurile pe care le suportă locuitorii orașului, datorate drumului ales de primarul în funcție, am decis să mă retrag din actuala campanie, dar nu și din implicarea în viața orașului.
     Consider că a încuraja actuala politică de satisfacere a intereselor de partid și de grup din afara orașului, este o dovadă de iresponsabilitate, de obtuzitate în pregătirea viitorului nostru și al copiilor noștri.
     Strategia de fragmentare a votului, favorabilă evident lui Radu Cristian, este parte din această politică de pe urma căreia suferă Mangalia.
     Orașul este la un moment de răscruce, iar noi va trebui să lăsăm deoparte confortul emoțional și să votăm cu înțelepciune și responsabilitate, cât nu este prea târziu.
     Haideți să reconstruim acest oraș, în care copiii noștri să aibă un viitor mai bun și să le dăm motive să se întoarcă și să-și întemeieze aici familiile, la rândul lor”.
     Arhitect Alina-Elena Balea, Mangalia, 26.05.2016

 

demisie

36 Comments

 1. ce legatura are lista de consilieri cu candidatura lui radu?mai degraba cred ca a fost presata (la rece) sa se retraga din viata publica.

  Comentariu by anonim — 26 mai 2016 @ 15:56

 2. Păi are. Unele persoane care au avut legătura cu ea prin activitatea profesională, prieteni, rude ar fi votat lista UNPR la CL, dar și candidatul UNPR la primărie.
  A procedat corect în raport cu locuitorii Mangaliei. Și-a dat seama că Sorin Mihai, candidatul lor la primărie, îl ajută pe Radu, chiar dacă n-o face intenționat.

  Așteptăm și punctul de vedere al lui Sorin. Îl înțeleg că total neplăcut, dar poate va da un comunicat. După ce am postat articolul Alinei de acum două zile, l-am sunat pe Sorin și am lăudat-o. El a spus că este o persoană deosebită. Nu am mai continuat, deoarece erau pe teren în campanie.

  Comentariu by lucian visa — 26 mai 2016 @ 15:58

 3. @anonim si tu esti paralel. Nimic nu intelegi, stai jos, esti prost.

  Comentariu by Dan — 26 mai 2016 @ 16:00

 4. Magle iorgusiste.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 16:08

 5. Lunga ‘coada’ are Leonard!
  Nu cred ca este o mare pierdere ‘retragerea’ pupilei. Nici nu exista.
  Vin cu o sugestie pentru domnisoara: sa puna mana pe cartea de gramatica ori sa faca meditații cu Mihai Sorin.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 16:08

 6. Alina, te felicit pentru alegerea facuta!

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 16:09

 7. D-le Vişa, cred că, din viteză, am citit „Așteptăm și punctul de vedere al condamnatuluilor, Sorin Mihai.”
  Scuze… Cu atîţia penali în fruntea partidelor, aproape că nu m-ar fi mirat…

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 16:09

 8. Zanfir Iorgus are nevoie de oameni ca Alina.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 16:09

 9. Pt. 5:
  Pierdere pentru cine? Şi de ce?

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 16:13

 10. Pt.4 și 5
  Aceleași tâmpenii. După voi oamenii din Mangalia nu gândesc, ei fac doar jocurile politice ale lui Iorguș și Radu. Dacă-l critici pe Radu înseamnă că ți-a dat Iorguș bani, dacă faci invers, te-a șantajat Radu (la ăsta nu există datul). Asta e o gândire primitivă și limitată, de tipul, cine nu e cu noi e împotriva noastră.
  Păi dacă Alina ar fi avut ceva cu Iorguș, i-ar dat acestuia materialul să-l spună la TV ca din partea lui.
  Fiecare om poate aduce unul sau mai multe voturi, într-o tabără sau alta. Dar dacă mai mulți formatori de opinie au aceleași idei publice, voturile pot crește mult mai mult ca la o simplă adunare. În 2012, acești formatori au fost majoritari pro Radu. Iorguș a câștigat turul I prin inerția socială a mandatelor trecute. Radu n-are nicio realizare notabilă, din contră, e zob la toate capitolele. Cel mai tare doare nu că sunt găuri în asfalt, ci modul de comportare al administrației conduse de el cu oamenii. Azi, Radu nu are lângă el nicio persoană în fața căruia poți să-ți scoți pălăria cu respect. E însingurarea primarului care nu mai este dorit de comunitate. Am semnalat-o pe blog și în 2008 și în 2012. Nu va câștiga doar cu votul asistaților sociali, votanți tradiționali ai PSD, dar azi lângă el. Majoritatea votanților PNL-ului la parlamentare, nu-l vor vota.

  Comentariu by lucian visa — 26 mai 2016 @ 16:16

 11. 9,
  pentru societate. Este o persoana superficiala, dar cu mari complexe. Are nevoie de instruire (insclusiv de specialitate) si de multa practica. Abia pe urma va putea emite pretentii.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 16:17

 12. Pt. 11:
  Cu alte cuvinte, pe tine te doare dacă e sau nu o pierdere, nu dacă este corect sau nu ceea ce spune… Asta e gîndire de politruc microbist, de chiţibuşar impotent, pe care îl doare doar despre cît e el de „dăştept”…

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 16:29

 13. Treaba e clară. Doamna a fost urecheată pt criticile aduse mărețului primar, și rugată să facă un pas înapoi. Se dovedește încă o dată că Sorin Mihai este un candidat de carton care-l ajută pe Radu.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 17:51

 14. O scrisoare de pe fb Pt madam Minca…de ce-o fi dat femeia asta afara? Hmmm….Deoarece doamna deputat Liliana Minca a considerat ca dezvaluirile mele cu privire la Hexi Pharma „ii prejudiciaza imaginea”, si azi mi-a transmis prin telefon atat ca sunt concediata cat si ca, pentru a se salva (de la ce, doamna?) a sunat in redactiile televiziunilor ca sa spuna ca „nu ma cunoaste”, eu ii doresc succes pe mai departe in activitate, nu voi spune televiziunilor ca nu o cunosc (deoarece m-as face de ras fiindca presa poate cere oficial la Camera Deputatilor contractul meu de munca si ar fi penibil sa mint ca nu o cunosc iar ei sa prezinte dovada ca am fost angajata ei). Cateva precizari insa voi face: 1. viata mea si cariera mea nu au inceput cu Liliana Minca si nu se vor termina cu Liliana Minca. 2. Mi-a cerut sa sterg postarile despre Hexi Pharma. Cu regret o anunt public ca nu voi face asta, deoarece eu nu negociez cu nimeni viata cetatenilor acestei tari, pentru nimeni si nimic in lume! 3. In afara de domnia-sa nu am vazut pe nimeni speriat de postarile mele. Dimpotriva. 4. Doamna deputat, tocmai pentru ca e parlamentar, ar fi trebui sa stie ca nimeni, dar absolut NIMENI nu-mi poate incalca mie dreptul fundamental la exprimare! 5. Nu voi sterge sutele de postari in care am promovat-o, sau altele sute de postari in care am aparat-o de cei care au atacat-o in presa scrisa sau la televiziuni. 6. Nu am timp de fricile si angoasele doamnei deputat, am foarte multa treaba: SA IMI SERVESC POPORUL! Ca are sau nu acest popor nevoie de adevarul pe care il spun, EU IL VOI SPUNE! PANA LA CAPAT!!!! Si o fac cu bucurie, caci victoriile nu mi le contabilizez in voturi, ci in DREPTATE! Cine ramane langa mine, ramane. Cine nu, nu conteaza. Langa mine nu pot ramane decat oameni cu demnitate, onoare, corectitudine, curaj, si aceia nu sunt putini!
  Deci, am fost concediata. Deci, SA SARBATORIM, pentru ca acum sunt si mai LIBERAAAAAA 😉 ,,

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 18:10

 15. Pt. 13:
  Criticile aduse primarului ar fi trebuit să fie benefice pentru UNPR, în termeni electorali, pentru că asta atrage voturi. De ce să dai afară pe cineva care te ajută dpdv electoral?
  Prin urmare, nu cred că doamna a fost urecheată, pentru că mesajul este mai mult moral decît politic.
  Posibil, doar, ca unii oameni să nu poată accepta genul de compromisuri care se fac în politica mioritică. Posibil…

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 18:27

 16. Pt.13
  Greșit. Și-a exprimat părerea pur tehnic. Între timp, s-a convins de atitudinea foștilor ei colegi pro Radu și le-a zis la revedere.
  Sorin Mihai nu e omul să pună pumnul în gură colegilor. E un liberal rătăcit prin pădurea fără rost (cea din filmul Oblio – The Point). După alegeri va înțelege multe.

  Comentariu by lucian visa — 26 mai 2016 @ 19:15

 17. Parerile politice in campanie sunt bune. Mai ales ca poti iesi putin si in fata.
  Ca arhitect, Alina Badea a proiectat cele doua cladiri dreptunghiulare din spatele Casei de Cultura- cele cu o farmacie si banca ING. Fara viziune, total nepotrivite locului, oribile.
  Mai ales in aceasta meserie, de arhitect, ce faci si ce ramane te defineste. Din pacate, defineste si locul.
  Deci doamna arh. Badea nu poate arunca cu piatra.
  Evident, poate face politica.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 20:23

 18. Dacă numai jumătate din ce spune Alina este adevărat, oraşul este într-o gaură de nici nu-şi dă seama!… Blatul electoral şi politic pus la cale, se pare, de partide din Mangalia pentru favorizarea lui Radu Cristian arată că moralitatea unora nu este doar atrofiată, ci este deja înlocuită cu principii mafiote! Iar pe votanţii nu are ce să-i doară, sau unde. Nu mai au…

  Dacă Radu Cristian iese primar, Mangalia nu va mai putea susţine ritmul plăţilor, mai ales că, după cîte proiecte decorative ni se pregătesc, Mangalia va avea pe masă o notă de plată şi mai mare decît are acum, cînd deja sîntem la limită… Şi nu se întrevede nici unul menit să atragă înfiinţarea de firme locale.

  Mangalia are nevoie de drumuri, nu de gazon pe placă de beton. Are nevoie de şcoli profesionale, nu de faleză de granit. Are nevoie de firme cu sediul în oraş, nu de note de plată trimise – şi încasate cu forţa – de la Constanţa.

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 21:00

 19. Draga anonim pt. 17. Cred ca ma confunzi tinand cont ca nu-mi sti numele, chiar daca eu am bunul simt sa spun cine sunt. Dintre cele 2 cladiri, doar cea cu banca ING imi apartine. Iar eu pe banii beneficiarului nu pot proiecta decat ceea ce doreste el sa construiasca. Ideea aberanta ca pe banii altora poti sa faci ceea ce vrei tu, doar la stat se poate aplica.

  Comentariu by Alina Balea — 26 mai 2016 @ 21:00

 20. Mda, urate cladiri!

  Dar ceea ce a exprimat public arhitecta, ramane extrem de valabil! Foarte valabil si adevarat – indiferent cat de urate sant cladirile alea.

  Iar faptul ca a decis (nu conteaza ipotezele emise pana acum pe aici) sa se retraga, e un semnal clar. Faptul ca ‘satelitii’ insista sa rupa voturile, e o chestiune vizibila. Motivatia lor publica…e subtire. Ca cetatean responsabil, nu poti accepta ideea ca Mihai Sorin (de exemplu), cat de bine intentionat ar fi el, nu-si da seama ca face mai mult rau decat bine tinand-o danga-langa pe poteca cu candidatura lui… E doar o forma de manifestare a orgoliului sau. Cred. Daca i-ar pasa cu adevarat de orasul asta, s-ar retrage acum. Dar, nu-i pasa.

  Comentariu by Bau! — 26 mai 2016 @ 21:08

 21. @17 Ai spus fix nimic. Unde dai si unde crapa… Mai bine scoate-ti capul ala mare din fund si ia-o la pas prin oras, ca sa vezi cu ochii tai care e situatia. Dupa care posteaza-ti parerea pe blog, ca sa radem de tine dupa ce ne spui cu ce te ocupi si ce ai realizat in vieta.
  E mai bine asa?

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 21:08

 22. Pt 20:
  Inclusiv faptul ca, pe hîrtie, toate proiectele sînt frumoase, dar nuş’ cum naiba se face că primăria nu vede cît de urîte ies, că au un etaj în plus, că au arie construită mai mare decît ce s-a autorizat…. Da, exact, e vorba şi de mastodontul abuziv de lîngă Poşta veche.

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 21:15

 23. Pt. D-nul. Visa (sau pentru cine se pricepe la asa ceva):

  Am observat ca unii candidati citesc pe aici si chiar mai tin si cont de ce anumite pareri si idei.

  Din acest motiv ma adresez cu o intrebare, pentru ca eu nu ma pricep la administratie si nici pe partea de legislatie in domeniu nu sant la curent si nu as vrea sa spun vreo tampenie…

  Intrebarea este: exista vreo modalitate legala de a proteja sau favoriza firmele locale? Cele care sant inregistrate cu sediu social in orasul nostru? Sau, legislatia nu permite asa ceva?

  Comentariu by Bau! — 26 mai 2016 @ 21:18

 24. Da, există.

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 21:24

 25. Boon. Deci exista?

  Ce-ar fi sa o propunem. Poate cineva o tine cont de ea!

  Comentariu by Bau! — 26 mai 2016 @ 21:28

 26. Daca exista modalitati de a favoriza firmele din Constanta sigur exista si pentru alea din Mangalia.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 21:28

 27. Mastodontul de langa Posta veche pare frumos de departe dar daca te apropii de el constati ca structura de rezistenta e foarte fragila. La primul mare cutremur nu-l vad bine…Si inca ceva, s-a construit pe teren verde la fel ca in multe locuri, incet incet vom fi inconjurati doar de betoane.

  Comentariu by Nemo — 26 mai 2016 @ 21:31

 28. Unii le au, deja, în programul electoral. Nu şi Radu. El doar vrea sa extinda baza impozabilă şi să umple oraşul de chestii care nu produc, dar au nevoie de întreţinere la greu.

  Comentariu by Vipera cu elice — 26 mai 2016 @ 21:34

 29. Pt. 26

  Nu asa, anonimule! ‘Modalitatile’ alea de le mentionezi, n-au treaba cu legalitatea. Eu vorbeam de ceva clar, simplu, legal. Esti inregistrat cu sediul social in Mangalia? Da? Atunci ai aia, aia si aia. Nu ai sediu social aici? Basti! Sau – ai taxele astea, astea si astea. Ceva in genul asta. Pentru ca, in asa o situatie, ar trebui sa fie mult mai convenabil pentru firma X sa-si stabileasca sediul social in Mangalia si nu la cuca-macaii. Si daca ai sediul social aici, apoi toate taxele, aici vin! Alea lunare. Luna de luna. Plus ca trebuie sa ai macar doi angajati – unul sa administreze, altul sa se ocupe de toate hartoagele si declaratiile si alte chestiuni ce tin de legalitatea afacerii. Apoi, daca tot ii ai pe astia aici, e logic sa-ti angajezi si lucratorii tot de aici si nu de aiurea. Si uite asa, daca ai doar 5 oameni, inmultit cu o mie de mici firme locale, se fac vreo cinci mii de locuri de munca. Mai ca faci de-un santier…Iar angajatii aia isi cheltuie apoi salariile tot in orasul asta si nu aiurea. Deci…

  Comentariu by Bau! — 26 mai 2016 @ 21:37

 30. Hmmm… ziceam si eu.

  Mai trag si cu ochiu pe Ltv unde vorbeste ala micu… ok, l-am dat ceva mai incet ca-mi place sa-i iau piuitu…

  Oare de ce se stramba in halul ala cand vorbeste? Cica o sa asigure o transparenta extrema! Si se stramba!

  Comentariu by Bau! — 26 mai 2016 @ 21:42

 31. Este vorba de lucrari sau achizitii cu incredintare directa. Poti solicita 3,5,7 oferte de la firme din Mangalia si sa incredintezi lucrarea sau sa faci achizitia de la firma cea mai competitiva. Sau poti solicita de la firme din Constanta sau Eforie.

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 21:42

 32. Pt. 31

  Atata?

  Eu ma gandeam la ceva de genul: taxe mici, mici pentru ai nostri si maaaari pentru restul. De ce? Ca sa-i determin pe cei din alte parti sa se inregistreze aici. Si apoi sa se intample ce visam mai sus…
  Stiuu, e protectionism, dar e legal asa ceva? Se poate face?

  Comentariu by Bau! — 26 mai 2016 @ 21:47

 33. din pacata nu se poate. este discriminare,

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 22:12

 34. 19,
  Fato, du-te si termina clasa a VIII-a, daca tot doresti ca sa te exprimi public, in scris. Faci greseli elementare!

  Comentariu by Anonim — 26 mai 2016 @ 23:52

 35. E bine dacă are doar greşeli gramaticale, pe ici pe colo. Pe mine astea nu mă deranjează, atîta timp cît ideile sînt bune şi corecte.

  În schimb, dispreţuiesc pe aceia care se exprimă îngrijit dar nu au nimic de spus şi mă fac să pierd timpul.

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 mai 2016 @ 1:08

 36. Bravo Alina!

  Comentariu by Jimbu Radu — 27 mai 2016 @ 9:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress