PNL Constanţa a continuat, în week-end, seria validărilor candidaţilor la alegerile locale din 5 iunie. În cadrul aceleaşi şedinţe a Comitetului Judeţean Executiv, pe lângă validarea candidaţilor pentru Lumina, Murfatlar şi Năvodari, s-a decis cooptarea în funcţia de membru al CJEx al PNL Constanţa a omului de afaceri Remus Cristy Baisan, acesta fiind desemnat şi coordonator organizatoric al campaniei judeţene a PNL Constanţa. De numele lui Baisan se leagă proiectul Marina Mangalia, dar şi Marina Limanu. De ce se implică un om de afaceri care a manageriat proiecte de succes în politică? Răspunsul îl aflaţi în interviul acordat cotidianului „Replica” de Constanţa.
Reporter: Domnule Baisan, sunteţi un om care şi-a făcut studiile în străinătate. De ce aţi ales să vă întoarceţi în România?
Remus Cristy Baisan: Am studiat în străinătate pentru că acolo locuiam la vârsta la care se fac studiile. Iar după ce mi-am terminat studiile am avut o carieră interesantă şi de succes în domeniul în care am ales să îmi desfăşor activitatea – management. Am fost preponderent în Europa, dar în partea de final a carierei am fost în Statele Unite ale Americii. La 35-36 de ani eram director general la o firmă în Silicon Valley. Practic, aveam un vis transformat în realitate şi lucrurile erau spre foarte bine. Singurul lucru care mă nemulţumea era faptul că sunt departe de ţară, de părinţi, şi tot aportul meu era către societatea altcuiva. Şi am spus că, dacă pot să merg pe ceea ce am acumulat până la ora actuala la mine acasă, să fac acelaşi lucru, voi face cu mult mai multă plăcere. Şi am hotărât, la 36-37 de ani, să mă întorc în România şi să demonstrez că pe un alt sistem de valori se pot face lucruri interesante aici.
Rep.: Aşadar, aţi început propriile afaceri, văd portul Mangalia, Marina Limanu… De ce aţi ales să vă implicaţi şi în politică? Înţeleg că sunteţi pe lista PNL pentru Consiliul Judeţean Constanţa…
R.C.B.: Lista PNL pentru Consiliul Judeţean nu a fost definitivată. Eu nu ştiu să fiu pe acea lustă, iar dacă partidul îmi va solicita prezenţa mea pe acea listă şi dacă va considera că experienţa mea din management poate fi translatată în zona de management al proiectelor la nivel judeţean, cu siguranţă voi accepta propunerea partidului. La ora actuală sunt un membru activ în interiorul partidului, construiesc echipe, încerc să translatez foarte multe lucruri din mediul de afaceri în zona politică şi, la rândul meu, să absorb foarte mult din zona politică. (…)
Vedeţi dumneavoastră, dacă o să faceţi o documentare pe net, o să vedeţi un fir pe care cariera şi viaţa mea l-au urmat, şi anume că, în anumite momente din viaţă am trecut într-o reactualizare a sistemului de valori. M-am dus înapoi la baza piramidei şi am început încă o dată să urc în ierarhia valorilor. Atunci când eram în vârful piramidei în cariera mea de management, am considerat că vreau să mă reactualizez, am venit în România, m-am aşezat la baza piramidei şi am pornit o afacere de la zero, pe care am dus-o la o afacere de success.
La ora actuală am o afacere care funcţionează fără mine, este condusă de tineri între 25 şi 30 de ani care lucrează într-o atmosferă dinamică, cu performanţe, aşa cum ar lucra oriunde dacă s-ar duce în afară. Şi-atunci, am hotărât să mă duc la baza piramidei şi să încep o construcţie politică, acolo unde cred că pot să fac lucruri pentru mult mai mulţi oameni decât pentru un număr de angajaţi. Este o dimensiune socială pe care vreau să o dau vieţii mele. (…)
Rep.: La Mangalia, de unde sunteţi dumneavoastră, de ce credeţi că sunt atât de multe scandaluri, în Consiliul Local, şi nu mă refer doar la mandatul actualului primar? Ce nu funcţionează acolo?
R.C.B.: Nu cred că nu funcţionează. Eu cred că funcţionează într-o oarecare măsură bine în Mangalia. Mangalia a beneficiat de un patrimoniu mare, mult mai mare decât Constanţa. Constanţa avea o staţiuine şi se chema Mamaia şi era “Cenuşăreasa” litoralului. Mangalia anilor ’90 avea o salbă de staţiuni şi avea staţiunile-perlă ale litoralului românesc.
Bineînţeles că în momentul în care a început privatizarea au apărut grupurile de interese. Clare, definite, la vedere. Aceste grupuri de interese, până la finalizarea privatizărilor, au avut foarte multe lucruri de gestionat. Acum nu cred că mai au ce să împartă, s-a terminat împărţirea prin Mangalia de când au trecut pe la primărie domnul Iorguş şi domnul Tusac. Atunci s-au terminat ultimele rămăşiţe de privatizare. Eu nu ştiu să se fi făcut privatizări în mandatul lui Radu Cristian.
Rep.: Şi atunci de ce continuă scandalurile, neînţelegerile?
R.C.B.: Nu sunt scandaluri, sunt anumite percepţii… Din păcate, minoritatea se face auzită mai mult decât ar trebui. Are o voce mult mai puternică decât ar fi normal. Noi discutăm despre o minoritate de 10% care este nemulţumită, care este într-o zonă de gălăgie, dar care este contrazisă de restul comunităţii. Şi asta vă spun în baza studiilor făcute la nivel de mase, în baza sondajelor pe care noi le-am făcut în Mangalia şi pe care noi le-am făcut recent. Majoritatea oamenilor ne spun aşa: oraşul merge într-o direcţie corectă, s-au făcut proiecte care se văd, cred că banii au fost folosiţi corect. Faptul că s-a închis o datorie pe care primarul Radu Cristian a preluat-o, de 12 milioane de euro, într-un mandate de 4 ani… Deci, Mangalia, pe lângă proiecte, a reuşit să returneze şi o datorie de 3-4 milioane de euro pe an, datorie istorică, este un lucru foarte bun. (…)
Rep.: Un mesaj pentru electorat înainte de alegerile locale? Ce să chibzuiască, la ce să se gândească când vor merge la vot?
R.C.B.: În primul rând alegerile de anul ăsta sunt diferite de orice am experimentat. Pentru că ele ne vor cee să ascultăm cu atenţie pentru că aceste campanii electorale nu ne mai vor asedia cu tot felul de lucruri care au distras atenţia de la discurs. Nu vom mai avea şepci, brichete, plase, pacheţele, găleţi, umbreluţe, gecuţe şi toate lucrurile care ne-au distras atenţia. Şi atunci această campanie ne cere să ascultăm foarte bine oferta.
Noi, în rândul PNL, le cerem candidaţilor, simpatizanţilor şi militanţilor pe care îi avem să vorbească foarte clar despre ceea ce propun comunităţii, să se facă auziţi foarte clar în cât mai multe case. Asta este schimbarea fundamentală – că noi va trebui să ascultăm de data asta. Alegerile vor fi într-un singur tur. Am fost obişnuiţi să votăm în două tururi. Asta spunea în felul următor: în primul tur votez sentimental şi în al doilea tur voi vota raţional.
De data asta nu mai avem timp să votăm sentimental, va trebui să votăm raţional din primul tur pentru că turul doi nu există. A-mi irosi votul – nu fac nici o favoare ceui care îi dau un vot în plus şi pierde doar pentru faptul că l-am cunoscut şi îl respect şi l-am ajutat să sară de pe locul 5 pe locul 4. singurul loc care contează este locul 1 – şi acesta este al doilea mesaj – că avem nevoie să votăm raţional. Al treilea lucru este că avem trei buletine de vot. Opţiunea de primar şi de consilier local se regăsesc în două buletine. În al treilea buletin – opţiunea pentru judeţ.
Noi avem o înţelegere destul de slabă vizavi de judeţ pentru faptul că am fost stângaci în a face regionalizarea în România. Şi atunci noi nu vedem judeţul ca un guvern pe plan local aşa cum văd nemţii landurile sau americanii, statele. Nu văd Consiliul Judeţean ca un guvern local – îl văd ca o extensie administrativă a Guvernului de la Bucureşti – e o necunoscută la nivel de mase. După 16 ani de PSD în Constanţa ar fi bine să ne gândim dacă nu am vrea să vedem cum ar fi şi cu PNL, măcar un mandat. Poate o fi mai bine, poate o fi mai rău – dar mai rău nu cred că are cum să fie că acum 16 ani oraşul Constanţa era pe locul 2 în România.
Acum este pe locul 9. Judeţul a coborât sub locul 40 din 42 de judeţe şi cu regiuni – deci mult mai rău nu are cum să fie. Eu cred că PNL, la aceste alegeri, vine cu oameni valoroşi. Sunt nou în politică dar sunt unul din oamenii aduşi din societatea civilă care nu am mai făcut politică – vin cu experienţă şi mă alătur politicienilor de calibru. Trebuie să înţelegeţi că politicienii trebuie să facă loc oamenilor nou veniţi în partid, cum sunt eu. Şi atunci există o triere naturală şi în rândurile lor – noi ne vom lipi de cei mai buni politicieni, nu de toţi iar garnitura care va pleca spre Consiliul Judeţean va fi una de excepţie. Nu ştiu dacă alt partid va mai face lucrul acesta anul ăsta.
Alexandra Anton, Replica 11.04.2016
Cum dracu s-au recuperat câte 3-4 milioane de euro pe an, când în 2015, deficitul bugetar a fost 17 milioane lei ? Poate s-au mărit anual datoriile Mangaliei cu 3-4 mil, euro pe an.
Comentariu by lucian visa — 11 aprilie 2016 @ 7:16
Am fost fortati nu obisnuiti sa votam in doua tururi!!!
Comentariu by Jimbu Radu — 11 aprilie 2016 @ 8:09
Alt mancator de kk, datoriile primariei au fost platite prin arierate + inca 2 ani din madatul lu Rc.
Comentariu by Doru — 11 aprilie 2016 @ 12:22
„Omul de afaceri care a manageriat proiectul Marina Mangalia”.
Pai proiectul ala nu a fost pe fonduri europene si nu apartinea Primariei Mangalia?
Adica, un intreprinzator particular „a manageriat” un proiect al primariei ?? 🙂 🙂
Q.E.D.
Comentariu by Big Brother — 11 aprilie 2016 @ 12:45
http://www.cotidianul.ro/ludovic-orban-sub-control-judiciar-imi-retrag-candidatura-video-279391/
…
https://www.youtube.com/watch?v=0wXiJgCRH4Y&nohtml5=False
Comentariu by nabuco — 11 aprilie 2016 @ 16:15
Pt.4
Firma lui a participat la construirea portului turistic, proiect european.
Problema este că acest nou intrat în PNL, manager bun fără discuție, și-a început comunicarea publică printr-o minciună. Și mă refer la ce am comentat la 1. De ce l-am crede că ar putea fi un politician în care să poți avea încredere ?
Comentariu by lucian visa — 11 aprilie 2016 @ 16:28
Aia cu firma lui o stiam (drumurile mele s-au intersectat cu drumurile lui atat la Mangalia, cat si la Limanu sau prin Bucuresti).
Il admir pentru ceea ce a reusit insa in mod normal nu constructorul trebuie sa aiba rolul de manager de proiect.
Altfel se aplica zicala: tu centrezi, tu dai cu capul.
Ceea ce nu prea e corect dpdv achizitii publice.
http://www.telegrafonline.ro/portul-turistic-din-mangalia-a-intrat-in-reabilitare
Comentariu by Big Brother — 11 aprilie 2016 @ 17:18
Sa ne spuna si noua ce proiecte bune arealizat raducu?
Comentariu by Ella — 11 aprilie 2016 @ 17:24
În România politicienii şi oamenii de afaceri au o trăsătură comună: nu fac distincţia între a convinge şi a demonstra.
Pentru a fi politician de succes sau manager de succes trebuie să ştii să convingi că ai dreptate, nu să demonstrezi că ai dreptate.
Ca politician trebuie să convingi alegătorii că viitorul arată aşa cum îl vezi tu, iar ca manager trebuie să-ţi convingi angajaţii că situaţia e aşa cum spui tu, iar pe clienţi că marfa ta e mai bună decît a concurenţei.
Liberalii sînt liberi să îl aducă pe consilierul lui Obama, dacă ei sînt convinşi că asta îi va pune „în cărţi”.
Jocurile trebuie tranşate, însă, la urne. Iar urnele vorbesc doar dacă lumea iese la vot!
Cetăţenii pot fi uniţi din motive de apărare sau din motive de „caşcaval”. A fost, demult, o perioadă în care mangalioţii erau, oarecum, uniţi de interesul comun de a prospera pe plan local. Iar trendul era de consolidare.
De două mandate încoace, însă, ne parazitează firme din Constanţa, băgate cu încălţătorul între firmele din Mangalia. Managerii din C-ţa nu au nici două capete, nici creiere duble. ba, chiar, au preţuri mai mari decît cer cei din Mangalia.
Explicaţiile d-lui Baisan sînt menite să convingă despre o realitate imaginară, deocamdată, nu să demonstreze cu exemple cum stau lucrurile, pentru că, în ciuda nuanţelor de roz folosite la prezentarea mandatului „liberalului” Radu Cristian, realitatea e că Mangalia s-a umplut de magazine de haine la mîna a doua, de case de pariuri şi de farmacii, care au înlocuit alimentări, restaurante, pizzerii, sedii de firme. Înmulţirea caselor de pariuri şi a buticurilor de chiloţi purtaţi este semnul că oraşul e „la vale” şi că, în curînd, pe stradă vor circula doar maşinile bengoase ale peştilor şi ale „şmecherilor”…
De exemplu, în momentul de faţă singurele firme de construcţii din Mangalia sînt cele din… Constanţa. În rest, doar echipe de strînsură, care lucrează sub radarul rechinilor din jurul primarului. Există, în Mangalia, firmă autorizată să facă lucrări de instalaţii de gaze. Este chemată la licitaţii? NU! Asta dacă s-au ţinut licitaţii…
…
Nu mă îndoiesc că dl. Baisan va reuşi să convingă alegătorii. Românul, mioritic şi superstiţios, e credul şi maleabil.
Bănuiala mea e că vom rămîne şi convinşi, şi cu banii luaţi.
Comentariu by Vipera cu elice — 11 aprilie 2016 @ 17:48
Ca tot am vorbit de port si de proiecte pe fonduri europene.
Ca sa dau cu mucii in fasole uitati ceva din seria ” Sa nu uiti Darie”:
http://constanta.ro/2013/08/01/barca-primariei-mangalia-si-caracatita-din-spatele-ei-cumnatul-lui-ponta-a-dat-consultanta/
🙂
Comentariu by Big Brother — 11 aprilie 2016 @ 18:07
Pentru judeţ nu se poate vota raţional. Se votează pe simpatii politice pentru partid, nu pe conţinutul listei.
Comentariu by Vipera cu elice — 11 aprilie 2016 @ 18:19
A, şi încă ceva: explicitarea celor două moduri de a vota, emoţional şi raţional, instalează de la început portiţa de scăpare în caz de eşec. Va să zică, dacă „noua” strategie nu are succes, atunci cetăţeanul e de vină, pentru că a votat emoţional!
Asta e un fel de a pune problema cu susul în jos: cum ar veni, ‘dacă te-ai apucat din nou de băut, înseamnă că nu ai participat la programul „X” de recuperare’. Ceea ce este absolut incorect, pentru că presupune, aprioric, că respectivul program este unul cu rezultate garantate. În mod normal, problema se pune invers: dacă nu intri într-un program de recuperare, e de aşteptat să recidivezi. Cu alte cuvinte, problema noii strategii trebuie pusă invers, şi anume, dacă nu explicăm votantului că trebuie să se informeze, e de aşteptat să aleagă tot într-o manieră spontană.. Însă asemenea explicaţie nu se va întîmpla pentru că cetăţeanul, odată informat, nu mai corespunde profilului alegătorului docil.
Numai că în epoca actuală, cei care controlează ce informaţii circulă pot influenţa valorile publicului. Nu mă refer la conspiraţii, ci la faptul că multe platforme de comunicare pot prelua mesaje otrăvite de la echipele de campanie, de genul „noi vă explicăm cum trebuie să votaţi”.
Informarea corectă a votantului trebuie să înceapă cu o plimbare prin oraş şi observarea a ceea ce există acum, de la corespondenţa dintre salariu şi coşul de la alimentară şi perspectivele de a găsi un loc de muncă fără navetă, de la nevoia de profesionişti la exodul persoanelor calificate datorat subordonării economiei oraşului către interesele firmelor din Constanţa.
Cred că starea actuală de lucruri din oraş nu a primit o explicaţie raţională, reală şi adevărată de la cei în măsură să o furnizeze.
Comentariu by Vipera cu elice — 11 aprilie 2016 @ 20:38
Mai oameni buni…..il cunosc pe acest Baisan….e un excroc….in toata regula si un tip…lipsit de caracter…pai ce a facut el la port. Mangalia….a gasit o firma din Norvegia ..parca…si a adus lemnul si pontoanele…..adica e VANZATOR…auzi..MANAGER….ha…ha…ha….iar la Limanu l-a excrocat pe URDEA.
Comentariu by Anonim — 12 aprilie 2016 @ 7:42
Pentru 13:
Ori îl cunoşti, ori „parcă Norvegia”. Hotătăşte-te!
Comentariu by Vipera cu elice — 12 aprilie 2016 @ 8:58
http://editiadesud.ro/?p=21475
Comentariu by Anonim — 12 aprilie 2016 @ 9:26
Despre Cristy (cu i-grec !) Baisan !
Sa ne intelegem. Din doua – una !
Fie reprezentantul lui Cristi, acest „Cristy, mai Cristy” chiar a „manageriat” proiectul „Marina Mangalia”, ceea ce inseamna ca acest Baisan Cristy (cu i-grec,sic!) este un INCOMPETENT, deoarece aceasta „Marina Mangalia”, impreuna cu Clubul Nautic, de ani de zile sunt cam parasite, fara investitori, fara iahturi, fara activitati turistice, fara activitati nautice, fara venituri clare;
Fie nu a MANAGERIAT nimic, ci doar a avut niste firme de constructii care au turnat betoane si au pus caramizi pe vremea lui Tusac si a celuilat Cristi (fara i-grec!), iar tot restul e doar o lauda politica, un balon de sapun !
P.S. Cum naiba face „Marina Limanu” regate de la 1 Martie pana la 1 Octombrie, iar primaria Mangalia doarme-n papuci?
Culmea este ca a ajuns Mangalia la umilinta de a fi „partener” in organizarea activitatilor nautice de acolo, la Regatele organizate la Limanu, in loc ca, „marele manager” sa aduca aceste regate la Mangalia?
Nu cumva vorbim de conflicte de interese si de o tesatura a „baietilor destepti” creata special sa falimenteze Portul Turistic Mangalia, ca sa poata fi cumparat mai usor ?
Eventual de unul care vindea acum vreo 4-5 ani doar hartie igienica dar si veliere la mana a doua ? (aviz cunoscatorilor!)
Dar, ne-ar mai mira”? Pai, daca-l cheama Cristy !? Se vede treaba ca ipocrizia PNL de la Constanta si Mangalia nu mai cunoaste limite !
Comentariu by vizitator — 12 aprilie 2016 @ 11:56
Este foarte simplu sa comentezi din spatele calculatorului, sub protectia anonimatului, fara sa iti asumi cele scrise… Este de-a dreptul matur si inteligent. Toti sunteti destepti si cunoscatori in ale politicii…numai online. Mangalia isi merita din plin soarta cu locuitorii pe care ii are. Poate ar trebui sa luati o pauza si sa va priviti fiecare in oglinda, sa va autoevaluati si abia apoi sa va dati cu parerea despre oameni pe care nici macar nu ii cunoasteti…si despre lucruri care va depasesc total…
Comentariu by Apolititc — 12 aprilie 2016 @ 13:21
pt.17
Îţi dau dreptate !
Psihologia umană este al dracului de ciudată! De aceea vei fi de acord că, atunci când un om critică, bârfeşte, ceartă pe alt om nu este chiar aşa de ne-natural! Şi lucurile se pot rezolva prin dialog !
Dar când un om critică şi înjură, atât comportamental, cât şi verbal, un întreg oraş, atunci eu nu văd alte soluţii decât critica sociologică. Adică: mai lasă-ne băăă….Cristi! Cu tot cu Cristineii tăi cu i-grec !
Că Mangalia îşi merită soarta ? Oi fi având şi tu dreptate ! Numai că nu conducătorii îşi aleg poporul aşa cum aţi vrea voi, cei de la Constanţa care priviţi Mangalia ca pe o comună cu blocuri, ci poporul şi-i alege pe conducători!
Da ! Mangalia îşi merită soarta! Cu voi, cu constănţeni, cu semidocţi, cu Cristian Radu, cu tot felul de malagambişti aduşi la conducerea unui oraş, dealtfel superb, aşa o să falimentăm !
Pomeneai ceva despre „Lucruri care ne depăşesc total”? Ştii ce este asta? Este exact limbajul cabalistic al „societăţilor ascunse”, al familiilor italo-americane din vremea lui Al Capone, al celor iniţiaţi cărora neofiţii nu le pot ajunge „la nas”, al clanurilor ţigăneşti: „bai…dă-te la o parte că lucrurile astea te depăşesc total!” .
Cu alte cuvinte, adică „voi”, proştilor, nu ştiţi ce ştim noi, nu aveţi „putirinţa” noastră, nu aveţi acces la cercul nostru restrâns de afaceri, nu aveţi acces la informaţiile noastre !
De parcă aţi traduce, în mod mafiot, cuvintele lui Eminescu: „trăind în cercul vostru strâmt…norocul vă petrece”! Vă petrece la Rahova! Lua-v-ar DNA-ul odată, de două ori şi până-n vecii vecilor, Amin!
Unde ai învăţat tu, anonimule de la pct.17, limbajul ăsta ?
Revenind, totuşi la declaraţia ta „Mangalia îşi merită din plin soarta cu locuitorii pe care îi are”.
În primul rând că, aşa cum om fi noi, mai „de la ţară”, am vrea să trăim la Mangalia, cu noi, între noi !
Mai mult de-atât, auzi (!), fratele meu blond, plătesc eu un autocar din salariul meu şi un sandwich pe drum ! Nu-i iei tu pe toţi malagambiştii ăştia din Constanţa, Bucureşti, Cernavodă, Eforie, pe toţi directorii din Primărie aduşi pe şpăgi şi pe cei din Portul Turistic şi pe cei de la ADPP, Serviciul Social etc ? Dacă ăştia sunt nişte valori excepţionale ale administraţiei locale, dacă ăştia sunt „spuma, crema şi smântâna Dobrogei”, du-i, fratele meu la tine la firmă, la Constanţa şi fii acolo mare gigolo-politic şi comentator al unei vieţi pe care nu o pricepi!
P.S. Sper să nu fii tu chiar Cristi (cu i-grec) ! Că o să fiu dezamăgit !
P.S. 2. Să ştii că eu nu comentez din spatele calculatorului, ci, o să te mire (chiar !) din faţa lui !
Comentariu by vizitator — 12 aprilie 2016 @ 14:23
Pt. 17
Cu alte cuvinte, tu ai acces la un izvor de cunoştinţe şi informaţii care nu ne sînt la îndemînă nouă, muritorilor.
Pe de altă parte, mediul on-line este o platformă pentru idei, la fel ca oricare alta, cu bunele şi cu relele ei. Depinde cum e folosită. Şi de către cine.
Comentariu by Vipera cu elice — 12 aprilie 2016 @ 15:10
Pt.13
Fără jigniri ! A adus lemn, beton, n-a adus, nu are importanţă. A licitat o lucrare, a câştigat şi a făcut-o bine. Punct.
Comentariu by lucian visa — 12 aprilie 2016 @ 17:13
Doar ce-l „luară” liberalii pe Marian Munteanu, de-l nominalizară pentru primar de Bucureşti!
Presa centrală constată că, de pe ultimul loc (după ieşirea lui Orban), liberalii trecură fix pe primul.
Eu zic că va fi un vot foarte emoţional la Bucureşti…
Comentariu by Vipera cu elice — 12 aprilie 2016 @ 18:49
Dl Baisan ne spune ca nu stie sa fie pe „acea lista” [lista de candidati la Consiliul Judetean].
Atunci ce e su fluturasii din cutiile postale, cele cu „Baisan Remus Cristy, impreuna pentru Constanta 2016”, care au pe spate realizarile, intentiile si sloganul d-lui Baisan?
Fluturasii sunt vechi de 10 zile, cel putin, deci au fost distribuiti la inceputul lunii, ceea ce inseamna ca au fost editati si tipariti cu cel putin doua saptamani inainte!
…
Cum vine treaba, d-la Baisan? V-au pus pe lista fara sa va informeze? Sau ne mintit in fata si ne luati de prosti?
Comentariu by Alecu cu caii — 12 aprilie 2016 @ 21:42