Mangalia – politica locală

7 aprilie 2016

Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, din nou în faţa judecătorilor

Filed under: administraţie publică — lucian visa @ 17:15

Judecătorul Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, a redeschis, ieri, dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanța.

Cauza a fost amânată pentru data de 22 aprilie, pentru a se comunica un punct de vedere formulat de un expert parte cu privire la expertiza contabilă efectuată în cauză.

În sarcina lui Tusac, DNA a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de abuz în serviciu, în formă continuată, și conflict de interese, în formă continuată. În acest dosar a fost deferit justiției și Laurențiu Iulian Dumitrașcu, avocat în Baroul Tulcea, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, și complicitate la conflict de interese, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, Mihai Claudiu Tusac, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăți nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistență juridică, încheiate cu Laurențiu Dumitrașcu, deși, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcția de șef al Serviciului Juridic. Laurențiu Dumitrașcu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu și complicitate la conflict de interese.

Ionuţ Zagoneanu, Ziua de Constanţa 07.04.2016

11 Comments

 1. Nr. unic (nr. format vechi) : 8100/118/2015
  Data inregistrarii 23.12.2015
  Data ultimei modificari: 02.02.2016
  Sectie: Secţia penală
  Materie: Penal
  Obiect: abuzul în serviciu (art.297 NCP) art 309 Cpen rap la art 297 alin 1 Cpen, art 320 alin 2 Cpen, art 323 Cpen
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  GÂSCAN MARIAN Inculpat
  DUZINSCHI DANA ALBENA Inculpat
  PRIMĂRIA COMUNEI ALBEŞTI PRIN PRIMAR MOLDOVAN GHEORGHE Parte civilă

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2016 @ 18:14

 2. Contractele lui Tusac cu avocatii….sunt firmituri pe langa JAFUL de sute de miliarde al primaruluii mafiot JUMI-JUMA,….Radu C.

  Comentariu by Stamate. — 7 aprilie 2016 @ 18:27

 3. Aceasta doamna nu este cumva jurist in primaria Mangalia ? Chiar daca este inculpata pentru abuz in serviciu se incadreaza foarte bine in decor .

  Comentariu by doctorand — 7 aprilie 2016 @ 18:56

 4. Este. Cu această ocazie am să vă povestesc ceva despre ea.
  Când am fost ales viceprimar în februarie 2012, când nu era căldură, secretar interimar era Vlădescu. Deşi Tusac, suspendat atunci, a fost de acord cu alegerea mea doar că să dăm drumul la căldură, Vlădescu cum a auzit de şedinţă a luat-o la picior din primărie. Vlădescu era cel cu care jucam fotbal în mandatul 1996-2000. Atunci, Dan Moldovan, care se ocupa cu organizarea şedinţei, a vorbit cu dna Duzinschi să participe la şedinţă, fiind locţiitoarea lui Vlădescu. Ea i-a spus că se duce 10 minute să-şi cumpere ceva de mâncare şi revine. Mai continui ?
  2 jurişti competenţi, dar la caracter mai e de lucru. S-o mai putea oare ?

  Îi doresc Danei să fie găsită nevinovată. Probabil că plăteşte pentru că a semnat lângă primar ceea ce şi-a dorit acesta. Să fie de învătură şi celor din primăria Mangalia. Acolo se va ajunge sigur. E doar o chestiune de timp.

  Comentariu by lucian visa — 8 aprilie 2016 @ 15:14

 5. Domnule visa ,aveti memoria cam scurta.cand a-ti fost votat dvs viceprimar deja se semnase op-ul pentru plata combustibilului si se pornise caadura(bani pe care vicele filimon i-a obtinut de la guvern).

  Comentariu by psd — 8 aprilie 2016 @ 18:00

 6. Pt 4 Caracterul si competenta sunt la egalitate in ceea ce o priveste pe doamna Duzinschi .Cu privire la Vladescu si discutand despre caracterul lui ,cred ca este irecuperabil.

  Comentariu by ANONIM — 8 aprilie 2016 @ 19:34

 7. Oricum, cei doi ,se incadreaza foarte bine in echipa lui radu.

  Comentariu by ANONIM — 8 aprilie 2016 @ 19:36

 8. Pt.5
  Furnizarea căldurii a început în seara de 21.02.2012 şi până dimineaţa următoare era căldură în toate apartamentele. Ţin foarte bine minte acea dată pentru că atunci a murit tatăl meu.
  Lucrurile au decurs în felul următor. În dimineaţa zilei de 21.02.2012, 10 consilieri, 2 PSD, 5 PDL şi 3 PNL, ne-am adunat la Neptun, în biroul lui Foleanu. Acolo am stabilit cine va fi noul primar interimar. După ce am stabilit, Foleanu a luat legătura cu patronul de la Callatis Therm şi i-a comunicat că va primi banii de combustibil. Acesta a trimis rapid maşinile la alimentat la Rompetrol. Până seara au tot cărat şi a început furnizarea căldurii. Între timp noi ne-am dus la primărie şi am ţinut o şedinţa de îndată. Meritul revenirii căldurii a fost a celor 10 consilieri, inclusiv eu.
  Referitor la Filimon, acesta a ţinut banii oferiţi de guvern în trezorerie, cel puţin o săptămână. Afară erau minus 15 grade !!! Asta l-a determinat pe Tusac să participe la schimbarea lui şi să-l înlocuiesc eu, criticul lui cel mai vehement. Dacă era căldură, Filimon rămânea în continuare primar interimar.
  Filimon a vrut să dea o lovitură de imagine „naţionalizând” centralele, lucru prostesc, ilegal şi care n-ar fi dus la furnizarea căldurii decât în mai, iunie, când nu mai era nevoie.

  Comentariu by lucian visa — 8 aprilie 2016 @ 20:24

 9. Si daca pe op este semnatura lui filimon te declari public cel mai mare mincinos ?

  Comentariu by psd — 8 aprilie 2016 @ 22:08

 10. Sau ai fost votat vice sa nu stricati caruta cu callatis term ?

  Comentariu by pnl — 8 aprilie 2016 @ 22:11

 11. Ciobaneilor si fotbalistilor, nu mai bine va vedeti voi de terenurile voastre, luate de la tuciuriul din titlu? Unde a Maftei, sa mai puneti de- o bataie…
  Tovarasu Olan, mai conduceti o sedinta din aia comunista ptr centrale? Pentru tarisoara si popor sa nu stea in frig… ce vremuri, aproape ca se intorsesera…
  Da tot e bine, daca Filimon e consilierul lu Minca, sintem pe drumul bun.
  Si daca Popa, omu lu Filimon si tatal lu Popa Ciprian e in carti, stam si mai bine. Vezi proiectele nevergrin si marele zid.
  Tot inainte!

  Comentariu by Anonim — 9 aprilie 2016 @ 13:56

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress