Mangalia – politica locală

14 mai 2016

Program electoral Radu Cristian

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 17:27

A trecut mai bine de un sfert din campania electorală și primarul încă în funcție, ne-a sfidat în continuare și nu ne-a prezentat programul său electoral. Secretul rămâne baza mandatului său. Așa că până apare programul, vi-l reamintesc pe cel din 2012. Asta ca să vedeți dacă a fost sau nu un mincinos și la capitolul program electoral.

Începutul e foarte bun și actual și azi : ”Trebuie să ne luăm orașul înapoi!” Cu restul ar fi ceva probleme. Cam multe.

Radu Cristian program electoral 2012

Un comentator tocmai mi-a trimis un filmuleț și mesajul ”Gura păcătosului adevăr grăiește !” ”Păcătosul” are o imagine electorală perfectă.

32 Comments

 1. Afișul și sloganul, patetice! Mangalia, oraș european… I se pare că Mangalia arată precum un oraș european? Mare tupeu!

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 18:04

 2. Hai să-i îndeplinim îndemnul.
  Eu îi ofer gratuit un bilet doar dus spre C-ţa. Şi pentru că nu sunt zgârcit repet figura pentru toată haita cea flămândă.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 mai 2016 @ 18:17

 3. Dacă mă uit pe stradă, e clar prin ce parte a Europei se plimbă Radu Cristian…

  Comentariu by Vipera cu elice — 14 mai 2016 @ 18:18

 4. In spatele lui sunt 5 hotomani unul mai pervers decit altul ….. de psiho nu mai putem vorbi ca doar vedeti ce fata de nebun are

  Comentariu by Cititor — 14 mai 2016 @ 18:35

 5. Corect. Cele 5 grații. Secretara isterică și fanatică, directoarea arogantă, directorul pus pe liber, dar parte din echipă câțiva ani buni, directorul dezorientat și șeriful exigent.

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 18:53

 6. PS Despre solist, numai de bine, dacă își ia calmantele.

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 18:54

 7. Radu Cristian – MERGEM INAINTE!

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 18:58

 8. Spre Poarta Albă !

  Comentariu by lucian visa — 14 mai 2016 @ 18:59

 9. AFIS ORIGINAL RADU CRISTIAN
  http://postimg.org/image/edrtjm8s1/

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 19:00

 10. Pt 8 Tragi-comic

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 19:04

 11. Bine măcar că degetul nu e pe verticală.

  Comentariu by lucian visa — 14 mai 2016 @ 19:06

 12. Vreau să-i văd şi explicaţia „managerială” a eşecului. Nu vii cu aşa ceva înainte de primul mandat, fără să ai o poveste ticluită dinainte pentru fraieri.
  Cred că „explicaţia” lui va nega eşecul.

  Comentariu by Vipera cu elice — 14 mai 2016 @ 19:13

 13. ACASAAAAAAA

  Comentariu by Vasi — 14 mai 2016 @ 19:19

 14. Pai daca luam programul electoral din 2012 si analizam ce s-a facut din el rezulta clar ca nu are de ce propune alt program electoral. In 2-3 mandate de aici incolo il termina pe primul . Sa ne uitam la cele 10 punce din campania 2012 pentru Mangalia- oras European:
  1.Rezolvarea problemei căldurii şi apei calde.
  Am avut cea mai calda iarna din istoria Mangaliei. Numarul celor bransati la centralele termice a scăzut si probabil că iarna viitoare vor fi sub o treime din populatie astfel că diferenta dintre pretul de productie si cel de livrare pe care o plateste primaria din taxele si impozitele noastre va fi tot mai mica. Cat despre apa calda robinetele electrice Delimano elimina orice concurenta.
  2.Construirea de locuinţe prin ANL, fonduri proprii, fonduri europene.
  Deocamdata s-au chinuit mult cu ceva reparatíi pe cladirile ANL facute inainte. Fonduri proprii nu sunt alocate ca nu e de unde, pentru fonduri europene trebuie facute proiecte serioase si cum se fac in final tot din bugetul orasului trebuie platite cele actuale asa ca raman pentru mandatul viitor.
  3. Locuri de muncă bine plătite prin atragerea de investitori strategici.
  Se vor materializa prin mutarea unor brunetí in caminul de la santier ( parcul industrial ). Cale ferata din zona si infrastructura metalica a santierului le va sigura locuri de munca extrem de bine platite.
  4. Acordarea de subvenţii şi ajutoare pentru cei cu venituri mici, bătrâni, cazuri sociale şi persoane cu dizabilități în parteneriat cu organizațiile non‐guvernamentale de profil şi Biserică.
  Cine sa colaboreze cu primarul nostru cand lui i-au plecat inclusiv prietenii apropiati . Aici se sifoneaza multi bani si se obtin voturi.
  5. Siguranța cetățeanului, printr‐un serviciu eficient de ordine publică.
  Acum se fura si de la blocuri la fel ca in colonisti. Banii dati pe celebrele camere de supraveghere care nu functioneaza produc doar paguba la buget nu siguranta. Cum primarul nu colaboreaza cu nimeni nici politia locala compusa din agenti electorali nu colaboreaza cu alte structuri similare, politie, jandarmerie, politie de frontiera firme de protectie si paza. Daca te iei ( e drept ca nu prea se ia nimeni dupa el ) dupa declaratiile primarului vezi ca se fura si se vandalizeaza inclusiv bunurile din spatiul public, pomi, stalpi de iluminat, cabluri, becuri .
  6. Rezolvarea problemei câinilor fără stăpân printr‐un proiect integrat, din fonduri structurale şi finanțări private.
  Numarul cainilor sa redus prin prinderea si omorarea lor, fara fonduri structurale si finantari private. Cat o fi costat o sa aflam candva.
  7. Reforma administrației prin informatizare, transparență decizională, modernizarea şi eficientizarea serviciilor publice
  La informatizare nu ne putem plange, la taxe si impozite sunt atatea programe informatice ca nici functionarii nu se mai descurca in ele, motiv pentru care primarul a refuzat un program cu fonduri europene pentru care refuz vom plati si ceva despagubiri nu mult cam 1,5 milioane lei.
  Daca platesti azi taxele si te duci maine sa iei un certificat fiscal constati ca ai taxele neplatite de 2-3 ani si ai deja penalitati. Daca ai garaj si loc de veci platesti impozitul la primarie, chiria la ADPP si locul de veci la cimitir, asta fiind unul din motivele pentru care primaria acorda transport gratuit la pensionarii cu venituri reduse.
  Transparenta decizionala nu-si are rostul la noi, cand nu faci nimic oricum esti transparent iar pentru restul exista facebook si Ciuraru.
  8. Modernizarea unităților de învățământ şi a sistemului sanitar din Mangalia.
  Pai pentru astea exista doua ministere care nu fac nimic ce sa faca un biet primar mai ales ca el nu se duce neinvitat ca e baiat simtitor.
  9. Realizarea unui master plan de urbanism şi arhitectură urbană, a PUG‐ului şi PUZ‐urilor pentru Mangalia şi stațiunile turistice
  Cum sa faci asa ceva, s-ar duce tot farmecul Mangaliei cum mai intram noi in Guiness Book cu strazi cu latime variabila, constructii pe trotuare, pe spatii verzi, plaje si diguri, cum mai putem creste de 2-3 ori suprafata cu verdeata ca sa-i dam mai multi bani lui Fasole din Eforie pentru gazon din specii exotice tip mohor, palmida, rostopasca, troscot.
  10. Proiect integrat de dezvoltare şi promovare turistică.
  Aici deja suntem pe cai mari avem vre-o trei infochioscuri cu fonduri UE la care vom angaja trei localnice din Constanta. Avem trei marketuri plus statii de benzina la intrarile/iesirile din oras si in curand si al patrulea asa ca orice turist care se duce/vine de la/la Vama Veche/Bulgaria viziteaza obligatoriu si Mangalia pana se va face soseaua de centura. Daca vom reusi sa anulam soseaua de la IAS la Castelul de apa de la 23 August, sa-i obligam sa treaca si prin statiuni am rezolvat-o permanent cu turismul inclusiv in sezonul rece.

  Comentariu by Marian Vasile — 14 mai 2016 @ 19:38

 15. Radule, ia-o usor usor spre palatul tau de la Constantasi ramai acolo.

  Comentariu by NNN — 14 mai 2016 @ 20:47

 16. Încercați să faceți click și pe alte platforme de dezbatere online și veți da de ”Programul de guvernare locală 2016-2020”
  http://online.flipbuilder.com/bxea/uznj/mobile/index.html#p=1

  Comentariu by valentin ciuraru — 14 mai 2016 @ 20:56

 17. Valentine nu te duci si tu cu ei… fa-ne sa ne fie dor de tine ( desi ma indoiesc) …

  Comentariu by anonim — 14 mai 2016 @ 21:00

 18. anonim,
  data viitoare să nu uiți să pui virgula după Valentine, da ?

  Comentariu by valentin ciuraru — 14 mai 2016 @ 21:06

 19. Pt 16. Sunteți varză! Dacă nu furați nu aveți cum să câștigați. Arogantul pitic nu are nimic care să te atragă. Rage, face spume la gură, minte, amenință pe toată lumea….

  Comentariu by Zoga — 14 mai 2016 @ 21:08

 20. Ciuraru a facut mare scandal la sediul Pnl ca nu este platit asa cum i-a promis RC. A amenintat ca daca nu ii mai dau inca 500 roni in plus la cei 1000 pe care ii incaseaza acum va pleca din PNL si il va sustine pe Iorgus …… Are nervi de cind a aflat ca mai mult de 4 consilieri nu va lua Pnl ul ……

  Comentariu by Cititor — 14 mai 2016 @ 21:10

 21. Am parcurs programul dat la link-ul 16.
  Aşa cum am bănuit, din teama hilară de plagiat, ne propune muuuulte proiecte cosmetice făcute cu „pretenii” săi din Constanţa.

  Noi nu avem bani să trecem strada, dar ne aruncăm la un Merţan pe care îl parcăm în spatele blocului, lîngă gunoi. Chiar şi dacă îl primim pe degeaba, îmtreţinerea lui costă de usucă portofelul, frigiderul, robinetul…

  Ora bi-lanţului, adică a lănţişorului cu două zale!

  Comentariu by Vipera cu elice — 14 mai 2016 @ 21:19

 22. Din pacate, asistam la o alta smecherie si Minciuna – marca inregistrata RC.
  Iata de ce: programul respectiv seamana izbitor de mult cu… buletinul informativ al primariei, publicat lunar pe bani publici. Multi, evident! De fapt nu seamana, e identic! Prin celebra formula de doctorat copi-paste, s-au luat aburerile scrise cu limba de lemn pe foita (de un functionar public!, intr-un birou din primarie) si s-au facut program electoral!
  Banii pentru celebra publicatie informativa sint incasati lunar, de la buget, de Colgiu. Dorinel Colgiu.
  Mai lipsesc, la sfirsit, aplauze prelungi……….

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 21:25

 23. Ptr. Ciuraru . Cand vezi ca in perioada 2012-2016 nu a facut nimic trebuie sa ai mult tupeu si nesimtire ca sa spui „o sa fac mandatul viitor ” . Daca si-a dovedit din plin incompetenta in administratie trebuie sa incerce sa faca altceva , poate ii iese mai nine .

  Comentariu by doctorand — 14 mai 2016 @ 22:47

 24. ptr. 16:
  Acum 4 ani te jurai că îl susţii pe Iorguş din pură convingere doctrinară şi interesele personale îţi sunt total străine.
  Ce virus ţi-a afectat coloana, caracterul şi demnitatea, sau doar minţeai în cel mai ordinar mod posibil ?
  Un ciolan de consilier se cumpără pe bani grei sau pe o conjunctură fericită. Din nefericire pentru dumneata îţi lipsesc ambele. Te vei convinge cu amărăciune că nu eşti decât o treaptă pe care o vor călca alţii în ascensiunea lor. Veleităţile de slugă trădătoare nu sunt agreate nici măcar de şacalii între care te-ai băgat.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 mai 2016 @ 22:53

 25. doctorand, învață să scrii.

  Cârcotaș, poți crede ce vrei și nici nu-mi propun să-mi motivez alegerile. Am fost mereu de dreapta și voi rămâne la fel. Nu fac politică pentru un lider, care este vremelnic în post, ci pentru organizația PNL. Nu m-am abătut o centimă de la principiile și valorile pe care le împărtășesc.
  Sănătate multă !

  Comentariu by valentin ciuraru — 14 mai 2016 @ 23:13

 26. M-aş bucura să nu am dreptate dar faptele grăiesc altceva. Doar timpul arată adevărul şi ca uleiul, inevitabil iese la suprafaţă.

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 mai 2016 @ 23:32

 27. Ptr. Ciuraru . Se pare ca esti singurul de pe aici care stie sa scrie si e bine pentru ca te simti si tu important cand ii corectezi pe altii . Cat priveste optiunile tale politice, nici nu conteaza , ne-am lamurit cu totii .

  Comentariu by doctorand — 15 mai 2016 @ 1:00

 28. Iti promit ca o sa iti pun o virgula live odata !!! Sa te saturi !!!

  Comentariu by Lasa-ne Valentine — 15 mai 2016 @ 1:52

 29. nu s-a abatut dragul de el de la principii :)))Doar ca si-a rotit la 180 de grade principiile de acum patru ani.o mai fi sters din postarile din campania trecuta?nu de alta dar locul 9 poate deveni doar o teorie.

  Comentariu by anonim — 15 mai 2016 @ 7:47

 30. O javra penala ….. Pupincurist de meserie . Mare om politic peste noapte , cum vin alegerile ne umplem de astfel de specimene. Ciurarule , Ciurarule te vad eu ce faci dupa alegeri fomistule

  Comentariu by Lasa-ne Valentine — 15 mai 2016 @ 9:00

 31. principiile si valorile sunt ceva asa generic ? daca nu, numeste o valoare si un principiu liberal.

  Comentariu by Anonim — 15 mai 2016 @ 9:41

 32. Numai „ieftinaturi” in clipul asta:
  Radu Cristian – spagar, Angelescu – un infractor imputit, Stamate – pupincurist maxim, lipseste Ciuraru Valentin – om politic de ghena ,care dupa data de 05 iunie isi va sustine doctoratul in Fomistica Aplicata !!!!

  PLECATI LA CONSTANTA !!! MARSH

  Comentariu by un cetatean — 15 mai 2016 @ 10:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress