Mangalia – politica locală

23 aprilie 2016

A fost vândută Mangalia ?

Filed under: Lucian Vişa — lucian visa @ 14:33

Asistăm la un joc politic și mai și ca cel de la PNL București. Dacă Mangalia era un oraș mare, ajungeam iar pe televiziunile de știri.

PSD Constanța a măsurat sociologic candidații și a văzut că șansele lui Foleanu de a-l bate pe Radu, sunt destul de mici. Așa că a schimbat strategia. Renunță la primar și dorește să-și consolideze votul politic. Încearcă să-l convingă pe Liviu Mocanu, directorul spitalului, un PSD-ist sau un PNL-ist în funcție de funcția publică ocupată. Acesta refuză și bine face și dintre nenumăratele personalități marcante, care nici nu mai încap în sediul PSD-ului, este numit Bogdănel. Nu mai povestesc despre el pentru că am mai făcut-o și n-are rost să mă repet. În concluzie un candidat ușor de atacat public și fără nicio șansă și care stă și mai prost în sondaje decât Foleanu. Revenind la tema articolului, apar primele întrebări. De ce n-a fost nominalizat Iorguș ? Acesta n-a vrut inițial să candideze, dar după măturarea lui Foleanu și-a asumat posibilitatea unei candidaturi. Toate sondajele făcute îl indicau pe Iorguș cu cele mai mari șanse în PSD. O altă întrebare firească ar fi, de ce n-a fost sprijinit Foleanu de echipa PSD Mangalia și Constanța ? Cei din Constanța îi puteau netezi ușor drumul lui Foleanu, dar au preferat ca acesta să-și rupă gâtul. A fost cam ca în fabula cu racul, broasca și știuca care trebuiau să care un sac cu grâu. În plus se pare că nici Foleanu nu își prea dorea să câștige. Dacă e așa, atunci nu a fost corect când a acceptat candidatura. Pe de altă parte, rămânând în PSD dovedește că n-a fost cățelușul lui Iorguș, așa cum a sugerat propaganda lui Radu.
PSD Mangalia se dovedește o organizație foarte slabă, care profită de votul național și este lipsită de oameni de valoare. Va putea să câștige primăria doar când va iarăși condusă de un șef de turmă,  precum Iorguș sau Tusac. Maganu nu e din această categorie. Nu spun din care, pentru că veți spune că-l jignesc.

Iorguș face un gest ciudat și interesant. El nu este omul să facă gesturi politice necugetate și cred că și-a pregătit din timp varianta de fi candidat din afara PSD-ului, dacă va fi cazul. Situația din 2012 începe să se repete. Se pare că va face un parteneriat cu ALDE sau va candida pentru ei. Leo Tănase știe că nu poate câștiga primăria și e suficient de inteligent și deschis pentru această colaborare. În felul acesta ALDE va ajunge în CL cu 2-3 consilieri luați de la PNL și PMP. Jocul se complică, iar Radu, cotat cu prima șansă, are acum un adversar adevărat. Dacă Iorguș va atrage lîngă el suficienți lideri de opinie neînregimentați politic, are șanse de câștig, altfel nu. Va trebui să-și pună ceva cenușă în cap pentru greșelile trecutului și să le arate că viziunea lui actuală e total pentru Mangalia.

O altă problemă pe care vreau să o aduc în discuție este societatea civilă, mai precis liderii de opinie. Nu super managerii, nu super profesorii universitari, nu doctorii docenți, ci doar acei oameni care sunt ascultați de semenii lor din Mangalia. Acești oameni au totuși o responsabilitate mare  pentru orașul nostru. Tăcând public și discutând doar pe la colțuri, inclusiv când Iorguș era primar, au permis sistemului politic local să facă ce vrea. De zece ani Mangalia a devenit un SRL pentru primarul în funcție, ceea ce e foarte grav. Dacă cei din conducerea politică a orașului sunt lăsați din lesă, atunci cașcavalul va avea urme de canini. Asta dacă mai rămâne ceva din el și pentru nevoile orașului. Știu că e mult mai simplu să dăm vina pe cineva decât să ne implicăm.

Azi e Sfântul Gheorghe, Mangalia trezește-te și omoară balaurul !

70 Comments

 1. Si uite asa….va aparea…dupa rugaminti fierbinti..bocete din partea soborului de bocitoare simpatizante iorgus pe post sa zica….ma sacrific…ma sacrific pt voi, mangalioti…hmmm..jighimeaua politica nu se lasa. Sau cine stie, se lasa

  Comentariu by papuc — 23 aprilie 2016 @ 14:52

 2. De data asta nu l-a rugat nimeni.
  Fără jigniri !

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2016 @ 15:23

 3. Doar o intrebare pentru dl. Visa: Radu are calitati de sef de turma? Cu asta v-a convins acum 4 ani?
  Poate daca ati reusi sa vedeti oamenii din alte pespective ati fi uimiti..

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 15:29

 4. Dul Visa….vad in postarea dvs un pct de vedere realist….oameni politici slugarnici…care ptr un post de consilier. …ar face orice….le da posibiletatea unor sefi de partid sa faca politica lor si nu a orasului…consilieri care au avut ceva personalitate ..nu se mai regasec in acest joc…

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 15:32

 5. Jocurile politice analizeaza preponderent votantii captivi care, de regula, sunt minoritari ca procent alegatori dar au avantajul ca se prezinta la vot. Cand votantul roman va intelege ca absenta sa la vot inseamna de fapt un vot pentru candidatul din pozitia favorizanta lucrurile se vor schimba radical. Acest lucru se va produce in timp, a cam inceput in 2102, se va accentua in 2016 iar peste 3-4 cicluri electorare va fi deja impamantenit.
  Situatiile de prin 2004-2012 cand votezi pe cine vrei si iese cine trebue vor cam fi atunci istorie.
  Suntem in etapa in care furturile politice sunt inca tratate de catre justitie cu o indulgenta nepermisa, dar deja cei multi oameni de rand incep sa constientizeze ca justitia romana, categoria sociala platita deja pe standarde de democratii din top ten comparativ cu restul populatiei, este unul din artizanii pauperizarii sociale generalizate, asa ca pentru a evita masurile de retorsiune si a-si pastra oarecum privilegiile vor sacrifica parte din imbogatitii postdecembristi.
  Asa ca multi diin viitorii alesi la nivel local, la nivelul intregii tari nu doar in Mangalia, dar si parlamentar vor avea surprize urate spre 2019-2020.
  Si asta in conditii de oarece stabilitate la nivel planetar. Daca echilibrul mondial, destul de fragil, se va rupe e posibil ca 1907 sa fie o perioada relativ calma in istoria furtunilor sociale din Romania.

  Comentariu by Marian Vasile — 23 aprilie 2016 @ 16:01

 6. cel mai probabil este ca PSD constanta a dat mangalia pe mana radului.adica psd-ul format din oameni cu afaceri comune cu actualul primar.

  Comentariu by anonim — 23 aprilie 2016 @ 16:10

 7. Pt 6 Nimic mai adevărat. Constanța i-a pus pe tavă lui Radu un nou mandat. Maganu nu exista în sondaje, iar Foleanu stătea chiar bine. Altfel, nu se sinchisea Radu de el și nu intervenea să-l scoată din cursă. Acum s-a ales praful de PSD Mangalia și toți nemulțumiții se vor îndrepta către Iorguș. Decât să ne sugrume de tot navetiștii, mai bine îl acceptăm pe Iorguș. Ciudat e că Foleanu s-a lăsat călcat în picioare de gașca de la PSD Mangalia care mai încercase de câteva ori să-l înlocuiască cu Jianu. Ba a acceptat să fie umilit cu zâmbetul pe buze. De aceea, i s-a pus porecla TRĂDĂTORUL. Dacă voia să fie primar, se redresa rapid, mergea la UNPR-ul nașului si îl înlocuia pe Sorin Mihai. L-ar fi urmat mulți. Dar cum munca e grea și îi place doar să râdă, rămâne cu râsul.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 16:32

 8. DRAGI MANGALIOTI,DOMNUL IORGUS SI DOUA PERSOANE DIN ANTURAJUL SAU ,STRANGEAU SEMNATURI LA ORA 12 IN CARTIERUL BARACI,VA DATI SEAMA CAT ESTE DE DISPERAT?.EU CRED ACUM CA VREA VOTURILE CELOR DE LA BARACI,VA DATI SEAMA CA DACA CINEVA IL VOTEAZA O SA FIE MANGALIA PLINA DE NENOROCIRIPLECATE DIN INFECTA ZONA BARACI

  Comentariu by costica — 23 aprilie 2016 @ 16:46

 9. Sa fie domnul Iorgus candidatul, va castiga detasat.

  Comentariu by dana — 23 aprilie 2016 @ 17:02

 10. Nu cred ca se repeta povestea de acum patru ani, ne-am pacalit odata, mangaliotii nu vor permite asa ceva,iar daca este adevarat ca domnul Iorgus candideaza, dansul ne va scapa de paragina.

  Comentariu by dana — 23 aprilie 2016 @ 17:12

 11. Se confirma.Petrica Cruceanu l-a lasat pe Rafet cu listele pt candidatura lui Iorgus.Sa ajungi sa pui tu masuta cu scaunele pt tiganii de la BARACI e clar DISPERARE.

  Comentariu by un vecin — 23 aprilie 2016 @ 17:37

 12. Ar trebui să ne implicăm dacă nu vrem ca gașca navetistă să ne distrugă cu totul. Dar e mai comod să stai pe margine si să faci diverse aprecieri.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 17:41

 13. A fost vanduta Mangalia??? Cam cum s-a vandut Visa lui Iorgus! Cam asa zic eu…

  Comentariu by Andrei — 23 aprilie 2016 @ 17:44

 14. Ce curca e politica ăsta. Și câți pești profita de ea. Singurul partid in care conu iorgus nu s-a înscris e udttmr. În restul a fost pentru binele orașului. Acum e la alde care pentru 2 posturi de consilieri s-a vândut. Parcă domnul TanaSe Leo în ultimele 3 partide în care a fost a pozat în antiiorgus vehement. Dar Cum spuneam azi e dezlegare la pesti

  Comentariu by Fariseul — 23 aprilie 2016 @ 18:09

 15. pt.13
  Andrei, chiar n-ai nimic in cap! S-a vandut dracu lui Iorgus! Mangalia pute, e infecta, chiar atat de orbi sa fiti, vorbesc si de altii care gandesc ca tine, sa nu vezi ca esti suburbia Constantei, ca se dicteaza tot de la Constanta. Maine – poimaine o sa-ti spuna si cum sa respiri, daca o sa mai poti sa respiri! Si tu te legi de cacaturi, nu vezi lucrurile importante care dor, doar daca faci parte din gasca lor, si desigur ca atunci e normal sa vociferezi, poate poate culegi si tu cateva firmituri, ca asa au invatat cei mai multi, daca imi este bine mie, potopul dupa mine. Si de aceea totul merge struna peste tot in tara asta!

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 18:11

 16. Lucrurile sunt atat de evidente incat nu trebuie decat sa deschizi ochii putin si sa vrei sa vezi. Din cei 3 candidati care se vor puernici sunt de fapt 2 si o sa castige unul singur. Chiar si carcotasii care nu vor sa vada ceea ce unii primari au realizat in si pentru Mangalia, si daca se merge pe premisa „alegem raul cel mai mic”, Zanfir Iorgus merita sa fie primarul Mangaliei din nou.

  Comentariu by NNN — 23 aprilie 2016 @ 18:12

 17. Candidatura lui fofolica a fost de la inceput piesa de teatru avandul ca regizor si coreograf pe nimeni altul decat pe iorgus satana.dezinformati cand spuneti ca psd ul l a schimbat pe foleanu.in realitate lucrurile stau altfel.se stia faptul ca fofolica se va retrage cu cateva zile inainte de depunerea candidaturilor la bec lasand astfel drumul liber lui iorgus.psd constanta nu a fost de acord cu manevra celor doi asa ca le au trantit usa in nas.iorgus a amenintat ca va parasi partidul daca nu este acceptat candidat la primarie iar stroe le a facut cadou 2 bilete de microbuz cu destinatia acasa.probabil ca domnul foleanu in timp ce se intorcea in lesa cu iorgus acasa isi da seama ca ramane in aer si hotaraste sa i intoarca fundul stapanului iorgus.ramane in psd unde cel mai probabil dupa alegeri v a fi zburat.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 18:34

 18. Zanfir Iorgus??? Chiar ca e plin de Iorgusisti pe aici! Iorgus nu are nicio sansa la Alde, daca avea, se ducea acolo de la inceput. Candideaza doar din ura, razbunare si prostie! S-a folosit de Foleanu, iar acum ca si-a dat seama, saracul, ca a fost si el folosit, incearca sa se razbune! Uite asa castiga Radu Cristian! Daca ii pasa de oras, ramanea in Psd si facea echipa cu cei de acolo, asa cum a avut pretentia de la psd-isti cand a venit peste ei! Iorgus vinde Mangalia Constantei, asigurandu-i astfel inca un mandat lui Radu!

  Comentariu by Andrei — 23 aprilie 2016 @ 18:39

 19. Iorgus e bolnav psihic! Asta si imbalsamat candideaza!

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 18:40

 20. Da. Mangalia a fost vîndută. Dar trebuie să vedem „contractul” care s-a semnat la vînzare, ca să ştim pe cine sancţionăm.
  Aşa cum arma nucleară e la îndemîna triburilor de analfabeţi din Orientul Mijlociu, la fel şi propaganda a ajuns la îndemîna oricărui cocalar: nu-i trebuie mici şcoală, nici caracter, nici competenţă. Trebuie doar să fie bine motivat.
  Modul de acţiune oportunist, chiar necrofag, travestit în „proiecte mari” sau în „dragoste pentru oraş”, a devenit ideologia momentului, în care se scaldă minţile tinere şi uşor de direcţionat.
  Dovada cea mai la îndemînă că incompetenţa nu mai dranjează pe nimeni este chiar în curtea noastră. O întîlnim la tot pasul, de la nivel mic, la nivel mare. Incompetenţa domneşte în primărie, de exemplu. E adusă la rang de virtute, de condiţie eliminatorie, chiar. Şi e foarte simplu de înţeles de ce: competenţa cuiva scoate în evidenţă incompetenţa alcuiva, iar dacă acel „altcineva” e adus pe cuvîntul şi pe garanţia, să zicem, a primarului, garantul se face de cacao.

  Abia cînd incompetenţa ne va deranja, vom pune preţ pe votul nostru. Pînă atunci vom chibiţa ce fac zurbagiii indolenţi care se comportă ca şi cum nu e nimeni care să-i deranjeze.

  Comentariu by Vipera cu elice — 23 aprilie 2016 @ 18:52

 21. Acestui Tanase iI plângea cineva de mila pe aici cum ca ar fi adus bani de acasă de când e consilier .cum ca a tot pierdut cică din averea familiei.dacă e așa atunci întreb de ce se mai vrea consilier și linge unde pana ieri a scuipat?

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 19:12

 22. Toata lumea vorbeste de un aranjament si de faptul ca Mangalia a fost vanduta de PSD. Chiar v-a trecut prin minte ca totusi PSD-ul in ciuda tuturor greselilor este cel mai mare partid. Nu mai vb. de faptul ca PNL-ul este inexistent la Mangalia. Toate astea plus o campanie buna poate face ca Maganu sa devina primar si sa faca o surpriza la fel ca RC in 2012? Sper totusi ca Maganu sa fie un primar mai bun. Care e rostul ca cetateni daca nici macar la 4 ani nu ii schimbam daca nu sunt buni?

  Comentariu by Provider NET — 23 aprilie 2016 @ 19:28

 23. Trebuie sa scapam de mulgatorii constanteni, cu orice pret.Daca vine domnul Iorgus, va fi eroul nostru.

  Comentariu by dana — 23 aprilie 2016 @ 19:43

 24. Dano dank in afară faptului ca iorgus a luat pentru el parte leului restul l-a împărțit cu politicienii constănțeni și bucureșteni. Ia vezi cui a împărțit pădurea Comorova și alte terenuri.frimiturile ramase le a aruncat slugilor lui locale.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 19:47

 25. E greu pentru Iorgus sa inteleaga ca raul Mangaliei e Radu si echipa lui de navetisti. I s-a refuzat candidatura si acum s-a suparat pe „sat” Acum orgoliul si frustrarea il imping spre o o cursa in care nu are nici o sansa, dar care omoara si sansele celorlalti, netezind drumul mincinosului spre un nou manadat.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 19:47

 26. Sursele zic că Maganu are o plângere la ANI privind conflictele de interese. Se pare că argumentele sunt consistente și au spre deosebire de Cristi Drăgan și o latură penală.

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2016 @ 19:48

 27. Văd că comentatorul 13 zice că eu m-am vândut lui Iorguș. Eu poate greșesc prin comentariile mele politice, dar că eu m-am vândut cuiva, numai un bou poate să afirme acest lucru.
  Situația actuală e clară, mandatul lui Radu e zob, Maganu e pe dinafară, iar alternativa e mult, mult controversatul Iorguș. Nu eu stabilesc viitorul primar ci alegătorii. Depinde de cum candidații vor motiva alegătorii și nu de mine sau de altă persoană care comentează.

  Comentariu by lucian visa — 23 aprilie 2016 @ 19:57

 28. Pt.24, padurea e la locul ei si e destula, inca mai creste, eu stiu si ma intereseaza doar ca am avut un oras curat si faimos, plin de flori si de culoare si de manifestari culturale, un oras plin de viata. Ce a ajuns acum acest oras? Este ocupat de interlopi si penali care ne sug sangele, efectiv.Iorgus a fost ales acum patru ani, dar l-au uzurpat constantenii.E timpul sa vina, cu mana de fier sa ne scape de penali si interlopii care au pus stapanire pe primarie.

  Comentariu by dana — 23 aprilie 2016 @ 20:06

 29. Ia vezi pe la primărie prin planurile pădurii cele reale nu cele de alegeri și ai sa te laMureș ca pădurea o vezi dar nu mai e…a orașului. Și pe interlopi cine i-a adus în fata.iorgus.dacă nu știi întreabă de rai și gașca și vei vedea cine îi proteja.așa ca lasă propaganda ieftina

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 20:25

 30. Că a fost vîndută, că nu a fost vîndută, Mangalia e formată din nişte cetăţeni şi niţică activitate, atîta cîtă mai e.
  Cînd vedem că administraţia locală nu lucrează transparent, nu îmbunătăţeşte infrastructura şi nici nu colaborează cu agenţii locali, am avea notive să credem una din două, sau amîndouă: nu ştiu cum să facă sau nu vor să facă.
  Dacă nu se pricep, atunci e treaba lor să constate că se scaldă în incompetenţă şi să ia măsuri; dacă nu vor, atunci este treaba noastră cînd votăm.
  Dar ce ne facem dacă, simultan, cei care ar vrea nu se pricep, iar cei care s-ar pricepe nu vor? Cum procedăm cu situaţia în care avem suspiciunea că, prin incompetenţă şi ignoranţă voită, administraţia sabotează oraşul?
  Putem spune că avem aşteptări prea mari de la o biată primărie? Eu nu ştiu. Dar, dacă e aşa, atunci să învăţăm să ne descurcăm şi singuri.

  Unii spun că, pe vremea lui Iorguş, firmele nu au fost „înţărcate” în piaţa liberă. S-ar putea să fie adevărat, pentru că, vreme de 12 ani, nu au crescut firme independente de protecţia locală, astfel că, atunci cînd Tusac a început „să dea oraşul pe mîna Constanţei”, armata de firme a Mangaliei nu avea nici măcar echipament, darămite strategie!

  Alţii spun că „ba da, Mangalia avea firme mari, dar su fost înlăturate prin şicane grosolane de genul controalelor cu dedicaţie şi alte măgării”.

  Cert este că Mangalia se umple, încet-încet, de buticuri de chiloţi purtaţi, case de pariuri şi săli de jocuri. Iar ăsta e semnul că, în curînd, funcţia de primar al Mangaliei va fi un defect, nu o onoare!

  Comentariu by Vipera cu elice — 23 aprilie 2016 @ 20:36

 31. Nebunia cu pădurea Comorova continua de 10 ani de când Minca suparat că nu s-a înteles cu Iorgus ,la fel cum o facea cu cei din vamă a tipurit-o de toate drumurile( aduceti-va aminte cum tipa la otv învătat de DD pt ca Iorgus nu cumpara reclamă la otv). Va intreb colegi de spatiu virtual. Câti copaci s-au taiat pe timpul lui Iorgus din padurea Comorova? Nici unul din ce stiueu! Câti copaci au nenoroci asociatii fanariotului perfid , magafrustrat si mincinos pt afacerea lor concesionanad padurea cu 0,30 ron metrul patrat pe AN !!!! Îi doresc sa-i confiste DNA-ul averea soacrasii pt dosarul inceput pe numele lui de luare de mită în mafia cerealelor și să aiba pensia în functie de cum scrie după dictare.

  Comentariu by zozo — 23 aprilie 2016 @ 21:24

 32. Pt. 8(costica) Cred ca si tu esti un navetist. Daca nu era Iorgus si acum orasul si in special centrul era ocupat cu intrusii de la baraci.

  Comentariu by Spiridus — 23 aprilie 2016 @ 21:25

 33. Cine- l mai susține pe iorgus? Tiganii care ne intra in case ziua in amiaza mare, la furat si cei care nu sunt constienti de cât a putut fura hamesitul asta timp de 12 ani! Vad ca Visa se tot leagă de Maganu si nu știe ce fel de etichete sa- i mai pună. Nu pune la suflet Bogdane, ești un băiat tânăr, capabil, chiar dacă loviturile nejustificate dor, te întăresc ! Te iubim Bogdane! Vrem un primar tânăr , destept ca tine! O sa-ți ajute Dumnezeu, ca meriți!

  Comentariu by Ella — 23 aprilie 2016 @ 21:26

 34. Chestia asta cu Comorova e cam rasuflata pentru ca eu vad acolo parcul de distractii al lui radu nu al lui Iorgus . Mai schimbati vinilul ca s-a cam zgariat .

  Comentariu by doctorand — 23 aprilie 2016 @ 21:43

 35. Ella, iubeste-l tu pe Bogdan, dar el are alte iubiri …daca intelegi ce vreau sa spun. Are sanse Maganu cum are si dl Visa care nu candideaza !

  Comentariu by NNN — 23 aprilie 2016 @ 21:48

 36. Ella , as vrea sa-ti dau dreptate daca-mi spui ce a facut pentru oras ( nu pentru tine ) in ultimii 4 ani de cand e viceprimar . Ca sa nu mai vorbim si de anii de inainte . Eu sunt un nehotarat si ma poti convinge sa votez cu Maganu .

  Comentariu by doctorand — 23 aprilie 2016 @ 21:49

 37. Ia fiti atenti cum invinge. http://www.mangalianews.ro/2016/04/23/radu-cristian-proiectul-aleea-teilor-este-aproape-de-finalizare-foto/

  Comentariu by Spiridus — 23 aprilie 2016 @ 21:54

 38. Pt.31 si alti care mai vorbesc de padurea Comorova.
  Adevarul este ca padurea(vreo 500 ha)a a fost parcelata si impartita pe vremea lui Iorgus(nu stiu cat de legal sau ilegal) unor persoane,fara sa se construiasca nimic.De atunci toti vorbesc de asta fara sa reaminteasca de faptul ca Radu a dat unei persoane 2 ha. din padure unde s-au taiat peste 150 de copaci(2 ha.)si s-a construit acolo fara autorizatie de construire(s-a obtinut prin ianuarie 2015 si lucrarile incepuse-taiat pomii- prin iulie 2014).Pretul de concesionare a fost de,pana in 0,5 lei/mp.De asta nu spune nimeni nimic nici macar DNA-ul.

  Comentariu by Anonim — 23 aprilie 2016 @ 22:23

 39. Adica radu si-a dat lui prin interpusi . Pana la urma va da socoteala pentru tot .

  Comentariu by doctorand — 23 aprilie 2016 @ 22:54

 40. Maganu ne- a dezvaluit parandaratele lui radu, faptul ca milioanele de euro din bugetul orasului iau calea mostenirii lui inloc sa se faca ceva bun pt oras, sunt multi care apreciaza asta, are multi prieteni care si-au convins prietenii si rudele ca bogdan chiar merita sa ajunga primar, este nascut, crescut aici , scolit in scoli adevarate, crescut intr- o familie cu frica de Dumnezeu, a ajutat multa lume si nu a facut rau nimanui!

  Comentariu by Anna — 24 aprilie 2016 @ 0:41

 41. Bogdane, ești cel mai bun! Si cel din stânga si cel din dreapta ta sunt niște MARI Hoții! Piticul nu ajunge la nivelul tau nici la propriu , nici la figurat, iar Iorgus e expirat!

  Comentariu by Bbs — 24 aprilie 2016 @ 2:28

 42. Ce a facut acest Bogdan pentru mangalioti ,ca doar a fost Viceprimar?Ce ne puteti spune despre banii incasati pentru transportul local din bugetul local al Municipiului Mangalia,de catre o firma de transport protejata de domnul Viceprimar? Ce ne poate spune despre terenurile pe care le-a inchiriat pe vremea lui Tusac ,prin licitatii trucate si pe care radu desi avea posibilitatea sa-i rezilieze contractele si lui si georgianei si altora nu a facut-o. Este bine ca ne-a dezvaluit parandaratele lui radu,dar sa vedem daca mai iese cu aceste dezvaluiri si pe mai departe .

  Comentariu by ANONIM — 24 aprilie 2016 @ 5:54

 43. Maganu inca nu a incasat pe anul trecut banii pt transportul elevilor si al pensionarilor.asa ca radu il cam tine in lesa.maganu se multumeste si cu postul de viceprimar

  Comentariu by jumi-juma — 24 aprilie 2016 @ 7:08

 44. Daa, puteti verifica unde merg banii pe transport , eu vad niste masini cu RAD care circula ca o furnica si pe statiuni si pe local , si terenuri …. mai sa fie? o avea el mai multe decat Radu sau Iorgus? S- ar putea , dar el chiar are niste parinti vrednici care au muncit cinstit, nu ca soacra sau tata lui radu, despre care stie toata Mangalia ce au facut.

  Comentariu by Anna — 24 aprilie 2016 @ 7:32

 45. Sa nespuna radu sau ciorex cum draq au pus mana pe terenul de pe cordonul saturn venus cel unde se desfasoara concertele europa fm? Cat incaseaza si cat platesc administratiei? Asta daca platesc

  Comentariu by Papuc — 24 aprilie 2016 @ 9:15

 46. Vad ca se tot intreaba lumea ce a facut Maganu in calitate de viceprimar. Dar cand vreodata are vicele ceva de facut in afara de ce ii da primarul? Cand ati auzit vreodata de vreun vice ca a facut ceva? Eu zic sa vedem ce va face ca primar, ca de restul am tot vazut.

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2016 @ 10:02

 47. ptr32 draga spiridus,eu nu sunt navetist,daca iti este dor de iorgus vino si te muta in zona baraci,cumpara o casa sau muta-te la blocurile din zona. .Daca vrei sa fi alaturi de simpatizantul tau muta-te direct in BARACI ca acolo sunt cativa sustinatori pentru iorgu

  Comentariu by costica — 24 aprilie 2016 @ 11:37

 48. Tot ieri in zona BARACI o persoana a strans toate cererile de evacuare pentru neplata datoriilor,care datorii le platim noi cetatenii,ca unii din baraci nu platesc nimic,si le-au predat unui candidat independent,nu ii dam numele dar cetatenii stiu despre cine este vorba,ca el a promis ca va rezolva problema,eu ma intreb cum?,dar fanii candidatului poate imi va spune?Eu gandesc ca are forte multi banii si le va plati datoriile sau prin promisiuni.Va rog fanilor spunet-mi cum?Sa dea bunul DUMNEZEU sa va viziteze cei de la BARACI

  Comentariu by katy — 24 aprilie 2016 @ 12:10

 49. Mişto! În timp ce unii rotesc pioni, regi şi nebuni prin primărie, alţii îşi văd de campanie în teritoriu, pe teren.

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 aprilie 2016 @ 12:56

 50. Maganu sau Iorgus?

  Comentariu by mangalia trezeste-te! — 24 aprilie 2016 @ 14:20

 51. Amandoi sunt hoti!

  Comentariu by mangalia trezeste-te! — 24 aprilie 2016 @ 14:21

 52. Eu zic să „tragem” acum pe candidaţi, să ne plătească din facturi, să asfalteze şi pe strada noastră, să izoleze şi să vopsească ce blocuri au mai rămas, să schimbe becurile şi să completeze iluminatul public etc pentru că, după algeri, patru ani nu mai „pupăm” nimic!

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 aprilie 2016 @ 14:26

 53. Pt. 52 Eu zic ca Iorgus face treaba pentru Mangalia si dupa alegeri.

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2016 @ 14:51

 54. Iorguș – spre disperarea piticotului supărat și nesimțit.

  Comentariu by Zoga — 24 aprilie 2016 @ 15:00

 55. Cu asa candidati, nici nu mai merg la vot. Decat sa aleg „raul cel mai mic „, mai bine….lipsa. Vai de zilele noastre ce ne-o astepta si de la vara incolo timp de patru ani. Intre cei cu sanse reale nu vad nici o deosebire , iar ceilalti sunt de umplutura.

  Comentariu by dezamagire totala — 24 aprilie 2016 @ 16:54

 56. @55
  Neprezentarea la vot inseamna de fapt votul indirect pentru cadidatul din pole position . Pe aceasta lehamite nationala au mizat cei din neamul lui Dinu Paturica care capusaeza aceasta tara de aproape 26 de ani.
  Sintagma lapusniana prosti da multi a fost inlocuita cu alta destepti dar neimplicati.

  Comentariu by Marian Vasile — 24 aprilie 2016 @ 17:09

 57. @56. Chiar daca il avantajeaja pe cel din pole position, oricum nu fac vreo diferenta intre ei (Iorgus, Radu, Minca sau Maganu).Imi puteti spune dumneavoastra care dintre cei patru ar fi benefic pentru Mangalia?

  Comentariu by dezamagire totala — 24 aprilie 2016 @ 17:41

 58. http://www.petitieonline.com/signatures/il_c_pe_foleanu_candidat_psd_pentru_primaria_mangaliaerem/start/10

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2016 @ 18:06

 59. Pt.57
  Daca te gandesti bine, obiectiv, daca faci comparatii intre Mangalia de acum si Mangalia de acum niste ani in urma, un oras cu care te puteai mandri din aproape toate punctele de vedere, eu cred ca ai deja raspunsul. Treci peste greselile din trecut, pana la urma toti gresim, important este insa, candidatului sa-i pese cu adevarat de oras si sa-si doreasca sa faca lucruri frumoase pentru oras, si care chiar a facut odata.

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2016 @ 18:33

 60. @57
  Nici unul dar daca nu te duci la vot inseamna ca ai votat cu cel care va castiga. Daca te duci la vot si anulezi votul punand stampila pe mai multi ori vei pune stampila pe casuta nu sunt de acord cu nici un candidat ( canad va aparea si aceasta optiune deocamdata in proiectul in care votul este obligatoriu ) se schimba oarecum povestea.
  Noi romanii inca nu am inteles ce inseamna si presupune democratia, ca obligatii nu doR ca libertati.
  Peste 10-15 ani, de voie, de nevoie, vom invata. Un primar papagal pus pe capatuiala si el si consilierii si cei numiti prin functiile de conducere locale pot fi schimbati usor. Legea chiar asa proasta cum e in Romania permite acest lucru. Totul tine de reactiea cetatenilor. Care reactie nu prea exista. Dar cu cat mai mult ne reguleaza si ne fura astia cu atat creste si gradul de coalgulare al cetatenilor si Intr-o zi lucrurile se vor schimba. Cand ? E greu de prognozat dar deja in ecuatia furtului public a intervenit deja UE. Primarasul asta, RC, daca va infunda puscaria o va face pe chestie cu proiectele cu fonduri nerambursabile UE nu cu alte furaciuni mult mai vizibile.

  Comentariu by Marian Vasile — 24 aprilie 2016 @ 18:46

 61. Retragerea candidaturii lui Foleanu nu are legatura cu Radu.

  Am crezut ca PSD-istii isi doreau partidul inapoi.

  Comentariu by Ozzy — 24 aprilie 2016 @ 19:28

 62. @59. L-as alege pe cel care a condus Mangalia in mandatul 1996-2000 , dar sub nici o forma nu l-as alege pe cel care a condus-o intre 2004-2008 , problema mea este ca nu stiu care din ei candideaza.

  Comentariu by dezamagire totala — 24 aprilie 2016 @ 19:39

 63. http://editiadesud.ro/?p=21639

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2016 @ 19:56

 64. @62:
  Corectă observaţia. Probabil că nici unul, nici altul. La fel ca la a Ţ-şpea căsnicie: în cea curentă nu mai faci greşelile din cele anterioare.
  Faci altele…

  Comentariu by Vipera cu elice — 24 aprilie 2016 @ 20:39

 65. A ajuns Iorgus sa se milogeasca pt semnaturi si la babele care ieseau din biserica,

  Comentariu by Anonim — 24 aprilie 2016 @ 21:39

 66. pt.65
  Sa mori tu? Poate, de oftica! Deja aveti cosmaruri!

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 8:47

 67. Sa moara cel ce nu recunoaste sau minte!

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 11:18

 68. Dacă se murea după minciună….Se îneca în ibric de mult…

  Comentariu by Anonim — 25 aprilie 2016 @ 14:25

 69. Iorgus primar !

  Comentariu by psd — 25 aprilie 2016 @ 17:57

 70. Maganu daca este destept, o sa-i cheme pe toti PSD-isti inapoi ,care au plecat atunci cand a venit Iorgus.Cert este ca a reusit Iorgus sa destabilizaze PSD.Acum este sansa lui Maganu.Cine stie?Erau foarte multe persoane importante acolo,inspecial doamne,cu functii in PSD .Oare au plecat la alt partid sau asteapta reantoarcerea in sanul familiei.

  Comentariu by MARICICA — 26 aprilie 2016 @ 14:30

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress