Mangalia – politica locală

4 mai 2016

Cristian Radu, INTERVIU despre proiectele din sudul litoralului, Consiliul Local şi adversarii politici: „În Mangalia există un grup de interese care se plimbă de la un partid la altul. Păpuşarul din culise este fostul primar”

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 9:16

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, este convins că, în ciuda obstacolelor şi a opoziţiei anumitor consilieri locali, va duce la bun sfârşit proiectele iniţiate. Sunt proiecte cu impact pe termen lung şi are încredere că cetăţenii Mangaliei încep să vadă diferenţa între lucrurile făcute în mandatul său şi „lipsa de viziune” din mandatele anterioare. În ceea ce priveşte alegerile din data de 5 iunie, mai exact echipa PNL pentru Consiliul Local, Radu declară: „Este o echipă care îmbină experienţa cu tinereţea, cu oameni integri, reprezentanţi ai tuturor categoriilor socio-prefesionale, reprezentanţi ai diverselor comunităţi din oraşul nostru. Este echipa cu care PNL va câştiga majoritate în CL Mangalia şi cu care voi putea colabora eficient şi corect pentru realizarea proiectelor de dezvoltare şi modernizare a oraşului nostru. Pe această cale, fac apel la toţi locuitorii Mangaliei să fie alături de mine în acest proiect şi să trimită în Consiliul Local oameni cu care să pot lucra în slujba cetăţeanului, în următorii 4 ani”.

Reporter: Care mai este situaţia proiectelor europene?

Radu Cristian: Proiectele europene sunt în lucru. La Aleea Teilor estimăm că vom finaliza în jurul datei de 15-20 mai. Acum se montează deja granitul, iar cine este curios poate merge acolo să vadă că înălţimea finală a parapetului de protecţie este de numai 80 de cm. Aleea Teilor va fi un punct de atracţie pentru turiştii care ne vor vizita oraşul, în sezonul estival.

Rep.: Acum câteva săptămâni a fost o mare tevatură cu acel zid. Până la urmă, ce înălţime are?

R.C: Este un lucru bun că s-a vorbit în toată ţara despre faleza Mangaliei. Numai că, ceea ce s-a auzit în tot oraşul şi în presă că facem zid de 2 metri, a fost doar o dezinformare şi o manipulare PSD, cum sunt ei obişnuiţi să facă într-o campanie electorală. Imaginile nu au cum să mintă!

Rep.: Parcul Evergreen când îl terminaţi?

R.C: La Parcul Evergreen se lucrează, de asemenea, dar am avut unele semnale că firmele care lucrează nu turează motoarele la capacitate maximă din considerente politice. Sper totuşi să mă înşel, iar lucrările să se finalizeze conform graficului asumat de constructor; În tot cazul asigur locuitorii municipiului Mangalia că cele două proiecte se vor finaliza, în ciuda tuturor piedicilor politice sau a dezinformărilor electorale;

Rep.: Parcă mai era un proiect început cu fonduri UE. Cetatea Callatis.

R.C.: Se lucrează intens şi la proiectul „Callatis, istorie la malul Mării Negre”, prin care vom pune în valoare turistică zidurile fostei cetăţi Callatis. Au fost trei şantiere, unul îl vom trece pe noua axă să luăm bani europeni, iar celelalte două le facem din buget local şi vor fi gata înainte de începerea sezonului estival.

Rep.: Deci până la urmă le faci cu bani din bugetul local?

R.C.: Am un mare regret că domnii consilieri locali PSD Mangalia au refuzat de 7 ori ajutorul Guvernului pentru finalizarea acestor proiecte şi au aruncat povara plăţilor pe umerii bugetului local. Guvernul a dat bani tuturor Primăriilor, prin Trezorerie, pentru plata facturilor la lucrări, dar consilierii PSD au refuzat banii de la Guvern.

Rep: Locuitorii Mangaliei au făcut o petiţie cetăţenească pentru asfaltarea străzilor. V-au dat consilerii bani? V-aţi apucat de treabă?

R.C: Când s-a votat bugetul pe 2016, consilierii PSD au refuzat să aprobe fonduri pentru asfaltarea şi plombarea străzilor. Cetăţenii oraşului au făcut o iniţiativă cetăţenească, au strâns peste 2.200 de semnături şi am convocat o nouă şedinţă de consiliu special pentru acest subiect. Consilerii PSD, care deţin majoritatea în CL, au alocat bani pentru investiţii noi în infrastuctură, ceea ce înseamna demararea unor proceduri legale de licitaţii, care pot dura şi 6 luni. Cu alte cuvinte, ei nu au alocat bani să ne apucăm mâine de asfaltare. Au modificat capitolele bugetare astfel încât să blocheze plombarea străzilor, care este principala doleanţă a cetăţenilor. Voi convoca din nou Consiliul Local şi vom informa cetăţenii care este adevărul în această privinţă. Voi face tot posibilul să răspund aşteptărilor cetăţenilor dar vreau să subliniez că totul depinde de votul consilierilor.

Rep.: Mai lucraţi la spaţii verzi, că şi acest proiect a fost contestat, la un moment dat.

R.C.: Într-adevăr, la început oamenii au fost reticenţi, dar când au văzut ce focare de infecţie se ascund în acei boscheţi uscaţi şi inestetici din faţa blocurilor, toţi şi-au schimbat părerea. Acum avem zeci de solicitări din partea asociaţiilor de proprietari să intervenim în toate cartierele. Pe această cale, asigur locuitorii Mangaliei că proiectul continuă pe toate străzile oraşului. Vom intra pe aleile dintre blocuri şi vom da curs tuturor solicitărilor din partea asociaţiilor de locatari şi proprietari. De asemenea, vom continua lucrările de modernizare a trotuarelor, imediat după schimbarea Consiliului Local.

Rep.: Biserica Sf. Gheorghe din Mangalia este un monument istoric, cel mai vechi lacaş de cult din oraş. Puteţi face ceva pentru modernizarea acestei biserici?

R.C.: Am iniţiat un proiect de hotărâre de Consiliu pentru a ajuta Biserica Sf. Gheorghe să atragă fonduri UE pentru reabilitare şi modernizare. Din păcate, consilierii locali PSD nu au votat, printre cei care s-au opus fiind chiar şi o soţie de preot. Pentru a veni în sprijinul preoţilor şi enoriaşilor, am depus din nou proiectul şi abia a doua oară a fost aprobat de membrii CL. Astfel, Biserica Sf. Gheorghe va avea şansa de a fi modernizată cu bani europeni.

Rep.: Am văzut pe pagina dvs. de Facebook sesizări de la mai mulţi elevi în privinţa burselor. Aţi început să le acordaţi?

R.C.: Încă de anul trecut, am iniţiat un proiect prin care toţi elevii din Mangalia să primească diferite tipuri de burse: de merit, de studiu sau burse sociale. În Consiliul local s-a votat acordarea de burse, dar nu s-au aprobat banii pentru aceste burse. Am încercat să le explic tuturor că alocarea de fonduri se votează în CL, iar acum, fiind campanie, unii politicieni locali fac tot posibilul să blocheze activitatea oraşului pentru ca lumea să-l arate cu degetul pe primar. De aceea, încerc prin toate mijloacele să informez populaţia şi să avem o activitate cât mai transparentă în administraţia publică, astfel încât cetăţenii să afle adevărul. Imediat după alegeri, cu un nou Consiliu Local, vom aproba toate proiectele comunitare, blocate acum din considerente electorale. Menţionez, totodată, că încă din 2013, Primăria organizează tabere gratuite pentru elevii cu medii mari, iar acest proiect se bucură de un real succes în toate şcolile din oraşul nostru.

Rep.: La ultima discuţie spuneaţi că rezolvaţi problema cu încălzirea la Căminul Pescăruş şi blocurile cu sobe. Care mai e situaţia?

R.C.: Recent, Căminul Pescăruş a fost branşat la sistemul centralizat de termoficare, o doleanţă mai veche a locatarilor, care în sfârşit s-a rezolvat favorabil. În perioada imediat următoare vom intra cu lucrările de branşare la gaz la ultimele 5 scări de blocuri cu sobe care au mai rămas. Iniţial, locatarii acestora au preferat varianta racordării la sistemul centralizat de termoficare dar în cele din urmă au optat pentru gaze şi de aceea lucrările se fac abia acum şi nu s-au făcut în toamnă, când au fost branşate la gaze celelalte blocuri cu sobe din Mangalia.

Rep.: Cât mai costă gigacaloria în Mangalia?

R.C.: Populaţia plăteşte 200 de lei pentru o gigacalorie, aproape jumătate faţă de acum patru ani, când aveam unul din cele mai mari preţuri din ţară şi nici nu era căldură în apartamentele oamenilor. Este unul dintre obiectivele pe care le-am dus la bun sfârşit în aceşti patru ani, prin racordarea oraşului la reţeaua naţională de gaze naturale. În privinţa termoficării, anunţ în premieră că lucrăm la un proiect prin care costurile cu încălzirea se vor reduce si mai mult, începând cu sezoul rece 2016-2017. Aşteptăm documentele ca să vorbim pe acte şi le voi prezenta în cel mai scurt timp locuitorilor Mangaliei.

Rep.: Adversarii politici v-au acuzat, recent, că daţi terenuri electorale tinerilor din Mangalia. Măcar le daţi?

R.C.: Este un proiect la care lucrăm de aproape doi ani. Am identificat o suprafaţă mare de teren pe care l-am lotizat şi acordăm tinerilor din Mangalia loturi gratuite de până la 300 mp, inclusiv proiectul de casă, ca să-i mai scutim de cheltuieli. În schimb, cine primeşte teren gratis de la Primărie trebuie să facă dovada că se poate apuca de construcţie, iar în trei ani să termine casa. În aceşti trei ani, Primăria se obligă să tragă utilităţi în zonă. Într-o primă etapă, vom acorda 320 de loturi, iar în funcţie de numărul de solicitări, în toamnă vom identifica alte zone de teren pe care le vom amenaja în acest sens. Zilele acestea se verifică dosarele pentru a se stabili, conform legii, primii 320 de beneficiari. Vreau să mai informez concetăţenii mei că ANL va construi la Mangalia case prin credit ipotecar, iar din toamnă se vor construi locuinţe de serviciu pentru medici şi profesori, precum şi locuinţe de închiriat.

Rep.: Recent, v-aţi lansat candidatura la un nou mandat de primar şi ne-aţi prezentat echipa de candidaţi PNL la CL. Cu ce fel de oameni veniţi pe liste?

R.C.: În data de 22 aprilie, la Mangalia a avut loc evenimentul de lansare a candidaţilor PNL la Consiliul Local. Este o echipă care îmbină experienţa cu tinereţea, cu oameni integri, reprezentanţi ai tuturor categoriilor socio-prefesionale, reprezentanţi ai diverselor comunităţi din oraşul nostru. Este echipa cu care PNL va câştiga majoritate în CL Mangalia şi cu care voi putea colabora eficient şi corect pentru realizarea proiectelor de dezvoltare şi modernizare a oraşului nostru. Pe această cale, fac apel la toţi locuitorii Mangaliei să fie alături de mine în acest proiect şi să trimită în Consiliul Local oameni cu care să pot lucra în slujba cetăţeanului, în următorii 4 ani. Din 2012 până acum am lucrat cu frâna de mână trasă pentru că unii consilieri au blocat proiectele oraşului din motive politice. Eu vreau să fiu lăsat să muncesc, dar pentru asta este nevoie de consilieri responsabili.

Rep.: Ce fel de campanie va fi la Mangalia? Acum 4 ani s-a lăsat cu bătaie în stradă.

R.C.: PNL va face o campanie pozitivă, bazată pe proiecte. Din păcate pentru oraşul nostru, cei de la PSD deja au început cu mizeriile, au scos o fiţuică nesemnată în care mi-au atacat familia. Pentru asta, am făcut deja plângere penală la Parchet! Locuitorii oraşului s-au convins deja cine munceşte pentru oraş şi cine face jocuri de culise.

Rep.: Cum comentaţi schimbarea candidatului PSD şi intrarea în cursă a fostului primar, Zanfir Iorguş?

R.C.: În Mangalia există un grup de interese politico-economice care se plimbă de la un partid la altul, în funcţie de interesele de moment. Păpuşarul din culise este fostul primar, care candidează din nou, deşi este cercetat penal în mai multe dosare. Schimbările din ultima perioadă sunt tot o manevră ieftină prin care vor să păcălească electoratul. Până la urmă, este treaba lor dacă îi respectă sau nu pe cetăţenii oraşului. Noi preferăm să avem o campanie liniştită, bazată pe proiecte. PNL Mangalia înseamnă profesionalism şi stabilitate!

Alexandra ANTON, Replica 04.05.2016

103 Comments

 1. Aceleași minciuni.

  Comentariu by lucian visa — 4 mai 2016 @ 9:23

 2. „Campanie bazată pe proiecte” – adică ne mai prezintă vreo două-trei proiecte „europene” care se vor face tot cu bani de la buget, nu?

  Dacă la întrebări la care se răspunde cu „da” sau „nu” începe să spună o altă poveste, iar răspunsul la întrebare nu mai vine, sînt curios cum va răspunde la întrebarea „cu ce rezultate vă puteţi lăuda, d-le primar?”

  Comentariu by Vipera cu elice — 4 mai 2016 @ 10:03

 3. Un om infect de sus pina jos ….. Oare familia lui stie ca isi bate joc de un oras intreg …… Oare copiii lui il intreaba de ce minte asa mult ? Sigur si pe ei ii minte si se uita in ochii lor fara pic de rusine ….

  Comentariu by Alegator — 4 mai 2016 @ 10:07

 4. Vă rog să aveți un limbaj decent.

  Comentariu by lucian visa — 4 mai 2016 @ 10:10

 5. Pt.3

  Cand Dumnezeu sa-si mai priveasca copiii in ochi si sa-i mai si minta?

  Nu se lauda el ca locuieste in Mangalia, saracutul de el? Ca doarme in fiecare seara la Mangalia, iar copiii lui dorm la Mamaia, in vila? Poate doar in Weekend !

  Comentariu by Notarius Anonymus — 4 mai 2016 @ 10:11

 6. Ce proiecte europene? Ce bani de la guvern ? Iti da tie cineva bani de pomana ca esti frumos? Nu iti este rusine sa minti?daca tu nu ai fost in stare sa iei treapta, ne crezi si pe noi prosti?

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 10:42

 7. Bla bla bla cine vorbeste de interese!!!

  Comentariu by Jimbu Radu — 4 mai 2016 @ 11:20

 8. Peste 80 MILIOANE EURO cheltuite în patru ani din bugetul Mangaliei !!!!
  Ce vedem făcut în sau pentru oraș, de banii aceștia colectaţi de pe masa fiecarui locuitor al Mangaliei ?
  RUȘINE !!! biped visceral cu suflet hâd !

  Comentariu by zozo — 4 mai 2016 @ 11:31

 9. Alegeri intr-un tur de scrutin!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 12:18

 10. Campanie bazata pe mici si bere la iarba verde,pardon,la paturi mov la Venus si pliante cu dedicație împrăștiate de niște persoane indoielnice ,care te interogheaza cu cine votezi,apoi te trec pe lista lui Shindler.Pai el spune una si pe facebook sunt postate fotografii care arata altceva.S-o fi răsturnat carul…si la Mangalia?

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 4 mai 2016 @ 12:23

 11. MAGANU BOGDAN PRIMARUL MANGALIE

  Comentariu by Radu — 4 mai 2016 @ 12:24

 12. Doamne sa scapăm de gunoaiele din psd pușcăriași si condamnați

  Comentariu by ion — 4 mai 2016 @ 12:34

 13. Daca s-ar fi limitat doar la afirmatia din titlu „filozof” ramanea …
  http://www.patraru.ro/2016/04/27/partea-goala-si-inspaimantatoare-paharului/

  Comentariu by nabuco — 4 mai 2016 @ 12:37

 14. Gunoaiele din psd au plecat , le-a luat vantul! Mai bine rugati- va sa scapati de hoti si de mincinosi pacatosilor!! Dar trebuie sa ai cap ca sa judeci! Ori va prostit radu cu doi mici !

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 13:03

 15. S-a intamolat pe 2 mai la Lac.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1053085134764560&id=100001892517556

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 14:03

 16. Cristi-Minciuna nu se dezminte, deja pare o boală patologica.
  S-a aratat cu fotocopie din proiectul lucrarii ca acel gard era mai inalt de 80 cm. Multi au vazut ba si fotografiat cum taiau portiunile deja turnate cu flexul si cum modificau armatura metalica la portiunile neexecutate. Am trecut luni prin acea zona si după stadiul lucrarilor nu va fi gata pana la sfarsitul lunii.
  Este clar ca cele trei proiecte concepute cu fonduri europene vor fi realizate pe banii bugetului local si asta din vina exclusiva a primarului si echipei sale care au intocmit prost aceste proiecte, foarte costisitor, inestetice, fara dezbatere publica, cu multe ilegalitaţi ca: modificari in proiecte, licitatii, lipsa avize ( ca in cazul „Callatis, istorie la malul Marii Negre” unde iata ca recunosate esecul „Au fost trei santiere, unul il vom trece pe noua axa sa luam bani europeni, iar celelalte doua le facem din buget local si vor fi gata inainte de inceperea sezonului estival”)
  Face mare tapaj pe ajutorul guvenului care a fost refuzat de consiliul local „şi au aruncat povara plăţilor pe umerii bugetului local”. Pai imprumutul de la guvern era platit tot din bugetul local, e drept ca esalonat pe mai multi ani dar plateam la el si dobanzile de rigoare care cresteau costul.
  Ce vina are CL ca tu primar faci trei proiecte in valoare de aproape 48 de milioane, din care fondurile europene reprezentau 98%, tu primarie platind doar cam un milion lei, le modifici pe parcursul executiei, nu esti capabil sa le termini la timp, pierzi finantarea, platesti si depagubiri la UE si termini aceste proiecte pe banii bugetului local, valoare loe insemnand aproape jumatate din bugetul local pe un an de zile.
  Din ce s-a prezentat pe la acele sedinte care aveau ca tema imprumutul de 40 de milioane consilierii nu au facut decat sa ceara documente privind stadiul lucrarilor si situatia sumelor platite. Ce l-a impiedicat pe primar sa prezinte ceea ce legal a cerut CL.

  Comentariu by Marian Vasile — 4 mai 2016 @ 14:08

 17. MAGANU BOGDAN PRIMAR IAR PITICU SI IORGUS LA BECIL DOMNESC

  Comentariu by Radu — 4 mai 2016 @ 14:28

 18. Stabilitate si profesionalism la PNL ?

  Comentariu by doctorand — 4 mai 2016 @ 15:25

 19. PSD e varză. Câțiva băiețași de cartier și un bucătar proaspăt întors din brațele lui Radu. Restul nu contează!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 16:22

 20. Bravo psd ! Sa aveti succes! Va sustinem! un bucatar poate avea mai mult caracter decat gasca voastra de navetisti pusi pe capatuiala!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 16:44

 21. Pt 20 Radu Cristian primar!!!!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 17:06

 22. http://www.replicaonline.ro/plaja-de-la-navodari-privita-prin-ochii-unui-turist-cabral-pe-plaja-e-marele-zid-chinezesc-273601/ alta minune

  Comentariu by ak-47 — 4 mai 2016 @ 19:47

 23. Iorgus e pe LTV !

  Comentariu by zozo — 4 mai 2016 @ 20:24

 24. Foarte bun interviul lui Zanfir Iorgus!
  On om care stie ce vrea pentru orasul nostru. El a facut ceva pentru oras.
  VOTEZ ZANFIR IORGUS!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 20:58

 25. El a facut scoli, gradinite, sali de sport, tot ce au gasit urmatorii primari si nu au putut sa le intretina!
  VOTEZ ZANFIR IORGUS!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 20:59

 26. Nu puteti voi vota cat pot ei anula ..

  Comentariu by BEC — 4 mai 2016 @ 21:00

 27. Cu toată încrederea ,eu votez Iorgus!

  Comentariu by Sesam — 4 mai 2016 @ 21:01

 28. Daca anuleaza de data asta lumea iese in strada!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 21:01

 29. Asa se aude in oras. Lumea este nemultumita.

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 21:02

 30. Nu mai merge treaba cu anularea.

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 21:04

 31. Au mai iesit in strada si la Bucuresti si le-a trecut.

  Comentariu by Dana — 4 mai 2016 @ 21:04

 32. Iorgus primar!!!

  Comentariu by Claudiu — 4 mai 2016 @ 21:07

 33. VOTEZ SI EU SI TOTI DIN FAMILIA MEA ZANFIR IORGUS ! UN INTERVIU DE NOTA 10.BRAVO !

  Comentariu by anonim — 4 mai 2016 @ 21:08

 34. Toata familia, parinti, frati,veri, nepoti, cumnate voteaza ZANFIR IORGUS.
  Prietenii nostrii si familiile lor voteaza ZANFIR IORGUS.

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 21:19

 35. Bogdan PRIMAR

  Comentariu by Doru — 4 mai 2016 @ 21:19

 36. Se vede cu toate, cu bune și cu rele, că este infinit superior mincinosului ,în toate aspectele:administrativ , curaj , responsabilitate, integritate și omenie !

  Comentariu by zozo — 4 mai 2016 @ 21:24

 37. Poate sa ne spuna Replica cati bani a încasat de la Primaria Mangalia(sub orice forma)în mandatul lui Radu.Daca da sunt credibili.

  Comentariu by fn — 4 mai 2016 @ 21:40

 38. Bogdan primar!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 21:40

 39. Maganu Bogdan primar!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 21:49

 40. Domnul Iorgus a fost la inaltime in emisiunea din aceasta seara la LTV.Sper sa fi fost vizionata de multi mangalioti, a dat clasa!

  Comentariu by dana — 4 mai 2016 @ 21:52

 41. A facut o emisiune super….pt Radu Cristian.De ce?
  Pt ca am vazut cu totii ca omul nu are program electoral si nici ce ar dori sa faca nu e clar.O combinatie nefericita din programul sau mai vechi cu cel al lui Radu si cu accente puternic sociale.

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 21:57

 42. Bogdan Maganu, inteligent, înțelept, sufletist, corect , bun pt funcția de primar! Iorgus este trecut! Bogdan viitor!

  Comentariu by Bbs — 4 mai 2016 @ 22:01

 43. Pt 51:ai uitat sa spui beat la volan și puțin drogat?

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 22:31

 44. Daca Zanfir Iorgus le vorveste oamenilor cum a vorbit in acest interviu castiga alegerile cu procent mare!

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 23:03

 45. Jos palaria. Oricum nu aveam pe cine altcineva sa votez. De Radu vreau sa scapam iar pe ceilalti irosesc votul. De fapt il ajut tot pe Radu daca votez pe altcineva. Am sperat ca or sa fie alegeri in doua tururi. A avut dreptate Tanase de la Alde si a facut un mare gest ca s-a retras. Ar fi trebuit sa faca toti astia mici la fel. Daca ramanem cu Radu e vina lor.

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 23:33

 46. Știe sa vorbească sau ,cel puțin, sa puncteze tot ceea ce e în avantajul lui.Radu dacă o tine cu țipetele lui de duduie la menopauza e pierdut.Nu cred ca este dezavantajat Iorgus ca e un singur tur.În acest moment perdantii vor trebui clar sa se repoziționează. Maganu,Mina și toți ceilalți își vor arata clar poziția, cu cine vor tine.Poate ca e mai bine așa pentru ca oamenii vor vedea ce caractere au.

  Comentariu by Anonim — 4 mai 2016 @ 23:43

 47. De parca ar fi dubii cu privire la caracterele lor…

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 0:37

 48. a avut un discurs foarte puternic Iorgus la Litoral TV, sincer si, cel mai important se ceve ca a invatat din greselile pe care si le recunoaste.
  Il votez cu toata increderea, m-am saturat de mincinosii pe care i-am votat, din pacate acum 4 ani

  Comentariu by andrei — 5 mai 2016 @ 0:47

 49. incet dar sigur apare si noul primar psd-mangalia.ro

  Comentariu by David — 5 mai 2016 @ 1:33

 50. Mangalia a ales Iorgus acum patru ani cand alegerile au fost deturnate de mafia din Constanta.Anul acesta alegerile nu mai pot fi anulate asa cum se alinta unii pe aici, toate voturile vor fi centralizate in baza de date cu CNP,care frauda?Iorgus merita sa fie primar,il aleg pana la capatul vietii, sa fie primar cat va voi dansul.

  Comentariu by dana — 5 mai 2016 @ 6:34

 51. Alo! Navetiștii n-au căscat ochii? N-au păreri? Nu e nici un lătrău plătit din bani publici să mai producă vreo vomă electorală în favoarea piticului zootehnist, picat la examenul de treaptă?

  Comentariu by Zoga — 5 mai 2016 @ 7:32

 52. Iorgus va fi chemat curand la DNA. Stie el in ce dosar

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 8:01

 53. A început programul la primărie! Nici Tatăl nostru nu l-a spus…

  Comentariu by Popa Nartea — 5 mai 2016 @ 8:06

 54. Cele mai inalte piscuri au intotdeauna si cele mai adanci vai asemeni creerului luminat care are cele mai proeminente circunvolutiuni! Cine nu a gresit in viata sa arunce cu piatra!important este ca greseala lui nu a afectat pe nimeni si o fi platit pt ea. Si , chiar daca ai cazut sa poti sa te ridici si sa urci cat mai sus. Iar faptul ca este un om inteligent si cu o capacitate superioara de a intelege si judeca lucrurile va avea succes! Oamenii inteligenti vor oameni inteligenti! Succes Bogdan Maganu!

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 8:07

 55. Văzut Iorgu aseară la TV. Semne clare de paranoia.
  Nu prea am avut de-a face cu el, am presupus ca unul care a fost primar de 3 ori trebuie sa aibe o inteligenta mai mare decât media. Poate a avut, nu știu. Dar acum pe lângă lacune in logica, dovedește si paranoia. Nu din ce spune, alea-s propaganda, dar a început sa se creadă pe sine când spune că e Dumnezeu, doar sa-i priviți microexoresiile.

  Dar cam asta e cu prostimea; daca un oarecare are inteligenta pe la 60%, cei toți de sub 59% se vor uita in gura lui ca fiind înțeleptul, in timp pentru cei peste 61% este tot un prost si un mincinos.

  Eu nu înțeleg catatonismul celor care il susțin. Am pus pe un venetic sa ne îngrijească grădina, iar acesta ne-a furat toată casa. Ne-a devalizat de toate, fără scrupule. Dar unii tot comentează: „Da, dar măcar pe vremea lui grădina era îngrijită.” Deșteptarea, voi catatonici! Nu este sa te jupoaie jepcarii sa aveți o grădina curată.

  Apoi mai sunt cei plătiți si cei care au ceva de rezolvat, matrapazlâc sau nu. Ăștia sunt mai penibili, mai nulitati decât prostii, pentru ca aia măcar sunt prosti. Ăstora le transmit ca exista si alte modalități de a obține ce au fost mințiți ca vor primi, decât a-l susține pe Nero care da foc Romei.

  Iorgu trecea mai ieri pe lângă piața si un țigan se ținea de coada lui si il certa „Da-mi, ma, banii pe care i-ai promis! De ce nu dai banii?!”, si Iorgu fuga-fuga spre parcare cu ăla strigând după el. Degeaba ii scuipa conu „Lasă-mă în pace! Nu acuma!”, ca țiganul o ținea pe a lui: „Da-mi banii care i-ai promis!”.

  Asta cu Iorgu.
  Pe Radu nici nu are rost sa-l mai comentez cu interviul asta ceaușist. Dezamăgirea mea este ca au crescut cifrele lui Radu din cauza mișeliilor lui Iorgu, lumea scârbită preferă să fie mințită decât batjocorită.

  Dar mai sunt 30 zile, ceva nu au luat in seama catatonicii si fraierii, ca orice trecut are Maganu, orice a facut in trecut, are o inteligenta mai mare decât ăilalți doi la un loc.
  Când aceasta inteligenta este folosită pentru lucruri bune vor fi rezultate surprinzătoare. Cât timp paranoicul si mincinosul se vor porcai, Maganu are șansa sa surprindă.

  Decât sa fiu furat sau mințit cu buna știința, prefer sa mizez pe „s-ar putea sa surprindă cu cât de bine le face”:

  Comentariu by Mentalist — 5 mai 2016 @ 9:24

 56. Dacă nu ai minţii , aș avea respect pentru bagajul lingvistic! Dar nu nu ești decât un alt MINCINOS ! AMR:30
  Iorgus Primar !

  Comentariu by zozo — 5 mai 2016 @ 9:34

 57. @64

  Comentariu by zozo — 5 mai 2016 @ 9:34

 58. 80MILIOANE Euro in 4ani !!!!
  Ce vedem făcut în oraș de acești bani!!???

  Comentariu by zozo — 5 mai 2016 @ 9:36

 59. Oricum comentariul 55 miroase a bucatarie rânceda!:-))

  Comentariu by zozo — 5 mai 2016 @ 9:38

 60. Mentalistule, hai sa o lăsăm mai moale cu inteligenta lui Maganu. Cata vreme isi imaginează că poate să ajungă primar si de fapt ii face jocul lui Radu numai inteligent nu e. O sa ia sub 20% ai o să rămânem cu Radu primar. Sunt 2 variante : ori e într-adevăr inteligent si s-a vândut ori nu .

  Comentariu by Afinul — 5 mai 2016 @ 9:49

 61. Iorguș a greșit când a spus 80 mil euro. În realitate a mai fost și un împrumut de 40 mil lei în 2015 (nu cel cu arieratele) și sunt multe facturi neplătite și lucrări nefacturate. Eu zic că cifra reală e în jur de 100 mil euro.

  Comentariu by lucian visa — 5 mai 2016 @ 9:49

 62. Referitor la prestația lui Iorguș de aseară, eu consider că a fost bună, dar nu suficientă, în sensul că n-a atins decât anumite probleme. Era și greu într-o singură emisiune și sigur vor mai urma altele.
  Dar am și două critici. Prima se referă la explicația cu curtea spitalului. Mai bine spunea că a greșit, chiar dacă în 2004 a crezut că face bine. Sau mai bine nu atingea acea problemă. A doua observație ar fi faptul că n-a menționat partidul care a renunțat la candidat, pentru al susține. Am văzut că s-a scris că e susținut de partidul cetățenilor, dar trebuia menționat și ALDE și explicat contextul.
  Astă seară, tot la 8 pe LTV, am auzit că o să fie Leo Tănase. Evident că va explica, dar trebuia s-o facă și Iorguș.
  Oricum ar fi, Iorguș e mult mai coerent decât Radu și la vorbă și la fapte. Și e clar că e cu Mangalia.

  Comentariu by lucian visa — 5 mai 2016 @ 9:59

 63. @63

  Nu e singurul care e cu Mangalia. Dar spre deosebire de alții e dăunător.

  Sunt câte unii care își bat frecvent nevasta, dar eu cred ca o iubesc.

  Comentariu by Mentalist — 5 mai 2016 @ 10:10

 64. Rectificare, greșeala de tipar:
  @62
  Nu e singurul care e cu Mangalia. Dar spre deosebire de alții e dăunător.
  Sunt câte unii care își bat frecvent nevasta, dar ei cred ca o iubesc.
  Comentariu by Mentalist — mai 5, 2016 @ 10:10 am

  Comentariu by Mentalist — 5 mai 2016 @ 10:12

 65. Are dreptate Mentalistul: atat radu cat si iorgus au recunoscut in anumite inprejurari ca Bogdan Maganu este un baiat f inteligent! succes Bogdan!

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 10:18

 66. Nu e singurul care e cu Mangalia dar spre deosebire de alții poate sa si câștige.
  Si e clar singurul care nu face jocurile Constanței.

  Comentariu by Afinul — 5 mai 2016 @ 10:21

 67. @66

  Comentariu by zozo — 5 mai 2016 @ 10:36

 68. Comentariu by zozo — 5 mai 2016 @ 10:36

 69. Bine spus!

  Comentariu by zozo — 5 mai 2016 @ 10:37

 70. Dar de ce nu zice Iorgu de ce a fost debarcat din PSD?

  Alea adevărate, nu schizo ale lui.

  Comentariu by Mentalist — 5 mai 2016 @ 10:57

 71. Rugam pe aceasta cale primăria Mangalia dacă nu e cu prea mult tupeu din partea noastră sa tundă iarba din curtea grădiniței Neptun .Are deja 90 cm și vaci nu creștem sa strângem fan pentru la iarna.Sau va ți obișnuit așa sa o facă părințiîi care au copiii acolo așa cum au făcut o în ultimii ani.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 12:48

 72. Îmi cer iertare dacă sunteți prea ocupați cu marile proiectele Europene pe care le aveți în desfășurare dar nu pot sa văd copiii mușcați de căpușe sau serpi.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 12:51

 73. Sper sa nu va fi deranjat prea mult cu doleanța unor părinți care au copiii acolo la grădiniță și care știu concret despre ce vorbesc.
  Va mulțumesc anticipat.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 12:59

 74. E cerere legitimă și în mod normal ar trebui să fie rezolvată urgent.

  Trimite-mi două, trei poze pe email și vom forța puțin lucrurile. La probleme relativ ușor rezolvabile care sunt semnalate aici, răspund destul de rapid.

  Comentariu by lucian visa — 5 mai 2016 @ 13:07

 75. Ați pus politia locala de la începutul lunii Aprilie sa amenințe cu amenzi uriase agentii economici sau personale fizice care dețin terenuri în stațiuni dacă nu le vor curata.
  Nimic rău în ăsta dar voi nu sunteți în stare sa curățați unul extrem de important.
  Sau sănătatea copiilor noștri nu e importanta.
  Dacă nu credeți spuneți mi de câte ori atI tuns iarba la grădinița Neptun.
  Abia aștept sa văd ce răspundeți.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 13:09

 76. Fac referință la ultimiîi 4 ani.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 13:10

 77. Ei n-o să răspundă aici, dar poate o să rezolve, mai ales că e campanie electorală.

  Comentariu by lucian visa — 5 mai 2016 @ 13:10

 78. Abia aștept .Măcar odată la 4 ani înainte de alegeri sa se întâmple Cum se întâmplă multe lucruri în aceasta perioada sa ne spele ochiii și de care suntem sătui.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 13:36

 79. Și încă ceva domnule Visa :nu voi trimite fotografii deoarece este de ajuns sa treci pe acolo și sa vezi .Mulțumesc pentru încurajări și sper sa aveți dreptate ca se va rezolva.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 13:41

 80. După ce va spune de cate ori a tuns iarba poate va spune si de cate ori a fost facturat tunsul ierbii de Perfect Tree. Si cat a plătit primăria pentru iarba pe care au tuns-o părinții.

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 14:24

 81. Nu cred ca au curajul sa facă așa ceva deși orice e posibil și sunt tare curios și abia aștept sa văd astfel de facturi pentru perioada ultimilor 4 ani.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 14:36

 82. O sa va mai expun o problema care mă doare ca cetățean și ca tata :
  O sa I rog pe cei din conducerea orașului sa meargă la școala numărul 3 din Mangalia și sa asiste la doua ore de curs la unua din clasele situate la ultimul etaj poziționate pe partea cu strada Albatros atunci când afară sunt intre 20 și 26 grade , cer senin si după ora 10 dimineata și apoi dacă rezista timp de 2 ore deși mă îndoiesc sa îmi explice Cum pot 30 copiii dintr o clasa mulți din ei avand intre 6 și 10 ani sa înțelega ,sa fie atenti și sa facă performanta la o temperatura de 40 ,43 de grade celsius.Vorbesc din proprie experiență. Eu am rezistat 30 minute la o ședință după care am ieșit și am plecat considerand ca e o bataie de joc.Unde sunt investițiile făcute în scoli grădinițe. Sa nu discutam ca unele clase unde au strâns bani părinții și au pus câte un aer coditionat ineficient pentru suprafata unei clase dar care sa mai dilueze caldura sahariana din dorința sa nu și mai trimită copiii la PRĂJIT. Haiedeti sa discutam de lucruri elementare pe care trebuie sa le facem și sa nu mai ieșim sa ne arătăm mușchii atunci când turnam niște betoane si alea o data la 4 ani înaintea alegerilor pe baniiI contribuabililor.
  Sa știți ca nu mulți vor sa vorbeasca despre aceste lucruri pentru a nu avea probleme .

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 15:49

 83. P.S.
  Aștept invitația celor din primăria Mangalia sa facem acest test împreună , cu un termometru în mana și cu cei din presa lângă noi.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 15:54

 84. Îmi pare rău dacă deranjez pe cineva dar pe mine aceste lucruri mă macină personal și nu mă interesează bătălia și promisiunile politice .Vreau sa îmi cresc copiii în condițiiI umane .Sunt satul de povestea ca primăria nu are bani pentru așa ceva.Dacă pentru ăsta nu are bani atunci pentru ce are?
  Întreb și eu așa ca prostu.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 16:01

 85. Pe actualul primar nu il intereseaza, el are copiii la C- ta iar el marele mincinos si-a facut cerere pt cetatenia americana, dupa ce termina ce are de furat isi ia zborul peste ocean!

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 16:50

 86. Da a venit doar sa mulga Mangalia ,sa- i pacaleasca pe prosti si valea!

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 18:54

 87. Pt. 55: Maganu habar nu are ce-i aia administraţie publică.

  Comentariu by Vipera cu elice — 5 mai 2016 @ 20:57

 88. Eu unul am fost păcălit odată acum 4 ani dar gata nu se va mai întâmplă.

  Comentariu by Cetățeanul 4007 — 5 mai 2016 @ 21:11

 89. @ 87: Ei, nu …doar tu stii ce-i aia administratie publica,doar ai facut 12 ani asta. Chiar stie ce se poate face, si, inca o data – primarul are un aparat in spate. Bogdan poate fi un primar mai mult decat bun. El iubeste oamenii, nu ii foloseste, ca Iorgusul tau. Ai putea sa iti amintesti ca in 2008 nici proprii angajati nu il mai vroiau pe Iorgus primar.

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 21:23

 90. Mai vipero ce rea esti! Chiar daca nu ar sti ce- i aia administratie, Bogdan are o minte luminata si poate invata ca omul cat traieste invata ! Tu sustine- i pe cei ce stiu sa minta si sa fure!

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 21:38

 91. Pt 89: Mă uit la declaraţiile stimabilului, apoi mă uit la legislaţie şi văd că nu se pupă ce spune distinsul cu ce spune cartea.
  Cînd cineva nu ştie să rezolve situaţiile altfel decît cu şpagă sau după ureche, de la caz la caz, ajunge să spună lucruri trăsnite.

  Pt 90:
  Nu a învăţat el în OPT ani de semnat condica la primărie… Cît să-l mai aşteptăm?
  Şi mai sînt, ca el, şi alţi „sufletişti” amatori într-ale administraţiei. Cam cum sînt „medicii” homeopaţi: habar nu au ce fac, dar lucrează îngrijit şi sînt politicoşi!

  Comentariu by Vipera cu elice — 5 mai 2016 @ 22:32

 92. Vipero! Invata sa scrii corect si apoi sa mai comentezi !

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 23:08

 93. Ce pretentie sa ai? Prostul nu stie ca nu stie sa scrie,dar stie sa critice pe altul!

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 23:18

 94. Pt. 92:
  Ce să fac, asta e!
  Eu nu ştiu să scriu corect, ca alţii, „v-a face”, sau „nau uitat”, sau cu spaţiul înainte de semnele de punctuaţie…

  Comentariu by Vipera cu elice — 5 mai 2016 @ 23:24

 95. @91: Care e legislatia asta la care te uiti tu? Ca poate e veche de acum 8, 10 ani…si madam Boita credea ca Legea 273/2006 nu mai opreste rectificarile prin mutarea fondurilor dintr-un capitol la altul pana in trimestrul III..si s-a pacalit. Chiar daca striga pana si Sorin Andrei..”S-a modificat, s-a modificat”..:)

  Comentariu by Anonim — 5 mai 2016 @ 23:38

 96. „Primăria putea folosi autorizaţia ADPPului pentru a demara lucrările”, unde primăria ar putea, liniştită, să ia bani de la alte capitole proprii ca să plătească execuţia proiectului deţinut de ADPP. Iar asta pentru că „e vorba despre două instituţii publice, care coexistă” şi, s-ar înţelege, au buget comun… Chiar şi aşa, mişcările trebuie făcute înainte de angajarea cheltuielilor, nu după. Nu cred că „un acord cadru cu o anumită firmă, pentru repararea tramei stradale” angajează cheltuieli bugetare aşa, fără deviz.
  Din declaraţiile publicate se înţelege că ADPP avea proiect, dar nu avea fonduri, iar primăria avea fonduri, dar nu avea proiect. Ca să vezi, a naibii potriveală! Iar o simplă petiţie a conectat cele două situaţii.
  Iar exemplul cu autorizaţia de construire pentru casă proprietate privată, dat de Maganu, e fix pe lîngă. Cumpărătorul nu e obligat să ducă la îndeplinire autorizaţia de construire a vînzătorului, deşi ar putea, dacă autorizaţia ar fi în termenul de valabilitate. Din ce spune Maganu, dacă autorizaţia expiră, cumpărătorul e bun de plată…

  Comentariu by Vipera cu elice — 6 mai 2016 @ 0:37

 97. Ce proiect îți trebuie să pui o plombă, pe un drum pe care-l administrezi?

  Comentariu by lucian visa — 6 mai 2016 @ 10:29

 98. Cât timp dezbateți voi daca e legal sau nu, cine are cunoașterea mai mare decât altul, străzile arată ca ale unui oraș părăsit. Iarba ca în sălbăticie, totul deteriorat.
  Mi-au venit cunoștințe de 1 Mai si mi-a fost rușine.

  Vinovați de asta sunt Radu si Iorgu, care au facut război in ultimul an. PSD s-a lepădat de acest război, care a ținut ostatic orașul.
  Daca e sa judec pragmatic, doar masochiștii susțin pe câinii războiului.

  Bogdan Maganu nu este o persoana. Este o echipa. O echipa susținuta de alte echipe, care se întind pe plan național. Este PSD.

  Iorgus Zanfir este doar o persoana. În prag de schizo, după cum a început să se creadă Dumnezeul Mangaliei. S-a îmbolnăvit de cultul personalității ca Ceaușescu.

  Cei care fac joaca lui Iorgus de fapt muncesc în beneficiul lui Radu Cristian. Dacă Iorgus ar tine la Mangalia ar trebui sa-si retragă candidatura, sa lase pe toți anti-Radu sa susțină pe Bogdan Maganu. Încâpățânarea lui Iorgus ține pe Radu primar.

  PSD e PSD. Ce ar vrea Iorgus, dupa ce a fost scuipat din PSD, ca toți oamenii din PSD sa nu mai fie PSD pentru ca s-a supărat baba pe sat? Sa-si lase toți credința si sa urmeze un nou Dumnezeu?
  Paranoia asta il tine pe Radu primar, Iorgus nu mai are simtul realității, in continuare face rău orașului în disperarea lui.

  Toți ăștia care o ardeți cu Iorgus, sunteți vinovați pentru contribuția la Radu Cristian. Ca si consecință.

  Comentariu by Mentalist — 6 mai 2016 @ 11:37

 99. Pt. 97: Corect! Proiect european, ceva… Pina au stabilit ei cine sa ia banii pe PT, SF si DDE a fost gata petitia.

  Comentariu by Vipera cu elice — 6 mai 2016 @ 11:45

 100. Citat din presa centrală:
  „România își ia adio de la fondurile pentru proiecte cu finanțare europeană. Oficialii Comisiei Europene au descoperit nereguli cu privire la cheltuielile efectuate de autorități și a decis sancționarea țării noastre.

  Peste 420 de milioane de euro au fost returnați Comisiei, iar reprezentanții instituției nu au mai vrut să deconteze cheltuielile nejustificate, fiind nevoie de bani din bugetul statului pentru acoperirea acestor greșeli.”

  Radu Cristian se poate mîndri cu o contribuţie de circa 2% la constituirea acestei datorii.

  Comentariu by Vipera cu elice — 6 mai 2016 @ 14:24

 101. O sa spun la toata lumea ca nu mai duc la biserica pt ca doamna carlan care este preoteasa sustine o persoana care a votat taierea salariilor, care s-a inbogatit peste masura care a furat peste masura, adica pe Iorgus! Ea ar trebui sa apere interesul poporului , nu al hotilor! Oare nu ii este rusine sa mai dea ochii cu lumea? Ma tem ca o s- o pedepseasca Dumnezeu!

  Comentariu by Mama mare — 6 mai 2016 @ 16:54

 102. Wow, attractive website. Thnx ..

  Comentariu by nba 2k16 mt buy — 7 mai 2016 @ 16:29

 103. Unbelievably user friendly site. Astounding details available on couple of clicks on

  Comentariu by nba 2k16 mt free — 7 mai 2016 @ 16:29

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress