Mangalia – politica locală

13 mai 2016

Schimb de exeperiență cu norvegienii. Combaterea consumului de droguri, în atenţia Primăriei Mangalia

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:07

Primăria Municipiului Mangalia în parteneriat cu Asociaţia „ProActiv pentru Comunitate”, Trodheim Kommune şi Phoenix Haga Foundation implementează, în perioada 8–13 mai 2016 proiectul: “Consolidarea rolului societății civile în formularea politicilor publice privind consumul de droguri în municipiul Mangalia”, finanțat de Mecanismul Financiar Norvegian, prin Fondul pentru Relații Bilaterale la Nivel Național, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene. Obiectivul general al proiectului este capacitarea societății civile din România, cu ajutorul expertizei norvegiene, pentru participarea activă la procesul de politici publiceși planificare strategică în domeniul antidrog, prin creareași dezvoltarea unui parteneriat activ în domeniul preveniriiși asistenței victimelor consumului de droguri, în municipiul Mangaliași zonele turistice limitrofe, unde fenomenul consumului recreativ de droguri este prezent. Elementul fundamental al acestui obiectiv îl reprezintă lărgirea accesului ONG de la nivel local în procesul de politici publice, precum şi instruirea comunităților locale cum să se implice activși eficient în monitorizarea şi evaluarea politicilor publice într-un domeniu care prezintă riscuri pentru populația locală, pentru cei tineri, deopotrivăși pentru turiști. Prin acest obiectiv reprezenții își propun să identifice soluţii pentru depăşirea dificultăţilor întâlnite în practică, oferind comunităților locale şi specialiștilor în domeniu, care lucrează la nivel local, oportunitatea de a participa la un schimb de experiență cu partenerii norvegieni. Obiectivele propuse contribuie la utilizarea rezultatelor pozitive obţinute în urma implementării politicilor publice în domeniul drogurilor, în Norvegia. Demersul se înscrie în cadrul normativ naţional şi respectă principiile fundamentale ale Uniunii Europene: respectul faţă de demnitatea umană, libertate, democraţie, egalitate şi stat de drept, iar obiectivele propuse sunt de natură a genera până în anul 2020 un impact favorabil al măsurilor şi intervenţiilor în domeniul drogurilor, pornind de la o abordare coerentă şi eficientă, cu un plus de valoare în ceea ce priveşte implicarea societății civile în dezvoltarea mecanismelor de cooperare la nivel local.

Mihaela UNGUREANU, Replica 13.05.2016

6 Comments

 1. “Consolidarea rolului societății civile în formularea politicilor publice privind consumul de droguri în municipiul Mangalia”

  Cheap shot: de administrarea consunului de droguri cine se va ocupa?…

  Comentariu by Vipera cu elice — 13 mai 2016 @ 18:16

 2. Câți specialiști are primăria ?

  Comentariu by lucian visa — 13 mai 2016 @ 18:23

 3. La Mangalia se vând pliculețe cu plante, dar nimeni nu vede și nu aude!

  Comentariu by Anonim — 13 mai 2016 @ 18:41

 4. ptr. 1:
  …cineva cu oarece antecedente, actualmente … viceprimar !

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 14 mai 2016 @ 18:06

 5. Drogurile se vind in plin centrul orasului – pe scarile de evacuare ale casei de cultura. In fiecare seara, mai ales la sfirsit de saptamina. Clientii – adolescenti, elevi de la scolile din oras. Se stie, se vede. Politia locala nu se deplaseaza, nu vede, nu aude, nu stie. Nu se complica. Banii de salariu cu sporuri uriase vin oricum.
  Griguta Nicoleta, tu treci pe acolo? Sau ti-e frica sa nu-ti cada in cap vreo bucata din zid?
  nu ti-e jena, tu care vrei sa fii consiliera in echipa radu cristian? si f..ti vintul cu proiecte norvegiene?
  Nu va e jena sa vorbiti de fringhie in casa spinzuratului?

  Comentariu by Anonim — 14 mai 2016 @ 20:57

 6. si in fata la transilvania…

  Comentariu by anonim — 15 mai 2016 @ 7:48

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress