Mangalia – politica locală

14 aprilie 2016

Reclamaţii la ITM. O firmă care construieşte un zid celebru în judeţ nu şi-a mai plătit angajaţii din ianuarie!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 18:03

Neplata salariaţilor din România pare a fi un subiect tabu, iar oamenii nu pot face nimic decât să se lupte cum pot cu angajatorii. În această situaţie se află şi un constănţean care nu şi-a mai primit salariul pe lunile ianuarie şi februarie. Deşi a înaintat o plângere la ITM, nici până acum nu a primit răspuns. ADS Proiect International este firma în cauză care, conform lui Lucian Halașag, un fost angajat, nu a plătit salariile oamenilor pe lunile ianuarie şi februarie ale acestui an.

“Momentan, aștept răspunsul de la ITM. Ne încheiau contracte, dar nu le semnau. Dar că apar pe REVISAL și urmează să ne înmâneze un exemplar. Mi-a înmânat un exemplar, dar era neștampilat. Apărea doar numărul de înregistrare pe REVISAL.”, a declarat bărbatul. Fapt susținut și de soția acestuia. “A făcut plângere la ITM pe 21 martie și nici un raspuns. Acest patron nu a plătit mulți angajați, îi tot amână cu salariile”, a precizat femeia.

Funcția pe care bărbatul a ocupat-o a fost de inginer constructor, fapt aflat în contradictoriu cu domeniul de activitate al firmei și anume activități de consultanță în afaceri și management. “Eu unul am fost anagajat ca și inginer-constructor acolo, șef de șantier. Am lucrat pe aleea de promenadă, pe aleea Teilor și cu asfaltarea zonei carosabile.

Firma are ca domeniu de activitate construcțiile, așa se subînțelege.”, a precizat Lucian Halașag. Deși înființată în anul 2015, supriza acum vine. Începând cu data de 21 martie a.c., compania a intrat în insolvență, decizie luată chiar de Tribunalul Constanța. “Dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoarea SC ADS PROIECT INTERNAŢIONAL S.R.L.”, se arată în minuta instanței.

Diana NEAŢĂ, Replica 14.04.2016

31 Comments

 1. Niciun comentariu . Toti am ramas fara cuvinte .

  Comentariu by doctorand — 14 aprilie 2016 @ 20:20

 2. Chiar nu mai stiti ce sa mancati.maine o sa va luati si de hartia igienica folosita in primarie.

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2016 @ 20:22

 3. Vă bateți, fomiștilor si pomanagiilor! Vă folosiți de toată lumea! Cărați-vă de unde ați venit!

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2016 @ 20:39

 4. Numai respectivul inginer nu a fost plătit? Sau nici ceilalţi angajaţi?
  Ce să înţelegem noi din articol, că respectiva firmă nu a fost plătită, la rîndul ei, şi de-aia a intrat în insolvenţă?
  Articolul este foarte vag, aliziv, şi miroase a rahat electoral aruncat pe ventilator din tradiţionalul butoi românesc.
  Lipsesc datele care l-ar face credibil şi pare doar un cîrlig emoţional pentru electorat.
  Cum determinăm, deci, electoratul să voteze raţional?

  Comentariu by Vipera cu elice — 14 aprilie 2016 @ 20:45

 5. Din pacate pentru voi iese la iveala dezastrul produs de administratia radu cel mincinos .Intrebarea care se pune totusi ar fi : Pe ce au fost cheltuiti banii din bugetul local , in afara de avocatii care au pledat pentru cauze pierdute ?

  Comentariu by doctorand — 14 aprilie 2016 @ 20:47

 6. Până la urmă, unde s-au dus banii din buget? Doar a fost aprobat în fiecare an! Orașul arată cum arată, lucrări nu, proiecte europene nu, un mare nimic. Navetiști, ați distrus orașul si tot voi va smiorcăiți, vorba lui Maganu

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2016 @ 20:51

 7. http://scandal-si-reprosuri-intre-agentii-din-turism-si-administratia-locala/

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2016 @ 21:21

 8. mortala fraza asta: „domeniul public al mangaliei nu este administrat de primarie ci de consiliu local”

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2016 @ 21:39

 9. Domeniul public al Mangaliei este administrat de: – Surpriza – Administratia domeniului public si privat, adica ADPP. Directorul ADPP- ului este numit – alta surpriza – prin decizie de primar in persoana lui Angelescu Dragos. Cum dracu sa adminstreze atunci consiliul local domeniul public? Iar te-am prins cu miciuna Buratino.

  Comentariu by Anonim — 14 aprilie 2016 @ 22:09

 10. Nu ai ce vedea acolo. E taiata filmarea. I-a cumparat primarul si pe cei de la callatis tv. Pacat. Au sters pe jos agentii economici cu piticul si i-au demontat toate minciunile. A facut spume ca de obicei si a amenintat pe toata lumea. Un impotent frustrat.

  Comentariu by pentru 7 — 14 aprilie 2016 @ 22:40

 11. Raspunsul unui cetatean pentru magnificul Ciuraru „Cristian Popa Domnule Ciuraru , regret sa va dezamagesc dar….din PACATE la alegerile trecute l-am votat pe Radu CRISTIAN …..din PACATE. Am tot dreptul sa il trag la raspundere la final de mandat in conditiile in care cu surle si trambite si-a asumat niste proiecte pe care nu le-a finalizat si mai rau……vor fi finalizate….daca vor fi….pe banii MEI. Va mai dezamagesc inca o data si va spun ca, spre deosebire de dumneavoastra nu am nici o apartenenta politica, Despre PSD ca partid nu am ff multe cuvinte de lauda asa ca nu are rost sa comentam.Eu postez din prisma unui cetatean care l-a votat pe Radu Cristian , la ambele alegeri.Despre ce alte proiecte de-ale lui Radu Cristian vreti sa mai discutam ? Despre sistemul de supraveghere care a fost predat , iar cu surle si trambite si nu este functional ? Da, ati citit bine , zecile de camere care s-au montat in tot orasul , conectate prin fibra optica , nu sunt functionale. Din tot maretul sistem metropolitan de supraveghere singura camera functionala este cea care este montata pe sediul politiei locale.Vad ca sunteti purtatorul de cuvant al domnului primar , explicati-mi si mie cum s-a predat acel proiect , si de ce a fost mediatizat ca fiind finalizat in conditiile in care el nu este functional.Pe cordonul Saturn – Venus la fel am patit , am platit din buzunarele noastre niste camere de 2 lei care nu sunt in stare nici macar sa distinga chipul persoanei, o fi barbat , o fi femeie , o fi alb, o fi negru….aici am platit niste camere ceva mai performante dar care eu ramas doar de forma.Pe mine nu ma intereseaza sa-mi trimita Radu Cristian scrisori sa mi se planga ca nu il lasa nu stiu cine sa faca nu stiu ce , chiar nu ma intereseaza….mie vreau sa imi faca treaba , de-aia l-am ales , de-aia IL PLATESC , nu vreau scuze , vreau rezultate. Poate isi face si domnul primar timp si citeste randurile astea si realizeaza ca este ANGAJATUL cetatenilor Mangaliei, tuturor cetatenilor indiferent de apartenenta politica,si nu seful lor si ar trebui sa se comporte ca atare.Ultimul primar care trimitea scrisori din acestea „plangacioase” a fost Tusac si el viata lunga nu a mai avut la primarie……ar trebui sa dea de gandit lucrul asta…’

  Comentariu by ANONIM — 15 aprilie 2016 @ 7:08

 12. Domnul primar este bun la aratatul cu degetul si la aruncatul cu minciuna, nu am avut încredere in el de la bun început pt ca un om care nu se mai satura de șpăgi nu- si poate schimba năravul cu una cu alta. Se plângeau comisarii gărzii financiare ca n- au ce caută la birou fără comisioane. Acum la ce sa te aștepți? Cum sa gospodărească el banii orașului cand jumătate sau poate mai multi trebuiesc MATRASITI?

  Comentariu by Ella — 15 aprilie 2016 @ 8:17

 13. Căscați ochii bine pe 5 iunie! Alegeți un om integru, profesionist, dedicat orașului și intereslor sale! Atenție! Potentații zonei iși trimit ”săgețile” la înaintare…Foleanu, Moldovan, etc…Beliți ochii cât cepele și, uitați-vă pe programul fiecărui candidat! Foleanu vrea să ne facă pe toți sportivi, Moldovan o aburește ca de obicei, Costi stă drepți în fața lui Băse, iar ăilalți nu știu încotro e marea…Halal!

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 15 aprilie 2016 @ 9:31

 14. Zeci de barbati din Mangalia au lucrat la negru in parcul ever green si nu au primit niciun leu! Bataie de joc!

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2016 @ 9:31

 15. Mananci rahat.firma pesedista care lucreaza la parc este cu platile la zii.primarul se roaga cu bani de ei sa termine lucrarile dar fiind o firma de casa a psd cta saboteazs si intarzie cu buna stiinta lucrarile.multumim domnule iorgus pentru sadismul si jigodismul de cate inca o data dati dovada.

  Comentariu by Anonim — 15 aprilie 2016 @ 11:26

 16. https://www.youtube.com/watch?v=5lXRcIlU23I

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2016 @ 11:53

 17. Pt. 13:
  Mda… Zi-i concret, cetăţene, pe cine vrei să votăm, nu te mai coti după piciorul mesei!
  Vorbeşti, cumva, de varianta în care nu se schimbă nimic? Sau vrei să spui că, odată cu aprobarea mirobolantuluii „zid de protecţie”, Radu Cristian a demonstrat că nu ştie unde e marea?

  Comentariu by Vipera cu elice — 15 aprilie 2016 @ 11:57

 18. Despre intalnirea Piticului Mincinos cu ‘operatorii din turism” !

  Am urmarit cu mare atentie filmarea integrala, postata de mangalianews.ro si am tras cateva concluzii:

  In primul rand ce cauta o bioloaga, angajata la un laborator privat de coprologie si alte analize in Policlinica la masa cu Primarul? Ca o atentionare asupra probelor sanitar-veterinare pe care toti lucratorii din turism trebuie sa le aduca la laborator? Probabil !

  In al doilea rand, e interesant de ascultat Mohamed Murat, cetatean libanez, mare investitor pe Litoral inca de acum 25 de ani (dupa cum spune chiar el!). Unul dintre fostii mari prieteni ai lui Cristian Radu, omul care i-a adus “pe tava”investitorii” libanezi in 2012 ! Si pe care i-a gonit cu taxele oficiale si neoficiale impuse. Dar a apucat sa-si faca un concediu in Liban pe chestia asta! Anumite doamne din Primarie stiu despre ce vorbesc !

  Pana si Murat, libanez fiind si oricat de prieten, nu mai rezista si puncteaza la capitolul “concluzie”, pe la minutul 1:06:00 din inregistrarea de pe MangaliaNews (http://www.mangalianews.ro/2016/04/15/intalnire-intre-agentii-economici-din-turism-si-reprezentantii-administratiei-publice-locale-video/):

  1. Primarului Cristian Radu ii spune ca are probleme de comunicare,
  2. Lui Dumitru Filip ii spune ca a avut un esec in gestionarea programului de turism la Mangalia ( de aia o vrea sa fie consilier local, acum pe final de mandate, ca sa mai “privatizeze” inca odata ce-a “privatizat” cu Dan Matei Aghaton?)
  3. Administratiei locale ii spune ca nu are transparenta si ca banii colectati pe “taxa de promovare” ar fi trebuit cheltuiti pe proiecte de dezvoltare !
  La final Murat concluzioneaza: “noi nu stim sa fim primari, dar noi punem suflet in turism” !

  Iar concluzia primarului: “Daca nu va schimbati conducerera Federatiei…parca jucam intr-un film prost !” (1:20:00)
  “De patru ani nu am facut nimic impreuna! Pe unde ne-am prins, ne-am contrat !” (1:32:00)
  Quod Erat Demonstrandum ! Cearta tine loc de strategie, iar amenintare tine loc de comunicare !

  Noroc cu Murat ! Ca, la final, a mai spalat fata primarului !

  Comentariu by Notarius Anonymus — 15 aprilie 2016 @ 13:48

 19. http://www.cotidianul.ro/mari-negustori-si-comercianti-ai-romaniei-278529/

  Comentariu by nabuco — 15 aprilie 2016 @ 13:54

 20. Mă refer la faptul că printre candidații la fotoliul de primar, sunt câțiva oameni care ar merita această funcție. Exclus candidații PSD, PNL, MP, etc. Însă, bătălia se va da între candidații celor două mari partide…Și acolo, votaează masa de manevră a partidului. Adică oameni care nu știu cum îi cheamă nici cu buletinul în mânî. Mă refer la acel electorat cu vârsta cuprinsă între 60 și 120 de ani.

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 15 aprilie 2016 @ 20:10

 21. Pt 20 Bai păduchiosule, eu dacă am 60 de ani înseamnă ca nu mai sunt lucida? Sa știi si tu ca inteligenta o ai sau nu o ai si cred Ca tu nu prea o ai, iar înțelepciunea vine odată cu vârsta si nu ti- as dori sa nu o apuci!

  Comentariu by Ella — 15 aprilie 2016 @ 20:35

 22. Se pare că ai inteligență. Și multă reactivitate. Și frustare. Îți doresc alegeri plăcute, eu oricum nu mai sunt în țară, nici măcar în localitate. Am înțeles repede că n-am loc de oameni ca tine… V-ați pus cu curul în ușă, ca să nu mai intre nimeni. În curând vă vor plăti pensiile politrucii pe care-i alegeți an de an. Îmi pare rău că unii nu învață nimic. Iar cei trecuți de 60 de ani, au slabe speranțe să-și mai schimbe pattern-urile. Pentru că nu mai pot.

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 15 aprilie 2016 @ 21:26

 23. Dacă nu ești in tare n- ai cum sa fii in localitate! Poate ești de vârsta copiilor mei, sa nu uiți niciodată ca un părinte ar vrea răul copiilor lui, si cine nu are trecut n- are nici viitor! Îmi pare rău ca a trebuit sa pleci in străinătate si nu ti-a creat un loc de munca actualul primar pe care se pare ca il susții! Sau nu ai avut loc de cei din Constanta!

  Comentariu by Ella — 16 aprilie 2016 @ 9:53

 24. Ella, esti penibilă. Am spus că nu votez niciun candidat al psd, pnl, sau alt partid cu ”ștate”….Apoi, am 50 de ani. Ultimii 24 mi i-am petrecut în străinătate. Sincer îmi pare rău pentru tine, și toți ceilalți ca tine. Să vă dea D-zeu mintea cea de pe urmă. Și Ella, dacă iese Foleanu psimar, ai grijă să verifici tot ce spune că face. Așa cum ai făcut-o și acum 4 ani, și acum 8, 12, și tot așa. ..Cel mai bun prilej de a învăța cevea de la viața asta, este să nu mai repeți aceleași greșeli. Și Ella, la următoarea postare, nu-ți mai răspund. Din punctul meu de vedere, discuția se încheie aici. Să fii sănătoasă!

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 16 aprilie 2016 @ 16:50

 25. Cetățeanul ăsta turmentat a făcut cumva recensământul de a făcut o grila de nepriceputi pana la 120 de ani? Si pe deasupra este si mitocan: cei de peste 60 de ani sunt poate părinții lui,dascălii lui, medici care l-au tratat,colegi de munca,rude, vecini sau pur si simplu oameni care fac parte din comunitatea in care trăiește.Sa bea niște zeama de varza sa se trezească si sa- si revină.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 17 aprilie 2016 @ 14:01

 26. N- ai ce-i face, dacă atât il duce mintea, o fi din ăla care n- are nici mama, nici tata sau dacă are le pune calusu – n gura.

  Comentariu by Ella — 17 aprilie 2016 @ 20:49

 27. Se pare ca partidu’ v-a prostit de tot. Daca aveati rabdare sa cititi, acum nu mai vorbeati prostii. Am spus, si o repet, dupa 60 de ani, oamenii, chiar daca constientizeaza ca au nevoie de o schimbare, NU MAI POT, nu mai au resurse sa faca asta. Drept dovada, alegeti in fiecare an aceiasi politruci in speranta ca lucrurile se vor schimba. Definitia nebuniei include accest lucru: nebun este acea persoana care face mereu aceleasi lucruri, sperand sa obtina rezultate diferite. Insa, pentru niste oameni care asteapta cu mana intinsa de la primar/deputat/senator/presedinte/prim-ministru „sa-i dea ceva”, „sa faca ceva”, este greu sa schimbi o Romnie…cei care sunt capabili sa schimbe ceva, din pacate pentru țară, și din fericire pentru ei, sunt cu toții afară. Știți povestea broscuței? Dacă arunci o broască într-o oală cu apă fierbinte, aceasta va găsi resurse să sară afară din oală. Însă, dacă pui o broască într-o oală cu apă pe care o pui la fiert, nu va mai face asta…După ce ai stat 30 de ani într-un fotoliu de bugetar, îți vine greu să decizi tu pentru propria viață. Așa că îi lași pe alții să facă asta…ce ați obținut? O viață de c….t. Ella, nu cumva copiii tăi sunt afară la muncă? Nu cumva pentru că ei nu sunt îndoctrinați? Eu nu am nimic cu persoanele trecute de 60 de ani, doar rostesc un adevăr știut de toată lumea: chiar dacă ajung să-și dea seama că fac ceva greșit, nu mai au resurse, nu mai pot introduce o schimbare, sau alta…Ei fiind în țară și votând, pentru că segmentul de vârstă 20-50 de ani este afară, la muncă, vor vota după sloganul ”Să fie schimbare, dar să fie la fel”. Acest fenomen este arhicunoscut. Probabil, va fi nevoie să mai treacă încă o generație ca lucrurile să se schimbe în România. DNA-ul, poate susține schimbările dar, orice schimbare funcțională vine dinspre noi. Dacă veți aștepta de alții schimbarea, ea nu va veni niciodată. În 1990, când Brucan spunea că vom avea nevoie de vreo 20 de ani ca să simțim o schimbare, am decis că nu este locul meu aici. Și bine am făcut. Părinții mei sunt tot în strănătate. Și nu, nu i-am ajutat eu, ei au decis asta. La var, îmi voi face timp să renunț și la dubla cetățenie. Aia românească. Vă doresc zile senine. Sau, mă rog, zilele pe care singuri vi le faceți. La revedere!

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 18 aprilie 2016 @ 6:20

 28. Niciodată sa nu pui semnul egal între toți oamenii, si ca sa nu te plictisesc, voi diaspora ne- ati ales un președinte foooaaarte bun! Si nu iuta niciodată : cine își denigrează neamul se denigrează pe el,ai grija! Ar trebui sa fii mândru ca ești ROMAN!

  Comentariu by Ella — 18 aprilie 2016 @ 9:19

 29. Să fii sănătoasă doamnă! O săptămână frumoasă.

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 18 aprilie 2016 @ 10:21

 30. din pacate turmentat sau nu cetatenu astacam are dreptate fie ca ne place sau nu adevarul care cam doare.in plus tinem si coada sus si urlam lozinca aia cu daca nu esti in tara nu ti iubesti tara…derivata din cea cu salamu de soia ..

  Comentariu by trahanache — 18 aprilie 2016 @ 11:58

 31. Si tot din păcate a fost mai sănătos salamul cu soia decât cel de acum plin cu aditivi si chimicale.

  Comentariu by Anonim — 18 aprilie 2016 @ 13:49

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress