Politica locală

19 aprilie 2016

Consilierii locali au aprobat un proiect de asfaltare iniţiat în urma unei petiţii

Filed under: administraţie publică,Consiliul Local — lucian visa @ 18:19

Doi cetăţeni din Mangalia au reuşit, prin ambiţia pe care au demonstrat-o, să strângă, în numai câteva zile, 2.200 de semnături pentru iniţierea unui proiect de hotărâre prin care să le fie asfaltate străzile. Iniţiativa legislativă a fost adoptată în cea mai recentă şedinţă a Consiliului Local Mangalia, cu votul tuturor aleşilor prezenţi în sală. Proiectul a stârnit şi discuţii furtunoase între aleşii locali şi angajaţii primăriei, pe marginea oportunităţii alocării fondurilor necesare lucrărilor de asfaltare numai către Serviciul Administrarea Domeniului Public şi Privat.

Potrivit directorului ADPP Mangalia, Dragoş Angelescu, există, încă din luna martie, un acord cadru cu o anumită firmă, pentru repararea tramei stradale deci, afirmă acesta, banii ar fi trebuit alocaţi numai serviciului pe care îl conduce. În ceea ce priveşte cele două milioane de euro pe care consilierii i-au destinat infrastructurii la începutul anului, aceştia ar fi fost alocaţi pe primărie şi sunt destinaţi unor lucrări noi: „Ca să putem repara, astăzi, drumurile, este nevoie ca toţi banii să fie alocaţi ADPP. Cele două milioane de euro pe care i-aţi alocat la începutul anului, au fost transmişi către Serviciul de Investiţii al primăriei în vederea realizării de investiţii noi”, a arătat Dragoş Angelescu.

Nu de aceeaşi părere a fost viceprimarul urbei, Bogdan Maganu, care a spus că primăria, deşi are cele două milioane de euro la dispoziţie nu a făcut absolut pentru demararea lucrărilor: „Deşi există o autorizaţie de construire pentru aceste străzi, nici Primăria, nici ADPP-ul nu au mişcat un deget. Primăria putea folosi autorizaţia ADPPului pentru a demara lucrările. E ca şi cum aţi avea un teren în proprietate, aţi avea autorizaţia de construire pe acest teren, dar nu v-aţi apucat de treabă, aţi vinde pământul, iar cumpărătorul ar trebui să o ia de la capat cu toate avizele şi autorizaţiile. Parcă suntem în noaptea minţii. E vorba despre două instituţii publice, care coexistă”, a declarat, celor prezenţi, viceprimarul Maganu.

În final, consilierii au aprobat, în unanimitate, repartizarea sumelor pentru asfaltare atât pe primărie, cât şi pe ADPP. Consilierul Paul Foleanu le-a felicitat pe cele două iniţiatoare ale petiţiei care a schimbat soarta cartierului unde locuiesc, mai ales că semnturile aparţin cetăţenilor din toate zonele Mangaliei: „Susţinem, cu toată forţa, demararea programului de asfaltări în Mangalia. Aşa cum am discutat cu dumneavoastră la faţa locului şi, aşa cum v-am promis, susţinem acest program de asfaltări, dar şi de racordare la apă a străzii Geo Bogza. Este prima dată în istoria Mangaliei când, doi cetăţeni, au demarat o acţiune de strângere de semnături pentru iniţierea unui proiect de hotărâre. Trebuie să spunem că, semnatarii, sunt cetăţeni ai tuturor zonelor oraşului: din Dobrogea I, de la Sens, din Olimp sau Neptun sau din Colonişti. Concluzia este că toţi cetăţenii Mangaliei doresc un program de asfaltare. La fel şi ni, consilierii locali şi, tocmai de aceea, în luna februarie am alocat două milioane de euro pentru un vast program de asfaltare a Mangaliei”.

Prezentă în sală, una dintre iniţiatoare, Mihaela Popa, a declarat că, dacă primăria sau Consiliul Local nu se vor ţine de treabă, va continua să recurgă la metoda petiţiilor: „Am fost un pic supărate, pentru că au ieşit tot felul de discuţii vizavi de cele 2.200 de semnături. Mi se pare normal să votaţi în favoarea cetăţenilor Mangaliei. Nimeni nu mai vrea scandaluri şi, vă avertizăm că, de acum încolo, dacă nu se face treabă, vom recurge tot la petiţii”, a conchis Mihaela Popa.

editiadesud.ro 19.04.2016

13 Comments

 1. Nicu nu ştiu cum să cataloghez acest articol şi nici poziţia personajelor din el.
  Dacă s-ar publica lista semnăturilor, s-ar vedea clar că primăria a făcut acest demers şi nu două persoane. Majoritatea salariaţilor au semnat petiţia. Foleanu ştie asta, autoarea articolului deasemenea. Atunci de ce acest circ politicianist ? Să (ne) furăm căciula ? Cui foloseşte afundarea în minciună ?
  E clar că 4 ani nu s-a vrut reabilitarea tramei stradale. Şi aici nu mă refer la proiecte ce prevăd autostrăzi prin oraş, în genul cele din Istanbul. Mă refer la astupa nişte simple gropi, să nu ne mai rupem maşinile. Ce dracu facem filozofii şi se trezeşte o super eroină să ne lovească cu semnături.
  Păi cucoana asta a organizat şi o recoltare de sânge, iar unul din donatori a fost chiar primarul.
  http://www.replicaonline.ro/primarul-cristian-radu-a-donat-sange-pentru-victimele-din-colectiv-si-l-a-vizitat-pe-mangaliotul-andrei-trifu-la-spital-248485/

  Comentariu by lucian visa — 19 aprilie 2016 @ 18:34

 2. Noaptea minții exista doar în capul domnului viceprimar. Tusac a implantat-o acolo și acum domnul Maganu face uz de ea din plin. În mintea dansului o instituție publică este similara unei persoane fizice. O procedura de autorizare a unei lucrări de către o instituție publica este complet diferita fata de cea a unui cetatean și asta nu în sensul bun. Dacă adp a obținut s.f., c.u. avize și a.c. beneficiarul nu poate fi primaria și municipiul, beneficiarul este adpp care are reguli stricte de administrare potrivit regulamentului aprobat de , onor, domnii consilieri. Ar fi interesant de văzut de câte ori a procedat Tusac și Maganu în felul acesta când erau la putere… Suna chiar a deturnare de fonduri!

  Comentariu by kara beg — 19 aprilie 2016 @ 18:35

 3. Tusac a făcut un lucru simplu. A astupat găurile din asfalt, prin ADPP, în limita sumei ce nu necesita licitaţie. Măcar a făcut ceva. Până o să avem covoare asfaltice europene, în care câinii cu covrigi în coadă să nu se streseze când aleargă, e nevoie să astupăm nişte cratere în asfalt. E aşa de complicat ? Trebuie doctorate, MBA-uri pentru înţelegere ? Trebuie avize de la ONU sau de la NATO ?

  În mandatul 1996-2000, am plombat mii de gropi. Pentru asta primarul Iorguş nu s-a certat cu niciun consilier, iar salariaţii primăriei n-au semnat nicio petiţie. I-am rugat doar atât, dacă văd o groapă în asfalt să se ducă la secretariat şi să scrie care e poziţia ei în caietul desemnat pentru asta. Fără să se semneze.

  Comentariu by lucian visa — 19 aprilie 2016 @ 18:40

 4. OK… Dar, în realitate, cum stau lucrurile? Cred că am primit, deja, a cincea sau a şasea versiune a setului de scuze.

  Pentru justificări nu te sancţionează nimeni. Pentru scuze eşti dat afară!

  Comentariu by Vipera cu elice — 19 aprilie 2016 @ 18:52

 5. Mult zgomot pentru nimic . Este doar o tema electorala care nu va avea nicio finalitate . Era nevoie de initierea unei discutii de interes general pentru a se uita de fondurile europene pierdute , de parcul ce nu se mai termina si de zidul anti vazut marea .

  Comentariu by doctorand — 19 aprilie 2016 @ 21:16

 6. Primarul a stat calm toată ședința si nu a spus nimic. Probabil își pregătește strategia de atac. Liniștea dinaintea furtunii!

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2016 @ 22:48

 7. Dar faptul ca cele doua milioane de euro din februarie au fost irosite in investiții inutile fără sfârșit nu este deturnare de fonduri? Mangalia nu- i o vaca de muls gratis, veneticilor!

  Comentariu by Anonim — 20 aprilie 2016 @ 7:03

 8. In afara de reteaua de gaze fata de care ultimele doua administratii nu au avut nici un merit , in Mangalia cetatenii au avut parte doar de circ ieftin!
  Cartierul colonisti , Dobrogea I si II cunoscute fiind cu electorat pro Iorgus au fost ignorate cu buna stinta , si singurii ce au avut de castigat sunt spalatoriile auto liberale!

  Comentariu by Jimbu Radu — 20 aprilie 2016 @ 7:51

 9. „Rade ciob de oala sparta”?
  http://www.replicaonline.ro/boroianu-cand-spui-psd-spui-o-competitie-a-relatiilor-si-nu-a-competentelor-271752/

  Comentariu by nabuco — 20 aprilie 2016 @ 10:31

 10. Bine ca la Mangalia are ideile … calre:
  http://www.replicaonline.ro/pentru-ca-lipoveanu-se-mai-gandeste-in-privinta-candidatului-la-primarie-rosu-a-demisionat-din-unpr-271729/

  Comentariu by nabuco — 20 aprilie 2016 @ 10:32

 11. mihaela popa e o pnlista aservita lui radu cristian! despre ce demers al cetatenilor vorbim? Cei care strangeau semnaturi primeau 50 ron/zi. au strans si prin constanta…

  Comentariu by el — 20 aprilie 2016 @ 19:03

 12. deci strangem 2000 de semnaturi si punem de o petitie …perfect .

  Comentariu by Mitica — 20 aprilie 2016 @ 21:44

 13. Ptr 11, culmea orasul e mic,normal ca sunt semnaturi din primarie sau din partide sau chiar ca mine care vreau normalitate in municipiu si ca mine sunt multi.
  Acum dati in persoanele vizibile dar stiti de cate ori mergeam in audiente la anteriorul primar(Tusac-PSD) si de cate ori l-am facut de ocara, de pleca din zona Dobrogea cand venea sa ne minta?
  Si spunea ca sa ne dea utilitati cine ne-a dat teren?
  In caz ca nu stiti acolo sunt proprietari, tineri casatoriti si concesionari, iar impozitele noastre sunt de zona 0 si nu,nu primim subventii la nimic.
  Acum sa loviti ca suntem platiti sa ce,sa cerem ceva normal ptr oras?
  Nu cerem nimic pentru noi personal ca muncim si in curtea noastra ne gospodarim singuri.

  Comentariu by mary m — 21 aprilie 2016 @ 14:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress