Mangalia – politica locală

18 aprilie 2016

Consiliul Local a suplimentat cu 825.000 de euro programul de asfaltări în municipiul Mangalia

Filed under: PSD — lucian visa @ 20:05

Comunicat de presă

Convocaţi de către primarul Cristian Radu la şedinţa de Consiliu din data de 18 aprilie ac, noi, consilierii PSD Mangalia, am optat pentru soluţia corecta de a respinge proiectul initiat de primar privind contractarea unui imprumut de 5 milioane de euro pentru a putea termina cele trei proiecte pentru care a pierdut finantarea europeana prin proasta gestionare a executiei proiectele.

Sa indatoram orasul pentru ce? Pentru a construi un parc de betoane langa calea ferata si cimitir? Pentru a construi un zid pe faleza, care ne-a facut de rasul Romaniei? Pentru a dezgropa cetatea Callatis cu 3 milioane de euro imprumutati?

Am alocat pentru finalizarea lucrarilor la faleza in februarie suma de 20 de miliarde lei, pentru parc 15 miliarde si pentru cetatea Callatis 19 miliarde, cu acesti bani nu puteti finaliza lucrarile domnule primar? Va mai trebuie inca 5 milioane de euro?

Ne-am fi bucurat dacă acest împrumut ar fi fost contractat pentru investiţii în construcţia de locuinţe, în reabilitarea drumurilor din oraş şi staţiuni ori în alte proiecte de interes public generatoare de venituri.

Acum, în schimb, reparăm cu un preţ foarte mare plătit de copiii noştri, greşeala unui primar care timp de 4 ani a dovedit că nu este nici gospodar, nici bun administrator si care nu ştie să gestioneze corect şi eficient fondurile europene.

Consilierii PSD Mangalia au aprobat în şedinţa de astăzi suplimentarea cu 825.000 de euro a lucrărilor de asfaltare în municipiul Mangalia.

Informăm cetăţenii că în fiecare an am alocat banii necesari în bugetul Primăriei pentru asfaltarea şi repararea străzilor din oraş şi staţiuni, însă domnul primar nu a considerat acest proiect o prioritate. Acum, cu două luni înainte de alegeri, se încearcă manipularea şi dezinformarea cetăţenilor, prin declaraţii conform cărora nu s-au făcut asfaltări, deoarece consilierii locali PSD Mangalia au fost împotrivă. Astazi am aprobat suplimentarea finantarii pentru asfaltarea orasului cu suma de 825.000 de euro, astfel avem alocata o suma de 2.825.000 euro pentru cel mai mare program de asfaltari din ultimii ani in Mangalia.

Îi solicit public, în acest sens, domnului primar să se apuce de treabă, măcar acum, în ultimele 2 luni de mandat şi să înceapă programul de asfaltare a drumurilor din Mangalia.

În cei 4 ani de mandat, primarul Cristian Radu nu a construit nicio locuinţă, nu a dat niciun loc de casă, nu a creat niciun loc de muncă, nu a anvelopat niciun bloc şi nu a asfaltat nicio stradă din Mangalia.

Preşedintele executiv PSD Mangalia,

Consilier local Paul Foleanu

 

14 Comments

 1. D-le Foleanu, o întrebare pentru dumneavoastră, dacă intraţi p-aici.

  Parcursul proiectelor şi banilor prezentat de Marian Vasile la postarea nr. 21 de la articolul Şedinţă ordinară a CL Mangalia din 18.04.2016, este corect?

  Comentariu by Vipera cu elice — 18 aprilie 2016 @ 20:31

 2. Domnule Faul Poleanu, sunteti un IPOCRIT !
  Cum sa spuneti „Pentru a construi un parc de betoane langa calea ferata si cimitir?” ??? Nu va mandreati si precizati dumneavoastra cu orice ocazie ca ati votat cu 3 maini pentru a se aproba aceste proiecte, inclusiv parcul ? Acum motivati ca e langa cimitir si calea ferata ? Pai cimitirul si calea ferata sunt de ani de zile acolo, poate daca in cei 8 ani de mandat de consilier local ati fi iesit si prin Mangalia sa vedeti problemele orasului, le-ati fi vazut. Asa se intampla cand lucrezi la Tulcea, locuiesti in 23 August si nici nu esti in stare sa te pregatesti asa cum trebuie pentru o campanie, nu cunosti orasul si problemele sale.
  Dar nu e nimic, daca iesiti primar, o sa aveti la dispozitie inca 4 ani pentru a va nota unde sunt cimitirele si pe unde trece calea ferata in Mangalia.

  Comentariu by Psd — 18 aprilie 2016 @ 21:21

 3. Pt. 2: Foleanu pe langa Radu Cristian e parfum. Radu Cristian nu a mai dat prin Mangalia din clasa a X-a, iar nevasa-sa si copiii nici nu stiu unde lucreaza tata. Cel putin fata lu’ Foleanu invata in Mangalia.

  Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2016 @ 21:25

 4. de ce oare trebuie ca oamenii din Mangalia sa fie condusi, certati, umiliti si amendati de o gasca de ipocriti care nici macar nu isi platesc taxele si impozitele in Mangalia – si ma refer la Radu Cristian, Romulus Dumitrana, Colgiu, Angelestii, Ionita si alti acoliti. In seara asta, la tv senatorul PNL Igas sustinea cu tarie ca , nu poate fi un bun administrator sau primar decat un cetatean care locuieste cu adevarat in localitatea respectiva! Credeti ca se referea la navetistii nostri?

  Comentariu by cetatean — 18 aprilie 2016 @ 22:24

 5. Pt.4

  Adauga la asta si pe Gabriel Banu, “manager in transporturi”, ca sa nu spuna ca, de fapt, e sofer !

  Si Gabriel Banu face parte din acea “gasca de ipocriti” pe care ai sesizat-o !

  Ce! Crezi ca supraetajarea vilutei lui Banu din furca de la Saturn s-a facut cu vreo autorizatie? N-are niciuna! Dar si-a creat acolo un fel de minihotel! Din panouri gipsate si cu veceuri portante!

  Crezi ca o sa mearga careva sa-l intrebe de autorizatii?

  Crezi ca o sa mearga careva sa-l intrebe de exclusivitate la tranpostul pe cordonul Venus-Saturn, cu microbuzele?

  Dar e bine ! Candideaza si asta la functia de consilier !
  3 clase, A-ul, B-ul, C-ul si D-ul! si-o scoala de maistri !

  Ne meritam soarta!

  Comentariu by Notarius Anonymus — 18 aprilie 2016 @ 23:34

 6. Am auzit ca in echipa de consilieri a lui Radu sunt 3sau 4 maiștri militari, poate vrea sa transforme primăria intr- o garnizoana militară, n- ar fi rău , dar de alți profesioniști nu are nevoie?

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2016 @ 7:20

 7. punct 4 PENTRU EI SUNTEM O MULITATE ,MEREU AU SPUS CA SUNTEM NISTE PROSTI

  Comentariu by anonim — 19 aprilie 2016 @ 7:43

 8. Pt. 5 Banu nu e singur. Uite aici: „Meseria mea este AUTO”.
  https://www.youtube.com/watch?v=1YuIyLPqeVE

  Comentariu by Provider NET — 19 aprilie 2016 @ 8:49

 9. http://editiadesud.ro/?p=21560

  Comentariu by Anonim — 19 aprilie 2016 @ 9:43

 10. Angelescu ti-ai vazut banii la asfaltari ,treci la furat ca ai de unde

  Comentariu by anonim — 19 aprilie 2016 @ 12:30

 11. Pe Facebook bazel 09 pune o intrebare „ nevinovata” lui Foleanu. De ce 215 localitati au luat imprumuturi in baza OuG 8/2016 iar Mangalia nu.
  Aceasta ordonanta in vigoare din 25 martie a fost data pentru ca cei care au derulat proiecte cu fonduri europene cu finantare neramburasbila mai mici de 5 milioane de euro, nu le-au terminat la temenul prevazut 31.12. 2015 pentru a le putea finaliza pe banii lor.
  Daca un proiect finanţat prin Programul operaţional regional 2007-2013 nu are, la temenul de finalizare, indeplinite INTEGRAL obiectivele si indicatori stabiliti prin proiect se pierde finantarea CE pentru finalizarea acestora si se va face din fondurile proprii. Ba mai mult daca nu se termina proiectul in 6 luni cei in cauza sunt obligati sa restituie către CE sumele deja decontate în perioada de eligibilitate a programului. Pentru a se evita acest lucru este necesar sa fi încheiat acte adiţionale cu un nou termen de finalizare de maxim 6 luni, până cel târziu la data de 30 iunie 2016.
  Ori primaria noastra nu a prezentat catre CL, cum era normal si obligatoriu prin lege, nici un document scris privind derularea celor 3 proiecte, fondurile cheltuite pana la 30.12.2015, sumele decontate de CE si actele aditionale de prelungire a termenelor de finalizare.
  Din ce a declarat primaria pe site-ul propriu s prin media reiese ca proiectele initiale pentru care s-a aprobat finantarea au fost modificate pe parcursul derularii executiei caz in care e posibil ca CE sa nu fi decontat nici un euro.
  Domnul bazel 09 ar putea sa-l convinga pe primar sa publice pe site-ul primariei toate aceste documente justificative si dupa aflarea adevarului probabil ca cetatenii orasului vor putea convinge pe consilieri sa aprobe aceste imprumuturi.
  Citind totusi lista cu localitati, proiecte si costurile acestora am remarcat ca nu prea sunt localitati de talia financiara a Mangaliei care sa fie prinse cu pantalonii in vine cu trei proiecte deodata si a caror valoare sa fie aproape cat jumatate din bugetul anual.

  Comentariu by Marian Vasile — 19 aprilie 2016 @ 13:14

 12. Greşeala administraţiei a fost lipsa totală de transparenţă. Dacă primarul ar fi implicat locuitorii în selectarea soluţiilor proiectelor fost europene prin dezbatere publică reală şi ar fi arătat săptămânal starea realizării lor, atunci alta ar fi fost situaţia. Presiunea ar fi stat pe consilierii care nu ar fi de acord cu electoratul. Cum să-l susţină oamenii când se trezesc brusc cu un zid cretin pe faleză ?
  Lipsa de transparenţă nu pare deloc întâmplătoare, aşa că situaţia e pierdută pentru primar. Poate să spună orice, oamenii deja îl cred impotent administrativ.

  Comentariu by lucian visa — 19 aprilie 2016 @ 14:35

 13. Ce sa ii ceri lui Foleanu?Pai tu nu stai fix langa calea ferata,cimitir si fosta statie de betoane devenita ulterior groapa de gunoi?Doar sa ai probleme la cap sa nu iti doresti sa ti se faca parc acolo!

  Comentariu by Vecin de bloc — 19 aprilie 2016 @ 17:34

 14. http://www.replicaonline.ro/dupa-ce-medicul-constantean-niculescu-a-fost-achitat-doua-persoane-vor-fi-cercetate-pentru-marturie-mincinoasa-271727/

  Comentariu by nabuco — 20 aprilie 2016 @ 10:33

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress