Mangalia – politica locală

23 aprilie 2016

Ultima găselniţă a blatiştilor Stroe şi Dragomir pentru a pune mâna pe Constanţa

Filed under: Ştiri judeţene — lucian visa @ 7:07

După întâlnirea de la hotel Bavaria care trimitea la blat şi despre care am scris aici, Jurnalistii.ro au aflat că tandemul Gheorghe Dragomir (copreşedinte PNL Constanţa) şi Felix Stroe (liderul PSD Constanţa) încearcă să-l impună pe şeful Fiscului de la Malul Mării, Ionuţ Mişa, apropiat al lui Stroe, la Consiliul Judeţean Constanţa.

L-am întrebat pe Gheorghe Dragomir cum comentează şi nu a negat o discuţie în acest sens: “A existat discuţia în cadrul Biroului judeţean al PNL şi mai ales cu primarii pentru ca Ionuţ Mişa să fie propus la CJ Constanţa, dar el are o carieră. Nu se va concretiza nimic. Aşa s-a vorbit şi despre domnul Vrabie (n.r. Valentin Vrabie, primarul comunei Peştera, judeţul Constanţa )”.

Blaturile pe care le-au făcut la Constanţa ani de zile Gheorghe Dragomir şi Felix Stroe sunt uşor de înţeles în lumina ultimelor informaţii obţinute de Jurnalistii.ro. Surse de încredere ne-au declarat că Dragomir a turnat la Securitate şi în acel mediu nociv a început şi prietenia strânsă cu Felix Stroe, despre care s-a dovedit deja că a făcut poliţie politică.

Suspiciuni privind statutul de colaborator al Securităţii al lui Gheorghe Dragomir au existat şi în urmă cu 10 ani. Atunci, copreşedintele PNL Constanţa a ieşit public şi a fluturat o hârtie emisă de CNSAS care arăta contrariul. Jurnalistii.ro au aflat recent, din surse sigure, că Gheorghe Dragomir a avut o activitate intensă în calitatea lui de colaborator.

„Este o făcătură”

L-am contactat pe Gheorghe Dragomir pentru un punct de vedere şi în acest sens, iar acesta a respins vehement noile informaţii, pe care le-a catalogat drept minciuni şi totodată atacuri din partea unei persoane care îi doreşte răul, dar pe care a refuzat să o numească.

„Eu am un răspuns de la CNSAS în care se spune că nu am colaborat cu fosta securitate. Am fost la Comisie atunci. Într-adevăr, am făcut armata la termen redus la Securitate, unde am fost furier. Am fost obligat să fac armata acolo. Asta a însemnat colaborarea mea cu Securitatea ”, a declarat, pentru Jurnalistii.ro, Gheorghe Dragomir.

În ceea ce priveşte prietenia cu Felix Stroe, pe care niciodată nu a recunoscut-o, în ciuda întâlnirilor destul de frecvente pe care cei doi le-au avut, Dragomir susţine că l-a cunoscut abia în anul 2000, în calitate de agent economic.

„Nu avem o relaţie de prietenie şi nici nu vom avea. Nu am de ce să am vreo legătură cu dumnealui. Există însă cineva care îmi doreşte răul şi de asta tot apar astfel de informaţii. Nu o să-i dau numele pentru că nu vreau duşmani mai mulţi decât am. Chestia cu relaţia de prietenie cu liderul PSD Constanţa este o făcătură. Nu există niciun om din PSD cu care să fiu prieten”, ne-a mai precizat Dragomir.

Jurnalistul Stelian Negrea a scris pe paginasa de Facebook că în cursul dimineţii de luni a făcut o solicitare la CNSAS pentru a afla dacă Gheorghe Dragomir a colaborat sau nu cu Securitatea.

„Am decis să văd dacă liberalul şef din Constanţa, Gheorghe Dragomir, a colaborat sau nu cu Securitatea. Aşa că azi am depus la CNSAS o solicitare în acest sens. Aştept că orice cetăţean care mai e şi jurnalist un răspuns din partea acestei instituţii. Nu de altă dar domnia să, în ciuda dezminţirilor vehemente, este unul dintre iniţiatorii blatului cu PSD pe Constanţa. Măcar dacă despre PSD-işti ştim sigur că au avut legături cu fosta Securitate, să ştim măcar de ce liberalii se vor atât de aproape de PSD-işti. Pur şi simplu toată muncă DNA, a Justiţiei, toţi nervii noştri pentru eliminarea tripletei toxice de la malul Marii Negre au fost degeaba dacă în funcţia de primar al Constanţei ajunge tot un paharnic de-al lui Mazăre&Nicuşor”, a scris Stelian Negrea pe Facebook.

Stroe a colaborat intens

Felix Stroe, liderul PSD Constanţa, a fost recrutat de Securitate în anul 1972 şi, în ciuda faptul că a dat note informative, nu consideră că a făcut ceva rău, întrucât, susţine el, nu a semnat niciun document în acest sens. Publicaţia Infosud-est a dedicat un amplu material liderului social-democrat de la Malul Mării, intitulat Secretele lui Felix Stroe. De la comunism, la capitalism (I), în care este menţionată şi colaborarea acestuia cu fosta Securitate.

Jurnaliştii de la Infosud-est au relatat că, în fața documentului emis de CNSAS, Felix Stroe nu a negat scrierea celor două note informative, ba dimpotrivă, a povestit cu seninătate contextul în care a informat Securitatea cu privire la doi liceeni:

„Era un ofițer de Securitate care se ocupa, că așa era în toată țara, de tinerii școlari care ascultau Europa Liberă sau spuneau bancuri politice. Eu făceam o clasă specială de matematică, adică ceva de elită, și eram monitorizați îndeaproape. Și acel ofițer de Securitate a purtat discuții cu fiecare dintre noi. Spiritul acelor vremuri era puțin diferit de spiritul vremurilor de azi. Atunci nu puteai să refuzi o discuție cu un ofițer de Securitate. Astăzi poți să refuzi o discuție cu un ofițer SRI”, potrivit Infosud-est.

Stroe a susţinut că nu a avut un nume conspirativ, deși în raportul CNSAS se arată că i se atribuise numele conspirativ „Dan”.

„Ei au încercat să mă racoleze, dar nu am avut niciodată niciun angajament cu ei, de altfel m-au și abandonat în 1973 și m-au întrebat punctual de doi colegi. Despre care am spus că nu cunosc să asculte Europa Liberă, că nu se duc la baruri, pentru că au corigențe și vor să învețe, adică niște lucruri care sunt… eu cred că i-am lăudat, nu cred că le-am periclitat situația. Văzând cele două note informative, m-au abandonat, n-am avut niciodată un angajament cu ei, n-am avut nume de cod și n-am fost niciodată colaborator al Securității”, le-a mai declarat Stroe jurnaliştilor de la Infosud-est.

Alina Boghiceanu, jurnalistii.ro 15.02.2016

6 Comments

 1. Deși este un articol din februarie, e bine de citit. Nu-mi plac teoriile conspiraționiste, dar încet , încet observ că în toată România, serviciile lucrează din greu. Și nu pentru ce sunt plătite.
  Sursele spun că și în primărie lucrează colaboratori ai serviciilor, evident nu în sensul de poliție politică.

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2016 @ 7:16

 2. In orice institutie a Statului lucreaza oameni care raporteaza la serviciile secrete. Asa cum SRI-ul NU isi cumpara calculatoarele de la Flanco, ci numai de la UTI, la fel se culeg si informatiile: din surse „de calitate, de origine controlata”

  Comentariu by Vipera cu elice — 23 aprilie 2016 @ 8:12

 3. blat e si la mangalia, dar nu pentru cristian radu sau impotriva lui, ci pentru constanta. cu nominalizarea lui maganu oricine castiga, mangalia tot aservita constantei ramane. deca castiga maganu se vor schimba 2-3 prieteni -sefi – de ai lui cristi dar echipa din primarie ramane aceeasi. banii tot la aceeasi clienti se vor duce. e ca in mesajul ala din piata revolutiei de acum ceva timp
  pnl + psd + pdl = aceasi mizerie.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 10:09

 4. http://www.replicaonline.ro/pnl-mangalia-si-a-prezentat-echipa-de-candidati-pentru-primarie-si-consiliul-local-272288/

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 12:45

 5. Au stat cate doi pe un scaun ca sa incapa 500 persoane ?

  Comentariu by doctorand — 23 aprilie 2016 @ 17:03

 6. Ultima găselniţă a blatiştilor Stroe şi Dragomir pentru a pune mâna pe Constanţa « Mangalia – politica locală
  acgsolswvzf
  cgsolswvzf http://www.gntw24l8ıw2t48u01h6aklu4y1c18445s.org/
  [url=http://www.gntw24l8ıw2t48u01h6aklu4y1c18445s.org/]ucgsolswvzf[/url]

  Comentariu by cgsolswvzf — 24 aprilie 2016 @ 17:10

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress