Mangalia – politica locală

21 mai 2016

În atenţia constănţenilor şi nu numai: Evenimente pe bandă rulantă în Piaţa Ovidiu. Iată programul pentru luna mai

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 16:47

Piața Ovidiu ori barometrul Constanței, așa cum îi spun unii, a fost întotdeauna un punct de atracție pentru turiștii care veneau la malul mării. Afișând un aer istoric, Piața Ovidiu s-a transformat de câțiva ani în kilometrul 0 al Constanței. Tocmai din acest motiv sunt organizate în permanență evenimente în acea zonă. În luna mai, costănțenii, dar și turiștii vor avea parte de manifestării inedite, spectacole și concursuri.

Astfel, pe 20, 21, 22 mai are loc Festivalului Scoicilor care va avea peste 20 de restaurante ce vor amenaja live cooking cu zeci de preparate din scoici. Programul festivalului în cele trei zile este între orele 09:00-21:00. Accesul la festival este gratuit. Pe 21 mai este Noaptea Muzeelor, iar pe 23 mai se sărbătorește Ziua Comunităţii Aromânilor. Astfel, începând cu orele 16:00, Comunitatea Aromânilor din Dobrogea invită constănțenii la spectacolul cultural dedicat Zilei Naţionale a Armânilor. Piaţa Ovidiu va răsună pe melodiile antrenante armâneşti ( Pindu, Makidonia, Hrista Lupici, Kavalla, Veria, Gramoste şi mulţi alţii) completate cu dansurile şi porturile tradiţionale. O expoziţie de pictură şi o expoziţie de carte vor fi amenajate în faţă muzeului pentru toţi vizitatorii. În ziua de 26 mai va avea loc Campionatul European de Şah Feminin. Vor fi amenajate 50 de mese de şah pentru profesionişti şi amatori. Momentul va culmina cu o partida de şah interactiv cu o tablă de şah şi piese de şah supradimensionate între jucătorii din Piaţă Ovidiu şi campionul mondial Anatoli Karpov. Timp de patru zile Piaţă Ovidiu este dedicată sportului rege. Campionatul de Fotbal al Suporterilor va avea loc pe 26, 27, 28, 29 mai. Campionatul de fotbal al suporterilor amatori este organizat de Telekom, iar la Constanţa vor fi jucate finalele naţionale pe echipe. Vor fi amenajate un teren de fotbal şi tribune, iar accesul spectatorilor la meciurile de fotbal este gratuit. Pe 28 mai Constanţa aşteaptă mii de oameni pentru evenimentul de Guiness Book al dansului grecesc Sirtaki. Astfel zona peninsulară va avea mai multe manifestări dedicate evenimentului ce se va desfăşura efectiv pe Plajă Modern. În Piaţă Ovidiu Asociaţia Descoperă Constanţa va marca evenimentul cu muzică grecească în toată piaţă, atelier de pictură grecească şi multe surprize creative pentru toţi.

Mihaela UNGUREANU, Replica 21.05.2016

20 Comments

 1. Uite ce face un primar normal, chiar dacă momentan e interimar. Și începutul titlului articolului e inspirat. Sper să vadă și PSD-iști că nu am eu ceva apriori cu ei. Care de la ei e OM, jos pălăria !

  De ce la Constanța se poate și la noi, nu ? Înțeleg că e greu să-l aducem pe genialul Karpov sau să stabilim un record Guiness, dar nu trebuie să ne relaxăm și noi cumva ? Trebuie să stăm stresați de un primar ca Radu care nu mai are șanse în alegeri ?

  Comentariu by lucian visa — 21 mai 2016 @ 16:51

 2. Lasa domnule Visa ca primarul nostru a fost stresat 4 ani nu doar in alegeri, ce timp de 4 ani a facut ceva pentru Mangalia?

  Comentariu by Anonim — 21 mai 2016 @ 20:23

 3. Nu ati inteles nimic. Radu Cristian nu are nevoie sa faca evenimente. Daca vrea evenimente merge in Piata Ovidiu, ca doar el locuieste cu familia in Constanta. El doar lucreaza in Mangalia. 🙂

  Comentariu by Provider NET — 21 mai 2016 @ 23:21

 4. Se pare ca il cam oboseste naveta si nu are energie decat pentru promisiuni . Pentru sanatatea lui ar fi mai bine sa stea acasa , ne descurcam si fara el .

  Comentariu by doctorand — 21 mai 2016 @ 23:30

 5. In parul Evergreen se pompeaza apa de cand a plouat din haznaua WC-urilor. Zgomotul este infernal. Nu conteaza ca este sambata si duminica. De pe movilele din parc aluneca gazonul pus.

  Comentariu by Anonim — 22 mai 2016 @ 9:35

 6. Constanţa ar trebui să organizeze „Sărbătorile Mangaliei”, la cîţi bani le-a dat oraşul nostru!…

  Iar noi ar trebui să organizăm comemorarea Marii Devalizări a oraşului din perioada 2008-2016, sub numele de „Criza Constănţeană”.

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 mai 2016 @ 11:46

 7. Terminati-va cu prostiile astea. Au luat bani niste privati din Constanta! Nu a mai furat Iorgus prin Uranus a furat Martin prin Polaris. Si tot asa. Locuitorii Mangaliei sau ai Constantei nu au nimic de castigat, nici acum si nici in trecut.

  Comentariu by Provider NET — 22 mai 2016 @ 12:49

 8. Miroase a propagandă pro Constanţa.
  La Uranus au lucrat mangalioţi. La Polaris lucrează constănţeni. Faci curul mare Polarisului, cîştigă Constanţa. Faci curul mare Uranusului, cîştigă Mangalia.
  Dacă Martin umplea staţiunile de hoteluri „private” de-ale lui, te-aş fi crezut.
  Polaris nu plăteşte impozite în Mangalia, iar angajaţii lor cumpără haleală de la Piaţa Griviţei şi haine de la Tomis.
  La limită, nu contează de unde fură privaţii. Contează unde cheltuiesc banii furaţi.

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 mai 2016 @ 13:36

 9. Miroase a propaganda gen „mafia siciliana”. Nu conteaza daca furi daca o faci cu oameni din oras se accepta. Chiar mai mult, asa cum zice Iorgus, sa incurajam sa se fure cu firme din Mangalia. Da’ ce ziceti sa nu se mai fure deloc, nu e mai bine?

  Comentariu by Provider NET — 22 mai 2016 @ 13:39

 10. Nu eu am spus că e bine să se fure… Cînd semnul „egal şi indiferent” între hoţii din Constanţa şi hoţii din Mangalia, spui că nu contează pe cine alegem, că tot se fură.
  În prelungirea acestei „logici”, am spus că, de fapt, chiar şi în situaţia asta, contează unde cheltuieşte hoţul banii.
  Sînt de acord că ar fi bine să nu se fure. La fel cum sînt de acord că e bine să fie bine, ca să nu fie rău.

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 mai 2016 @ 13:53

 11. Dupa mine ne vom face bine doar atunci cand un hot, indiferent unde locuieste sau unde s-a nascut, il vom trata ca un hot. Sunt de acord sa se gaseasca modalitati de acordare lucrari sau se acorde facilitati firmelor locale, dar in general asta va duce la un singur lucru: SPAGA. Primarul in functie va privi totdeauna aceasta facilitate in sensul: „Ti-am facut un favor, da si tu o spaga”.

  Comentariu by Provider NET — 22 mai 2016 @ 14:04

 12. Long ago, in a galaxy far, far away, se purta „şpaga” de genul „îţi dau lucrarea X dacă repari ceva la şcoala Y”.
  Metode şi metode…

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 mai 2016 @ 14:10

 13. http://www.ordinea.ro/secretul-lui-cristi-radu-si-a-construit-palatul-pe-un-teren-retrocedat-de-mazare/

  Comentariu by Anonim — 22 mai 2016 @ 18:28

 14. PENTRU 9.
  Si acum urmeaza sa ne spui probabil ca Maganu e ala care n-o sa mai fure deloc. Ma tavalesc deja de ras.

  Comentariu by Anonim — 22 mai 2016 @ 18:51

 15. Ptr. 8 – Martin face cumpararturi la New York. si iorgus la fel !

  Comentariu by Anonim — 22 mai 2016 @ 19:35

 16. Ptr. 12 – la noi in galaxie, exact cu aceeasi perioada de timp in urma, se purta spaga de genul…pune si tu pretul care trebuie, faci lucrarile „rasol”, ca sa ramana si pentru gura mea ceva. Doua exemple: Caminul C9, care era reparat anual, fara niciun folos si zona baraci- care erau colorate, nu igienizate.
  AM mai auzit o poveste a unuia Szekely, care a construit o cladire destinata unui incubator de afaceri. Dezastru total…Din obisnuinta!

  Comentariu by Anonim — 22 mai 2016 @ 19:43

 17. Pt 16:
  Singurul „incubator de afaceri” din Mangalia a fost inaugurat de Tusac, în 2010, în parcul industrial.
  Responsabilitatea calităţii lucrărilor aparţine constructorului, iar recepţia şi-o asumă beneficiarul. Fiecare răspunde în dreptul lui, dacă există nereguli sau pagube.

  Comentariu by Vipera cu elice — 22 mai 2016 @ 19:59

 18. This blog was… how do you say it? Relevant!!
  Finally I have found something that helped me. Kudos!

  Also visit my site: marvel Avengers alliance hack download

  Comentariu by marvel Avengers alliance hack download — 24 mai 2016 @ 16:53

 19. Hey There. I found your blog using msn. This is a really
  well written article. I’ll be sure to bookmark it
  and return to read more of your useful information. Thanks
  for the post. I will certainly return.

  Here is my page; tittyfuck

  Comentariu by tittyfuck — 26 mai 2016 @ 13:26

 20. It’s really a nice and helpful piece of info. I’m happy that you shared this helpful information with us.
  Please stay us informed like this. Thanks for sharing.

  Also visit my site; fannyfucker

  Comentariu by fannyfucker — 26 mai 2016 @ 13:44

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress