Mangalia – politica locală

11 mai 2016

De ce tac partidele și, mai ales, de ce nu-și apără propriul electorat?!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 14:40

Aruncarea în haos a secțiilor de votare, este un motiv serios de a formula un punct de vedere din partea unui partid de opoziție sau admirator al conducerii urbei. Faptul că cetățenii trebuie să parcurgă distanțe mari, să aștepte la cozi imense pentru a-și exercita dreptul de vot și să nu fie primiți la secțiile în apropierea cărora locuiesc sunt motive suficiente de revoltă pentru orice formațiune politică, dar în special pentru Opoziție. Fiecare candidat are susținătorii săi de la care așteaptă, evident, voturi, astfel că este firesc să se implice astfel ca propriului electorat să nu i se pună piedici.

Cum modificările survenite recent nu au fost făcute publice pe scară largă, majoritatea cetățenilor nu au habar că nu mai pot vota în secțiile aflate la doi pași de locuințele lor. Tocmai de aceea, vor ajunge în situația de a aștepta liniștiți la cozi, mai ales că multe secții au dispărut, iar când vor crede că vor intra în posesia buletinului de vot, vor afla că trebuie să meargă în altă parte. Și aici pot apărea două alte situații la fel de ciudate, fie se vor sictiri și vor pleca acasă, (convenabil, nu?), fie vor sta la alte cozi și mai mari, numai că s-ar putea să nu mai apuce să voteze, din cauza expirării timpului alocat exercitării acestui drept.

În plus, în unele locuri, cum este Fundația pentru Tineret, amenajarea a trei secții va crea și mai mult zăpăceală, acest spațiu nefiind vast.

Pe de altă parte, aflați la o distanță considerabilă de centrul orașului, locatarii barăcilor, ai blocurilor din apropiere, dar și cei de la IAS nu se vor mai grăbi să se deplaseze la Fundația pentru Tineret ori la Neptun. În cazul celor de la IAS, este greu de crezut că vor da bani pentru microbuz pentru a vota la Neptun, oamenii având și așa o situația materială precară.

Cu toate acestea, bravii noștri politicieni tac mâlc. Singurii care au reacționat sunt cei de la ALDE, dar nici punctul lor de vedere nu a fost vehement, ci mai mult informativ.

Ce să înțelegem din această mișcare, ce să înțelegem din toate celelalte schimbări care au transformat un partid puternic și contestatar, într-o formațiune mută?! La ce să ne gândim când în locul unor candidați cu mari șanse au apărut alții cu sorți de izbândă reduse spre zero? Cum i-am putea cataloga pe cei care s-au erijat în avocați ai actualei conduceri a orașului, pentru ca ulterior să-i vedem la inamici, pe locuri fruntașe, unde, prin tăcere, demonstrează că au schimbat numai locul, dar preferințele politice, nici pe departe?!

Ce părere putem avea despre ceilalți candidați, care au cel mult șansa de a se vedea consilieri, și care acceptă tacit orice decizie luată la nivel local, indiferent cât de uluitoare este?

Și atunci, ce ar trebui să facă cetățenii cu drept de vot? Să boicoteze alegerile, să stea acasă în ziua votului, să cedeze în fața jocurilor politice bine ticluite, sau să dea un bobârnac celor care încearcă să le insulte inteligența, celor care încearcă să-i dirijeze ca pe niște copii, mergând cu orice efort pe 5 iunie pentru a da undă verde sau sancționa pe cei care vor puterea? Această ultimă variantă este valabilă doar pentru cetățenii care doresc să hotărască singuri soarta acestui oraș în declin…

editiadesud.ro 11.05.2016

23 Comments

 1. Bun articolul. Aș da și un răspuns la întrebarea din titlu. Pe cei din conducerile partidelor nu îi interesează de fapt electoratul, ci cașcavalul bugetar. rucar știe mai bine de ce și-a ales acest alias. Paradoxul e că cei cărora li se spune de stânga, sunt cei mai departe de oameni.

  Oamenii nu trebuie să boicoteze alegerile. Trebuie să facă ca la alegerile prezidențiale. Adică să i-o tragă organizatorului alegerilor din Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 11 mai 2016 @ 14:43

 2. Partidele care cumpără voturi au în mînă doar o pereche de nouari: voturile cumpărate de la cei care se lasă cumpăraţi şi voturile talibanilor propriului partid. Ăştia sînt o cantitate limitată şi cunoscută.
  Dacă noi, restul alegătorilor, ieşim la vot, îi putem depăşi numeric cu uşurinţă.
  Boicotarea este cea mai mare greşeală pe care o putem face, pentru că talibanii îşi vor vedea de ale lor şi vor pune primar pe cine vor ei.
  Dacă ei pot, atunci eu zic că putem şi noi.

  Comentariu by Vipera cu elice — 11 mai 2016 @ 14:56

 3. http://www.patraru.ro/2016/05/10/sa-ne-vindecam-de-oameni/

  Comentariu by nabuco — 11 mai 2016 @ 15:40

 4. LIKE @1

  Comentariu by NNN — 11 mai 2016 @ 19:41

 5. eu am citit comunicatul ALDE si mi s-a parut chiar vehement! Denunta intentia marsava a navetistilor de a ne prosti si de a castiga, ca si in urma cu 4 ani, prin frauda si manipulare. Sigur vor avea o surpriza, ca si Ponta cu diaspora!

  Comentariu by Anonim — 11 mai 2016 @ 20:54

 6. Dizinformare şi manipulare!
  ALDE, prin Tanase, a lansat în spațiul public un pomelnic cât Scrisoarea a III-a făra o bază reală. Oricine este de bună credință poate vizualiza lista cu secțiile votare şi arondarea aferentă pe siteul mangalia.ro.

  Comentariu by valentin ciuraru — 12 mai 2016 @ 0:14

 7. http://www.mangalia.ro/lista-sedii-sectii-de-votare/

  Comentariu by valentin ciuraru — 12 mai 2016 @ 0:18

 8. http://www.mangalia.ro/dispozitie-263/

  Comentariu by valentin ciuraru — 12 mai 2016 @ 0:20

 9. Lista cu sectiile de votare a fost modificata astazi in urma sesizarii noastre. Administratia Locala si-a asumat ca „a fost o greseala”.I-a luat doua zile sa o indrepte. Inca sunt nereguli in sensul ca arondarea primita de la primarie nu bate cu cea de la AEP si nici cu cea de la Prefectura. De asemenea sunt adrese care sunt arondate la doua sectii de votare. Vom solicita maine in scris lista finala asumata si semnata de catre Administratia Locala pentru a evita modificarea ei ulterioara. Daca vor fi in continuare nereguli vom face plangere la BEC si la Prefectura. Asa ca, Domnule Ciuraru, daca va simtiti dezinformat sau manipulat ar trebui sa va plangeti la partid. Cu tot respectul.

  Comentariu by Leonard Tanase — 12 mai 2016 @ 1:00

 10. Leo, mi-ai taiat macaroana!
  Tocmai am postat vitejeste la celalalt articol, cu comunicatul vostru, ca „nu se confirma nimic din reclamatiile ALDE”… Dupa ce ca am muncit o ora sa verific pe harta, in liste si iar pe harta si iar in liste, voi imi stricati daravela! Esti naspa!…

  Comentariu by C3PO — 12 mai 2016 @ 1:45

 11. Imi pare rau pentru timpul pierdut. Am postat pe pagina de FB a ALDE o fotografie cu lista sectiilor de votare asa cum am primit-o alaltaieri si care a generat reactia noastra. Morala e ca daca nu reactionam vom fi calcati in picioare.

  Comentariu by Leonard Tanase — 12 mai 2016 @ 1:54

 12. @11 zise lupul moralist

  Comentariu by Anonim — 12 mai 2016 @ 7:16

 13. Pentru 6 – Da ,domnule poate viziona oricine ista cu secțiile de vot la Primărie numai că aceasta este greșită și la ea nu poate ajunge toți alegătorii (mă gândesc la cei bîtrâni,la cei care nu au un mijloc de transport până acolo și la cei dezinteresați de politică dar care totuși votează.

  Comentariu by alt cititor de blog — 12 mai 2016 @ 8:11

 14. Primarul umbla de nebun pe străzi si da buna-ziua la toată lumea. Dacă pățește ceva Săndel avem înlocuitor.

  Comentariu by sandel — 12 mai 2016 @ 14:08

 15. Doar ca atunci chiar trebuie sa se mute la Mangalia. Cu bună ziua vecine nu merge de la Constanța.

  Comentariu by sandel — 12 mai 2016 @ 14:11

 16. D-le ciuraru ești din ce în ce mai penibil în dorința fierbinte de a-l apară pe primarul disperat. Nu ai informația corecta nu știi despre ce este vorba dar comentezi. Exista viata și după alegeri și oamenii nu vor uita cat de mult te-ai umilit pentru un banal post de consilier.

  Comentariu by doctorand — 12 mai 2016 @ 14:40

 17. Dementii astia taie pomi in continuare! Pe T.S.Saveanu un derbedeu cu o drujba insotit de un escavator care a cazut intr-o canalizare, au taiat un tei de toata frumusetea. O sa fiti blestemati, golanilor!

  Comentariu by anonim — 12 mai 2016 @ 15:06

 18. doctorand? Limba romana nu s-a ‘lichit’ de tine.

  Comentariu by Anonim — 12 mai 2016 @ 15:34

 19. dle tanase v-am taiat din lista de prieteni de pe fb.a aparut un clip cu niste muncitori care taiau un copac, lucru de care v-ati aratat furios conform emoticonului de pe fb..clipul e din 2014 si tin sa va reamintesc ca in perioada aceea erati consilier in clica primarului, nu ati facut nimic ca sa impiedice taierea acelor pomi si ati votat cu doua maini tot ce a facut primarul.mai scutiti-ne cu ipocrizia asta ieftina de imbuibat nesatul.rusine.

  Comentariu by trahanache — 12 mai 2016 @ 15:44

 20. Domnule Trahanache, copacul tăiat în filmare este chiar din fata blocului în care am crescut. Nu va imaginati presupun ca membrii consiliului local votează ce copaci sa se taie. Am fost si atunci asa cum sunt si acum împotriva tăierii copacilor. Din păcate părerea celor care au fost în echipa primarului în 2012 nu a mai contat din 2012. Acesta este si motivul pentru care nu se mai regaste în echipa sa aproape nimeni din cei care l-au susținut în 2012.

  Comentariu by Leonard Tanase — 12 mai 2016 @ 21:36

 21. Pt. 21:

  D-le. Tanase, dar cu fantomania cum e? Cu copacul…am inteles. Din 2012. Dar chestiunea asta ‘fantomatica’ e usor dupa 2012. Am urmarit la acea data cu mult interes sedinta de CL. Exista in arhive, chiar pe acest blog. E cazul?…

  Comentariu by Bau! — 12 mai 2016 @ 21:41

 22. Sa înțelegem ca de dragul heheheh intereselor personale ați tăcut pana în 2016 sacrificând printre altele si copacul din fata blocului unde ați copilărit? ?? Ca vocal și în așa, zisa opozitie cu rc nu va vedem decât acum pe ultimii metri și, și acum destul de timid, dar primul pe lista cu voia lui rc?

  Comentariu by Anonim — 13 mai 2016 @ 7:42

 23. ati tacut malc in momentul in care mangalia era distrusa din punct de vedere al naturii.dovada:aratati-ne macar o filmare a sedintelor de consiliu de dinainte de septembrie 2015 in care v-ati opus vreunui (macar unul) dintre proiectele lui CR.

  Comentariu by anonim — 13 mai 2016 @ 8:32

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress