Politica locală

6 aprilie 2016

De ce nu poate fi asfaltată Mangalia? Primarul acuză PSD că blochează proiectul, Foleanu îi cere să se apuce de treabă

Filed under: administraţie publică,PSD — lucian visa @ 17:31

Mangalia, blocată de un nou scandal între primarul Cristian Radu şi consilierii locali PSD. De data aceasta, edilul oraşului şi aleşii locali nu au reuşit să cadă de acord asupra proiectului de asfaltare a localităţilor, precum şi a unei rectificări bugetare prin care urma să fie alocaţi bani mai multor servicii subordonate Primăriei şi Consiliului Local. Şi de aici acuzaţiile curg şi de o parte şi de alta, în timp ce locuitorii Mangaliei sunt cei care suferă cu adevărat.

„La şedinţa de astăzi a Consiliului Local, reprezentanţii PSD au refuzat să aprobe alocarea de fonduri pentru lucrările de plombare şi asfaltare a mai multor străzi din oraş. Aceştia au respins o rectificare bugetară, care prevedea resurse financiare pentru reparaţii străzi, amenajarea de trotuare şi covor asfaltic, în special în cartierele noi de case, unde drumurile de acces sunt impracticabile. Totodată, majoritatea PSD din CL a blocat finanţarea programelor de asistenţă socială şi de salubrizare, la nivelul întregului municipiu. Consider că este inacceptabil ca unii politicieni să se folosească de puterea pe care au primit-o prin votul cetăţenilor, tocmai pentru a bloca proiectele de dezvoltare comunitară, atât de necesare oraşului nostru”, a declarat primarul Cristian Radu.

O asemenea reacţie a avut şi PNL Mangalia, care a acuzat, printr-un comunicat de presă, că aleşii locali PSD „luptă împotriva Mangaliei”. „În aceste condiţii, dorim să îi informăm pe toţi locuitorii oraşului că cele mai importante proiecte de dezvoltare locală sunt respinse din considerente pur electorale, iar sancţionarea acestor derapaje politice se poate face doar prin exercitarea dreptului la vot”, se arată în comunicatul liberalilor.

„Primăria are bani să asfalteze tot oraşul, nu pentru plombe“

„Am alocat în bugetul Primăriei pentru executarea lucrărilor de asfaltare în tot oraşul şi staţiuni suma de 2 milioane euro. Până în prezent, primarul nu a demarat procedura de achiziţie publică, refuzând astfel să demareze proiectul de asfaltare a Mangaliei. În schimb, el solicită alocarea unei sume suplimentare de bani pentru ADPP Mangalia creând iluzia electorală cetăţenilor că numai astfel va putea plomba gropile din oraş. În aceste condiţii, îl întreb public pe primarul Cristian Radu, de ce insistă să pună plombe în asfalt când are la dispoziţie bani să asfalteze întregul oraş? Îi solicit imperativ primarului, pe această cale, să demareze imediat procedurile pentru încheierea contractului de asfaltare a Mangaliei şi să se apuce de treabă. Să uite de plombe şi cârpeli şi să facă, măcar în al 12-lea ceas, lucrurile cum trebuie”, a declarat Paul Foleanu, consilier PSD şi candidatul partidului la funcţia de primar.

În ceea ce priveşte acuzaţia că aleşii PSD au blocat programele de asistenţă socială şi salubrizare, acelaşi Paul Foleanu a explicat că nu este vina lui că Primăria Mangalia are directori incompetenţi.

„În luna februarie, am aprobat în Consiliul Local bugetul municipiului Mangalia, cu toate sumele de bani solicitate de directorii Primăriei şi ai instituţiilor subordonate. Faptul că la nici 30 de zile directorii vin şi spun că nu mai au banii necesari pentru asistenţă socială sau salubrizare dovedeşte prostul management al acestora”, a mai adăugat Paul Foleanu.

Cosmin Zaporojan, Cuget Liber 06.04.2016

30 Comments

 1. Primaria Mangalia e condusa prost, raportat la resursele alocate, de peste 25 de ani. Primarii si consilierii locali nu s-au ridicat, cu mici exceptii, la sperantele si increderea acordata de cetateni.
  Ultimii trei mandate electorale au fost dedicate jafului mai ales prin aparitia fondurilor europene. Orasul nostru a fost printre campionii primariilor in special cu ultimul mandat a lui Iorguș, cu cel a lui Tusac și cel actual.
  Este destul de clar ca RC nu va mai duce un nou mandat la Mangalia, chiar dacă prin absurd l-ar castiga, asa ca e pus pe agonisit pana in ultima zi.
  Singura speranta pentru noi este ca acesta sa fie ultimul mandat de jaf al Mangaliei dar asta depinde mai ales de monitorizarea si reactia cetatenilor si mai putin de calitatile viitorilor alesi locali.

  Comentariu by Marian Vasile — 6 aprilie 2016 @ 18:07

 2. Pentru asfaltarl s-au Mai aprobat 2 militiamen de euro,ce s-a facut cu ei? De ce da vina pe consilieri ? Minciunicaaaa, mai vrei in mandat? Ciuciu!

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2016 @ 18:35

 3. Pe bune, unde sunt banii alocati in februarie?

  Comentariu by Winetou — 6 aprilie 2016 @ 18:49

 4. S au alocat cu intentie pe alt capitol bugetar astfel incat primarul sa nu i poata folosi pentru asfaltari.sa i multumiti hotului de iorgus pentru blocarea tuturor proiectelor.

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2016 @ 19:17

 5. @4 Mai sa fie!!!Ori esti prost,ori esti prost/

  Comentariu by ANONIM — 6 aprilie 2016 @ 19:26

 6. Cerem consilierilor locali ai PSD Mangalia să voteze asfaltarea străzilor.
  În ultimii ani, în municipiul Mangalia au avut loc ample lucrări la reţeaua de gaze naturale. Din această cauză, pe multe străzi au fost săpate şanturi, iar carosabilul a fost deteriorat. În prezent, Primăria a anunţat finalizarea proiectului de branşamente la reţeaua de gaze şi începerea lucrărilor de plombare şi asfaltare, pe mai multe străzi din oraş. Din considerente strict electorale, consilierii PSD, care deţin majoritatea în CL Mangalia, refuză să voteze alocarea de fonduri pentru aceste lucrări. Aceiaşi consilieri blochează finanţarea programelor sociale şi a salubrizării oraşului.
  În aceste condiţii, facem apel la toţi cetăţenii de bună credinţă din oraşul nostru, dar şi la cei care vin ca turişti în staţiunile din sudul litoralului (toate acestea aparţin de municipiul Mangalia) să semneze această petiţie pentru a-i determina pe domnii consilieri să voteze în interesul omului de rând şi să nu mai blocheze proiectele oraşului doar pentru că se află în campanie electorală.
  Vă mulţumim,Un grup de cetăţeni din municipiul Mangalia
  Ciuraru Valentin Contacteaza autorul petitiei
  http://www.petitieonline.com/cerem_consilierilor_locali_ai_psd_mangalia_s_voteze_asfaltarea_s

  Ce uita sa spuna domnul Ciuraru:
  – In bugetul pe acest an CL a aprobat bani pentru asfaltare dar primaria nu a organizat inca o licitatie pentru aceasta lucrare;
  – Cei care trag conductele de gaze pe spatiile domeniului public sunt obligati sa aduca terenul la starea initiala;

  Comentariu by Marian Vasile — 6 aprilie 2016 @ 19:37

 7. Gabriel Banu
  4 ore ·

  Dragii mei prieteni, nu credeti ca este momentul ca alesii nostri locali sa-si respecte electoratul, sa-si respecte juramantul dat acum patru ani ?
  Peste doua luni, aceleasi personaje vor cere votul nostru din nou !
  Daca majoritatea consilierilor actuali au blocat in ultimile sase luni toate proiectele orasului nostru, au blocat dezvoltarea Mangaliei, au blocat proiectele europene dupa ce initial le-au votat, oare merita sa-i mai creditam, sa le mai dam votul nostru pentru a „se lupta” (politic) cu primarul Radu Cristian , in continuare ?
  Daca Radu Cristian castiga inca un mandat de 4 ani ca primar, ce vor face acesti consilieri opozanti ?
  Vor continua blocajul Mangaliei inca 4 ani ?!
  Pai… despre ce vorbim noi aici ?!!!

  asta e mai tare. autorul se intreaba daca CR mai castiga /

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2016 @ 20:03

 8. http://crblvid.com/watch.php?id=330 VA ROG PRIVITI CU ATENTIE

  Comentariu by costica — 6 aprilie 2016 @ 20:08

 9. https://www.facebook.com/Ceva.deoseb1t/videos/1006874896070906/ CLATITI-VA OCHI CU CEVA FRUMOS

  Comentariu by costica — 6 aprilie 2016 @ 20:14

 10. http://supertari.ro/main/imagini-fenomenale-cum-se-culege-porumbul-in-olanda-cu-o-combina-uriasa-si-5-tractoare-cu-remorci-imense-tehnologia-s-a-dezvoltat-si-in-agricultura/?utm_source=RTV&utm_medium=FB&utm_campaign=FB-Post, ce spuneti Domnilor agricultori

  Comentariu by VALY — 6 aprilie 2016 @ 20:35

 11. Domnilor Banu si Ciuraru,o parte din consilierii locali in special cei pe care-i criticati isi respecta electoratul.Mai bine spus respecta orasul .Nu au blocat niciun proiect european si nicio asfatare si stiti bine asta.In schimb dumneavoastra ce faceti ?Aparati o echipa de navetisti incompetenti care nu sunt nici gospodari si nici inteligenti dar stiu sa „gestioneze banul public”in favoarea lor.Sunteti cetateni ai acestui oras nu navetisti de ce doriti sa faceti rau acestui oras,oare chiar credeti ca veti ajunge pe un loc eligibil pe lista de consilieri PNL.Oare cum va veti mai putea privi vecinii,prietenii, familia in ochi?

  Comentariu by ANONIM — 6 aprilie 2016 @ 20:43

 12. Banu si Ciuraru sa va fie rusine! Sustineti un om care nu merita! Nu va mustra constiinta? Ori nu aveti asa ce a!

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2016 @ 22:17

 13. Primarul să ne spună şi nouă cine sînt acei consilieri PSD, CU NUME ŞI PRENUME, care îi tot sabotează mirobolantele viziuni.

  DECI VREM NUME, PRENUME ŞI ÎMPREJURAREA ÎN CARE CEI DN PSD S-AU OPUS EXPLICIT INTENŢIILOR (sic!) PRIMARULUI.

  Altfel nu avem nici un motiv să îl credem pe cuvînt. Am văzut cît valorează cuvîntul lui…

  Comentariu by Vipera cu elice — 6 aprilie 2016 @ 23:02

 14. Circula prin oraș epistole către cititori precum ca nu sunt bani pentru asfaltarea străzilor din Dobrogea1,ci doar pentru pietruire.In schimb exista un anunț care instiinteaza locuitorii acestei zone ca joi,7 aprilie este întrerupt curentul electric.Probabil vor sa scoată din bezna străzile cu pricina,astfel încât lumina reflectata pe pavaj sa dea impresia iluzorie ca totul strălucește.Si cu așa o feerie vor sta de acum in colo multe mandate de 4ani.In zona aia se plătesc impozite,taxe si concesiuni pe teren,apoi impozitele pe cladiri(care sunt toate de la P+1 in sus),impozit sau taxa pe mașini si tu primărie utilitati”kanci”,infrastructura nici atât.Stați pe aproape ca a dat firul ierbii si urmează amenzile de 10000lei,pentru ca nu se curata terenurile de bălării.Sa nu le vina ideea sa faca tot cetățeanul si dezinsecție,dezinfectie si deratizare zonei.(ca circula cătușele,șobolanii,șoarecii,cartitele,serpii

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 6 aprilie 2016 @ 23:17

 15. Rectific:capusele(cătușele sunt pentru altfel de rozatoare)…si se plimba nu ca vodă prin loboda,ci direct pe bulevard „aici e vopsit gardul,iar înăuntru e leopardul”.Fiți fără frică!Citire de la nea Mitica.

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 6 aprilie 2016 @ 23:26

 16. PTR. 7. dute ba si te ascunde……

  Comentariu by alupigus — 7 aprilie 2016 @ 6:50

 17. De ce primarul vrea sa asfalteze, branseze la curent in ultimul an de mandat? Putea sa facă toate aceste lucruri un anul 1,2,3 de mandat, mai ales ca atunci toți consilierii ii votat toate poiectele. Probabil face toate aceste lucruri electoral.

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2016 @ 7:12

 18. banii pt asfaltari sunt alocati ,explica f bine vicele intr-o postere pe net, asa ca nu mai umblatu cu muinciuni, slugoilor!

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2016 @ 7:34

 19. In ultima luna. Daca asfalteaza de toti banii alocati nu ramane destul si pentru gura lui (avocati, gazon). Asa ca vrea doar sa peticeasca de 3 milioane si restul de 6 sa le prapadeasca. Ca la avocati mananca mult mai bine decat la asfalt.

  Comentariu by ptr.17 — 7 aprilie 2016 @ 8:33

 20. Toata lumea are dreptate:
  Iorgus/PSD – intr-adevar, au fost aprobati 2 mil. € pt asfaltari.
  Radu/PNL – intr-adevar, consilierii PSD au blocat asfaltarea.
  Explicatia: procedurile pt organizarea achizitiei publice si executarea lucrarilor au fost demarate pe ADPP (cu mangleala de rigoare), iar Iorgus a ordonat pesedeilor sa aprobe buget pe primarie, stiind clar ca nu este timp pana la alegeri sa se organizeze procedura.
  Punct pt Iorgus, Radu incaseaza glorios, politicienii se amuza copios, noi ne rupem masinile prin gropi.
  M-am saturat de toti mizerabilii astia. Pe 5 iunie merg si imi anulez votul.

  PS – nu l-am mentionat pe Foleanu pt ca e doar o marioneta proasta si cu gura mare.

  Comentariu by HT — 7 aprilie 2016 @ 9:26

 21. Pt. #20
  http://www.replicaonline.ro/ferma-de-porci-mangalita-la-lumina-269828/

  Comentariu by nabuco — 7 aprilie 2016 @ 11:42

 22. http://www.academiacatavencu.info/imagine/613×343/A%2B%25C3%25AEnceput%2Bsezonul%2Bpromo%25C5%25A3iilor_47029.jpg

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2016 @ 13:33

 23. Pentru 20# . Si dacă nu se asfalteaza pana în alegeri trebuie sa nu se mai asfalteze deloc? Sa dea dracu drumul la procedura ca nu se sfârșește lumea când nu o mai fi el primar. Nu a fost în stare să facă nimic în 4 ani, asfaltarea e doar un punct dintr-o lunga lista de nerealizari.

  Comentariu by Anonim — 7 aprilie 2016 @ 14:57

 24. Pt. #6
  http://www.cotidianul.ro//upload/images/original/ando.t8qheg4pdu.jpg

  Comentariu by nabuco — 7 aprilie 2016 @ 16:11

 25. Până la procedura de licitaţie pentru covoare asfaltice, ar trebui o plombare a găurilor din asfalt sub suma prevăzută de lege pentru licitaţie. Tusac a aşa a făcut la un moment dat. E mai greu cu parandărătul, dar se face un pas înainte.
  Trecerile de la gaze, ar trebui să fie treaba Megaconstruct.

  Comentariu by lucian visa — 7 aprilie 2016 @ 16:55

 26. Nu este Megaconstruct ci o alta firma capusa . Pentru racordul la reteaua de gaze mai lucreaza Inca doua firme pe langa Megaconstruct , firme ale unor apropiati de-ai lui radu .

  Comentariu by doctorand — 7 aprilie 2016 @ 17:45

 27. MAI DA CE S-A MAI EXTINS CARACATITA! SI PE SPINAREA NOASTRA OAMENI BUNI!

  Comentariu by anna — 7 aprilie 2016 @ 19:38

 28. @27- http://giphy.com/gifs/xTiQyHCdGOiS5A5BTy

  Comentariu by I.S — 7 aprilie 2016 @ 21:09

 29. ptr. 28: Dacă nu e cu bani bag şi eu la greu !

  Comentariu by cârcotaş apolitic — 8 aprilie 2016 @ 6:41

 30. Eu cred ca e mai usor cu parandaratul la plombe. Doar ca e mai … mic.

  Comentariu by Dana — 8 aprilie 2016 @ 19:57

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress