Mangalia – politica locală

21 aprilie 2016

Parodia cu Marian Munteanu este doar începutul sfârșitului

Filed under: Ştiri naţionale — lucian visa @ 17:10

Mulţi liberali îmi scriu zilele acestea, pe Facebook, şi mă întreabă supăraţi: de ce vă legaţi doar de noi? De ce nu scrieţi nimic de Gabi Firea şi de ceilalţi pesedişti sau de candidaţii cu dosare penale? Răspunsul e simplu.

În primul rând, pentru că nu poţi să te prefaci că nu vezi spectacolul în care candidaţii PNL se suie pe scenă şi se fac singuri de râs. Buşoi, care-şi făcea campanie pe drama de la Colectiv. Ludovic Orban, care se jura că e cinsitit şi, în acelaşi timp, cerea mită de la un om de afaceri înhăţat deja de către DNA. Marian Munteanu, un farsor. În declaraţii, era un antisemit şi un filo-legionar, dar mă îndoiesc că Munteanu avea vreun ideal, în afară de acela de a-i fi lui bine.

În al doilea rând, Firea nu a făcut greşeli majore în această campanie. A stat la televizor, şi-a luat pop-corn şi cola şi s-a uitat la tâmpeniile făcute de liberali. Da, aş fi scris despre dânsa sau despre afacerile familiei ei, dar primii care trebuiau să o monitorizeze, care să vadă circuitul banilor în Voluntari, pentru că aveau acces la informaţii, erau liberalii din consiliile locale şi judeţene. Prin 2013, poate vă mai aduceţi aminte că preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, liberalul Marian Petrache, a avut o dispută dură cu doamna Firea, pe atunci colega sa de la conducerea USL Ilfov. Bătălia era pe controlul asupra sumelor uriaşe alocate pentru canalizarea judeţului – zeci sau sute de milioane de euro. A fost evident că PSD şi PNL se luptau să controleze contractele pentru lucrări de infrastructură – uitaţi-vă puţin peste dosarul cumnatului lui Ponta, Iulian Herţanu, care s-a „ocupat” de canalizarea din Comarnic, ca să înţelegeţi ce sume sunt în joc şi ce potlogării se fac. După un timp, Petrache şi Firea s-au împăcat şi de atunci nu s-a mai spus un cuvânt despre soarta reţelei de apă-canalizare din acest judeţ. În această campanie, nu am auzit nici o critică de la Petrache spre familia Firea sau invers. Sunt nuanţe care, poate, scapă majorităţii alegătorilor, dar, până la urmă, electoratul îşi dă seama de marele blat care există între PSD şi PNL.

Deci, prietenilor liberali care-mi reproşează că am fost prea dur cu partidul lor şi nu m-am uitat atent la puşcăriabilii care candidează din partea PSD sau a asociaţilor acestui partid, le spun că singuri s-au băgat sub reflectoare. Dar întreb şi eu: a avut vreun lider liberal vreo opoziţie la candidatura lui Cristian Popescu Piedone? Măcar o declaraţie legată de considerentele morale ale acestei candidaturi. A reacţionat Asociaţia Colectiv, iar avocatul Piperea este cel care a convins instanţa să respingă candidatura lui Piedone. Răzvan Sava, care candidează din partea PNL la sectorul 4, n-a mieunat un cuvânt. Dar blatului de la sectorul 3, dintre primarul Robert Negoiţă şi co-preşedintele PNL Florin Alexe, i s-a opus cineva din PNL? Acest blat are binecuvântarea conducerii formaţiunii liberale, în frunte cu doamna Gorghiu.

Parodia cu Marian Munteanu a fost, de fapt, nuca de pe coliva acestui partid. Sărac în idei, populist, cu tendinţe de stânga tot mai accentuate, PNL putea spera la un singur lucru: să-i ducă preşedintele Iohannis în spate şi să-i scoată cu bine din alegeri. Nu se întâmplă asta, pentru că Iohannis este exact ca partidul – sărac în idei, populist şi cu tendinţe stângiste – plus o indolenţă şi o aroganţă complet năucitoare. Tot ce a ştiut să facă PNL a fost să se asocieze cu PSD ca să ucidă partidele mici, care aveau potenţial să erodeze din electoratul liberalilor. Atât. Iar rezultatul final este că liberalii au dat Bucureştiul pe mâna PSD. Unde nu va câştiga direct un candidat PSD, o să regretăm, pentru că vor lua primăria personaje de tip Piedone sau Vanghelie, nişte pesedişti de facto, dar din soiul cel mai rapace şi mai obraznic. Cât era de greu celor din PNL să pună structura lor de partid în spatele unui independent credibil, nu a vreunui caraghios? Nu au vrut, pentru că preferă un primar de la PSD, cu care se vor înţelege la bani, în locul unuia cinstit. Alegerile acestea vor avea efectul bulgărelui de zăpadă. Efectul va fi multiplicat la generale. PSD, chiar dacă Dragnea va fi condamnat cu executare, nu se va mai duce în jos prea mult. PNL, dacă pierde mai toate reşedinţele de judeţ, mai puţin câteva oraşe din Ardeal, va intra pe tobogan. Îşi merită soarta. Din punctul meu de vedere, pentru modul în care au distrus liberalismul în România – iar eu sunt, din păcate, un liberal – merită să ajungă acolo unde se află şi PNŢCD-ul.

Mircea Marian, evz.ro 21.04.2016

12 Comments

 1. Deşi articolul este despre PNL Bucureşti, nuanţe absolut reale veţi găsi şi la Mangalia. Mai ales după ce va apărea lista consilierilor PNL. Mă rog, azi PNL.

  Comentariu by lucian visa — 21 aprilie 2016 @ 17:12

 2. Blaga a cîştigat alegerile în PDL cu sloganul „Voi muri cu PSD-ul de gît!”, ceea ce, sper că sînteţi de acord, e o tîmpenie fără margini. A pus partidul cu oiştea pe direcţia gard.
  PNL-ul nu putea susţine o aşa fandacsie de doberman ramolit, aşa că distinsul „buldog” s-a trezit dat spre adopţie unui circ unde nu mai poate învăţa trucuri noi şi aşteaptă eutanasierea.
  Asta, plus fărîmiţarea din teritoriu, îi obligă pe primarii PNL să facă trotuarul… pe bani europeni, vreau să zic.

  Comentariu by Vipera cu elice — 21 aprilie 2016 @ 18:01

 3. Daca intra base in cursa pentru primaria capitalei o sa se stearga cu ei pe pantofi.mi as fi dorit o confruntare blaga candidatul pnl si base de la pmp.

  Comentariu by Anonim — 21 aprilie 2016 @ 18:51

 4. http://www.timesnewroman.ro/files/attach/images/127/543416/Concurentii-PNL.png altii asteapta oferte prin telefon https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xaf1/v/t1.0-9/12985622_1034482893292641_8213898817008779186_n.png?oh=d09e1a9298d4edf86888843cb9902532&oe=57B22ECF&__gda__=1470771320_cf8b2693ba5e1bfac4bf8389405fe02b

  Comentariu by I.S — 21 aprilie 2016 @ 22:25

 5. OPINIA MEA ESTE CA LIBERALISMUL MOARE DIN PACATE PE ZI CE TRECE DE ANI BUNI FIINDCA DEALUNGUL ANILOR MAI PRECIS DUPA ANUL 1995, AU REUSIT SA ACCEADA IN PNL OAMENI CARE NU AVEAU CE CAUTA IN ACEST PARTID DAR AU FOST ACCEPTATI SAU CHIAR INVITATI SA FACA PARTE DIN PARTID DOAR DIN INTERESE DE ORDIN FINANCIAR PRIN FUNCTIILE OCUPATE SI NICIDECUM DATORITA DOCTRINEI LIBERALE, DOCTRINA CARE A MURIT ODATA CU SENIORII LIBERALI ADEVARATI . PAI DACA II INTREBI PE UNUL DINTRE EI CE INSEAMNA DOCTRINA LIBERALA HABAR NU AU, STIU CA TREBUIE SA PRINDA FUNCTII POLITICE SI NU-I INTERESEAZA PE CE LISTE DE PARTID? SI MANGALIA NU FACE DELOC EXCEPTIE.EU VAD O CLASA POLITICA LIBERALA ABIA PESTE VREO 25 DE ANI CAND CEI TINERI DE ACUM CHIAR COPII DE ACUM SE VOR INTOARCE DIN TARI CU VECHI TRADITII POLITICE UNDE NU A FOST INTRERUPERE DE 50 DE ANI CA IN CAZUL ROMANIEI UNDE 50 DE ANI POLITICA O FACEA PARTIDUL COMUNIST. SE PARE CA A AVUT DREPTATE CINEVA CARE SPUNEA CA DE FAPT ACUM IN ROMANIA PARTIDELE POLITICE SANT DE FAPT NISTE ORGANIZATII DE TIP MAFIOT CARE NU SE DEZIC DE LA NIMIC IN ASI ATINGE SCOPUL. SI NU-L PUTEM CONTRAZICE, PRIVITI CE SE INTAMPLA.

  Comentariu by MARIAN IORGA — 22 aprilie 2016 @ 6:38

 6. hahahhahah….adevarat? http://www.mangalianews.ro/2016/04/22/pe-surse-liviu-mocanu-candidatul-psd-la-primaria-mangalia/

  Comentariu by mda — 22 aprilie 2016 @ 8:12

 7. Pe surse, Liviu Mocanu-candidatul PNL la primaria Mangalia

  Comentariu by anonim — 22 aprilie 2016 @ 10:23

 8. La PNL se poarta . Si Marian Munteanu a fost inlocuit , nu?

  Comentariu by doctorand — 22 aprilie 2016 @ 10:25

 9. Votati : Ali Baba ! Macar stiti ca exista un numar limitat…de „iubitori” ai orasului,ai bugetului,ai imprumuturilor bancare…despre care,nu va da nimeni socoteala,pana va cocoseaza de tot ! http://civicus.ro/brainstorming/

  Comentariu by I.S — 22 aprilie 2016 @ 11:04

 10. …politica este mijlocul cel mai sigur de imbogatire.
  “Un popor de oi naste un guvern de lupi” http://gandeste.org/general/acad-florin-constantiniu-un-popor-de-oi-naste-un-guvern-de-lupi-2/68438

  Comentariu by I.S — 22 aprilie 2016 @ 11:14

 11. http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-pnl-merge-pe-mana-a-10-femei-pentru-primariile-din-judetul-constanta-286998?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mare

  Comentariu by nabuco — 22 aprilie 2016 @ 12:58

 12. Love the website– really user friendly and great deals to see!|

  Comentariu by nba 2k16 mt now — 24 aprilie 2016 @ 17:02

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress