Mangalia – politica locală

29 aprilie 2016

Ion Mincă, mesaj către Leo Tănase: “Independentul” Zanfir Iorguş este un client frecvent al procurorilor DNA

Filed under: PRM — lucian visa @ 18:07

Ion Mincă, preşedintele PRM Mangalia, critică dur atitudinea şefului ALDE Mangalia, Leonard Tănase, susţinător al candidatului independent Zanfir Iorguş. „La doar câteva zile de la instalarea în funcţie deja vă adresaţi membrilor ALDE de parcă le-aţi fi stăpân, fără să îi cunoaşteţi, fără să le ştiţi problemele pe care le au, ca cetăţeni, căci, dincolo de simpatiile politice, aceşti oameni au necazurile şi problemele lor, pe care nu le ştiţi, că nu aveţi de unde! Am luat act, cu stupoare, de comunicatul de presă pe care l-aţi emis ieri, miercuri 27 aprilie, în care îndemnaţi locuitorii Mangaliei să voteze pe un oarecare Iorguş pe care cu atâta aplomb îl susţineţi. “Independentul” Zanfir Iorguş este un client frecvent al procurorilor DNA. Mă stupefiază lipsa dumneavoastră de memorie“, îi transmite Ion Mincă.

„Ce interes personal aveți în această așa-zisă susținere a lui Iorguș? Ați făcut vreun sondaj de opinie printre membrii ALDE ca să vedeți care e părerea lor despre Iorgus? A, sunteți președintele lor de doar câteva zile, când să-i întrebați? De fapt, prin comunicatul de presă pe care l-ați emis ieri demonstrati un singur lucru: acela că nu vă pasă în niciun fel de ceea ce își doresc membrii dvs, ci vă urmăriți fix un interes personal! Ce v-a promis Iorgus contra acestui mic serviciu? Vreun acționariat în puzderia de firme pe care a furat banii primăriei“, mai întreabă șeful PRM Mangalia. Mincă a ținut să-i reamintească lui Tănase dar și celor care au uitat că, în mandarul său interimar, a făcut ceva pentru mangalioți,a tunci când Iorguș i-a lăsat în frig, în plină iarnă.

„Mangalia a fost distrusă nu în 8 ani, ci în 20 de ani de când niște infractori notorii, printre care și Iorgus al dvs (și mai ales EL!), au pus gheara pe Primăria Mangalia, și-au furat bietul oraș și-au furat de la bieții lui locuitori tot ce se putea fura, mai ales le-au furat VIITORUL! Cât privește Mangalia care a stat în frig, vă reamintesc ca exact Zanfir Iorgus al dvs a lăsat Mangalia în frig și, eu, nimeni altcineva, eu, consilierul local Ion Mincă – primar interimar in 2008, atunci cand Iorguș a făcut nenorocirea, m-am zbătut să scot din frig Mangalia, și am și reușit!

Neavând memorie bună, nu vă amintiți acest aspect, și nici nu e necesar să o faceți, este suficient că locuitorii Mangaliei știu cine le-a redat căldura în case atunci când Iorgus al dvs îi lăsase în frig!“, a spus Mincă. „Pe de alta parte, daca Tanase il sustine pe inculpatul Zanfir Iorgus inseamna ca ii susține si pe cei doi consilieri locali pe care i-a cărat cu el din PSD, în PSD când era primar Iorguș având 5 consilieri locali, pe 3 i-a lăsat în PSD, doi și i-a cărat cu el in ALDE. Ce credibilitate au acestia doi având în vedere că atâta timp au stat în preajma unui infractor notoriu, naravindu-se in rele de la el?“, a conchis Mincă.

Mirela Sorina PASCAL, Replica 29.04.2016

35 Comments

 1. Cât privește Mangalia care a stat în frig, vă reamintesc ca exact Zanfir Iorgus al dvs a lăsat Mangalia în frig și, eu, nimeni altcineva, eu, consilierul local Ion Mincă – primar interimar in 2008, atunci cand Iorguș a făcut nenorocirea, m-am zbătut să scot din frig Mangalia, și am și reușit!

  Mincă n-a fost primar interimar în 2008 pentru că Tusac nu a fost suspendat atunci. Lipsa căldurii a fost în iarna 2011-2012. Iorguș nu putea opri căldura pentru că nu avea pârghiile necesare. Niște lecitină nu i-ar strica lui Nelu.

  Comentariu by lucian visa — 29 aprilie 2016 @ 18:11

 2. Are discursul Tribunului !

  Comentariu by zozo — 29 aprilie 2016 @ 18:37

 3. Din nefericire, minca vorbeste cu cuvintele lui radu. Adica ale Mincinosului. Copy- paste, ca se poarta.
  A uitat sa spuna ca tot el a adus-o in primarie, ca „secretara personala” , pe ciocanel simona, care atunci se ocupa cu copierea documentelor din primarie tocmai pentru…. A. Carlescu s.a.
  Deci lecitina nu e de ajuns. Astfel de oameni trebuie sa iasa din viata publica pe usa din dos. Si scuipati.

  Comentariu by Anonim — 29 aprilie 2016 @ 18:37

 4. Eu am o întrebare. Cum a ajuns fratele lui Mincă de la un șef de chioșc al SC Neptun SA, să aibă un hotel cu restaurant și un parc ? Nu cu ajutorul lui Iorguș care i-a dat terenurile ? Iar consilier local în acea perioadă cine era oare ? Evident că acum Iorguș e un bandit. Nu i-a dat suficient. Măcar așa vede și Iorguș ce ”prieteni” a adunat lângă el în timpul mandatelor sale. Cei care i-au spus direct părerea lor critică erau ”dușmani” și au fost înlăturați. Cei ca Mincă erau frați.

  Comentariu by lucian visa — 29 aprilie 2016 @ 18:57

 5. Pt. 4. Asta e buna. Il acuza pe Minca, dar il scuza pe Iorgus? Sau Minca ar trebui sa faca ciocu’ mic fiindca s-a imbogatit si cu ajutorul lui Iorgus? Mai oameni chiar nu intelegeti? Trebuie oameni noi si mai tineri cu chef de treaba. Bineinteles ca RC se exclude din discutie.

  Comentariu by Provider NET — 29 aprilie 2016 @ 19:05

 6. Că trebuie oameni noi, asta e clar. Că trebuie tineri sau bătrâni, e o discriminare. Oamenii ăștia pe care-i vrem toți trebuie să facă ceva pentru a fi aleși. Atâta timp cât stau deoparte, ei nu există politic. Dacă vin doar în campanie și spun că își vor orașul înapoi, e o ipocrizie. Îi aștept și îi voi susține pe toți cei noi, tineri sau mai puțin tineri, care imediat după campanie vor lua taurul de coarne și vor spune stop clasei politice alese, atunci când va greși.

  Comentariu by lucian visa — 29 aprilie 2016 @ 19:08

 7. Nea Visa, chiar nu ma pot abtine. Mata pui problema sa vada Iorgus ce prieten e Minca cu el desi au furat impreuna? Ne meritam soarta. Sau ai si mata vreun interes?

  Comentariu by Provider NET — 29 aprilie 2016 @ 19:10

 8. Pai R.C. are chef de treaba dar nu stie cu cine sa faca treaba. Dupa cum comenta unul mai sus face cu … Simona lui Minca.

  Comentariu by Adi — 29 aprilie 2016 @ 19:11

 9. Pt.7
  Pe cei care îmi spun că eu am interese materiale pentru că administrez acest blog, nu pot decât să-i cataloghez decât ca niște golani.
  Îmi era mult mai simplu să-i laud pe conducătorii administrației și să primesc niște bani pe publicitate. Dar nu ăsta e felul meu. Sunt în opoziție cu toți primarii de peste 8 ani. Nu e deloc ușor, în loc de bani am primit multe lovituri. Dacă ești bărbat semnează-te cu numele real. Până atunci ești un nimic.

  Comentariu by lucian visa — 29 aprilie 2016 @ 19:21

 10. – Baiete!! O cinzeaca, 2 beri la rece si 4 mici cu mustar !!!

  Comentariu by Big Brother — 29 aprilie 2016 @ 20:07

 11. Discutia asta cu fii barbata Zoie si semneaza-te e veche! Unii dintre noi nu ne putem semna cu numele real, din diferite motive, unii lucreaza in Primarie, unii au copii, neveste care lucreaza si nu-si doresc sa riste jobul unui cunoscut pt. o parere pe net. Sau altele. Asta nu inseamna ca nu ne pasa.

  Comentariu by Provider NET — 29 aprilie 2016 @ 21:18

 12. Mai oameni buni, timp de 8 ani au fost oameni noi, Tusac si Radu. Este de ajuns. Eu votez Zanfir Iorgus.

  Comentariu by Anonim — 29 aprilie 2016 @ 21:34

 13. Conu Iorgu e deja primar.

  Comentariu by Zoga — 29 aprilie 2016 @ 21:54

 14. Votez Iorgus!!!!!

  Comentariu by dana — 29 aprilie 2016 @ 22:20

 15. PSD va cistiga detasat in Mangalia …. Iosgus este poveste pt noi dar nu si pentru DNA iar RC e terminat politic

  Comentariu by 66 — 29 aprilie 2016 @ 22:24

 16. Pe 2 mai , va invit la o întâlnire cu totul specială .
  Va voi oferi 2 mici și un pahar de vin :)) .
  Nea Muncă e vai de viata lui , un cârciumar cu bancuri proaste , a uitat când îi făcea jocul lui Radu

  Comentariu by Mangaliotul — 29 aprilie 2016 @ 23:58

 17. Inca-l face.

  Comentariu by Anonim — 30 aprilie 2016 @ 0:35

 18. Nea Nelu veziti mata de deratizari si de caini ca ai supt la buget de teai umflat. Crezi ca nu stim de ce esti sluga lui Radu? Cate miliarde ai incasat de la cainii comunitari si de la deratizari? Erai om cu coaie cand teai batut cu Iorgus, acum ai ajuns o sluga .Te foloseste Radu ca pe o cirpa. Nu iei nici 2 % cu toate ciorbele tale.

  Comentariu by Anonim — 30 aprilie 2016 @ 0:49

 19. Pt. 7 & 11:
  Cu manevre din astea de a pune cuvinte în gura cuiva reuşeşti doar să te descalifici singur dintr-o discuţie pentru că demonstrezi că nu asculţi.

  Comentariu by Vipera cu elice — 30 aprilie 2016 @ 2:06

 20. Dacă dl. Mincă ar fi fost acel uragan de nestăvilit al politicii callatiene, ar fi avut şi statuie, deja!… Dar hai să nu mă duc chiar la extreme.
  Chestia asta cu „aruncăm cu rahat unii în alţii în campanie, dar dup-aia bem un pahar” e de tot rîsul, d-le Mincă. Şi e atît de veche, că încep să mă gîndesc la Caragiale.
  Campania electorală nu e o scuză sau un prilej pentru minciuni. Nu e cinstit faţă de alegători.
  Minţind în campanie nu faceţi altceva decît să desconsideraţi pe cei care v-ar vota, în primul rînd, pentru că demonstraţi că îi consideraţi proşti.
  Mesajul dvs. e din categoria „ştiu că tu eşti, dar eu ce sînt?”
  Am citit şi mesajul extins, e pe mangalianews. Declar aici că am fost surprins: v-aţi războit cu… singurii doi comentatori ai scrisorii deschise, pe care i-aţi catalogat drept „slugi”! Aşa vă purtaţi dvs. cu aceia care vă bagă în seamă? Sau e doar „rahat politic”?

  Comentariu by Vipera cu elice — 30 aprilie 2016 @ 2:24

 21. Pt.11
  Și eu am.

  Mincă a ajuns viceprimar în 2009 printr-o înțelegere cu cine altul decât Iorguș. Pentru asta, Mincă a promis că o să-l toace public pe Tusac. A fost ales pe holul primăriei, pentru că atunci instituția era SRL-ul fostului primar. Voturile au fost de la PDL, PNL și PC. Cel care le-a negociat pe ce ale PNL-ului, a fost Iorguș.
  Mincă a uitat foarte repede de acea promisiune.

  Comentariu by lucian visa — 30 aprilie 2016 @ 8:02

 22. Pe mine Minca nu ma intereseaza, fiindca toti stim ca are o candidatura de umplutura. Dar sa sa-l sustii pe Iorgus, care la fel ca RC, a fost bugetar si a ajuns milionar in euro si sa spui ca Minca fura mi se pare inainte de Paste fariseism. Mai degraba as vota Tusac, daca ar mai candida, macar asta era deja milionar inainte de a ajunge la primarie. Toata lumea da un semnal in Romania, hai sa fim in curent, FARA HOTI. Fara Iorgus, fara RC.

  Comentariu by Provider NET — 30 aprilie 2016 @ 8:37

 23. 22, dar sa spui dupa Paste ca Minca fura, cum ti se pare?
  Hotaraste-te, ori „fara hoti”, ori cu Tusac.

  Comentariu by C3PO — 30 aprilie 2016 @ 9:04

 24. pt. 22: FARA HOTI. Referinta la Tusac a fost de dragul comparatiei, daca nu ai aflat Tusac nu candideaza. Are bun simt si nu a revenit dupa ce a pierdut. Nu la fel e Iorgus. Va pierde si va sabota viitorul primar prin cei 5-6 consilieri pe care-i va controla. Orice om normal cu experienta lui ar ajuta, dar el doar saboteaza pe oricine e primar, daca nu e el. Si revin la discutia inceputa de Visa: daca nu a fost caldura, a fost vina lui Tusac si a platit pentru asta, da’ Iorgus nu are vina? Cine l-a suspendat de doua ori pe Tusac cu prietenul Palaz? Iorgus, omoara totul in jur, nu creste nimic langa el, de aceea nu trebuie votat.

  Comentariu by Provider NET — 30 aprilie 2016 @ 9:17

 25. Minca a turnat la secu inainte de 89..toarna si acum ..pe toata lumea….e coleg cu PITICUL…de asta se inteleg…baietiii…..Minca …cad vede banu…..intra in fibrilatie….i-a pacalit pe toti cu care a facut afaceri….da ce tepe le-a dat….un EXCROC si un GOLAN de ultima spita….

  Comentariu by Costi — 30 aprilie 2016 @ 10:27

 26. Pt.24
  Se vede că nu-l cunoști pe Palaz. El a luat personal războiul cu Tusac. Și încă ceva, prieten cu Palaz e Mincă nu Iorguș.

  Comentariu by lucian visa — 30 aprilie 2016 @ 11:26

 27. Cu asta ai fost maxim, dle Visa!!! Iorgus nu a avut niciun amestec atunci, nu? Hai dom’le ca deja sfidezi inteligenta oricui. Cum poti sa spui asa ceva???!!! Palaz are acelasi caracter de bugetar care se imbuiba pe spatele functiei, dar a dacut totul in echipa cu Iorgus. A zis bine tipul de mai sus: Iorgus nu se creste decat pe el, oricine altcineva moare sau e omorat. Cu ghilimelele de rigoare. Vezi Tusac vezi Foleanu…

  Comentariu by Anonim — 30 aprilie 2016 @ 12:35

 28. @26-Acu 5 minute i-am vazut campania auto volanta cu panouri cu el(Palaz) si Turcesu.Dar pen’ca veni vorba de Minca si pentru ca aveti aici niste comenturi care intriga,n-ar fi rau sa intregiti niste informatii pe care le-ati lasat in coada de peste ! De pilda la @ 21 aduceti-cel putin pentru mine-o lamurire despre felul in care a fost ales Minca viceprimar,in momentul cand pdl,ar fi avut clar in urma votului,postul acesta ! Totusi,ati votat „pe hol” …pe Minca ! Eu nu uit ca in campania de atunci Minca flutura niste dosare, amenintator,in fata sticlei TV,la adresa lui Iorgus(taman de pe faleza Mangaliei devenita…privata ) ! Mai stiu ca Minca era intro relatie buna de amicitie cu Raluca Tene-sefa la DNA ! Oricum,din punct de vedere juridic sunt si fapte care nefiind scoase de la capac la timp…se prescriu ! Nici Nae n-a stiut sa-mi raspunda atunci de ce au primit ordin sa-l aleaga pe Minca ! Este aici un video „emblematic” cu un discurs amical al lui in sala de consiliu in fata dvs,consilieri,patroni…si toata spuma politichiei mangaliote,in care spune adevaruri de toti stiute.Atunci a si anuntat ca dosarele le tine,in caz ca mai pateste…un accident ! El incerca sa sufle in iaurt,pentru ca mai fusese amagit si atunci cand ziceti ca „a avut o intelegere cu Iorgus”…dar,ati uitat sa spuneti,ca dupa ce a fost „avansat”…a fost trimis la biobaza !

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2016 @ 12:45

 29. PS la @28.Tot Minca,care a avut in permanenta in aparatul primariei oameni care ii dadeau copii dupa acte compromitatoare,a rascolit probabil si miscarea in care Palaz (ca tot veni vorba de el)a venit sa rascoleasca arhiva,dar nu oricum,tineti cont,ci in prezenta si a lui Maria Andrei ! Asta dupa ce si Tusac a golit de prin arhiva-in masina personala-acte de acolo ! Ajuns aici in acest punct vreau sa va reamintesc,dvs,ca unul care cunoste mersul hartiilor in primarie un fapt „tabu”,cunoscut de consilierii mai vechi si mai putin de astia noi „cu cas la gura” : registatura primariei este una si cea a CL-alta ! Au fost situatii cand nici consilierii in totalitate nu stiau de hotarari ajunse la prefectura si de care ei habar nu aveau…in totalitate,pentru ca unii stiau ! Si ca sa intaresc cele spuse aici,dau un ultim „exemplu”-pentru care…se pare ca un consilier,a pierdut „sprijinul politic”…taman cand urma sa ajunga primar ! E vorba de Paul Foleanu,care ,de curand a scapat porumbelul…care deschidea cutia Pandorei,pericol pentru toti primarii,nu numai cel actual !(e vorba de afirmatia inregistrata pe video…cu numar de hot.de CL ,care nefiind luata in plen la Mangalia…a ajuns „valabila” la prefectura ! Cea cu contractele cu avocatii !) Daca s-ar fi dat curs acestui fals intelectual si uz de fals…pe cale de consecinta,orice anchetator ar fi fost nevoit,avand in vedere situatia arhivelor…sa confrunte toate hot. de CL si corespondenta lor de la prefectura ! Uite asa am fi putut scapa noi de fosti consilieri,primari si toata spuma celor cinstiti,care se pun periodic,in slujba cetateanului,in campanii electorale ! Dar ei,din pacate sunt aceeasi ! Bine ati spus :unde sunt listele cu „echipele”…ca ne-am fi lamurit pe deplin !(mai jos am sa postez si articolul din 21.febr.2016-unde spuneti ca cineva minte ! Cine…domnilor consilieri ?)

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2016 @ 13:22

 30. http://www.lucianvisa.ro/2016/02/21/ce-se-voteaza-si-ce-ajunge-la-prefectura/

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2016 @ 13:25

 31. Si ca sa pun bomboana pe coliva mai afirm in continuare-pentru ca tot e campanie electorala-ca nu cred ca nu se stia de catre consilieri in plenul lor ca lucrarile pe proiecte europene…nu urmau sa fie facute…pe banii nostri ! Aici cred ca printro miscare ,politica,pe calcaie,istetul asta de primar impus,a fost „lasat cu pantalonii in vine” ! Insa domnilor consilieri v-ati gandit,in afara de interesele economice personale,imediate-ca cioara de pe gard !-la faptul ca Mangalia s-a pupat pe bot zeci de ani de aici in colo,la o asemenea facilitate…pentru noi toti ?

  Comentariu by I.S — 30 aprilie 2016 @ 13:50

 32. Pt. #4
  Pe prima pagina din Replica online e un articol care dainuie acolo de 6 luni:
  http://www.replicaonline.ro/tun-imobiliar-de-8-5-ha-pe-malul-marii-la-olimp-248818/

  Comentariu by nabuco — 30 aprilie 2016 @ 14:35

 33. Prezenta acelui articol pe prima pagină ne costă pe noi ,mangaliotii,cam 3000 de euro pe lună. Atât are primăria contractul cu Replica. De cate luni zici ca sta acolo?

  Comentariu by Anonim — 30 aprilie 2016 @ 15:36

 34. Hmm , pai Nelu , Kellu , nea Gicu sau Sorinel isi faceau ziarele locale cu o suma de trei ori mai mica.

  Comentariu by Bebe — 30 aprilie 2016 @ 19:15

 35. Pai nu erau primari. Nu era asa belșug.

  Comentariu by Anonim — 1 mai 2016 @ 20:12

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress