Mangalia – politica locală

24 aprilie 2016

Deși săracă și fără nicio oportunitate, Mangalia este atât de vânată, încât riscă să ajungă trofeu pe un perete străin!

Filed under: Sudul litoralului — lucian visa @ 20:44

Mangalia nu are un cinematograf! Mangalia nu are o Casă de Cultură care să ofere condiții optime! Mangalia nu are fabrici, uzine ori microîntreprinderi cu duiumul! Mangalia nu are stațiuni atractive! Mangalia nu are infrastructură! Nici măcar utilități sau străzi asfaltate! Mangalia nu are în derulare investiții finanțate de Uniunea Europeană! Mangalia nu are

after-school, săli de sport polivalente, posibilități de distracție, evenimente cultural-artistice frecvente! Mangalia nu are oportunități pentru copii și tineri și nici facilități pentru agenții economici!

Mangalia nu are prezent confortabil, nu are viitor previzibil, optimist, liniștitor!

Și atunci, de ce atâta hăituială? De ce atâta dorință arzătoare de a o prinde în pumnii puterii?

Zilele trecute, am asistat, pentru a doua oară, la o situație halucinantă, cu riscul să devină o obișnuință la fiecare patru ani.

În 2012, nimeni nu se gândea și nu se aștepta ca alegerile locale să fie reluate. Iată, că s-a întâmplat, iar scopul a fost atins.

În urmă cu câteva zile, cumva, istoria s-a repetat. Cursul unor lucruri a fost deviat, tot cu un scop. Candidatul la funcția de primar al PSD Mangalia, Paul Foleanu este împins pe tușă și introdus în terenul electoral Bogdan Maganu, nume cu care ”suporterii” cu drept de vot nu erau pregătiți.

S-a produs șocul, au început comentariile, au răsărit zvonurile și au fost rostite motivele. Mandatul de primar trebuie câștigat nu după voia cetățenilor, ci după voia celor înarmați cu butoane cu rază lungă de acțiune!

Ceea ce se reproșează actualului edil, cu șanse mari de obține un nou mandat, tocmai datorită acestor mutări mai mult sau mai puțin surprinzătoare, este faptul că orașul pe care îl conduce reprezintă pentru domnia sa doar un loc de muncă, nu o zonă în care și locuiește. De aici, și lipsa unei preocupări concrete pentru redresarea orașului, care nu se prea poate lăuda cu realizări în acest mandat. Aceeași etichetă stă și pe ”fruntea” echipei sale, alcătuită din membri care stau la Constanța, București ori în alte zone străine de Mangalia.

În plus, pe unele site-uri, pe rețelele de socializare sau chiar pe stradă se avansează ideea că aceste decizii de ultim moment ar aduce beneficii și altor persoane fizice sau juridice la fel de străine de Mangalia, dar ale căror interese în zonă ar fi uriașe.

Și atunci, rămâne întrebarea, ce comori ascunse are vânatul numit Mangalia, ce fildeșuri, blănuri rare, ori cromatică unică deține într-atât, încât vânătorii se îmbulzesc, aici, mai ceva ca într-un safari african?!

editiadesud.ro 24.04.2016

33 Comments

 1. Mangalia are un buget anual de aproximativ 20 milioane de euro. Dacă se aplică regula jumi-juma e ceva.

  Comentariu by lucian visa — 24 aprilie 2016 @ 20:46

 2. Fara „daca” suna mai credibil daca ne raportam la cum arata Mangalia .

  Comentariu by doctorand — 24 aprilie 2016 @ 21:14

 3. Iorgus era mai ieftin oleacă.

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2016 @ 22:03

 4. Banii se invarteau in mangala…acu pleaca cu jeepu la cta

  Comentariu by Papauc — 24 aprilie 2016 @ 22:31

 5. Eu doar reiterez ce am mai spus: trebuie să ne uităm în jur, pe stradă, şi vom constata că se înmulţesc buticurile de chiloţi purtaţi, casele de pariuri, sălile de jocuri mecanice şi farmaciile.
  Din experienţa altor localităţi (cei care circulă mai mult pot confirma) acesta este semnul că localitatea a decăzut sub nivelul de autosustenabilitate şi că singurele activităţi cu profit sînt cele de la limita legii. Da, toate activităţile enumerate operează în apele tulburi de la periferia Codului Comercial.

  Dacă asta s-a intenţionat, atunci se pare că planul a fost realizat. Sau, cel puţin, e pe final. Dacă nu ne dezmeticim ACUM, funcţia de primar al Mangaliei – indiferent ce şmecher îl impune – nu va mai fi o onoare, ci un handicap! Iar Mangalia va deveni un mare cadavru eşuat pe plajele litoralului şi toţi se vor scărpina în cap cum să procedeze!

  Ipoteza că Mangalia e devalorizată artificial nu ţine, pentru că „celor de la butoane” nu le convine să deţină terenuri sau active între nişte ruine. Undeva se va trage o linie. Dacă nu o vom trage noi, o vor trage alţii pentru noi.

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 aprilie 2016 @ 22:44

 6. Nu cumva Iorgus l-ar fi sacrificat pe Paul ptr persoana lui? Nu cumva datorita lui orasul asta nu isi mai revine? Nu cumva ce a instalat el in 12 ani a determinat degringolada in viata economica a Mangaliei? A „ajutat” firmele de casa la care fie avea actiuni fie interese, a promovat lipsa concurentei din cauza asta, si-a instapanit tot ce misca in oras, iar dupa el Tusac a avut de furca cu sistemul organizat atat de stabil, a avut de tras pentru orgoliile aceluiasi Iorgus care nu a avut taria de caracter de a accepta infrangerea si impreuna cu Palaz i-a fractionat mandatul si i-a dat probleme care nu erau ale comunitatii ci ale orgoliului sau nemasurat. Efectele au fost clare. De ce plangeti un om atat de ahtiat de a se reinstala la putere in orasul asta, cand stiti si cat si cum s-a imbogatit doar pe spezele Mangaliei? Un om care s-a folosit de un discipol al sau, asa de murdar? Ce sens are? Chiar dupa tot ce a facut vine acum si riscam sa ramanem cu Radu in spinare ptr ca el nu poate accepta sa lase tinerii sa dea un suflu nou orasului….Ii ridicati si osanale..

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 7:13

 7. Iorgus daca are de gind sa canditeze sa-si publice aici situatia actiunilor detinute de el si de familia lui,cinstit fara ascunzisuri,sa nu descoperim mai tirziu ceva ce ar duce la compromiterea sa,si atunci toata Mangalia il voteaza!

  Comentariu by doru — 25 aprilie 2016 @ 7:32

 8. Pt 6. Evident, ca varianta buna era Foleanu. Dar acum intre Radu si Iorgus, trebuie sa-l preferam pe Iorgus, daca nu vrem sa ne inghita de tot Constanta!

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 9:02

 9. Pt.6 si 7
  Voi, puteti sa va depasiti macar o secunda, sa vedeti ceva mai mult decat lungul nasului? Ati citit atent comentariul de la nr.5? Chiar nu va pune pe ganduri? Asta, desigur daca aveti capacitatea sa ganditi totusi un pic! Aici este problema, mai astia, nu prostiile de care va legati!Nu vedeti ca incet , incet ajungeti sa nu contati, sa va manuiasca unii, cica aia de la butoane, dupa bunul lor plac? Nu vedeti ca ati ramas intr-un oras care nu mai are perspective, ce dracu vreti mai, sa continuati in stilul asta? Dar, in fine, pentru unii ca voi este geru sa-ti bati capul! Iar pentru cel de la pct 6, iti reamintesc ca si Radu e tanar si se pare ca vrei sa scapi de el. Deci, in concluzie……

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 9:06

 10. http://www.petitieonline.com/signatures/il_c_pe_foleanu_candidat_psd_pentru_primaria_mangaliaerem/start/10

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 9:10

 11. Marea miza pentru Mangalia, la momentul asta nu o reprezinta neaparat milioanele de la buget ,desi nu sunt de neglijat. Marea miza e libertatea primarului in functie. O miza care se pare ca a meritat cei 1,5 milioane de euro platite partial de pitic catre PSD Constanta , pret de vanzare pentru Mangalia. Ii da in rate ca n-a incasat inca tot de la parc si de la faleza.

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 9:12

 12. După o duşcă de cafea şi un shot de vasoconstricţie ca să-mi crească viteza sîngelui prin capilare, mi-a venit următoarea ideee: Mangalia va fi „vîndută” entităţii care îl sprijină (ca să nu zic „manevrează”) pe viitorul primar.
  Aşa că, dacă vrem să ne alegem stăpînul, nu la candidaţi trebuie să ne uităm.

  *Cînd te însori, te uiţi la viitoarea soacră, că de nevastă eşti destul de sigur…

  Comentariu by Vipera cu elice — 25 aprilie 2016 @ 9:13

 13. Gata cu riscurile in sfarsit dupa 8 ani de teroare Mangalia isi va castiga starea de normalitate!!!

  Comentariu by Jimbu Radu — 25 aprilie 2016 @ 9:15

 14. Tipic Radu Cristian. Nici banii de cumparat postul de primar (voturile) nu raman in Mangalia. Tot la Constanta s-au dus si astia. Macar ii dadeau la tigani, mai intrau niste bani in circulatie.

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 9:18

 15. Cum nu-i rachita ca pomul , asa nu- i tiganul ca omul! Si cine se aseamana se aduna! Dar oare mai exista on om mai parsiv decat Iorgus? Am auzit ca ii zangane catusele pe la urechi!

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 9:55

 16. @13. Care ar fi persoana ce ar aduce normalitatea în Mangalia? Sa nu cumva sa ne aștepte o noua dezamăgire dacă așteptăm de la oameni vechi, gandire și comportament diferit.

  Comentariu by dezamagire totala — 25 aprilie 2016 @ 11:19

 17. Mangalia arata asa ca mangaliotii sânt curve,hotii si puturosi asa au fost si vor fi cel putin 50 ani.

  Comentariu by ion — 25 aprilie 2016 @ 11:34

 18. Pt.16
  Ai avut oameni noi si tineri timp de 8 ani, dar cu gandire si comportament mult mai vechi decat „oamenii vechi” la care te referi.
  Cate experiente mai vrei? Pana nu mai ramane nimic de orasul asta? Toti suntem dezamagiti, dar facem oare ceva in acest sens? Vedem clar ca si acum 4 ani ca suntem furati la propriu si stam si stam si ne plangem ca suntem dezamagiti!

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 11:48

 19. @18. Nu ma refeream la cineva anume , dar da , prefer sa încerc oameni noi pana îl găsesc pe cel potrivit , decat sa-l aleg mereu pe același cu speranța ca poate de data asta va fii mai bine.

  Comentariu by dezamagire totala — 25 aprilie 2016 @ 11:57

 20. http://www.replicaonline.ro/bancuri-online-il-vrem-pe-foleanu-candidat-psd-pentru-primaria-mangalia-272438/

  Comentariu by nabuco — 25 aprilie 2016 @ 12:47

 21. „Tanarul” Radu si-a facut mana la Garda, a primit mostenire o avere colosala de la soacra lui pensionara,si acum se bucura de banii nostri, pentru ca el altceva decat asta nu stie. 7 ani la Garda iti asa, un obicei…In plus, a avut 4 ani la dispozitie. si ne-a facut praf. Santaje, amenintari, teroare…asta a semanat. Cum ar putea culege lauri acum?

  Iorgus a avut 4 ani in care se spune ca a facut minuni. L-a avut pe Cornel Diaconu, care i-a dat niste idei cosmopolite, dar i-a luat inclusiv brandul pe care i-l vanduse. In plus Iorgus, doar cu un magazin de cartier in plus fata de functia de primar, a ajuns milionar in euro. Clar, meteahna asta i-a ramas. Ca si lui Radu.

  E vreunul de preferat? Asa, tinerei cum sunt ei….

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 14:03

 22. Am fost primul mare critic al lui Iorguș când majoritatea îl slăvea. Îl cunosc atât cât poate fi cunoscut Iorguș, adică destul de puțin, dar mult mai mult ca alții. Probabil că a adunat ceva cam mult, dar azi e nevoie urgentă de un administrator bun al orașului. Iorguș a dovedit că poate fi foarte bun, cel puțin un mandat. Nu știu dacă azi mai poate fi în stare, având în vedere ”greaua moștenire”, dar cred că timpul l-a mai copt și l-a mai schimbat în bine. Putem aduce la conducerea orașului și un om sărac, dar avem garanția că știe meserie și poate scoate orașul din mocirlă ? Trebuie să alegem din ce avem.
  Și eu cred că Foleanu ar fi putut fi un primar bun. Are o bază bună care putea fi consolidată, dar alții au decis altceva. Deci ce facem la vot ? Validăm vânzarea Mangaliei ?

  Comentariu by lucian visa — 25 aprilie 2016 @ 15:00

 23. Lipsa de transparenta din ultimele mandate nu ne permite sa face o evaluare a datoriilor acumulate de oras si nici a ceea ce mai are in patrimoniu. E posibil ca situatia sa fie mult mai sumbra decat ne inchipuim.
  Daca vom gasi si alege in primar bun si cinstit si macar vreo 10-12 consilieri pe aceasi masura ar putea stopa dezastrul orasului si sa-l pregateasca in urmatorii 4 ani pentru o revenire la normalitate.
  Oferta actuala a partidelor politice nu prea lasa nici o speranta, independentii nu au fost sustinuti mai de loc in alegerile de pana acum deci situatia e destul de sumbra mai ales pe lipsa unei apatii generalizate a cetatenilor acestui oras.
  De la un maxim de populatie de peste 44 de mii locuitori in 1995 a ajuns la recensamantul din 2011 la 33,4 mii o pierdere de populatie de aproape 24%. Depopularea, imbatranirea, pauperizarea sunt boli grave iar lipsa de civism, de implicare, apatia generala sunt bomboana de pe coliva acestui oras, frumos si cochet in trecutul sau.

  Comentariu by Marian Vasile — 25 aprilie 2016 @ 16:23

 24. Sa inteleg ca nu l sustineti pe maganu.domnule visa eu credeam ca v ati prins.psd ul il v a sustine tot pe iorgus in alegeri.iorgus nu mai piate castiga fara ajutorul altor partide.

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 16:26

 25. Așa e.

  Comentariu by lucian visa — 25 aprilie 2016 @ 16:27

 26. 22,
  Cu scuzele de rigoare…dumneavoastra faceti statuie la doi oameni morți politic, Iorgus si Foleanu. Primul nu se mai satura, iar cel de-al doilea este impotent politic. Probabil varsta nu va lasa sa discerneti corect.

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 16:27

 27. Bineînțeles că sunt senil și ramolit. Mă mir și eu că mai se uită cineva pe blogul meu.

  Lucrurile stau altfel. Nu e vorba nici de nesăturarea lui Iorguș și nici de impotența politică a lui Foleanu. Iorguș e foarte sătul, dar acum e și responsabil. A conștientizat că greșelile lui au avut consecințe negative asupra Mangaliei prin alegerea următoarelor două lăcuste ca primari.
  Foleanu a fost propulsat de Iorguș la primărie. N-a reușit să crească în sondaje pentru că o mare parte din colegii lui de la PSD i-au pus frână. Viața merge înainte și poate va veni și vremea lui. Oricum, ca politician este mult peste toți cei din PSD-ul local.

  Comentariu by lucian visa — 25 aprilie 2016 @ 16:37

 28. Disperarea unora capătă manifestări neurologice. Neica zigot sau cel mult morulă vorbeşte de vârstă sau discernământ, chestiuni al căror înţeles se dovedesc a-i fi străine dacă nu chiar de nepătruns.
  Dar de albeaţa părului sau chelie nu bagă numic de-al-de „22”?

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 25 aprilie 2016 @ 17:20

 29. Cum credeati ca foleanu putea sa creasca in sondaje cu iorgus pe lista.haideti sa fim seriosi.iorgus nu avut niciodata intentia sa l propulseze pe foleanu.s a folosit de el dar cel mai mult ma scarbeste faptul ca s a lasat folosit ca o sosetă.

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 17:46

 30. MAGANU IL SUSTINE PE IORGUS ,LA FEL SI FOLEANU.MAGANU VA FI VIITORUL VICEPRIMAR SI FOLEANU DIRECTOR ADPP

  Comentariu by anonim — 25 aprilie 2016 @ 19:38

 31. Foleanu nu cred că se va implica ca angajat public. A ales o profesie liberală și o va urma. Foleanu are personalitatea lui, nu e nici pe departe marioneta lui Iorguș. A crescut sub umbra lui Iorguș, dar nu e slugă.

  Comentariu by lucian visa — 25 aprilie 2016 @ 20:04

 32. Pt.26
  Ti se explica ca la retarzi motivul pentru care Iorgus face miscarea asta, am inteles nu ti-e simpatic, dar incearca dracu sa te depasesti un pic, acum in al 9- lea ceas! Realizeaza ca orasul e in rahat si tu la fel daca traiesti aici in Mangalia si totul va continua sa se duca catre Constanta, Bucuresti, in situatia in care ramane la butoane actuala administratie sau vine vreo alta sluga! Astia sunt candidatii, alege raul mai mic, daca vrei sa-i spun asa, asta ca sa-ti gadil un pic orgoliul! Si apropo de varsta, vezi ca este boala care se ia, este precum vinul, ori devii acru, prea acru, sau prea bun, asta depinde doar de tine, dar dupa modul cum gandesti acum la tinerete……………..

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 22:25

 33. Baii ia nu mai destepta tu prostimea ca o sa ne coste mai mult sa cumparat votul si nu muncesti tu pentru banii astia !

  Comentariu by Omu de la C ta — 26 aprilie 2016 @ 23:43

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress