Mangalia – politica locală

9 aprilie 2016

Şi-au luat soarta în mâini. 2 mii de semnături, pentru asfaltarea străzilor din Mangalia! Cetăţenii au depus proiectul la primărie

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 7:14

Mai mulţi cetăţeni din Mngalia au decis să-şi ia soarta în mâini, disperaţi că de ani de zile nu se asfaltează pe străzile lor! De dată recentă, problema sesizată de ei părea că urmează să-şi găsească rezolvarea, numai că… nenorocire! Se apropie campania electorală, iar opoziţia actualului primar nu a dorit ca acesta să demareze proiecte “electorale”, prin urmare au refuzat să aprobe mutarea banilor necesari lucrărilor, de la bugetul primăriei, la cel al ADPP – instituţia care obţinuse deja şi avizele necesare asfaltării.

La data de 6 aprilie a.c., mangalioţii au iniţiat o petiţie, condamnând totodată votul consilierilor PSD, de la cea mai recentă şedinţă, în care proiectul astfaltării nu a trecut. „Străzile arată ca la bunica la ţară şi aşa ceva nu este posibil în Mangalia”, a precizat un locuitor. Astfel că aceştia cer ca străzile distruse în urma lucrărilor la reţeaua de gaze să fie reabilitate. „Din considerente strict electorale, consilierii PSD, care deţin majoritatea în Consiliul Local Mangalia, refuză să voteze alocarea de fonduri pentru aceste lucrări.

Aceiaşi consilieri blochează finanţarea programelor sociale şi a salubrizării oraşului”, au specificat oamenii în cadrul ptiţiei. Însă, mai mult decât petiţia online, oamenii s-au mobilizat, au strâns şi semnături pe liste pe care le-au depus la Primăria Mangalia, circa 2075, devenind astfel iniţiatorii un proiect privind asfaltarea străzilor din cartierul Dobrogea I şi plombarea celorlalte străzi din municipiu. „Am depus listele de semnături şi iniţiem, în calitate de cetăţeni, acest proiect, pentru că, potrivit legii, putem. Am ajuns la această soluţie pentru că cei care au fost aleşi să facă acest lucru nu au făcut-o.

Am fost vineri la şedinţă şi nu a fost aprobată alocarea sumei de bani necesară asfaltării. Consilierii ba au plecat din şedinţă, să nu voteze, ba au întrebat de unde are primăria aceşti bani. Doamna director de la Taxe a explicat că banii sunt, doar că trebuie mutaţi de la primărie la ADPP, dar degeaba”, a explicat una din iniţiatoarele demersului, Mihaela Popa. „Stau în cartierul Dobrogea I de 5 ani. Sunt şi case de 10 ani în acest cartier, şi străzile sunt neasfaltate. Această problemă i-a fost transmisă şi fostului primar Claudiu Tusac.

Nu se poate să mergem cu copiii prin noroaie la şcoală”, a mai spus Mihaela Popa. Ea a adăugat că este şi reprezentanta unei asociaţii sportive şi că în şedinţa amintită ar fi urmat să fie alocaţi bani şi pentru bazele sportive, lucru care însă nu s-a întâmplat, tot din cauza consilierilor. De precizat că, tot în cadrul „celebrei” şedinţe care a determinat cetăţenii să devină iniţiatori de proiect de hotărâre privind asfaltarea, în rectificarea de buget erau prevăzute fonduri şi pentru introducerea reţelelor de apă-canal pe strada Geo Bogza. Nici acest lucru nu a fost aprobat.

Diana NEAŢĂ, Alexandra ANTON, Replica 09.-04.2016

23 Comments

 1. Ar fi interesant de văzut lista cu semnături. Pe ea sunt majoritatea salariaților primăriei.

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2016 @ 7:17

 2. petitia cu zidul de ce nu a fost luata in seama?sau acolo initiatorul nu are taine cu primaria?

  Comentariu by anonim — 9 aprilie 2016 @ 7:52

 3. de ce nu se initiaza si o petitie impotriva imprumutului de 9 milioane de euro?

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 8:13

 4. Observam ca primarul a schimbat strategia : de unde pana acum o luna tuna si fugera, nu se putea vorbi cu el, acum pozează in VICTIMA. Adevarul este ca aceasta ipostaza tine cel mai bine la romani. Ce sa facem suntem un popor de milosi. In al doilea rad și Foleanu si-a schimbat tactica, mai agresiva iar asta il costa in sondaje.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 8:49

 5. Cu ce propunere de buget a venit prima data primarul? Ați uitat așa repede? Nu era prevăzută ASFALTAREA! Cine a propus asfaltarea? CONSILIERI!

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 9:01

 6. Dle Visa, primul dumitale comentariu este tendentios vis-a-vis de angajatii din primarie. Dupa ce ca au viata grea cu primarul (amenintari de tot felul ca ii da afara), dumneata pui paie pe foc, cerindu-i primarului, (indirect), sa verifice lista cu semnaturi. Un dram de mai multa atentie si intelepciune inainte de a posta, va rog!!

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 9:04

 7. Revin la #6……chiar daca lista este publica…..

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 9:05

 8. Asa aveti o viata usoara si lipsita de griji.Mai ieri alergati de bezmetici prin oras sa completati listele,in campania ce sta sa vina o sa impartiti fluturasi electorali cu marele PNL.
  Functionari publici nu gluma!Am sa caut pe un site de socializare un lider galben ca sa-l intreb daca asa arata reforma mareata pe care o clameaza periodic urmasii bratienilor.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 9:35

 9. Radu n-a fost în stare să strângă semnături pt el si a strâns 2000 de la cetățeni. Mai taie din ele! Disperarea de a toca incă 4 ani banii Mangaliei iese din nou la iveală!

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 10:39

 10. http://editiadesud.ro/?p=21446

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 12:57

 11. Ptr.6. Din pacate ptr tine – asa este. Pe liste respective au semnat si salariati din primarie. S-au dat la semnat prin sefii de servicii. Primarul nu mai trebuie sa le „verifice”, practic le- a vazut primul din moment ce oamenii lui au avut sarcina de serviciu intocmirea lor. Evident, are si evidenta semnaturilor…

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 13:41

 12. Asa intelege domnul iorgus sa faca campanie electorala.prin votul consilierilor boicoteaza orice proiect benefic mangaliei.asa a inteles si in 2012 sa si faca campanie.a lasat intentionat orasul fara caldura aruncand vina pe tusac.cat de sadic si lipsit de constiinta poate sa fie un om cand atenteaza la viata oamenilor.imi aduc aminte ca spitalul duduia de pacienti bolnavi din cauza lipsei de caldura si apa calda.iorgus si palaz ar fi trebuit sa infunde puscaria pentru ce au facut.lupta lui iorgus cu tusac pentru averile comune a fost mascata de o lupta politica.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 13:42

 13. Trebuie sa se asfalteze. Acest lucru poate fi facut si dupa alegeri daca nu a fost facut in patru ani de mandat. TREMINATI CE ATI INCEPUT!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Vine vara, vin turistii, suntem de ras!
  In disperarea lor incep mai multe lucrari si nu termina niciuna.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 15:48

 14. Pt.12
  Și Tusac tot pe Iorguș dădea nerealizările. Și a ieșit pe locul 3.

  Tusac nu a plătit subvenția către Rompetrolul până când aceștia nu au plecat. L-a oprit Iorguș cu Palaz ? Apoi l-a adus pe finul său să preia centralele. Când a văzut că gazul întârzie, a măritat afacerea. Și restul se știe.
  Iorguș poate fi acuzat de multe, dar de lipsa căldurii, exclus. Dacă ai sânge, semnează-te !

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2016 @ 16:28

 15. Pt.11
  Asta fac salariații administrației în timpul programului, semnează liste cu bătaie electorală. Exact cum nu e prevăzut în legea funcționarului public.

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2016 @ 16:30

 16. Ptr.12. Ai un ton cam plangacios . Mai credibil ai fi daca te-ai plange de faptul ca radu a ajuns primar in urma anularii cel putin bizare a alegerilor , a inlaturarii lui tusac , a unei campanii extrem de costisitoare si plina de promisiuni si minciuni , toate astea ducand la distrugerea orasului . Dar pentru ca nu esti din Mangalia nu ai de unde sa stii ca orasul nostru a aratat bine candva si era apreciat de o tara intreaga .

  Comentariu by doctorand — 9 aprilie 2016 @ 17:29

 17. Listele au fost intocmite de angajatii primariei,folosind mijloacele de transport pe benzina administratiei locale.Cei mai multi angajati provin de la Socialul lui Stamate care cerea banii pentru camine.Bani de combustibil aveti domnule director de ii cheltuiti pe actiuni ilegale.

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 19:40

 18. Mihaela Popa este prietena lui Pavel Victor si are magazin prin piata?Pai astia sunt oamenii lui Radu.Oamenilor din Dobrogea 1 si din oras sa stitii ca din 2013 primarul Radu a spus ca nu asfalteaza nicio strada din Dobrogea ca terenurile nu vi le-a dat Iorgus,el sa le asfalteze.Drept dovada timp de 4 ani nu a facut miciun demers in acest sens.

  Comentariu by fn — 9 aprilie 2016 @ 19:46

 19. Functionarii publici a strans semnaturi si pentru sustinerea candidaturii lui Radu iar astazi celor mai vrednici le-a dat o masa electorala la Crama in Neptun.Sindrofia a fost organizata de Organizatia de femei a PNL.Functionarii publici au voie sa participe la intalnirii electorale?.Statutul functionarilor publici spune ca nu.Dle.primar aplicati legea sau nu este obligatoriu.

  Comentariu by fn — 9 aprilie 2016 @ 19:53

 20. Stiu o multime de oameni care participa la sindrofiile pnl de frica sa nu- I dea afara din serviciu sau sa nu se razbune piticotul pe ei pt ca stim de ce este in stare marele stapan, cum a legat tinichele Unor oameni pt mimica toata, timp In care el mosmondeste milioanele de euro

  Comentariu by Ella — 10 aprilie 2016 @ 7:46

 21. Pavel Victor se da mare indepedent,se vrea consilier si strige semnaturi,este un om cu multe fete,acum il injura pa Radu apoi il pupa

  Comentariu by anonim — 10 aprilie 2016 @ 8:19

 22. Nu trecu mult de cîteva zile încoace, că deja cineva ne ia drept proşti.
  Încă nu am aflat de la onor dl. primar cine sînt acei consilieri care, cu rea-voinţă, blochează dezvoltarea oraşului.
  Domnule primar. vrem nume, prenume şi împrejurările în care s-a produs nenorocirea de care vorbiţi!
  Pînă atunci, NU NE MAI LUAŢI DREPT PROŞTI!

  Comentariu by Vipera cu elice — 10 aprilie 2016 @ 10:43

 23. Cunosc cazul unei fete care a strans semnaturile in Constanta, la Ovidius. Semnatarii nu sunt cetateni ai Mangaliei. Cum poate fi legal un astfel de demers?

  Comentariu by el — 11 aprilie 2016 @ 10:16

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress