Mangalia – politica locală

12 aprilie 2016

Deși sute de cetățeni își doresc o casă, Primăria Mangalia nu a fost în stare să asigure utilitățile pentru trei blocuri nou-nouțe!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:25

În ultimii patru ani, am constatat toți că municipiul Mangalia nu a progresat, dimpotrivă, se află pe o pantă descendentă. Nenumăratele proiecte anunțate cu surle și trâmbițe, nu s-au concretizat. De fiecare dată, s-a apelat la victimizare – ”Nu avem bani!”, dar și la acuzații împotriva ”grelei moșteniri”. Concret, nu a fost demarat, derulat și finalizat niciun proiect de care cetățenii au reală nevoie. În alte zone, edilii aflați la primul mandat au lăsat trecutul în spate și s-au apucat de treabă, la Mangalia mai mult am auzit văicăreli, decât să vedem fapte concrete.

Una dintre principalele probleme ale cetățenilor Mangaliei este lipsa unui acoperiș deasupra capului. Un număr impresionant de tineri, dar nu numai, locuiesc cu părinții, cu socrii ori plătesc chirii astronomice. Toți au sperat că după schimbarea edilului, la Mangalia va fi continuat programul de construcție de locuințe. De altfel, acest proiect s-a și aflat pe lista de promisiuni electorale în 2012.

Solicitări depuse la Primărie există cu duiumul, în plus așteaptă locuințe de serviciu atât medicii ce provin din alte localități, dar care doresc să profeseze la spitalul municipal, dar și magistrații detașați ori la început de carieră.

Din păcate, în patru ani, Mangalia nu s-a ales cu nicio locuință. Mai grav este faptul că, în prezent, există trei blocuri noi, în care s-ar putea muta o parte dintre cei aflați pe listele Primăriei. Două dintre blocuri au fost ridicate în mandatul lui Tusac și se află în cartierele Dobrogea I și M.I. Dobrogeanu, iar cel de-al treilea este un cămin preluat de Primăria Mangalia de la DMHI, amplasat însă în curtea Șantierului Militar. Acesta din urmă a fost renovat integral de către cei de la DMHI, astfel că pe lângă avantajul preluării, mai există și cel al reparațiilor executate.

Singurul lucru pe care îl avea Primăria Mangalia de făcut era să asigure utilitățile, astfel ca beneficiarii să aibă condiții optime de locuit și să se poată muta efectiv.

Aceste lucrări nu s-au executat, iar o dată cu trecerea timpului, cele trei imobile au cam început să se degradeze. Fațadele s-au fisurat, ori s-au pătat, căile de acces au avut de suferit din cauza intemperiilor, astfel că investițiile făcute riscă să se ducă pe Apa Sâmbetei.  Totuși, Primăria a făcut ceva, a încredințat paza acestor clădiri unei firme care a trimis în cele trei zone câte un agent ce le supraveghează pentru a nu fi vandalizate.

Nu ar fi fost mai bine ca Primăria să fi făcut un minimum de efort pentru ca aceste locuințe să fie date la cheie și, astfel, să fie salvate de la distrugere?! Nu s-ar fi scurtat, astfel, lista de așteptare pe care se află cei care au nevoie de o locuință?

Nu ar fi reprezentat aceste demersuri un motiv de laudă la adresa actualei administrații?

Din păcate, a fost mai comod pentru autorități să se lamenteze și să-i învinovățească pe alții, tocmai de aceea un bilanț sumar arată cât de puțin a câștigat Mangalia în ultimii ani.

editiadesud.ro 12.04.2016

12 Comments

 1. Probabil că nu s-a tranşat, încă, pe turta cui se va trage spuza electorală rezultată din rezolvarea acestei situaţii.

  Comentariu by Vipera cu elice — 12 aprilie 2016 @ 18:03

 2. Cam multe vreti sa va dea primaria.avea dreptate base cand ne spunea ca avem prea multe favoruri sociale.pachete,subventie la caldura,ghiozdanul meu,transport gratuit etc.mai si munciti fratilor ca eu nu platesc impozite sa tin toate lichelele acs.

  Comentariu by Anonim — 12 aprilie 2016 @ 19:30

 3. in zona baraci, la blocuri, sunt cateva apartamente goale, asteptam ca cineva sa ocupe aceste spatii,de preferat niste P S D-isti sa fie aproape de votantii lor

  Comentariu by VALY — 12 aprilie 2016 @ 20:30

 4. Cetatenii care locuiesc in zonele Dobrogea 1 si 2 va rugam sa inchiriati tinerilor din Mangalia spatii de locuit in palatele voastre,ca oricum nu locuiti in toate camerele,si apropo de unde ati avut banii pentru constructie, ca sunt oamenii care au muncit o viata si nu au asa ceva?,sa revenim,si cu banii din chirie sa introduceti utilitatile,inbinati utilul cu placutul si va faceti si prieteni

  Comentariu by costica — 12 aprilie 2016 @ 20:48

 5. Domnule Costica ,esti foarte rautacios. Nu dumneata esti in masura sa intrebi de unde au avut bani cei din noile cartiere in constructie.Si noi cei din aceste cartiere am muncit si muncim ca si ceilalti sa nu crezi ca am furat. Poate noi nu ne-am plimbat ,distrat sau poate nici nu ne-am hranit sanatos ,dar nu ne plangem si stii de ce pentru ca telul nostru in viata a fost sa ne construim o casa ,sa plantam o floare ,un pom. Fiecare isi traieste viata asa cum considera .Poate ca noi cetatenii din aceste cartiere nu pierdem timpul si banii in carciumi s-au alte activitati. Dar noi nu judecam pe nimeni si nici nu ne intrebam de unde au unii banii sa consume alcool zi de zi sau sa plece in concedii de lux ,etc deoarece noi muncim sa ne construim aceste casute (palate cum le spui dumneata)

  Comentariu by anonim — 13 aprilie 2016 @ 7:41

 6. daca tot ti-ai facut ogeacu cat blocu nu iti cade mana sa pui si un pic de piatra pe strada.mai ales ca opt ani ati stat ca miresele la cutie si v-a apucat acum jalea de strazile voastre.faceti jocurile murdare ale navetistilor sa mai stam cu ei pe cap patru ani.si intre timp copiii vostri pleaca pe capete sa munceasca aiurea in timp ce voi veti ramane cu viloaiele alea goale.

  Comentariu by anonim — 13 aprilie 2016 @ 14:39

 7. Hai să o luăm pe arătură. Cei care au construit acolo nu înseamnă că sunt bandiţi şi că stau în palate. E o abordare socialistă primitivă. Nu e responsabilitatea lor să asfalteze drumurile. Nu sunt de acord nici cu comentatorul 5 care îl învinuieşte pe costica că stă prin cârciumi. Fiecare poate să-şi spună păsul, dar trebuie să aducă argumente obiective.

  Comentariu by lucian visa — 13 aprilie 2016 @ 15:24

 8. http://www.replicaonline.ro/cunoscut-doctor-ginecolog-din-constanta-isi-face-clinica-medicala-270802/

  Comentariu by nabuco — 13 aprilie 2016 @ 15:49

 9. Domnule Visa ,s-a inteles gresit ,nu l-am categorisit pe Costica ca fiind alcoolic,nici nu am gandit asa,am spus doar ca multe persoane ne invinovatesc ca ne-am facut vile din furat si nu din munca cinstita.Asta a intrebat si domnul Costica ,de unde am avut bani sa ne facem palate.Am vrut sa arat ca foarte multi dintre noi s-au abtinut de la multe cele lumesti pt a-si face case.Poate nu am fost prea explicit si am jignit,imi cer scuze.Noi ne-am pus si piatra singuri si nu a stiut nimeni ,dar totusi trebuie sa cerem autoritatilor sa -si faca treaba si marea majoritate dintre noi nu-si doresc sa ramana navetistii fiti siguri de asta.

  Comentariu by ANONIM — 13 aprilie 2016 @ 16:08

 10. OK, hai să trecem peste asta.

  Comentariu by lucian visa — 13 aprilie 2016 @ 18:38

 11. Bravo Costica , dar vezi ca Mihaela aia de la telefoane nu a furat destul si mai vrea niste bani de la buget sa isi termine viloiul. Acum o da cu partide cu alea ….

  Comentariu by Dan — 13 aprilie 2016 @ 20:27

 12. Bai,nene,ca tot te interesează sursa din care își fac case cei din Dobrogea,știi tu câți nu dorm pe perna lor si nu-si vad copiii decât de doua ori pe an,pentru ca sa muncească peste tot in lume si banii sa-i aducă aici la Mangalia,sa plătească taxe si impozite,si sa investească într-o afacere sau in materiale de construcție și bunuri materiale.Sacrificiile si munca lor e luată în bătaie de joc de unul ca tine,care „vede dreptvsi judeca stramb”.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 16 aprilie 2016 @ 21:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress