Mangalia – politica locală

9 aprilie 2016

Primăria Mangalia a lansat pe faleză două obiective turistice noi!

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 16:17

DSC_5371Amatorii de plimbări din localitate, dar și turiștii veniți la malul mării pentru tratament balnear au la dispoziție, de câteva zile, două noi atracții ce merită admirate. Este vorba despre cele două panouri care ne anunță începerea și finalizarea proiectului de reabilitare a falezei Mangalia.

Indicatoarele sunt numai bune de folosit pentru selfie-uri, întrucât altă utilitate serioasă nu au. Așa se face că în cazul unuia dintre acestea termenul de finalizare a expirat la data de 10 decembrie 2015, iar în cazul celuilalt suntem anunțați că modernizarea trebuie încheiată până la data de 4 aprilie 2016.

Cum ambele termene au expirat, panourile nu au decât rol decorativ, dar cu impact deranjant având în vedere ritmul de melc în care se derulează proiectul.

Cu toate acestea, reprezentanții Primăriei Mangalia nu au venit cu nicio declarație prin care să justifice modul defectuos în care s-au ocupat de la debut până în prezent de această investiție. Localnicii, dar și vizitatorii au dreptul de a afla ce se întâmplă cu această faleză, ce se întâmplă cu dalele prin care au fost recompensați artiștii valoroși, ce se întâplă cu teii cu rădăcini descoperite și parțial distruse, dar și să afle faptul că sunt folosiți banii publici, nu fondurile europene pierdute din cauza termenului inițial depășit.

Halucinant este faptul că nici fondurile Uniunii Europene și nici banii cetățenilor Mangaliei nu au mobilizat Primăria Mangalia, astfel încât să urgenteze finalizarea proiectului în interiorul unuia dintre termenele stabilite!DSC_5372

De altfel, faleza Mangalia reprezintă un subiect de interes național, al cărui zid din beton a revoltat o țară întreagă. Sunt de notorietate reportajele difuzate de toate televiziunile naționale pe marginea acestui subiect. Efectul produs a fost diminuarea timidă a unei porțiuni din zid, calitatea lucrărilor lăsând în continuare de dorit.

Ar mai fi de spus faptul că un alt proiect care trebuia finalizat la sfârșitul anului trecut, respectiv amenajarea Parcului Ever Green, înaintează cu viteza luminii stinse! Locul nu se face remarcat decât printr-o cantitate impresionantă de beton folosită la realizarea parcului destinat relaxării. Cu atâta beton, spațiile verzi nu se vor regăsi prea bine în peisaj, un parc însemnând flori, copaci, gazon, nu material dur în exces.

editiadesud.ro 09.04.2016

7 Comments

 1. Panourile sunt obligatorii în proiectele finanțate UE. Că nu corespund cu realitatea, asta nu se prevede în actul de finanțare.

  Comentariu by lucian visa — 9 aprilie 2016 @ 16:33

 2. Dar termenul autorizatiei de constructie care este ? Coincide cumva cu cel de finalizare a proiectului ?

  Comentariu by doctorand — 9 aprilie 2016 @ 17:01

 3. Păi atunci să facem un împrumut să fie terminate lucrările că banii bugetului local sunt puțini și să mai punem un panou cu un alt termen de finalizare 2020. Deschidem apoi expoziție cu ele.

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2016 @ 7:40

 4. http://editiadesud.ro/?p=21454

  Comentariu by Anonim — 10 aprilie 2016 @ 9:05

 5. Cum arata stadiul lucrărilor pe Faleza Aleea teilor Mangalia 10.04.2016 https://youtu.be/x0c_XkSFzaE

  Comentariu by nicu — 11 aprilie 2016 @ 12:10

 6. Arata ca, de o saptamana nu lucreaza nimeni

  Comentariu by gabi — 12 aprilie 2016 @ 19:47

 7. http://www.replicaonline.ro/o-firma-care-construieste-un-zid-celebru-in-judet-nu-si-a-mai-platit-angajatii-din-ianuarie-270917/

  Comentariu by nabuco — 14 aprilie 2016 @ 14:21

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress