Mangalia – politica locală

5 aprilie 2016

Tentativă de rectificare fictivă, încercată de primarul Cristian Radu

Filed under: PSD — lucian visa @ 14:41

Comunicat de presă

Prin rectificarea propusă în şedinţa de consiliu de ieri, 4 aprilie ac, primarul Cristian Radu a descoperit că cetăţenii şi agenţii economici municipiului vor plăti în anul 2016 taxe şi impozite cu 9 milioane de euro mai mult decât anii precedenţi, in condiţiile in care taxele si impozitele locale, pe anul 2016, au fost diminuate de către Consiliul Local.

Această sumă de 9 milioane de euro a fost înregistrată la capitolul venituri şi distribuită pe cheltuieli electorale.

Îi amintesc primarului că, în urmă cu o lună, când am aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Mangaliei, am prevăzut suma de 2 milioane de euro pentru demararea programului de asfaltări în municipiul Mangalia. Până în prezent, primarul nu a făcut niciun demers pentru încheierea contractului de execuţie cu o societate de asfaltări şi nu intenţionează să înceapă reabilitarea drumurilor din Mangalia.

Motivul invocat, respectiv lipsa banilor necesari lucrărilor de asfaltare, este unul fals şi încearcă să inducă ideea că dacă noi, consilierii locali, nu am aprobat rectificarea de buget fictivă, nu poate începe această investiţie de care municipiul are mare nevoie.

În ceea ce priveşte cheltuielile solicitate de serviciile subordonate Consiliului Local, respectiv ADPP şi Serviciul de Asistenţă Socială, le amintesc directorilor acestor instituţii că le-am aprobat bugetele de venituri şi cheltuieli acum o lună.

Dacă aceştia nu şi-au prevăzut în bugete cheltuielile necesare funcţionării pentru întreg anul 2016, este o problemă de management din partea lor, Consiliul Local Mangalia neavând nicio responsabilitate în acest sens.

Toate aceste declaraţii false ale primarului şi directorilor din subordine se înscriu într-un plan de manipulare şi dezinformare a cetăţenilor cărora doresc să le distragă atenţia de la modul incompetent în care îşi ocupă funcţiile, dar şi de la proasta gestionare a banului public, risipit pe lucrări şi servicii care nu şi-au arătat eficienţa.

Nu în ultimul rând, primarul încearcă pe toate căile să amăgească oamenii că lucrările ce se execută, în prezent, în oraş se realizează din fonduri europene, când, în realitate, reabilitarea Aleii Teilor şi Parcul EverGreen se derulează din banii publici, tot ca urmare a prestaţiei deplorabile a  „gospodarului” Cristian Radu.

Ii solicit public primarului Mangaliei, să înceteze cu aceste dezinformari şi să demareze în regim de urgenţa lucrările de asfaltare a drumurilor din oraş şi staţiuni!

Preşedinte executiv PSD Mangalia

Consilier local Paul Foleanu   

În atenţia locuitorilor municipiului Mangalia

La şedinţa de astăzi a Consiliului Local, reprezentanţii PSD au refuzat să aprobe alocarea de fonduri pentru lucrările de plombare şi asfaltare a mai multor străzi din oraş. Aceştia au respins o rectificare bugetară, care prevedea resurse financiare pentru reparaţii străzi, amenajarea de trotuare şi covor asfaltic, în special în cartierele noi de case, unde drumurile de acces sunt impracticabile. Totodată, majoritatea PSD din CL a blocat finanţarea programelor de asistenţă socială şi de salubrizare, la nivelul întregului municipiu. Consider că este inacceptabil ca unii politicieni să se folosească de puterea pe care au primit-o prin votul cetăţenilor, tocmai pentru a bloca proiectele de dezvoltare comunitară, atât de necesare oraşului nostru.

Radu Cristian, FB 04.04.2016

11 Comments

 1. Dragi consilieri, va rugam sa faceti o sedinta de indata, cit de repede si sa dati bani de la bugetul nostru si pentru cererea lui Rugea. Ati vazut ce frumos a sustinut doamna Boita proiectul. Si ati promis!
  Ce obraz gros poti sa ai ca sa ceri bani de la bugetul local… rusinica! Pentru toti!

  Comentariu by Anonim — 5 aprilie 2016 @ 16:15

 2. Domnul primar spune ca s-a saturat de consilierii PSD care au blocat proiectele timp de 4 ani. Care consilieri PSD cei vechi care acum sunt independenti sau cei noi de 7 luni? Conform sedintelor tinute vreme de 4 ani care au fost filmate si care pot fi accesate de toata lumea, se vede ca toate proiectele au fost aprobate doar in ultimele 6 luni au fost dispute. Rezulta ca proiecte au fost initiate doar in ultimele 7 luni?

  Comentariu by Anonim — 5 aprilie 2016 @ 16:36

 3. Nu înțeleg aveți rezerva bugetara,de tot ii trageți cu aprobarea alocarii de fonduri?! Vad ca vorbiți de rectificare bugetară,adica luați dintr-un sector excedentar si repartizați unde este deficit.Iar in limita alocată faceți ce puteti:carpiti sau spoiti.Bani ca sa faceți una si buna vad ca nu aveți.Atunci,fraților de ce v-ați pus jugul,daca nu aveți ce trage?!

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 5 aprilie 2016 @ 16:37

 4. Pt.1
  Doamna Boiţă ştie bine că nu trebuie să te pui rău cu procurorii. Oare de ce ?

  Comentariu by lucian visa — 5 aprilie 2016 @ 17:09

 5. Nu tin cu nimeni in campania asta … insa voi nu aveti un deja-vu ???

  http://www.romanialibera.ro/politica/partide/psd-sacrifica-proiecte-europene-si-de-infrastructura-pentru-a-castiga-localele-412422

  Comentariu by Big Brother — 5 aprilie 2016 @ 19:17

 6. @5 ce proiecte europene au blocat psd-ti? Eu am văzut proiecte neterminate special de fanariotul mincinos ca să mănânce si gura lui ceva din bugetul local

  Comentariu by zozo — 5 aprilie 2016 @ 19:31

 7. Avem un pitic, nu? Mic, nu? Mincinos? Daaa. Nu mai e nevoie sa explicam ceva atat de evident.

  Chestia cu rectificarea bugetara cu surse de finantare imaginare, ar veni cam asa:

  „Un pitic, atat de mic
  Facea baie intr-un ibric.”

  Clar pana aici, nu?

  „De sapun s-a impiedicat
  Si piticul s-a innecat….”

  Si acum, corul navetistilor din opera nabucodumitrana:

  „Vaaaai, vaaai, ce pacat
  Ca piticul s-a innecat…”

  Asteptam si anonimii!

  Comentariu by Nedumerit — 5 aprilie 2016 @ 19:46

 8. Pt.5
  Ești foarte părtinitor.
  Proiectele europene s-au finanțat. Când n-au mai fost europene s-au refinanțat din banii de la buget, dar nu în totalitate. Proiectele nu mai pot fi oprite, ele vor continua și va trebui, cel puțin la parc, o regândire, ca să coste mai puțin. Din cauza datoriilor mari ale primăriei, e posibil ca acesta să se termine în 2017-2018. Mandatul următor va fi foarte greu, indiferent cine va fi noul primar. Jaful a lăsat urme adânci.

  Comentariu by lucian visa — 6 aprilie 2016 @ 7:07

 9. Primarul are 9 milioane de lei alocate pentru asfaltare. Dar el vrea o rectificare prin care sa peticeasca doar cu 3 milioane si restul sa-i spargă la gazoane si pomeni electorale. Da drumul la asfaltare baaaai Cristiiii.

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2016 @ 11:37

 10. http://www.cugetliber.ro/stiri-politica-de-ce-nu-poate-fi-asfaltata-mangalia-primarul-acuza-psd-ca-blocheaza-proiectul-foleanu-ii-cere-sa-se-apuce-de-treaba-285547?utm_source=cugetliber&utm_medium=site&utm_content=slider-main-item&utm_campaign=Slider%20-%20poza%20mare

  Comentariu by nabuco — 6 aprilie 2016 @ 16:01

 11. Piticule mincinos, se apropie descarcarea de gestiune, dupa mandatul tau, chiar crezi ca CAMERA DE CONTURI, TE VA IERTA, PE TINE, PE ROMULUS, SI GASCA TA, CREZI CA DNA UL NU VA FI LA USA TA ,..TE VA AJUTA PRIETENUL TAU NITZA …FIECARE ISI PAZESTE BOSTANA

  Comentariu by pensionarul — 10 aprilie 2016 @ 18:03

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress