Mangalia – politica locală

27 aprilie 2016

SORIN MIHAI, președintele UNPR Mangalia, răspunde ALDE: Fiecare candidat are șanse!

Filed under: UNPR — lucian visa @ 16:31
Stimată redacție,
   Ca urmare a comunicatului de presă al ALDE Mangalia, în care este amintit numele președintelui UNPR Mangalia, vă transmitem următorul text care cuprinde precizări în legătură cu opiniile formulate de Leonard Tănase.
   În speranța că veți publica acest răspuns, vă mulțumim pentru sprijin și pentru profesionalismul de care dați dovadă!
     Cu respect,
     Sorin MIHAI,
     Președinte UNPR Mangalia.
––––––––––-
„Îmi propusesem ca în Săptămâna Luminată să nu aduc în discuție jocurile politice din Mangalia, chiar dacă ultimele evenimente au creat subiecte interesante. Este o perioadă a purificării sufletești, sunt momente în care trebuie să ne căutăm echilibrul interior. Și așa va urma o campanie electorală cu multe mizerii.
Menționarea numelui meu în comunicatul de presă al președintelui ALDE Mangalia mă obligă să intervin.
Se tot încearcă activarea unui mit electoral, prin care sunt creditați cu șanse numai doi candidați la Primăria Mangalia. Anterior a fost vehiculat tandemul Foleanu – Radu (forțat cu insistență), acum se promovează tandemul Iorguș – Radu. Intenția este să se polarizeze discuția, să se inducă ideea că numai unii contează pe scena electorală. Se stimulează sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputință. Sondajele date până acum publicității au demonstrat că am dreptate: se dorește manipularea opiniei publice.
Fiecare candidat are șanse. Important este ceea ce ne dorim. Dacă Mangalia va dori ca tot aceiași oameni, care au fost până acum la butoane, să o conducă, va alege în consecință. Dar sunt convins că Mangalia a înțeles că este momentul unui „restart”. Că votul dat pe 5 iunie 2016 îi va defini viitorul pe o perioadă îndelungată de acum încolo și că trebuie să își facă alegerile cu grijă, rațional și nu emoțional.
Mangalia este în declin. Este un oraș închis, fără perspective, fără oportunități de dezvoltare. Dar nu este așa numai de 8 ani de zile. Turismul, activitățile de producție, locurile de muncă pentru tineri, cultura, educația, infrastructura – toate au avut de suferit tot mai acut în ultimii 15 ani. Îmi amintesc momentul 2008, la care se face referire în comunicat, ca fiind unul marcat tot de certuri între primarul de atunci și consilierii locali. În acel an nu s-au mai ținut aproape 4 luni de zile, din această cauză, ședințe ale Consiliului Local.
Prin acceptarea președinției UNPR Mangalia, mi-am asumat și misiunea de reformare a clasei politice din municipiul nostru. Echipa mea de candidați la Consiliul Local este alcătuită din oameni care nu au fost la conducerea Mangaliei, care își doresc să facă politica cetățeanului, care vor să se implice necondiționat în viața urbei. Aveți ocazia, prin acești oameni, să puneți în practică ceea ce ne dorim toți: promovarea unei echipe valoroase, neimplicate în jocurile politice de până acum. Sprijinind candidatura mea, aveți șansa de a demonstra că doriți o primenire a politicii din Mangalia, că sunteți alături de tinerii care cu adevărat se implică, că vreți o nouă imagine a administrației publice.
Este momentul să schimbăm cu adevărat Mangalia. Pentru aceasta, schimbarea trebuie să fie radicală, trebuie să fie făcută cu oameni noi. Culisele politice din ultimii 15 ani ne-au dus către dezamăgiri, către resemnare. Este timpul, mangalioți, să ne clădim viitorul noi înșine! Este timpul ca dialogul, transparența, seriozitatea și implicarea să fie valorile pe care le împărtășim și pe care ni le asumăm.
De aceea, îi solicit președintelui ALDE Mangalia să își reconsidere opțiunile și să fie alături de mine în acest efort de primenire a vieții politice. Am convingerea că va reflecta profund asupra acestei propuneri. Leonard Tănase știe că sunt un om serios, că singurul meu scop este acela de a îi da șansa Mangaliei să ajungă ceea ce i s-a refuzat în ultimii 20 de ani: un oraș independent, un oraș deschis, un oraș care își valorifică uriașul său potențial. Mă bucur că este de acord cu mine: Mangalia este aservită Constanței de ani de zile. Mi-aș fi dorit ca dumnealui să o fi susținut și acum o lună de zile, înainte ca domnul Iorguș să decidă această candidatură independentă. Susținerea candidaturii mele la funcția de primar al Mangaliei este o garanție a desprinderii de toate sforile politice.
Sloganul „CU VOI, NU CU EI!” este un crez personal, împărtășit ca principiu de foarte mulți oameni. Sunt sigur că sunteți de acord cu mine. Zanfir Iorguș, Claudiu Tusac, Cristian Radu au avut șansa de a demonstra ceea ce pot. Este timpul să privim spre viitor și spre oameni care înțeleg să facă, într-adevăr, politica cetățeanului. De certuri și de promisiuni neonorate suntem sătui”.

mangalianews.ro 27.04.2016

12 Comments

 1. Sorine, nu te-ai copt politic până acum, nu prea mai ai șanse.
  Dacă partidul tău, în frunte cu generalul fost șef la popotă, ar fi mers pe mâna PNL-ului și ar fi votat pentru două tururi, atunci nu era nicio problemă. Dar într-un tur chiar e o problemă. Se pare că de când faci naveta la Constanța, interesul tău pentru Mangalia e în scădere și începi să gândești ca ei.
  Referitor la echipa ta pură și neprihănită, n-avem nicio garanție că ar fi mai bună. Dar niciuna. Comuniștii au venit în alegerile din 1946 tot cu candidați care nu mai fuseseră în politică. Au câștigat nu cu voturile, ci cu tancurile sovietice și apoi a fost o guvernare plină de deținuți politici.
  Ceea ce ai afirmat tu, au mai făcut-o și alți candidați la primar în 2012. Abia după alegeri au înțeles și au lăsat politica deoparte. Pare că asta va fi și soarta ta și e păcat. Oamenii inteligenți învață din greșelile altora, oamenii obișnuiți, nu.

  Comentariu by lucian visa — 27 aprilie 2016 @ 16:44

 2. … Şi toate astea doar pentru că i s-a „menţionat numele”, nu pentru apelul în sine.

  D-le Mihai Sorin, dacă viaţa politică vă produce o aşa suferinţă sufletească şi vă dezechilibrează în aşa hal, mai ales în Săprămîna Luminată, ce mai căutaţi prin politică? Nu aţi putea să vă luaţi, în loc de o săptămîna, vreo 15-20 de Ani Luminaţi?

  Mai în glumă, mai în serios, aveţi, totuşi, o vîrstă. Puteţi avea şi niţică maturitate? Pe masă este funcţia de primar.

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 aprilie 2016 @ 17:07

 3. D-le Vişa, cu voia dvs. îmi permit să nuanţez zicala cu cei care învaţă din greşelile altora.
  JFK spunea că „o eroare devine o greşeală doar dacă nu e îndreptată”. Cu alte cuvinte, a învăţa din greşelile proprii este, chiar, foarte important.
  A nu învăţa deloc din greşeli, este chiar periculos. În plus, pentru a observa şi a înţelege greşelile altora, e nevoie, mai mereu, de experienţă proprie.
  Eu nu aş conta pe experienţa d-lui Mihai Sorin.

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 aprilie 2016 @ 17:27

 4. Este, Săptămâna Luminată ! Domnule Mihai Sorin , te rog să juri in săptămâna asta sfânta ca NU ai fost numit la inspectoratul scolar de un vicepreședinte national al unpr si că NU ai fost numit de aceeași persoană si candidatul unpr Mangalia. Am vazut ca la anuntarea candidaturii dvs de la sediu unpr nu cunosteati nici un membru ,după cum nici ei nu vă cunosteau. JURATI?

  Comentariu by zozo — 27 aprilie 2016 @ 17:27

 5. Hai să nu fim răi cu Sorin. Pe fond el este un tip OK. Ca inspector general adjunct sunt sigur că își face bine treaba. Dacă n-ar fi avut sprijin politic, clar că nu ajungea acolo. Politic însă greșește.

  Comentariu by lucian visa — 27 aprilie 2016 @ 17:40

 6. Pe fond toţi sîntem tipi OK, nici vorbă! Stupiditatea e întotdeauna o chestiune de context. De exemplu, eu sînt idiot total cînd vine vorba de fotbal sau de orientarea într-un oraş străin.

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 aprilie 2016 @ 17:55

 7. Sorine, baga-ti degetele in urechi si repeta incontinuu fraza „Eu sunt cel mai bun, eu am intotdeauna dreptate!”. Poate iese ceva…

  Comentariu by C3PO — 27 aprilie 2016 @ 18:30

 8. Se comporta ca un copil rasfatat in magazinul de bunatati. viseaza la functia de primar.

  Comentariu by ak-47 — 28 aprilie 2016 @ 8:53

 9. In preajma alegerilor din 2012 actualul presedinte al PSD si cu alti pesedisti erau in fata primariei.la intrebarea „ce faceti baieti paziti primaria?” Ei au raspuns „nu.o tragem pe nas !”

  Comentariu by ak-47 — 28 aprilie 2016 @ 8:56

 10. Din pacate Domnul Mihai nu a inteles o problema care este inca in Mangalia.
  Pentru multe persoane nu mai conteaza cine este primarul …conteaza din cine este format consiliul local (ce formatiuni politice) si cine pune Viceprimarul. Aici este problema Primarul poate fi dar fara consiliu propriu este terminat. De accea politica cere un pic de maleabilitate si nu numai stric si foarte strict. Iar domnule Mihai ca sa puteti sa il bate-ti pe Radu „mami” trebuie sa aveti „spate”politic, financiar si tot tacamu. O sa ramaneti surprins cu toate ca aveti un progream bun electoral ca tot unul dintre cei vechi probabil o sa castige.

  Comentariu by Eu — 28 aprilie 2016 @ 10:03

 11. http://www.replicaonline.ro/atacuri-politice-mizerabile-la-pecineaga-societatea-civila-vs-alde-273112/

  Comentariu by nabuco — 29 aprilie 2016 @ 17:31

 12. bun baiat, dar de ce la GABITA ? ..

  Comentariu by Mitica — 30 aprilie 2016 @ 17:11

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress