Mangalia – politica locală

24 mai 2016

Scrisoare deschisă către primarul Mangaliei

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 15:30

Stimate domnule primar Radu Cristian,

Sunt locuitor al acestui oraș. Pentru mine, Mangalia înseamnă „acasă”. Sunt una dintre acele persoane care, acum 4 ani, a avut încredere în dumneavoastră și care, prin votul meu, v-a mandatat să aveți grijă de noi și de oraș. Fac parte din categoria acelor persoane pe care le-ați dezamăgit și care acum își vor orașul înapoi.

Afirmați că „vă chinuiți să faceți proiecte”, să modernizați orașul, și că „se distruge noaptea ce se construiește ziua”. Însă nicăieri nu spuneți dacă le faceți și corect.

Așa că am să fac o scurtă analiză a lucrărilor făcute în ultimii 4 ani, pe rând:

Proiectul numărul 1:  „Parcul Evergreen”

Acest proiect și-a căpătat, prin opiniile cetățenilor din Mangalia, un renume nedorit, dar care reflectă un adevăr trist: Parcul Never Green.

Acest proiect are un grav defect ascuns, lucru nepermis de legislația în domeniu și care trebuie constatat conform legii.

Defectul este reprezentat de platforma de beton a fostului COMCM, precum și de straturile inferioare ale acesteia (destinate traficului greu), care nu au fost scoase. Grav este și faptul că proiectul nu face nicio referire la acest viciu ascuns.

Motivul invocat pentru neglijarea acestei probleme: s-ar fi pierdut timp prețios cu demolarea platformei și parcul n-ar mai fi fost inaugurat în campania electorală. Deci se știa de platformă, dar a fost ascunsă „sub preș”.

Din cauza acestei neglijențe, orașul se va alege cu un parc care va fi costat milioane de euro și în care nu vor crește niciodată copaci, arbuști!

Unde ar trebui să-și înfigă copacii rădăcinile? În beton? Dacă vreodată și-a făcut cineva speranțe că, în câțiva ani, ne vom plimba prin parc la umbra pomilor, mare greșeală a făcut!

Am observat cu stupoare că, din dorința gratuită de a impresiona oamenii cu acest parc, se plantează copaci și arbuști fie în mijlocul iernii, fie în luna mai, când aceștia sunt în faza de vegetație. Orice gospodar știe că se plantează doar toamna, iar studiile de specialitate confirmă acest lucru. Rata de succes ca să se „prindă” în altă perioadă este de sub 10%. În acest sens, aș vrea să văd și eu studiul de specialitate care justifică plantarea pomilor iarna, primăvara sau vara.

Eu, ca mulți alții, când spun parc mă gândesc automat la pomi, la vegetație și mai puțin la betoane. Din acest punct de vedere se poate concluziona că acest proiect este complet compromis și că este o bătaie de joc cu bună știință, la adresa locuitorilor acestui oraș.

Am o mare nelămurire și în ceea ce privește fondurile pentru plata realizări parcului, ținând cont că prin bugetul local vi s-a alocat o sumă mult mai mică decât cea prezentată. Dar chestiunea aceasta o voi discuta, mai pe larg, cu altă ocazie.

Proiectul numărul 2 – „Aleea Teilor”

Proiectul cumulează o grămadă de „minunății”. Cea mai supărătoare o constituie zidul care obturează vizibilitatea spre mare și care, inițial, avea 1.10-1.20 m de la cota finită a pavimentului, lucru pe care mi l-a confirmat, la momentul respectiv, șeful de șantier de la acea dată.

Când oamenii au început să pună întrebări cu privire la acest zid, ați răspuns așa: „zidul va avea doar 80 de cm”, ”este impus de Uniunea Europeană ca parapet de protecție„ și este  „măsură pentru a preveni surparea taluzului”.

Spre informarea dumneavoastră, pentru că presupun că nu i-ați mințit voit pe locuitorii orașului, vă aduc la cunoștința următoarele:

 1. De când Romania a devenit membră a Uniunii Europene, toți proiectanții au fost obligați să-și însușească noile norme, iar acestea nu prescriu nicăieri că un parapet de protecție trebuie să fie neapărat un zid.
 2. Acel taluz nu avea nevoie de consolidare. Este stabilizat de suficienta vegetație perenă, pentru a împiedica orice surpare.
 3. Consolidarea unui taluz se face la baza acestuia, nu la vârf, în caz contrar se surpa cu tot cu consolidare.
 4. Consolidarea se face sub pământ, nu deasupra lui.

Acestea fiind spuse, să trecem la momentul în care se dă „directiva” de a se retușa zidul prin tăiere.  

După montarea pavimentului de granit, s-a observat că minunăția de zid este strâmb din turnare! În locul unei linii drepte, pe teren s-a realizat o linie șerpuită, care nu seamănă deloc cu proiectul. Măsura reparatorie dispusă (de către cine?) a fost demolarea și refacerea porțiunilor neconforme – și aceasta după montarea pavimentului.

Dincolo de ridicolul situației, este discutabilă competența executantului care avea datoria să se asigure de liniaritatea zidului înainte de a trece la faza următoare!

În aceasta chestiune doar jurnalul de șantier poate oferi răspunsurile necesare.

Pe banii cui toată această „distracție”? Pe ce criterii ați ales executantul lucrării?

Dacă sunteți transparent în decizii, de ce nu dați numele celor ce-au greșit și nu indicați măsurile pe care le-ați luat în urma constatării acestor greșeli?

Proiectul numărul 3 – „Callatis – istorie la malul mării”

Aici am rămas fără cuvinte. Vă spun, de la început, că am urmărit ședințele Consiliului Local și, chiar dacă n-am avut și documentele de ședință, am putut să-mi fac o bună idee despre ceea ce se întâmplă. Așa că vă întreb: de ce nu ieșiți public în fața noastră să ne spuneți în ce procent este executată această lucrare și să precizați dacă cei care se ocupă de această lucrare au (sau nu) vreo competență în domeniu? Rezultatul dezastruos al acestui „mic” amănunt numit competența îl vedem cu toții când privim peste gard la cele două șantiere.

Modernizarea orașului prin „minunăția” de la sensul giratoriu „mare”.

Sunt curioasă dacă v-ați dumirit, într-un final, ce ați făcut acolo: s-a pornit de la „coloane specifice Cetății Callatis”, apoi s-a trecut la „coloane grecești” și, într-un final, la „templu roman”.

Proiectul este secret, ca toate celelalte, dar am găsit câteva imagini cu ceea ce ar fi trebuit să fie rezultatul final. Observ că cel ce a făcut respectiva lucrare a îmbinat cele doua tipuri de coloane, doric si ionic. Adică stil eclectic, nicidecum specific perioadei antice.

În realitate, la sensul giratoriu nu există niciunul din tipurile de coloane cunoscute, acolo înălțându-se falnic niște stâlpi rotunzi de beton, cu niște capiteluri supradimensionate, care nu respectă cu nimic arhitectura veche a cetății.

Singura structură circulară similară, din antichitate, din a cărei inspirație pot doar să presupun că provine lucrarea respectivă, este tholosul. Tholosul are origini antice grecești și a fost preluat, în timp, și de alte civilizații, dar nu a fost niciodată găsit la Cetatea Callatis. Funcțiunea predominantă, pentru tholosuri de dimensiunea celui realizat, era aceea de construcție funerară. Sinistru!

Proiectul dumneavoastră de suflet – spațiile verzi.

Ați îndepărtat „boscheții” de pe marginea drumurilor pe motiv că „sunt inestetici”… Dar nu ne spuneți și cum au ajuns în aceasta stare: orice lucru care nu este întreținut devine inestetic.

Acest gard viu avea un dublu rol: izola fonic și împiedica praful să intre în locuințele noastre. Toți avem mai mult praf în case după această operațiune.

Și dacă, în cazul gardului viu, să spunem că ați avut ceva argumente, cu pomii ce ați avut? De ce trebuia să fie distruși?

Încă mă mai plimb prin oraș tot căutând cei 1000 de pomi pereni plantați – conform declarației domnului Angelescu.

Poate ne lămuriți exact unde au fost plantați, pentru că noi, locuitorii acestui oraș, nu reușim să-i identificam.

Sensul giratoriu „mic” – unde avem de-a face cu o mare gluma și o mică bulină de care să ne împiedicăm,

și

„Triunghiul” de la intersecția străzii Oituz cu Strada Portului – un adevărat atentat la siguranța în circulație!

Așa se întâmplă când lucrările se fac din birou. Dacă s-ar fi venit pe teren, s-ar fi văzut că, pe partea stângă, există o clădire care obturează vizibilitatea. Așa că zilnic, ca mulți alții, sunt nevoită să ies cu mașina jumătate în șosea ca să mă pot asigura. Și aceasta la modul: „Dă, Doamne, să nu treacă vreunul cu viteză mare că praf mă face!”

Probabil vor sări mulți să spună: „dacă nu se face nu-i bine, dacă se face, iar nu-i bine”.

Nu sunt cârcotașă, doar cer responsabilitate. Vreau ca lucrurile să fie făcute corect, pentru că și eu plătesc taxe și impozite.

Oare cer mult, domnule primar?

Având în vedere ceea ce tocmai am enumerat mai sus și având în vedere că brusc acordați atenție locuitorilor Mangaliei, în ultimele două săptămâni, am speranța că vă veți face timp să oferiți câteva explicații.

Arhitect Alina Balea 24.05.2016

47 Comments

 1. O singură precizare. Parcului i se mai zice și Ever Gri. În rest totul argumentat.

  Comentariu by lucian visa — 24 mai 2016 @ 15:53

 2. Cat ti a dat iorgus sa ne scrii povestea porcului.

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 16:02

 3. Mai toate lucrarile edilitare din Mangalia, indiferent de cine a fost primar, au un betesug comun, sunt prost facute cu materiale slabe calitativ si se depreciază rapid necesitand reparatii costisitoare. E suficient să te plimbi la pas cateva ore prin oras ca sa fii lamurit.
  Atat timp cat primarii, consilerii locali si gastile din anturajul lor, adica partidele politice locale, vor fi lasate sa faca ce vor iar cetateanul de rand nu va sta permanent cu ochii pe ei doar asta vom avea. Cand orasul va avea mai bine de 20 de mii de acționari responsabili care-i vor controla si mai ales sanctiona de pe cei angajati la aceasta firma numita Mangalia fara sa astepte trecerea a patru ani, cand vom fi constienti ca astia isi bat joc de banii nostri, de orasul si mai ales de viitorul nostru si vom reactiona la astfel de situatii, ne va fi bine.

  Comentariu by Marian Vasile — 24 mai 2016 @ 16:06

 4. Pt.2
  Voi chiar nu înțelegeți că oamenii gândesc ? Mai ales cei care au și învățat ceva. Nu e nevoie să le spună cum, nici Iorguș, nici Radu și nici să pună botul la banii acestora. Azi e Radu primar. E firesc ca el să fie cel mai atacat în această campanie, mai ales că motive sunt gârlă. Alina e pe lista UNPR locul 3, deci îl susține pe Sorin Mihai, nu pe Iorguș.

  Comentariu by lucian visa — 24 mai 2016 @ 16:13

 5. Tocmai am aflat ca se scoate granitul de pe faleza. E halucinant ce se intampla.

  Comentariu by Alina Balea — 24 mai 2016 @ 16:27

 6. Radu Cristian e genul de om frustrat, arogant, pus numai pe furtisaguri, numai sa strice. Adica e un nesimtit fara limite.

  Comentariu by Dan — 24 mai 2016 @ 16:43

 7. Pentru toate acestea radu va plati electoral . Cred insa ca va trebui ca el si cei care i-au fost alaturi la infaptuirea dezastrului din orasul nostru sa raspunda si in fata legii , cu averile mostenite sau dobandite . Astfel de oameni nu trebuie sa mai aiba acces la banul public si nici sa administreze mai mult de in PFA .

  Comentariu by doctorand — 24 mai 2016 @ 17:11

 8. Promit solemn cand o sa ies primar,pe tine DMN.VISA te iau consilieru meu personal,ca prea le stii pe toate.

  Comentariu by Radu Cristian — 24 mai 2016 @ 17:21

 9. Tusac a pierdut alegrile deoarece a tinut locuitorii Mangaliei in frig. Radu va pierde din cauza zidului, parcului, sensului…………….

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 17:45

 10. AMR 12 zile!

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 18:11

 11. De ce dracu’ avem noi, românii, obiceiul de a face, cu orice chip, altceva decît spune legea?

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 mai 2016 @ 18:18

 12. Anonim – spui numai aberatii, esti prost, tu nu realizezi ? degeaba esti anonim, ca esti prost, repet.

  Comentariu by Dan — 24 mai 2016 @ 18:19

 13. Pt.9
  Tusac a pierdut alegerile pentru că s-a comportat cam ca Radu Cristian. Lipsa căldurii a fost bomboana de pe colivă.

  Comentariu by lucian visa — 24 mai 2016 @ 18:43

 14. Dle Visa, simt nevoia sa te corectez! Radu Cristian este doar un ticalos parvenit si nesatul. Tusac are un temperament coleric, dublat de nebunia asta politica de a indeparta orice urma a fostului lider; era usor de provocat si nu era omul care sa lase provocarile nesanctionate. Dar, domnule Visa, Radu Cristian este diabolic pur si simplu. Ati fost in ultimul an la baraci? Nu e posibil domnule sa nu iti pese deloc ca acolo traiesc niste oameni. Niste copii. Asa cum or fi ei…Le-a plantat o ghena de gunoi intre cladiri, ca sa nu ii mai deranjeze pe cei care locuiesc in blocurile de langa baraci. Le-a limitat dreptul de a folosi baia comunala.
  Oricine nu este in gasca lui nu are sanse la niciun fel de intelegere din partea sa. Eu nu cunosc pe nimeni care sa fi primit vreun semn de bunavointa gratuit din partea primarului actual. Rau da, stiu multi carora le-a facut, dar bine…

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 19:20

 15. Arhitecta uneperista ar fi vrut ea ciolanul dar cum vulpea nu ajunge la struguri se oftica taman acum in campanie electorala. De ce nu s-a apucat de scris mai demult ? Simplu : tremurau bikinii pe ea intrucat a luat o amenda pe vremea lui Tusac , neobisnuind sa isi scoata autorizatie de functionare. Ca doar ce nevoie avem noi de bani la buget nu-i asa ? Ce ar fi sa scrie ea o scrisoare catre toti pensionarii nesimtiti de pe lista uneperista care au pensii cat 50 de alocatii ale unui copil ?

  Comentariu by Dana — 24 mai 2016 @ 19:27

 16. Pt 15:
  Aşa, şi? Asta înseamnă că nu e adevărat ce e scris acolo? E ceva in articol care nu corespunde cu situaţia din teren?
  Ce-ar fi să te atac şi eu la persroană, să-ţi otrăvesc fîntîna şi să te acuz că mamînci turkish delight pentru că nu eşti altceva decît un postac trist de-al lui Radu Cristian?
  Dar nu e nevoie să te atac. Afirmaţiile tale te descalifică şi fără ajutorul meu.
  Eu aînt de acord cu ce e scris în articol şi nu mă interesează cine îl semnează, dacă e adevărat în conţinut.

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 mai 2016 @ 19:34

 17. Pt. 15:
  Draguta Dana, daca ai impresia ca ma poti ataca cu un dosar depus spre autorizare si care a luat calea biroului de amenzi, ca asa erau dispotiile atunci, te inseli. Informeaza-te macar inainte de a te face de ras. Oamenii nu apreciaza perfidia.

  Comentariu by Alina Balea — 24 mai 2016 @ 19:56

 18. Acum trei ore, după ce am citit articolul pe mail, i-am scris Alinei că vor urma atacuri la adresa ei. Cu cât vor fi mai dure, cu atât îi doare mai mult.
  Ei nu răspund la argumente cu contra argumente, ei doar știu că trebuie să denigreze pe cel care își spune părerea în mod obiectiv obiectiv. Sunt niște nimicuri. Atât.

  Problema noastră, a celor din Mangalia, e că Alina are dreptate. Parcul trebuie să intre în reparație capitală înainte de a fi inaugurat. Dar cineva trebuie să plătească și nu numai electoral.

  Comentariu by lucian visa — 24 mai 2016 @ 20:11

 19. ptr 14,esti o forma de viata nimic mai mult

  Comentariu by katy — 24 mai 2016 @ 20:51

 20. Iara ploua iar se inunda parcul. Baieti pregatiti pompele!!!!!!!!!!!!!!!!

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 22:45

 21. Stai linistit ca nici de la cealalta ploaie nu se dusesera baltile. Azi au mai venit cu cateva camioane de pamant si in ciuda acestui lucru, baltile inca existau la ora 18 cand am iesit prin „parc”. Canalizarile sunt de decor, nelegate la nimic, si in care se inmultesc broscutele in voie.

  Comentariu by Alina Balea — 24 mai 2016 @ 22:50

 22. si ploua,ploua…pompele sunt pe pozitie ?

  Comentariu by Mitica — 24 mai 2016 @ 23:00

 23. Şi afară pLouă, pLouă,
  Şî-i triecut die uora nuoă,
  Noi vobim cu mari artă,
  Despre ună, diespre aLtă…

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 mai 2016 @ 23:05

 24. Problema este ca iar il intarzie cu lucrarile pe omul asta si alegerile sunt saptamana viitoare. Cum mai inaugureaza omul parcul?

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 23:16

 25. Nici vremea nu tine cu el!

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 23:17

 26. Dupa sufletul omului!

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 23:17

 27. Iar aluneca gazonul de pe movile.
  Poate isi revine gazonul pus si care sa uscat.

  Comentariu by Anonim — 24 mai 2016 @ 23:19

 28. Ma uit in jur. Citesc ce zice lumea. Bine, multi scriu doar din partizanat de gasca – nu politic, pentru ca de fapt, ce politica? Ce ideologie? Aaa, a banului. Da.

  Ascult ce explica grupurile plimbatoare pe strazi, cu pliante, cu argumente. Vaaai, ce manati de bune intentii sant toti!

  Problema e ca, la fiecare patru ani santem mintiti cu nerusinare.
  Alegem intotdeuna ‘raul cel mai mic’. Chiar asa, ultima data, a fost miiic, miiic. Dar raaau tare!

  Poate ma lamureste si pe mine careva: chiar putem crede ca e vreunul manat de asa bune intentii si se viseaza primar in slujba urbei, doar din dragoste pentru Mangalia si se multumeste cu salariul ala de primar? Cat o fi el! Eu, oricat m-as stradui, nu pot sa cred. Nu pot si pace! Ma uit la ei si vad cum le sticlesc ochii din dorinta de a fi jupani, de a-si mai rotunji ce au oval, de a mai face niste aranjamente, de a mai plati niste polite. Trist…

  Comentariu by Bau! — 24 mai 2016 @ 23:46

 29. Mei doamna arhitecte da pana acu cand esti pe lista de consulieri de ce nu vezusi nereguli ?
  O fi de la bere sau de la politica ?
  P.S. Ne vedem la berarie

  Comentariu by votant — 25 mai 2016 @ 7:23

 30. Ceea ce se scrie in acest articol e la vedere si au fost comentate de „n”ori pe acest blog si nu numai.Dar ca simplu cetățean nu poti decât să iei atitudine:scrisa,verbala sau protest cu manifestări limitate totuși.Aici stăm prost,daca am fi ieșit în stradă să cerem socoteala pentru ceea ce s-a făcut sau nu s-a făcut cu banii contribuabililor atunci lucrurile stăteau altfel.Iată ca acum ies in strada unii care au tupeul sa te acosteze si sa te prosteasca ca el e cel mai bun viitor primar,desi nu a făcut nimic in acest sens ca sa fie credibil.Da,poate e bun in profesia lui si atunci sa-si facă meseria mai departe.Ies in fata pe listele de consilieri unele persoane care chiar ar trebui sa stea in banca(barca)lor.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 25 mai 2016 @ 8:47

 31. @29 Neregulile au tot fost semnalate chiar de cand au inceput proiectele, doar ca tu o arzi prin berarii si nu ai timp de asemenea fleacuri…

  Comentariu by Anonim — 25 mai 2016 @ 10:08

 32. @Anonim esti paralel cu ceea ce spui. Aberezi zilnic numai a prostie.

  Comentariu by Dan — 25 mai 2016 @ 10:48

 33. @19: Bre Katy, Radu tau nu e om. E sarpe, soparla, …orice mai gasesti prin jungla cu sange rece…Sufletul ii lipseste cu siguranta. Si tot ce vrea e bunastarea proprie…Asa ca hai viteza ca jignirile raman in gandul tau, daca ai ceva sinapse viabile!

  Comentariu by Anonim — 25 mai 2016 @ 11:36

 34. Subscriu la titlu!
  Nu v am votat.
  Zilnic eu si familia mea suntem expusi pericolului traversand intersectia Portului cu 1 Dec.
  De 8 ani inghitim praf si ingrasam spaletoriile auto liberale datorita prafului din DobrogeaI si II.
  De tot atatia ani nu ati reusit sa aprobati vreo investitie a societatilor de cablu din oras nevoiti fiind sa apelam la tot felul de artificii! Nu v ar fi costat nimic!
  Am fost umilit de nenumarate ori pe holurile Primariei pentru niste hartii de doi bani hartii ce intr o administratie normala se dau pe loc!
  Familia mea a fost amendata pentru un teren la mama dracului in camp ce nu a fost cosit iar onor societatea ce se ocupa de spatii verzi nu a cosit niciodata miniparcul de la intrarea in Dobrogea II! Se poate si vana in zona! etc etc etc
  De restul nu mai spun ca se cunosc!

  Comentariu by Jimbu Radu — 25 mai 2016 @ 12:55

 35. M-am înduioșat profund la citirea ”argumentelor” scrise de zice_se de o arhitectă. Uite că-i voi da premiul Pritzker pentru sugari. Bag de seamă că are experiență practică vastă 😉 . Dragă arhitectă, poate îți puteam da dreptate, dacă aș fi auzit de vreun proiect măreț ieșit de pe planșele tale, dar în afară de câteva ifose de virgină în ale design_ului aruncate pe net, cu grave carențe în limba română, n-am auzit de tine. Citesc pe net că participi în calitate de candidat la scrutinul din 5 iunie. Atunci îmi explic această metamorfozare peste noapte. Mi-ar plăcea să înțelegi că arhitectura înseamnă mai multe decât câteva păreri teoretice însușite la orele de curs ori copiate din manualele de specialitate.
  Practică,fătuco !

  Comentariu by Anonim — 25 mai 2016 @ 13:27

 36. @Anonim aberezi in ultimul hal. Pacat ca nu ai alta activitate zilnica.

  Comentariu by Dan — 25 mai 2016 @ 13:39

 37. 4 milioane de euro a costat pseudomonumentul din sensul giratoriu. Cand orasul e ingropat in datorii si cate si numai cate. Votati Radu Cristian, un hot notoriu, o jighinea de om incompetent.

  Comentariu by Dan — 25 mai 2016 @ 13:43

 38. Pt 35:
  Dragă Anonimule,
  Nu mă interesează cine eşti şi nici ce background ai. Nu are nici o relevanţă şi nici o greutate în ce priveşte ceea ce ai afirmat, aşa că voi replica strict la conţinutul comentariului tău.

  1. Ce înţelegi prin „proiecte măreţe” şi cum afectează prezenţa lor în portofoliul cuiva veridicitatea articolului?

  2. Dacă articolul ar fi fost anonim, sau semnat de Kisho Kurokawa, ar fi dispărut platforma de beton? Ar fi înverzit la loc gazonul? S-ar fi transformat în minune arhitecturală porcăria din sens?

  3. Problemele GRAVE pe care le au proiectele din articol au fost semnalate chiar de la început. cu atît mai mult trebuie arătate şi în campanie, ca să ştie lumea pe cine votează şi pe ce li s-au cheltuit banii.

  4. Să înţeleg că, din experienţa ta practică, ceea ce se întîmplă cu proiectele în discuţie este normal?

  Comentariu by Vipera cu elice — 25 mai 2016 @ 13:54

 39. @Anonim de ce nu publici o carte, ca prea le stii pe toate. Ti-e frica si de tine, lasule. Inca nu esti impacat cu ideea ca esti aberant in prostie. Ar fi bine sa te obisnuiesti cu asta. Ti-e frica sa si traiesti de pe o zi pe alta. Janghina de om care esti.

  Comentariu by Dan — 25 mai 2016 @ 15:00

 40. Iar ploua. Iar este Iorgus de vina!

  Comentariu by Anonim — 25 mai 2016 @ 15:02

 41. Noroc ca exista Iorgus! Dacă nu era el Radu nu avea pe cine sa dea vina!

  Comentariu by Anonim — 25 mai 2016 @ 15:03

 42. @Anonim prostii ca tine de grija altor mor.

  Comentariu by Dan — 25 mai 2016 @ 15:04

 43. Bai oamenilor voi va auziti? Cum sa coate sensul 4 milioane de euro? Suntem curiosi sa vedem devizele de la mausoleu. Cum sa ajuns la aceasta valoare?

  Comentariu by Anonim — 25 mai 2016 @ 15:12

 44. @Anonim ai raspunsul aici:

  http://www.lucianvisa.ro/2016/05/19/emisiune-incendiara-la-litoral-tv/

  Comentariu by Dan — 25 mai 2016 @ 15:13

 45. Dan, dacă nu intelegi o gluma înseamnă ca tu ești in prost!

  Comentariu by Anonim — 25 mai 2016 @ 15:21

 46. @Anonim e greu pentru tine, foarte greu, mai ales cand scrii in romana. Degeaba, orice ai incerca, nu ai cum sa confirmi.

  Comentariu by Dan — 25 mai 2016 @ 15:23

 47. Sensul ar fi foarte greu să coste 4 milioane de euro. CL a aprobat vreo 80000, dacă îmi amintesc eu și dacă nu s-a modificat ulterior bugetul.
  Indiferent cât a costat, au fost bani aruncați.

  Pt.35
  Citește comentariul meu nr.18.

  Comentariu by lucian visa — 25 mai 2016 @ 15:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress