Mangalia – politica locală

27 aprilie 2016

Peședintele ALDE nu mai candidează la funcția de primar

Filed under: ALDE — lucian visa @ 16:17

Comunicat de presă

În 2008, în urma unei înțelegeri la nivelul Constanței între PSD și PNL, Claudiu Tusac devenea primarul Mangaliei.

În 2012, în urma unei alte înțelegeri între PSD și PNL, tot la nivelul Constanței, Radu Cristian devenea primarul Mangaliei.

În 2016, o alta înțelegere, tot între PSD si PNL, tot la nivel de Constanța, scoate din cursă candidatul anunțat al PSD cu șansă reală de a câștiga primăria, netezind drumul către un nou mandat pentru primarul PNL în funcție, Radu Cristian.

Ajunge !

Ultimii 8 ani au fost dezastruoși pentru Mangalia. Ura, scandalurile, incompetența și mizeria din ultimii 8 ani au transformat Mangalia din orașul frumos și viu, în care eram mândri că locuim, în orașul care a stat in frig și în care s-a construit un zid între oameni și mare. În ultimii 8 ani oamenii din Mangalia au devenit din ce în ce mai încrâncenați și mai nefericiți. Pentru că niște domni la Constanța se joacă de-a politica cu viețile noastre. Pentru ca niște domni, la Constanța, ne vând și ne cumpără câte 4 ani din viața noastră, a tuturor celor din Mangalia, ca pe o marfă.  Ajunge !

Dat fiind că primarul se va alege într-un singur tur, cu cât sunt mai mulți candidați, cu atât șansele ca viitorul Mangaliei să fie cel negociat la Constanța, cresc. Acesta este motivul pentru care am hotărât să nu-mi depun candidatura din partea ALDE la funcția de primar al Mangaliei și să susținem în această cursă pe candidatul independent Zanfir Iorgus. Consider că este necesar în acest moment să ne întoarcem la momentul 2008, să reparăm ce s-a stricat în acești 8 ani, atât in oraș, cât și în felul nostru de a fi și să continuăm de acolo pe un alt drum decât cel stabilit la Constanța în ultimii 8 ani, un drum pe care să ni-l alegem singuri, noi, cei din Mangalia. Refuz să fiu un pion în aceste jocuri politice făcute la Constanța și în care nu se regăsesc nicicum dorințele și nevoile noastre, ale celor care locuim în Mangalia.

ALDE ramâne astăzi singurul partid care nu îl susține, direct sau indirect, pe primarul în funcție, Radu Cristian. Fac apel la ceilalți candidați, fac apel la Sorin Mihai și la Costi Bârbora, oameni pentru care am tot respectul și de a căror bună credință sunt convins, fac apel și la ceilalți care au și putere de decizie, să-mi urmeze exemplul, să renunțe la orice orgolii sau ambiții, să-și retragă candidaturile și să permită ca primarul Mangaliei să fie ales cu o majoritate legitimă, oricare ar fi el. În contextul unui singur tur de scrutin contează doar primii doi clasați, iar aceștia sunt astăzi Radu Cristian și Zanfir Iorguș.  O definiție simplă a democrației ar fi că majoritatea hotărăște si minoritatea se supune. Trebuie să permitem majoritații din Mangalia să hotărască cum ne vom trăi următorii 4 ani și să nu lăsăm niște strategii politice făcute la Constanța să ne strice orașul si viețile, așa cum s-a întâmplat în ultimii 8 ani.

Leonard Tănase

Președinte ALDE Mangalia

24 Comments

 1. Felicitări pentru Leo Tănase!

  Un mesaj lucid, onest şi constructiv.

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 aprilie 2016 @ 16:29

 2. Mihai sorin a şi răspuns la apelul lui Leo Tănase.

  Cu ton smiorcăit şi fals emoţional, juniorul cu poza de nuntă pe wall şi care se crede important pentru oraş a reuşit să producă un comunicat bizar, din care se scurg firişoare de orgoliu, pompozitate, lipsă de onestitate intelectuală şi niţică aroganţă, prin care îi dă cu flit lui Leo Tănase, cu apelul lui cu tot. Ba, chiar, îl invită pe Leo Tănase să vină alături de el „în acest efort de primenire a vieții politice”!
  Şi toate astea doar pentru că i s-a „menţionat numele”, nu pentru apelul în sine.

  D-le Mihai Sorin, aveţi, totuşi o vîrstă. Puteţi avea şi niţică maturitate?

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 aprilie 2016 @ 16:52

 3. Pt. vipera cu elice: Mihai Sorin da dovada de lipsa de maturitate, Maganu presupun ca e clar imatur, singurul matur, in conceptia ta, e Iorgus. Chiar „prea matur”. Nu tineti seama ca sunt multi tineri ca Maganu si Mihai Sorin care nu vor vota cu Iorgus. Iorgus, la fel ca Basescu si Iliescu, e doar trecut. Asta nu intelege el … si cativa nostalgici.

  Comentariu by Provider NET — 27 aprilie 2016 @ 17:26

 4. Noi problema o avem cu prezentul si cu viitorul. Nu spun ca nu e important trecutul dar pe lângă ce prezent plin de gropi si ce viitor urat se arată parca m-as întoarce în trecut

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2016 @ 17:42

 5. Pentru Providerul de net.
  Relaxează-te, am observat cu toţii ce se întîmplă, de fapt. Partidul are o strategie la nivel naţional, care trasează sarcini pentru judeţ. Pînă nu demult, presiunea judeţului asupra localităţilor nu era atît de mare cum e în ultimii ani. Radu Cristian este exponentul acestor metode PCR-iste de trasare a sarcinilor de partid dinspre conducerea judeţeană a Partidului către oraşe. Cum se asigură conducerea judeţeană a Partidului că se implementează voinţa Partidului în teritoriu? Simplu: se numesc şi se impun primari obedienţi, nu zurbagii, cărora li se asigură o majoritate favorabilă. Alegerile se măsluiesc iar populaţia… care populaţie?
  În multe cazuri, strategia asta PCR-istă a ţinut, inclusiv la Mangalia.
  Imediat ce s-a rezolvat problema primarului zurbagiu, interesele economice se şi pun pe masa Consiliului Local, căruia i se poate ordona „remote” cum să voteze pentru aprobarea unor contracte…

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 aprilie 2016 @ 17:43

 6. Iorgus e o forta!Nici unul nu se poate compara cu el.Nu uitati, a fost votat si a castigat acum 4 ani.

  Comentariu by dana — 27 aprilie 2016 @ 17:45

 7. Pt. vipera cu elice: De aia il sustii pe Iorgus ca e zurbagiu? Hai sa fim seriosi, masluirea alegerilor, asigurarea unei majoritati confortabile, masonii, rusii si americanii. Conspiratie totala impotriva lu’ Iorgus sa iasa RC. Sunt confuz. Cine trage pe nas?

  Comentariu by Provider NET — 27 aprilie 2016 @ 17:54

 8. Pt provider
  Eu nu fac parte din conducerea PCR a judeţului. Prin urmare, nu îl consider pe Iorguş „zurbagiu”. Iar treaba cu sarcinile de partid era şi mai dramatică acum 30 de ani. Nu se numea „conspiraţie”, ci „linie de Partid” şi era ceva foarte, foarte concret.
  Nu e vorba de nici o conspiraţie împotriva lui Iorguş, totul e la vedere. Baţi cîmpii pe alte subiecte.

  Comentariu by Vipera cu elice — 27 aprilie 2016 @ 18:01

 9. Felicitari Leo Tanase.

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2016 @ 18:22

 10. Vipera noastra e din vremuri apuse…promotie cu Iorgus. Eu au invatat foarte bine linia de partid..

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2016 @ 19:44

 11. Oare care om cu scaun la cap se gândea vreodată ca președiteze alde recte dl Tanase avea vreo șansă să fie ales primar.scopul era clar .un loc de consilier .scremut chinuit dar un loc la masa aia.iorgus l-a luat de nevoie la remorca și preșul va ajunge consilier. Al sau vis.vipera te credeam mai obiectiv dar m-am înșelat. Deci felicitări Leo Tanase. Așteptăm să te ocupi în continuare de cultura orașului. Și de sport.și de ce o mai fi.

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2016 @ 20:19

 12. Nu vreau sa fac referire la persoana lui Leonard Tanase, fiecare cu parerea lui. Dar trebuie sa remarc ca are dreptate in tot ce a zs. Chiar ne impun primarul de la Constanta din 2008 si de atunci orasul merge din ce in ce mai rau. Ar trebui sa le dam o palma si sa le stricam jocurile. Mai rau ca acum sigur n-are cum sa fie. Nu-i nici Iorgus vreo usa de biserica dar parca era mai bine pe vremea lui. Macar pentru masinile noastre.

  Comentariu by Maria — 27 aprilie 2016 @ 21:03

 13. Nu face Mario referire la nici o persoana dar cum de ați uitat cine l-a adus pe radu, sprijinit ,votat orice ,împărțit prajitura și părăsit pe ultimii metri?ar fi avut respect dacă ori stătea cu rău pana la sfârșit ori dacă s-a retras atunci sa fi stat frumos .dar nu.tipic românește mușcă mana ce l-a hranit.aveți ce vota.halal.

  Comentariu by Anonim — 27 aprilie 2016 @ 21:13

 14. Pt 10: Să ştii că fosilele au lucruri foarte interesante de spus despre trecut!

  Pt 11:
  Normal că sînt subiectiv! Cine spune că e obiectiv pretinde că le ştie pe toate.

  Mă uit la starea oraşului, văd că oraşul nu prea poate mulţumi pentru altceva Constanţei, decît pentru blocarea constantă a drumurilor de acces către sud şi pentru „darul” otrăvit numit Radu Cristian. Aici am uşoare îndoieli: cred că nici cei de la Constanţa nu ştiau cine este Radu Cristian. Mai văd că economia oraşului se compune din şantierul naval, case de pariuri, săli de păcănele, farmacii şi buticuri de haine purtate.

  Mă uit la mesajele candidaţilor şi văd că nici unul nu îşi propune să lupte cu această stare de lucruri. Mai mult, unii parcă nici nu ar înţelege cît de gravă este situaţia!

  Gestionarea acestei stări de lucruri se poate face în două moduri: prin eliminarea ei sau prin… eliminarea ei.

  Luaţi fiecare candidat în parte şi încercaţi să vi-l imaginaţi cum se ceartă cu rechinii din Constanţa.

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 aprilie 2016 @ 5:04

 15. Ce incearca vipera sa ne spuna ca atitudinea lui Iorgus s-a datorat influentelor de la judet. Adica aia au vrut sa se infrupte din bogatiile orasului, iar el se impotrivea mutandu-se de la un partid la altul pentru a apara orasul. Iar noi ar urma sa credem toate balivernele astea…Pai sa vedem iorguseilor cum s-ar fi ajuns conu deputat daca nu era serior implicat in politica de la judet??? Mai departe..in 2004 de ce s-o fi transferat la PSD-ul asta corupt si comunist? Pe care l-a parasit in 2008, nu se stie de ce..cert e ca a trecut de partea lui Basescu … nici asta nu se stie de ce…Norocul lui ca Base l a luat deputat…in care calitate nu din obedienta a votat cu doua maini taierea salariilor si a pensiilor, ci din convingere. Si in2014 tot din convingere s-a tarat in fata lui Moga sa il faca sef la PSD, si sa inlature garda veche ca sa se instaleze el si sa faca o politica corecta !!!!

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2016 @ 11:34

 16. Pt 15:
  Eu ştiu că Iorguş a intrat în PSD în ultimul moment, după multe discuţii, cînt PSD-ul cîştigase şi era la butoane, iar banii se distribuiau pe preferinţe. Două-trei blocări de fonduri de la centru au arătat cine conduce.
  Salariile şi pensiile s-au redus tot din cauza furturilor pentru care sînt ăştia acum în puşcărie. Doar că, atunci cînd Băse a ieşit la TV şi a spus, cu subiect şi predicat, că, dacă furtul dini buget nu încetează, vor trebui reduse salariile şi pensiile.
  Chiar nu observi că toate furturile pentru care sînt condamnaţi ăştia acuma s-au petrecut FIX în perioada în care ministerele spuneau că nu au bani? Ia calculează tu, din 500 milioane (Microsoft şi Giţă) cam cîte salarii şi pensii se puteau plăti?

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 aprilie 2016 @ 11:53

 17. foarte bun comunicatul lui Leo si merita toata aprecierea ca a avut barbatia sa se rupa de Radu , fara a se gandi la avantajele continuarii relatiei cu el. cred ca a pus pe primul loc interesele orasului, a preferat sa faca un pas in spate, fara ambitia copilareasca a lui MIhai Sorin sau Costi. Asa ca ii uram succes lui Leo si il votam pe Iorgus!

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2016 @ 13:32

 18. Nu ma intereseaza cat a furat Iorgus inainte..ma intereseaza cum era orasul..cat costa o autorizatie..cati bani erau in buget..
  Nu le am cu politica..nu ma pricep..insa…stiu ca Mangalia era frumoasa pe timpul lui…stiu ca o autorizatie costa undeva pana in 5oo lei..(acum e undeva la 5000lei)..stiu ca amaratii aia ce vindeau pepeni printre blocuri nu erau alergati de adpp..s.a.m.d… INSA leonard tanase ..mai acum 4 ani..era fan radu cristian..si mai stiu ca e un hot care nu a facut altceva decat sa strice ce altii au creat ..acum il pupa in fund pe iorgus….
  Asta ar fi singurul meu motiv pt care nu l as vota pe Iorgus..din cauza lui tanase.imi e sila de acest specimen.

  Comentariu by Mica — 28 aprilie 2016 @ 15:17

 19. Sunt pro Iorgus ! Cu Tanase nu mă cunosc, dar îi respect atitudinea fata de oraș acum. Si-a turnat cenușă in cap , si-a asumat campania trecută si a luat atitudine fata de lacustele constantene ! Dacă era pupincurist era pe listă cu andrei , filip, griguta…! Parerea mea,doar !

  Comentariu by zozo — 28 aprilie 2016 @ 16:27

 20. Eu nu calculez nimic. Au calculat PDL-istii la timpul potrivit. Si au lipsit cateva milioane de romani de 25% din venitul lunar ca sa fure ei muuult si biiine. Cu subiect si predicat a comunicat guru Basescu ca tara are nevoie de sacrificiile cetatenilor. Iorgus era deputat si cand s-a votat in parlament a plecat cu elicopterul la Bucuresti sa voteze. punct

  Comentariu by Anonim — 28 aprilie 2016 @ 18:55

 21. Pt. 20: Spre aducere aminte, citez din declaraţiile lui Băse din 2010:
  „Statul arata asa ca un om foarte gras care s-a catarat in spatele cuiva subtirel, iar asta e economia!”

  „De asemenea, în ceea ce priveşte pensiile, […] ar mai trebui circa încă 500 de milioane de euro, care nu există”, a spus şeful statului. El a adăugat că, având în vedere că aceşti bani nu există, „este previzibilă o reducere a pensiilor cu 15%”.
  Poţi să şi asculţi toată declaraţia, dacă vrei: https://www.youtube.com/watch?v=JKasz2n_nBY

  Numai Dosarul Microsoft, hoţiile lui Ioan Niculaie şi ale lui Giţă făceau un MILIARD şi ceva, pe vremea aia. Deci ne-ar mai fi rămas şi ceva în plus, fără să se taie nimic. Aşa că, du-te şi protestează la Jilava, sau unde naiba or fi ăia din cauza cărora s-au redus VENITURILE.

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 aprilie 2016 @ 19:21

 22. Daca cumva va preocupa soarta orasului si chiar doreati o schimbare a lui Radu Cristian aveati doua variante curate: Sorin Mihai sau Barbora.
  Dar nu,VOI(Leo Tanase,Maganu,Pasa,Bociog,Foleanu,Ciobanel,Moroianu si alti sustinatori) sunteti pusi pe combinatii si vreti intoarcerea in timp cu un Iorgus care oricat de bine ar fi coordonat administratia timp de 3 mandate NU are cum sa vina cu ceva nou in ziua de azi(alta legislatie,alta perceptie asupra clasei politice,alta situatie economica atat local cat si national etc) si cu atat mai putin Nu poate avea o viziune pe termen mediu si lung cu acest oras.

  Comentariu by Obiectiv — 28 aprilie 2016 @ 22:18

 23. Eu, unul, chiar nu-mi fac griji că dl. Bîrbora ar avea „o viziune pe termen mediu si lung cu acest oras”. Nu mi-aş pune speranţele în sloganuri tautologice şi scuze.
  Cît despre Mihai Sorin… Chiar aşa, ce mai face dl. profesor-inspector-director dinastic, cel bine protejat împotriva realităţii?

  Cu tot respectul, dar şi cu părere de rău pentru valoarea lor în calitate de persoane private, cei doi amintiţi de tine sînt nişte glumiţe în materie de politică şi administraţie. Deocamdată.

  Comentariu by Vipera cu elice — 28 aprilie 2016 @ 23:19

 24. What’s debt consolidation?

  Consolidating debts will involve taking right out new credit to repay existing credit usually. Most people do that to lessen the interest on the debt, to lower their payment amount or even to reduce the amount of companies they owe money to.

  Debt consolidation reduction can be considered a useful strategy in a few situations but also for many it can entail extra costs, and possibly makes a hard situation much worse. That’s why you need to get expert debt advice before taking right out a consolidation loan.
  Debt consolidation reduction or credit debt management?

  Debt consolidation reduction and debts management are two various things but you can get confused between your terminology used when wanting to sort out your finances. Debt consolidation entails taking right out new credit to repay your financial situation and personal debt management is where you discuss affordable obligations with the firms you presently owe money to.

  Both can result in cutting down obligations but are very different means of working with debts. If you’re uncertain which option suits your position then we can help.

  Try our credit debt loan consolidation calculator to see whether you will need debts arrears or loan consolidation advice. If you want to get assist with your financial situation then we’d recommend you utilize our Debt Remedy tool or call our helpline and we’ll help you workout an individual action intend to escape debt.

  Comentariu by Williamka — 3 mai 2016 @ 23:47

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress