Mangalia – politica locală

4 aprilie 2016

Şedinţă maraton cu iz electoral

Filed under: Consiliul Local — lucian visa @ 20:41

Şedinţa maraton a Consiliului Local Mangalia, care este în derulare şi la această oră, înregistrează aproape 100 de puncte pe ordinea de zi. Cele aproape cinci ore câte au trecut de la întâlnirea aleşilor locali au constituit cel mai bun prilej pentru aceştia, dar şi pentru directorii instituţiilor primăriei şi, în final, şi pentru edilul Cristian Radu, de a-şi arunca acuze, invective, într-un cuvânt, pentru a-şi face „încălzirea“ pentru campania electorală care bate la uşă.

Pentru început, din cauza unei proceduri juridice locurile celor trei consilieri demisionari (doi de la PNL şi unul de la PSD) au rămas vacante.

Veştile bune pentru mangalioţi, din tot iureşul creat în timpul şedinţei, vin în ceea ce priveşte preluarea Grădinii de Vară „Farul“ şi a Cinematografului „Pescăruş“, luate, de astăzi, de la RADEF sub oblăduirea primăriei. Totodată, consilierii au aprobat atribuirea în folosinţă gratuită a unor loturi de teren, de minimum 220 de metri pătraţi, amplasate lângă Castelul de Apă, în vederea construirii de locuinţe pentru tineri, potrivit Legii nr.15. În cadrul şedinţei, aleşii au votat împotriva concesionării, prin licitaţie, a unor suprafeţe de teren în vederea realizării investiţiei „Construire spaţii comerciale cu destinaţia de pompe funebre şi florării – servicii funerare“. Au fost, însă, de acord, cu dezmembrarea unor terenuri aferente imobilelor ANL, un pas premergător ca acestea să fie scoase la vânzare.

Pentru cinci ani de zile, dar cu o autorizaţie emisă anual, a fost aprobat un protocol care va continua, în sudul litoralului, una dintre cele mai vechi „tradiţii“ în privinţa distracţiei: Liberty Parade. Mai mult, printr-un protocol cu Consiliul Local, SC Europe Developpement International şi Warner Media Studio distracţia Europa FM se va muta, pe plajele din zonă, pe tot parcursul verii!

Cel mai aşteptat punct de pe ordinea de zi a fost cel al rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli. În cadrul acestui punct, dezbaterile au durat circa două ore, iar proiectul a picat la votul consilierilor, nu înainte ca directorii instituţiilor adiacente primăriei să apuce să îşi spună atât „păsurile“ în ceea ce priveşte lipsa banilor din propriile bugete, cât să şi aprostrofeze consilierii care nu au fost de acord cu rectificarea bugetară. „Este o mascaradă ce se întâmplă în Consiliul Local. Bugetul a fost ciopârţit de aceşti domni. Tot ei spun că noi am făcut bugetul. De patru ani de zile m-am săturat de umilinţele aduse de aceşti domni. Le mai dau doar două luni de zile, au fost o ruşine pentru oraş“, au fost puţinele cuvinte pe care, în cele câteva ore de şedinţă, le-a rostit primarul Cristian Radu.

„Domnilor directori din primărie, când v-aţi făcut bugetele, acum o lună, de ce nu aţi prevăzut toate cheltuielile? Aţi înaintat bugetul fiecărei instituţii directorului general al Direcţiei Economice, care v-a tăiat, din pix, ce aţi solicitat şi v-a lăsat doar trei luni de salarii, de pachete pentru bătrâni, de iluminat public sau mâncare la cantina socială. Din rezerva creată s-au achitat banii pentru proiectele pierdute cu fonduri europene şi pe care trebuie să le plătim din banii noştri“, a arătat, la rândul său, consilierul local Paul Foleanu.

Potrivit acestuia, bugetul se doreşte a fi rectificat cu 9 milioane de euro, bani pe care este imposibil ca primăria să îi poată avea.

Vom reveni.

editiadesud.ro 04.04.2016

10 Comments

 1. Mai platim si noi taxe , nu fentam si se rezolva. Dina amenzi de circulatie s-ar putea incasa cel putin 1 milion de euro anual , cazare la negru inca unul , parcari cu plata la fel , ceva mai putina evaziune in locurile in care lucreaza consilierii care au votat impotriva mai putin Foleanu si Bociog carora nu prea ai ce sa le reprosezi din punctul asta de vedere ( probabil de aia au si curaj ) si se rezolva…

  Comentariu by Stan — 4 aprilie 2016 @ 21:50

 2. Dacă intrau cei 3 consilieri, azi se făcea ședință de îndată și se aproba un împrumut de 40 milioane lei.

  Comentariu by lucian visa — 5 aprilie 2016 @ 7:08

 3. Băi politrucilor! Și de la PSD și de la PNL…Sunteți niște mizerii cu toții! Sunteți penibili! Să puneți mâna și să vă faceți datoria față de oraș, altfel ieșim cu toții în stradă și vă debarcăm la intrarea în oraș! Ce faceți voi acolo, în acel consiliu, se numește prosteală pe față! Sunteți precum doi copii care se ceartă pe cine-a fost mai bun la coci…Hai sictir! Să nu-mi cereți votul, că nu vi-l dau! Ai auzit folene, radule?

  Comentariu by Cetateanul neturmentat — 5 aprilie 2016 @ 7:51

 4. Astenia ăsta electorala da mari dureri de cap,iar la unii le-a fugit mintea de tot.Daca ieși din casă pentru treburile cotidiene te si inhata staff-ul lui RC(tatele din clubul pensionarelor-cred ele cu putere de convingere)sa-i dai o semnătura de susținere a favoritului lor la primărie.Mizerabilii!!!

  Comentariu by D'ale lui Mitica — 5 aprilie 2016 @ 8:26

 5. Mai oameni buni , bugetul nu-I un sac fara fund. Banii s-au cheltuit si se cheltuiesc pe marile proiecte fost europene,pe imensele betoane din parc, pe marele zid, pe defrisarile orasului,ce naiba nu va dati seama ce se intampla? , va pacaleste marele mincinos !

  Comentariu by Anna — 5 aprilie 2016 @ 8:56

 6. Am si eu o teorie: Proiectele europene au fost „picate” intentionat iar acum sunt facute din banii primariei pentru un singur motiv:

  E mult mai simplu sa sifonezi banii primariei decat banii europeni.

  Q.E.D.

  Comentariu by Big Brother — 5 aprilie 2016 @ 9:10

 7. http://www.replicaonline.ro/protocol-romano-turc-pentru-modernizarea-fregatelor-romaniei-269436/
  … asa e in tenis!

  Comentariu by nabuco — 5 aprilie 2016 @ 11:15

 8. Domnul primar spune ca s-a saturat de consilierii PSD care au blocat proiectele timp de 4 ani. Care consilieri PSD cei vechi care acum sunt independenti sau cei noi de 7 luni? Conform sedintelor tinute vreme de 4 ani care au fost filmate si care pot fi accesate de toata lumea, se vede ca toate proiectele au fost aprobate doar in ultimele 6 luni au fost dispute. Rezulta ca proiecte au fost initiate doar in ultimele 7 luni?

  Comentariu by Anonim — 5 aprilie 2016 @ 16:37

 9. Esti prea riguros si pui prea multe intrebari dintr-o data .Poate n-ai observat dar primarului nu-i place sa raspunda la intrebari . Cred totusi ca va veni o vreme cand va trebui sa raspunda si bine ar fi sa aiba ce .

  Comentariu by doctorand — 5 aprilie 2016 @ 19:11

 10. Sa justifice mostenitea si apoi sa arate cu degetul!

  Comentariu by Anonim — 6 aprilie 2016 @ 8:00

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress